"Baton Kek Kalıbında Yaş Pasta" Toplam 2 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Baton Kek Kalıbında Yaş Pasta Pandispanya Malzemeleri 4 adet yumurta 1 su bardağı şeker 2 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı un Yarım paket kabartma tozu Pandispanyayı ıslatmak için: 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı şeker Krema Malzemeleri 3 su bardağı süt 4 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı un 1 yumurta sarısı 2 çay kaşığı vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı Pandispanyanın yapılışı Yumurta ve şekeri iyice çırpın (3-4 dakika) Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve karışana kadar spatulayla çırpın. Yağlanıp unlanmış yarım ay baton kek kalıbına dökün. Kek kalıbını bir kaç kez sert bir zemine vurun ki düzlensin hava kabarcıkları çıksın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürün. Yaklaşık 40 dakika sonra pandispanyanız pişmiş olacaktır. Hazırlanışı Kremayı önceden pişirip soğutun. Dilerseniz 1 poşet krem şantiyi toz halinde kremaya ekleyip çırpın. Olmasa da olur. Pandispanyayı 3 eşit parçaya bölün. Şekerli sütle ilk parçayı ıslatın. Üzerine krema sürün. Kalan parçaları da aynı şekilde döşeyin. Dilerseniz kremanın üzerine muz veya çilek parçaları da koyabilirsiniz. Pastanın üzerini tekrar kremayla sıvamadım. Sadece çikolatalı sos döktüm. Çilek veya başka meyvelerle süsleyin. En az 2 saat dinlendirip dilimleyerek servis edin. Afiyet şifa olsun. "Alıntı" [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
SAAT: 17:22 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.