Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Pastalar (https://www.forum.medineweb.net/774-pastalar)
-   -   "ıspanaklı muzlu rulo pasta" (https://www.forum.medineweb.net/pastalar/32247-vequotispanakli-muzlu-rulo-pastavequot.html)

su damlası 31 Ağustos 2015 22:55

"ıspanaklı muzlu rulo pasta"
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ISPANAKLI RULO PASTA

Malzemeler:

3 yumurta
1 cay bardağı seker
yarim cay bardagi ıspanak püresi (cig olarak robotta cekilmis haliyle)
1 su bardagi un
1 tatli kasigi kabartma tozu
Kreması için

1 su bardagi süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı seker
1 kaşık tereyagi
vanilya
Yarim paket tuzsuz krem peynir yani labne peyniri yada 1 kase kadar krem santi(Almanya da yasayanlar isterse schmand kullanabilir Türkiye de schmand varmi ismi nedir bilmiyorum.)
istenirse arasina koymak icin 2 tane muz..

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ispanaklı Rulo Pasta Nasıl Yapılır?

Öncelikle kremasini hazirlayalimki kekimiz pisene kadar biraz sogusun.
Krema icin bir tencereye unu sekeri ve sütü koyup karistirarak pisirelim.Ocagin altini kapatinca icine 1 kasik tereyagini ekleyelim.En son vanilyayi da katip karistirip biraz ilimasini bekleyelim.Biraz soguyunca icine tuzsuz krem peyniri yada krem santiyi ( yada Schmand )katip karistirip bir kenarda bekletelim.
Keki icin yumurtalari ve sekeri bir iki dakika cirpalim icine püre haldeki ispanagi katip tekrar karistiralim.Sonra unu ve kabartma tozunu birlikte katip cirptiktan sonra kagit serilmis tepsiye dökelim.
Bu hamur ince bir hamur oluyor.sonra önceden isitilmis 190 derecedeki firinda 6 veya 7 dakika pisirelim.üstü pembelesince firindan alalim yoksa sertlesir ve rulo yapamayiz.
Pisen kekimizi kagidiyla beraber hemen rulo yapalim
2 veya 3 dakika sonra ruloyu geri acip kagidi dikkatlice kekten ayirinca kremayi kekin üstüne sürelim.
evde varsa 2 muzu kekimizin ucuna koyup keki tekrar rulo yapalim.Keki buzdolabinda 3 veya 4 saat bekletip öyle keserseniz daha iyi olur. Bekleme esnasinda üstünü herhangi bir seyle kapatirsaniz kekiniz yumusak kalir.
istenirse kekimizin üstüne artan kremayla kücük süslerde yapabiliriz.
Not: Bu keki yerken ıspanak tadı gelmiyor. Birde ıspanağı katı meyve sıkacağından sıkıp, suyundan kullanırsanız hamur daha yeşil olacaktır. Bunun için koyu yeşil renkli ıspanak yaprakları kullanın. Pandispanya için 3 yemek kaşığı ıspanak suyu yeterli olur.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

"Afiyet olsun"

su damlası 04 Kasım 2023 21:55

ıspanak çıktığına göre denemenin zamanı gelmiş demektir..

GulistanSare 04 Kasım 2023 23:58

çok güzel tarif deneyeceğim inşallah teşekkür ederim cicekver cy


SAAT: 03:53

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306