TARÇINLI,HAVUÇLU,ZENCEFİLLİ KEK TARÇINLI,HAVUÇLU,ZENCEFİLLİ KEK [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] MALZEMELER 4 adet yumurta(oda sıcaklığında) 4 kahve fincanı toz şeker 2 kahve fincanı süt (oda sıcaklığında) 2 kahve fincanı sıvı yağ 6 kahve fincanı un 1 paket kabartma tozu 3 adet orta boy rendelenmiş havuç 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı toz zencefil İsteğe göre 1 çay kaşığı toz karanfil 1 adet portakal kabuğu rendesi YAPILIŞI Şeker ve yumurtayı güzelce çırptıktan sonra süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin.Elenmiş un,kabartma tozu,zencefil,tarçın karışımı eklenerek tekrar çırpılır.Son olarak rendelenmiş havuç ve portakal kabuğu rendesi ilave edilip tahta kaşık vb. ile karıştırılır.Yağlanıp unlanmış bir kalıba veya tepsiye yayılır.Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Soğuyunca üzerine isterseniz pudra şekeri eleyebilirsiniz.Afiyet olsun! |
SAAT: 07:55 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.