"KREM KARAMELLİ KEK"/medineweb mutfağı Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı şeker 1 adet portakal kabuğu rendesi 1 çay bardağı süt Yarım çay bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1.5 su bardağı un Krem kısmı için 2 su bardağı süt 500 gr. 3 yemek kaşığı şeker 4 yumurta 1 adet portakal kabuğu rendesi 1 paket vanilya Karamel için 1 çay bardağı şeker YAPILIŞI *Ortası delik veya düz kek kalıbınızı yağlayın,(kelepçeli kalıp olmaz) *1 çay bardağı şekeri tavada karamelize edip kalıbın dibine dökün *2 bardak sütü ve şekeri bir kaba alıp çırpın,portakal kabuğu,vanilya ve yumurtayıda ekleyip sadece yumurtalar karışana kadar çırpın.Bu karışımı da kek kalıbına dökün *Kekimizide klasik kek yapar gibi hazırlayıp,yavaşça sütlü karışımın üzerine dökün.Gö rüntü sizi korkutmasın pişme esnasında yeniden ayrışacaklar. *Kek kalıbını alttaki sütlü kısmı kapatacak kadar su dolu bir kabın içine oturtun, önce 200 derecede kabardıktan sonra 175 derecede pişirmeye devam edin. Yaklaşık 40 dakika pişmesi lazım. *Kekinizi fırından çıkarıp dışarda soğuttuktan sonra 1 gece ve en az 6 saat buzdolabında bekletin. Ertesi gün dolaptan aldığınız keki sıcak su dolu bir kabın içine oturtup 2-3 dakika bekletin ve bir servis tabağına ters çevirin… |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Kremelin hazırlanışı da böyle.. |
SAAT: 06:29 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.