Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Reçeller/Marmelatlar (https://www.forum.medineweb.net/784-receller-marmelatlar)
-   -   "İncir Reçeli "/ medineweb mutfağı (https://www.forum.medineweb.net/receller-marmelatlar/34246-vequotincir-receli-vequot-medineweb-mutfagi.html)

su damlası 05 Kasım 2017 19:26

"İncir Reçeli "/ medineweb mutfağı
 
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Malzemeler

550 gr. İncir
1.5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı su
6-7 diş limon tuzu
2 adet karanfil
1 çay kaşığı tereyağı
İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

İncirleri soyun ve büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölün.
Yayvan bir tencereye dizin.
Üzerine şekeri ve suyu ve 2 adet karanfili ekleyip kısık ateşte şekeri eriyene kadar tutun.
Yarım çay kaşığı tereyağını ilave edin ve orta ateşte suyu kıvamlı bir hâl alana kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan indirmeden 5 dakika önce limon tuzunu ekleyin.
Hemen tüketmeyecekseniz, sıcakken kavanoza doldurup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
Hemen tüketmeye başlayacaksanız, kavanoza koyup soğuduktan sonra kapağını kapatın.
NOTLARIM: İncirler mutlaka yumuşayıp, biraz dağılıyor. Reçeli kaşıkla karıştırmak yerine, tencereyi hafifçe sallayarak karışmasını sağlarsanız, meyveler daha az zedelenmiş olur.
Tereyağını reçelin üzerine kefinin çıkmasını önlemek için ekliyoruz. Gerçekten işe yarıyor.
Afiyet olsun...

Esma_Nur 14 Eylül 2020 16:09

Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
İncir reçelini birde böyle deneyin incir reçelini denk düşürmek cidden kolay değil taze incir geldi deniyim bakalım dedim sonuç muhteşem kokusu ve görseli resim gibi oldu dağılmadan harika yalnız tarifde tepsinin üzerini kapamamışdı ben kapadım daha yumuşak oldu, birde iki kg kdr vardı benim incir bir saatte anca kıvam oldu foto benden :)
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


FIRINDA TAZE İNCİR REÇELİ
Malzemeler
1200 gr taze incir
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu

HAZIRLANIŞI
İncirleri yıkayıp baş kısımlarını kesin ve ikiye bölün. Üzerlerine şeker ve suyu ekleyip direkt fırına sürün. Eğer akşamdan şekerle beraber bekletirseniz suyunu salar. O zaman daha az su eklemeniz yeterli olur.

200 derecelik fırında reçelin suyu kıvam alana kadar pişirin.


SAAT: 04:14

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306