Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İMAM HATİP,KURAN KURSU-SEVİYE TESBİT-HACC-YURT DIŞI-DGS-ÖSYM-SINAVLARI.::. > Diyanetin Yeterlilik Sınavları > ÖSYM'den Duyurular

Konu Kimliği: Konu Sahibi enderhafızım,Açılış Tarihi:  25 Şubat 2013 (14:13), Konuya Son Cevap : 25 Şubat 2013 (14:21). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 25 Şubat 2013, 14:13   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:38
Mesaj: 3.185
Konular: 1383
Beğenildi:166
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart KDSS Sınav Duyurusu 2013

KDSS Sınav Duyurusu 2013






Bizleri karanlıklardan aydınlıklara çıkaran Rabbimize hamd, muttakilerin önderi Resul-i Ekrem’e (asm) salat ve selam olsun...
Ey Âdemoğulları! Size içinizden peygamberler gelip âyetlerimi anlattıklarında, kim Allah'tan korkar ve kendini düzeltirse, işte onlar için korku yoktur. Onlar üzülmeyeceklerdir de.(Araf /35)
Andolsun, sizin için, Allah'ı ve ahiret gününü umanlar ve Allah'ı çokça zikredenler için Allah'ın Resûlü'nde güzel bir örnek vardır.(Ahzap/21)
Peygamber(sav)'i sevmek O’nu tanımakla başlar ve O’na itaatle taçlandırılır. Bir toplum O’nunla güzelleşir, O’nunla hayat bulur. Peygamber Sevdalıları olarak; manevi yaralarımıza merhem olması, ölmüş ruhlarımıza hayat vermesi için O kutlu Peygamberi aramıza davet ediyoruz. Gelin! O’nu hep birlikte davet edelim. O’nu, davasıyla, mesajıyla yeniden aramızda görelim. O’nunla yeniden kardeşler olalım, kenetlenmiş bir duvar gibi müstekbirlere meydan okuyalım.
Şunu biliyoruz ki; O’ndan uzak yaşayan hiçbir toplum hakiki saadete erişemez. O’nun olmadığı yerde, sevgiden, merhametten, adaletten yoksunluk vardır. Zulüm vardır, çirkinlik vardır, hayasızlık vardır. Peygamber Sevdalıları olarak tüm gayemiz Allah’ın Habibi Hz. Muhammed (sav)’i layıkıyla tanımak ve tanıtmak, o misyonun varisi olacak bir toplum inşa edebilmek için çaba sarf etmektir. Bu amaçla 26 Mayıs 2013 tarihinde Türkiye geneli “Kutlu Doğum Siyer Sınavı”nın gerçekleştirileceğini tüm halkımıza duyuruyoruz. Halkımızın bu konudaki hassasiyetini ve gereken teveccühü göstereceğini biliyoruz. Yüce Mevla üzerimizdeki ataleti, gevşekliği atmayı ve O güzel Resul’ün davasını omuzlamayı nasib etsin. Amin.
SINAV HAKKINDA GENEL BİLGİLER

- Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Türkiye Geneli Kutlu Doğum Siyer Sınavı 14 yaş ve altı (1. Kategori) ile 15 yaş ve üstü (2. Kategori) olmak üzere iki kategoride düzenlenecektir.
- 1. kategori sınav soruları, Yazar Mehmet Ali GÖNÜL’ün, Dua Yayıncılık’tan çıkanSevgili Peygamberimiz kitabı; 2. kategori sınav soruları Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından hazırlanan Nebevi Davetkitabı esas alınarak hazırlanacaktır.
- 1. kategoride yer alan sorular, dört şıklı çoktan seçmeli test olup üç yanlış bir doğruyu götürecek; 2. kategoride yer alan sorular ise beş şıklı çoktan seçmeli test olup dört yanlış bir doğruyu götürecektir. Her kategori için 100’er soru sorulacak.
BAŞVURU KOŞULLARI

- Sınav için başvuru ücreti alınmayacaktır. Başvurular bizzat yapılabileceği gibi, adayın kimlik bilgilerinin getirilmesi şartıyla herhangi bir yakını tarafından da yapılabilecektir.
SINAVIN ÖDÜLLERİ

-“Kutlu Doğum Siyer Sınavı"nda bu yıl 1. kategoride derecelendirme dört sınav bölgesi üzerinden yapılacaktır (Sınav bölgeleri, başvuru sayısının dağılımı göz önünde bulundurularak belirlenecektir). Her bölgede erkekler arasında ilk 10’a girenler ile kızlar arasında ilk 10’a girenler olmak üzere dört bölgede toplam 80 kişi büyük ödüle hak kazanacaktır.
-14 yaş ve altı katılımcıların yarışacağı 1. kategoride büyük ödül, yaz tatilinde ülkemizde yer alan bazı kutsal mekanların ziyaret edileceği bir “Gezi Turu” olacaktır.
- 15 yaş ve üstü katılımcıların yarışacağı 2. kategoride ise Türkiye geneli ilk 50’ye giren katılımcılar “Umre Ödülü” ile ödüllendirilecektir.(Umre tarihi olarak 2014 Sömestr tatili düşünülmektedir.)
- Her il koordinatörlüğü kendi il sınırları içerisinde dereceye giren ilk üç katılımcıyı ödüllendirecektir. Ödül olarak birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın verilecektir. Ayrıca her ilçe sınav merkezi de ilçe sınırları kapsamında dereceye giren ilk üç katılımcıyı çeşitli hediyelerle ödüllendirecektir (Büyük ödül olan Umre ödülünü kazanan katılımcılar bu hediyeyi ayrıca alamayacaktır).
-Sınav sonucunda 1. kategoride dereceye girenlerin sadece kendileri seyahate gidebilecek, yerlerine başkası kabul edilmeyecektir.2. kategoride ise dereceye girenler, kendileri umreye gitmedikleri takdirde yakınlarından sadece anne, baba, eş veya kardeşlerinden birini yerine gönderebilecektir. Ancak dereceye girip umre ödülü kazanan şahsın bizzat kendisi veya yerine göndereceği şahıs 45 yaş altı bir bayan ise mutlak surette bir mahreminin; şayet yerine gönderdiği şahıs çok yaşlı ise de bir yakınının beraberinde bulunması gerekmektedir. Ancak kendileri ile gelecek mahreminin/yakınının masrafları kendi şahsına aittir. Umre için yol ücreti, barınma ve iaşe dışındaki masraflar(pasaport işlemleri, kalkış noktasına kadarki yol masrafları vs.) şahsa aittir.


PEYGAMBER SEVDALILARI PLATFORMU
2013 KUTLU DOĞUM SİYER SINAVI DUYURUSU

DİKKAT: 2012 yılında düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nda dereceye girip umre ödülü kazananlar bu yıl dereceye girseler bile bu haktan yararlanamayacaktır. Ayrıca; hak edilen ödüller belirtilen dönem için geçerlidir. Sonraki seneye kesinlikle devredilemez.






---------------------------------------------------




Peygamber Sevdalıları Platformundan KDSS Duyurusu


Peygamber Sevdalıları Platformu bu yılki Kutlu Doğum Siyer Sınavının(KDSS) 26 Mayıs`ta yapılacağını açıkladı. Açıklamada bu yılki sınavın dört bölgede yapılacağı ifade edilerek sınav sonucunda 80 kişiye büyük ödülün verileceği ifade belirtildi.




HABER MRK - Peygamber Sevdalıları Platformu, Kutlu Doğum Siyer Sınavı ilgili açıklamada bulundu. Geçen yıl büyük katılımın gerçekleştiği sınava daha iddialı hazırlanan Peygamber Sevdalıları Platformu bu yıl 80 kişiye büyük ödül verecek. Sınav katılanlar ayrıca kendi illeri içersinde sıralamaya tabi tutulacak ve il bazında dereceye girenler de ayrıca ödüllendirilecek.


Açıklamada, KDSS sınavının 26 Mayıs`ta yapılacağı sınav için başvuruların ise 1 Mart ile 15 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı duyuruldu.


Açıklamada Peygamberi sevmenin O`nu tanımakla başladığını ve O`na itaatle taçlandığına vurgu yapılan açıklamada, "Bu amaçla 26 Mayıs 2013 tarihinde Türkiye geneli "Kutlu Doğum Siyer Sınavı"nın gerçekleştirileceğini tüm halkımıza duyuruyoruz. Halkımızın bu konudaki hassasiyetini ve gereken teveccühü göstereceğini biliyoruz. Yüce Mevla üzerimizdeki ataleti, gevşekliği atmayı ve O güzel Resul`ün davasını omuzlamayı nasib etsin."


Platforma üye derneklerin bulunmadığı il ve ilçelerde diğer STK`lardan, kendi merkezlerinde de sınavın gerçekleştirilmesiyle ilgili herhangi bir talep gelmesi halinde, gereken her türlü desteğini sağlanacağının belirtildiği açıklamada, 2012 yılında düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nda dereceye girip umre ödülü kazananların bu yıl dereceye girseler bile bu haktan yararlanamacağına dikkat çekilerek Ayrıca; hak edilen ödüllerin belirtilen dönem için geçerli olduğu ve bir sonraki seneye devredilemeyeceği ifade edildi.


Peygamber Sevdalıları Platformun KDSS ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:


SINAV HAKKINDA GENEL BİLGİLER

- Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Türkiye Geneli Kutlu Doğum Siyer Sınavı 14 yaş ve altı (1. Kategori) ile 15 yaş ve üstü (2. Kategori) olmak üzere iki kategoride düzenlenecektir.

- 1. kategori sınav soruları, Yazar Mehmet Ali GÖNÜL`ün, Dua Yayıncılık`tan çıkan "Sevgili Peygamberimiz" kitabı; 2. kategori sınav soruları Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından hazırlanan "Nebevi Davet" kitabı esas alınarak hazırlanacaktır.

- 1. kategoride yer alan sorular, dört şıklı çoktan seçmeli test olup üç yanlış bir doğruyu götürecek; 2. kategoride yer alan sorular ise beş şıklı çoktan seçmeli test olup dört yanlış bir doğruyu götürecektir. Her kategori için 100`er soru sorulacak.


BAŞVURU KOŞULLARI

- Sınav için başvuru ücreti alınmayacaktır. Başvurular bizzat yapılabileceği gibi, adayın kimlik bilgilerinin getirilmesi şartıyla herhangi bir yakını tarafından da yapılabilecektir.


SINAVIN ÖDÜLLERİ

-"Kutlu Doğum Siyer Sınavı"nda bu yıl 1. kategoride derecelendirme dört sınav bölgesi üzerinden yapılacaktır (Sınav bölgeleri, başvuru sayısının dağılımı göz önünde bulundurularak belirlenecektir). Her bölgede erkekler arasında ilk 10`a girenler ile kızlar arasında ilk 10`a girenler olmak üzere dört bölgede toplam 80 kişi büyük ödüle hak kazanacaktır.

-14 yaş ve altı katılımcıların yarışacağı 1. kategoride büyük ödül, yaz tatilinde ülkemizde yer alan bazı kutsal mekanların ziyaret edileceği bir "Gezi Turu" olacaktır.

- 15 yaş ve üstü katılımcıların yarışacağı 2. kategoride ise Türkiye geneli ilk 50`ye giren katılımcılar "Umre Ödülü" ile ödüllendirilecektir.(Umre tarihi olarak 2014 Sömestr tatili düşünülmektedir.)

- Her il koordinatörlüğü kendi il sınırları içerisinde dereceye giren ilk üç katılımcıyı ödüllendirecektir. Ödül olarak birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın verilecektir. Ayrıca her ilçe sınav merkezi de ilçe sınırları kapsamında dereceye giren ilk üç katılımcıyı çeşitli hediyelerle ödüllendirecektir (Büyük ödül olan Umre ödülünü kazanan katılımcılar bu hediyeyi ayrıca alamayacaktır). -Sınav sonucunda 1. kategoride dereceye girenlerin sadece kendileri seyahate gidebilecek, yerlerine başkası kabul edilmeyecektir.2. kategoride ise dereceye girenler, kendileri umreye gitmedikleri takdirde yakınlarından sadece anne, baba, eş veya kardeşlerinden birini yerine gönderebilecektir. Ancak dereceye girip umre ödülü kazanan şahsın bizzat kendisi veya yerine göndereceği şahıs 45 yaş altı bir bayan ise mutlak surette bir mahreminin; şayet yerine gönderdiği şahıs çok yaşlı ise de bir yakınının beraberinde bulunması gerekmektedir. Ancak kendileri ile gelecek mahreminin/yakınının masrafları kendi şahsına aittir. Umre için yol ücreti, barınma ve iaşe dışındaki masraflar(pasaport işlemleri, kalkış noktasına kadarki yol masrafları vs.) şahsa aittir.

SINAV TARİHİ : 26 Mayıs 2013

SINAV SAATİ : 10.00-12.00

BAŞVURU SÜRESİ : 1 Mart 2013 - 15 Mayıs 2013

BAŞVURU YERLERİ : Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye ve destek veren dernekler ile seçkin kitap evleri

(İLKHA)

Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi enderhafızım 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
En Pratik Sağlık Bilgileri Pratik / Faydalı Bilgiler enderhafızım 0 80 14 Ekim 2023 12:10
Kur'an Güzel Konuşun Diyor, Konuşuyor... Serbest Kürsü su damlası 3 2328 24 Kasım 2016 13:16
Geeflow - Diriliş (15 Temmuz Darbe Rap Şarkısı) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 1927 23 Kasım 2016 11:06
Otuz Kuş & Dursun Ali Erzincanlı (Şehit Ömer... İlahiler/Ezgiler Esma_Nur 1 2673 23 Kasım 2016 10:44
15 Temmuz Demokrasi Marşı (İndir) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 2235 23 Kasım 2016 10:10

Alt 25 Şubat 2013, 14:21   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
NİSAREYYAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:NİSAREYYAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 22593
Üyelik T.: 07 Aralık 2012
Arkadaşları:26
Cinsiyet:
Memleket:İstanbul
Mesaj: 579
Konular: 29
Beğenildi:15
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: KDSS Sınav Duyurusu 2013

Allah razı olsun paylaşım için

insanı okurken gülümseten çok güzel bi proje
__________________
Allah’ım! Senden; Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allah’ım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli kıl!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
DHBT Sınav Duyurusu Tuba_ DHBT-Diyanet'in Duyuruları 41 07 Mayıs 2014 21:50
2013 Yılı 2013-III Açıktan (Sabık) Atama Sınavı Sonuç ve Tercih Duyurusu mehmet akif2 Diyanetten Duyurular/Haberler 0 27 Aralık 2013 23:01
2013 Yılı 2013-III Açıktan (Sabık) Atama Sınavı Yer Ve Tarih Duyurusu mehmet akif2 Diyanetten Duyurular/Haberler 0 19 Aralık 2013 09:20
2013 Yılı 2013-II Eğitim Görevlisi Sınavı Sonuç Duyurusu mehmet akif2 Diyanetten Duyurular/Haberler 0 19 Aralık 2013 09:19
2013 yeterlilik sınav başvuru duyurusu aslıı Din Görevlileri 22 19 Şubat 2013 16:54

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.