Medineweb Forum/Huzur Adresi
Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Pastalar

Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi:  18 Eylül 2011 (09:32), Konuya Son Cevap : 02 Kasım 2011 (19:01). Konuya 2 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 18 Eylül 2011, 09:32   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esma_Nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 4.187
Konular: 478
Beğenildi:1997
Beğendi:3250
Takdirleri:1116
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart KALBURA BASTI tarifi

KALBURA BASTI tarifi

Ev Usulü Karışık Pide


Kahvaltıya özel bir tarif. Pide yemek için illede özel bir pideciye gitmenize gerek yok. Evinizdeki malzemelerle yapabileceğiniz kolay sayılabilecek bir kahvaltı seçeneği…

Malzemeler

1 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta (birinin sarısını ayırın)
1 yemek kaşığı instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi

100 gr. beyaz peynir
Yeşil biber, domates,Varsa sucuk
Rende kaşar peyniri
Hazırlanışı

Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. Poğaça hamuru yumuşaklığında olmalı.
Hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın. Eğer işiniz aceleyse 50 derecedeki fırında 10 dakika tutup mayalandırmayı hızlandırın.
Beyaz peynir ve küçük doğranmış sucuğu karıştırın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, merdaneyle oval şekilde açın.
Ortasına uzunlamasına içten koyup kenarlarını içe doğru kapatın.
Orta kısmını açık bırakın. Kenarlara bastırın
1 yumurta sarısını, bir tatlı kaşığı yoğurtla karıştırıp, pidelerin kenarlarına sürün.
250 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fırından almadan 5 dakika önce kaşar peynirini serpin. Eriyince fırından çıkarın.
CAHİDE


AFİYET OLSUN
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
HARCADINIZ! İslamda Kadın ve Erkek Esma_Nur 2 103 28 Eylül 2018 14:02
Kapıyı kapa😀 Videolar/Slaytlar Esma_Nur 0 91 20 Eylül 2018 13:51
EMNİYETTEN ANA BABALARA KRİTİK UYARI! Gazete Manşetleri-Gündem Esma_Nur 0 104 04 Temmuz 2018 08:50
Facebook'daki BFF Gazete Manşetleri-Gündem Esma_Nur 0 178 25 Nisan 2018 16:32
Yeni Akımımız! Gazete Manşetleri-Gündem Sükutu-Ezber 3 220 21 Nisan 2018 08:15

Alt 19 Eylül 2011, 18:51   Mesaj No:2
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:37
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 9.121
Konular: 576
Beğenildi:4466
Beğendi:3632
Takdirleri:3520
Takdir Et:
Standart Cevap: Medineweb Mutfağı

Toprağım Emeğine sağlık bide yaş pasta olsa fena olmuyacak
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Kasım 2011, 19:01   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esma_Nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 4.187
Konular: 478
Beğenildi:1997
Beğendi:3250
Takdirleri:1116
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Medineweb Mutfağı

bayram yaklaşıyor malum baklava tarifi fln vermiyeceğim genelde herkes ev baklavası hazırlar. arzu ederseniz yapımı çok kolay olan KALBURA BASTI tarifine bir bakalım





Malzemeler

125 gr.tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı irmik
bir fiske tuz
bir paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 su bardağı ceviz
İÇİNDE ŞEKER YOK
ŞURUP İÇİN:3.5 su bardağı şeker,3.5.su bardağı su,yarım limon suyu

Kalburabastının yapılışı:

Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapın.Cevizi hamura katıp yoğurun.Veya açıp içine koyun.Oval şekiller verip,rendeye veya kalbura bastırın.200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Tatlı soğuduktan sonra sıcak şurubu üzerine dökün.
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Forum Ana Kategori Başlıkları

Cevaplar Son Mesajlar
"Kalbura Bastı "/Medineweb mutfağı su damlası Tatlılar 4 16 Haziran 2018 16:35
Çıtır Poğaça Tarifi ~ ResimLi AnLatımLı Poğaça Tarifi su damlası Börekler 3 14 Haziran 2015 22:44
Kalbura Dönen Eğitim Efser Çocuk ve Aile Sağlığı 0 11 Nisan 2010 20:11
Tarifsizliğin Tarifi Aysima Üyelerimize Ait Makaleler 0 01 Aralık 2008 16:04
Aşkın Tarifi CaferTayar Üyelerimize Ait Şiirler 1 05 Ekim 2007 18:21

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

Medineweb Alemdarhost sunucularında barındırılmaktadır.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284