"İncir Reçeli "/ medineweb mutfağı Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Malzemeler 550 gr. İncir 1.5 su bardağı şeker Yarım su bardağı su 6-7 diş limon tuzu 2 adet karanfil 1 çay kaşığı tereyağı İncir Reçeli Nasıl Yapılır? İncirleri soyun ve büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölün. Yayvan bir tencereye dizin. Üzerine şekeri ve suyu ve 2 adet karanfili ekleyip kısık ateşte şekeri eriyene kadar tutun. Yarım çay kaşığı tereyağını ilave edin ve orta ateşte suyu kıvamlı bir hâl alana kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan indirmeden 5 dakika önce limon tuzunu ekleyin. Hemen tüketmeyecekseniz, sıcakken kavanoza doldurup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Hemen tüketmeye başlayacaksanız, kavanoza koyup soğuduktan sonra kapağını kapatın. NOTLARIM: İncirler mutlaka yumuşayıp, biraz dağılıyor. Reçeli kaşıkla karıştırmak yerine, tencereyi hafifçe sallayarak karışmasını sağlarsanız, meyveler daha az zedelenmiş olur. Tereyağını reçelin üzerine kefinin çıkmasını önlemek için ekliyoruz. Gerçekten işe yarıyor. Afiyet olsun... |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. İncir reçelini birde böyle deneyin incir reçelini denk düşürmek cidden kolay değil taze incir geldi deniyim bakalım dedim sonuç muhteşem kokusu ve görseli resim gibi oldu dağılmadan harika yalnız tarifde tepsinin üzerini kapamamışdı ben kapadım daha yumuşak oldu, birde iki kg kdr vardı benim incir bir saatte anca kıvam oldu foto benden :) [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] FIRINDA TAZE İNCİR REÇELİ Malzemeler 1200 gr taze incir 2,5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Yarım limon suyu HAZIRLANIŞI İncirleri yıkayıp baş kısımlarını kesin ve ikiye bölün. Üzerlerine şeker ve suyu ekleyip direkt fırına sürün. Eğer akşamdan şekerle beraber bekletirseniz suyunu salar. O zaman daha az su eklemeniz yeterli olur. 200 derecelik fırında reçelin suyu kıvam alana kadar pişirin. |
SAAT: 04:14 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.