Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Sağlık-Yaşam/ Beslenme-Spor-Diyet > Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp

Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi:  11 Nisan 2009 (23:36), Konuya Son Cevap : 11 Nisan 2009 (23:36). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 11 Nisan 2009, 23:36   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:MERVE DEMİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5587
Üyelik T.: 05 Aralık 2008
Arkadaşları:14
Cinsiyet:
Memleket:İstanbul
Yaş:35
Mesaj: 2.537
Konular: 2038
Beğenildi:114
Beğendi:0
Takdirleri:270
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Hamileyken nasıl daha güzel ve bakımlı olunur?

Hamileyken nasıl daha güzel ve bakımlı olunur?

Hamileyken de güzel ve bakımlı olabilirsiniz. Aşağıdaki önerileri okuyarak hamileyken nasıl daha güzel ve bakımlı olabileceğiniz hakkında ipuçları edinebilirsiniz.
Temizlik

Hamilelik döneminde kadınların derileri kuru olmaya meyillidir. Bu nedenle yumuşak, nemlendirici katkılı ph'ı ayarlı temizleme ürünlerinin kullanılması gerekiyor. Ayrıca anne adaylarının banyo yaparken çok sıcak su yerine ılık su ile yıkanmaları daha uygundur.

Aşırı kurumaya neden olmamak için günde 2 kereden fazla banyo yapılmaması gerekir. Bunun yanı sıra aromaterapi ürünlerinden bazıları hamilelik döneminde kullanılmamalıdır. Bu tür ürünler kullanıyorsanız mutlaka bir cilt hastalıkları uzmanına başvurmanız gerekiyor. Akneye meyilli ciltlerde hamileliğin ilk 3 ayı akne sorununun artma ihtimali yüksektir. Hamilelik döneminde retinoid, salisilik asit gibi maddeler içeren akne ilaçlarının kullanımının risk oluşturup oluşturmadığı tam net olarak bilinmiyor. Fakat gerekmedikçe hamilelik döneminde bu tip ilaçları kesinlikle kullanılmamaları önerilmektedir. En ideal yapılacak bakım yüzün düzenli olarak uygun bir temizleyici ile günde 2 kez temizlenmesidir. Glikolik asitli ürünlerin hamilelik döneminde akşam kullanımında sakınca bulunmamaktadır.

Nemlendirme

Hamile derisi için nemlendiriciler çok önemlidir. Çünkü hamilelik döneminde ve kimi zaman hamilelik sonrasında da deri kuruluğu devam edebiliyor. Anne adaylarının her banyo sonrası düzenli olarak uygun bir nemlendirici ile özellikle karın bölgesi başta olmak üzere tüm derinin nemlendirmesi gerekiyor.

Güneş Koruyucular

Hamilelik döneminde hormonların etkisi ile deride koyulaşma oluyor. Bu değişim göğüs uçları, karın orta hat ve genital bölgede fizyolojik olarak gelişiyor. Fakat bunun yanında hamilelik maskesi olarak isimlendirilen ve yüzde kahverengi lekelerle seyreden renk değişimine de rastlayabiliyoruz. Bu renk değişiminde ana etkeni güneşle temas oluşturuyor. Bu sorunu yaşamamaları için hamilelere mümkün olduğunca güneşle temastan kaçınılmalarını ve güneş koruyuculardan organik olanlarını tercih etmelerini öneriyoruz. Anne adaylarının kullanacağı güneş koruma kremlerinin koruma faktörü en az 15 faktörlü olmasını ve öğle saatlerinde dışarıda olacaklar ise 30 veya üzeri koruma faktörlü güneş koruyucu ürünleri kullanmalarını tavsiye ediyoruz.

Kozmetik Ürünler

Hamilelik döneminde organik maddelerden üretilen kozmetik ürünlerin kullanılması en uygun yaklaşım olur. Mümkün olduğunca az makyaj yapılması idealdir. Toz formunda doğal maddelerden elde edilmiş kozmetik ürünler, hem makyaj ürünü olarak kullanılması yanında hem de doğal güneş koruyucu özellikleri nedeniyle aynı zamanda günlük güneş koruyucu ihtiyacınızı da azaltırlar.

Özel Bakım Ürünleri

Günümüzde kozmetik ürünler olarak isimlendirilen birçok ürün yaşlanmayı engelleyici, renk düzenleyici, akne sorununu kontrol edici olarak günlük hayatımızda yaygın olarak kullanılır hale gelmiş durumda. Bu ürünlerde kullanılan aktif maddelerin birçoğu deriden emilerek etki ediyor. Bu nedenle hamilelik döneminde bu ürünlerin anne ve bebeğe zararlı yan etkilerinin olup olmadığı tam olarak bilinmemektedir. Hamilelik döneminde bu ürünlerin testleri yapılamadığından özetle hamile kaldığınızı öğrendiğiniz andan itibaren bu ürünlerin kullanımını kesmenizi öneriyoruz.

Bacak Bakımı

Hamilelik döneminde bacaklar üzerine ekstra bir yük binmektedir. Çünkü hamilelerde deri kan akımı yüzde 30 artış gösteriyor. Artan bu akım sonucu bacaklarda özellikle 2-3. aydan itibaren belirgin bacak şişmeleri oluyor. Bu nedenle anne adaylarına gün içinde her fırsatta ayakları uzatarak dinlendirmek ve uygun yağlarla bacak masajı yapmalarını öneriyoruz.

Karın Bakımı

Karın derisi hamileliğin 5. Ayından itibaren hızla büyüyen rahim nedeniyle sürekli gerilir. Çatlak oluşumuna en yatkın bölge halini alır. Uygun ürünlerle günlük bakım ve masaj uygulamaları karın derisinin elastikiyetini arttırarak, çatlama riskini azaltabilir.

Tırnak Bakımı

Hamilelik döneminde bazı kadınlar tırnaklarında kolay kırılma, uçta ayrışma gibi sorunlar yaşarken bazı kadınlar tırnaklarının hamilelik döneminde daha kalın, kırılganlıktan uzak, daha kolay şekil alan tırnaklar haline geldiğini belirtmektedir. Sorun yaşayan bayanların uygun tırnak nemlendiricilerini düzenli kullanmaları halinde sorunlarının azalma görülebiliyor.

Saç Bakımı

Saç bakımı, birçok kimyasal maddenin kullanımını gerektirebiliyor. Bu ürünlerle yapılmış herhangi bir klinik çalışma bulunmamaktadır. Saç boyalarında kullanılan kimyasalların çok düşük oranlarda deriden emildiği ve böbrekler yoluyla vücuttan atıldığı bilinmektedir. Birçok kadın hamilelik döneminde saç bakımı yaptırmaktadır. Bugüne kadar bu uygulamalarla ilişkili yan etki bildirimi bulunmamaktadır.

Yazının Kaynağı: Milliyet Gazetesi
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi MERVE DEMİR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ülke tv Canlı... Videolar/Slaytlar Medine-web 1 2743 23 Ağustos 2013 00:41
İran Emperyalizmi Makale ve Köşe Yazıları Medine-web 6 3333 26 Ocak 2013 22:53
gerekli gereksiz bir şiir.. Makale ve Köşe Yazıları MERVE DEMİR 0 3084 06 Aralık 2012 10:48
olmamış kayınbiradere mektup :) Komik Paylaşımlar Allahın kulu_ 10 6906 03 Kasım 2012 23:19
İslamın kurtuluşu bilinçlenme ile mümkündür Makale ve Köşe Yazıları Esadullah 11 6351 02 Ekim 2012 21:16

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
nasıl delikanlı olunur... Ağlama_Karanfil Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler 2 29 Ocak 2022 10:36
Fahri vaiz Nasıl olunur serhanoz13 Din Görevlileri 3 19Haziran 2016 21:09
Nasıl Mutlu Bir Aile Olunur? muallime Videolar/Slaytlar 5 06 Mart 2014 17:24
Çocukların güzel olması için hamileyken ayva yemek diye bir rivayet var mı? talibetün Soru Cevap Arşivi 21 22 Şubat 2012 23:43
Bir Demet Güzel Söz Daha... MERVE DEMİR Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler 1 08 Kasım 2010 00:09

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.