Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Sağlık-Yaşam/ Beslenme-Spor-Diyet > Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp

Konu Kimliği: Konu Sahibi FECR,Açılış Tarihi:  05 Nisan 2012 (09:48), Konuya Son Cevap : 05 Nisan 2012 (11:34). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 05 Nisan 2012, 09:48   Mesaj No:1
Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.108
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Harama Götüren Her Yol ve Vasıta Haramdır

Harama Götüren Her Yol ve Vasıta Haramdır

HARAMA GÖTÜREN HER YOL VE VASITA DA HARAMDIR…

İslam Fıkhında önemli kaidelerden biri de “Harama götüren her yol ve vasıta da haramdır”

Müslümanları hatta bütün insanlığı ifsat etmek için uğraşan şeytani güçler; alkolsüz gazozlar, alkolsüz kolalar ve alkolsüz enerji meşrubatları zincirinin devamı olarak alkolsüz bira, akolsüz şarap, alkolsüz viski safsataları ile insanların inanç ve sağlılklarını tehdit etmekte ve onları harama alışmalarına yol açmaktadır.

GİMDES bu sebepten dolayı kurulduğundan itibaren, çalışmalarında bu konuya son derece dikkat göstermektedir.

Bir günlük gazetemiz,“Alkolsüz bira, 'alkollü' çıktı” başlığı ile bir yazı geçmiş. Sanki böyle olduğu bilinmiyordu da laboratuar tahlili ile yeni ortaya çıkmış gibi bir eda vardı haberde. Halbuki GİMDES web sitelerinde bu konuyu 2005 yılından beri gündeme getirmeyi bugüne kadar sürdüre gelmiştir.

GÜYA ALKOLSÜZ VİSKİ" , GÜYA ALKOLSÜZ ŞARAP" , ALKOLSÜZ HALAL BİRA VE ŞARAP ALDATMACASI"

Gazete haberinden devam edelim;

“Alkolsüz olduğu ileri sürülen biranın incelenmesinin talebi üzerine, Laboratuvarda yapılan inceleme geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Hazırlanan rapor, reklamlardaki 'alkolsüz' ifadesinin tamamen gerçek dışı olduğunu ortaya koyuyor. Buna göre, söz konusu üründe binde 26 oranında alkol bulunuyor.

Tadı normal bira tadına çok benzediği için, normal biraya ve alkole başlamayı kolaylaştırıyor. Çocukları ve gençleri alkol ile tanıştırmanın en masum yolu olarak bulunmuş, daha önce de birkaç kere denenmiş bir yöntem. 2008 yılı 'Türkiye Ergen Profili Araştırması' verilerine göre alkolü ilk deneme ve kullanma yaşı ağırlıklı olarak 12-17 yaş aralığında gerçekleşiyor. Bu yaş grubundaki gençlerin yüzde 11'i yılda bir-iki kez de olsa alkol kullanıyor. 'Alkolsüz' denilen bira da bu süreci hızlandırmaktadır. İngiltere'de 18 yaşından küçükler için açılan alkolsüz bira satan birahanelere giden gençlerin hepsinin, 18 yaşına girerken alkollü birahanelerin ve meyhanelerin en sadık müşterileri olduğu anlatılıyor.

GİMDES Teknik Kurul üyesi Prof.Dr. Mustafa Nutku ise, "Oranı önemli değil, çocuklarımıza alkol 'alkolsüz' etiketi ile satılıyor." ifadesini kullanıyor. Nutku, alkolsüz bira adıyla vatandaşın aldatıldığını kaydediyor. İçeceklerde binde 5 alkolü normal gösteren Türk Standartları Enstitüsü'nün mevzuatının değiştirilmesi gerektiğini anlatıyor.

Psikiyatri Profesörü Nevzat Tarhan ise olayın bir başka boyutuna dikkat çekiyor. Tarhan, "Sigara nasıl esrara kapı açıyorsa; bu biralar da alkol bağımlılığına kapı aralıyor. Önlem alınmalı. Ürünlerin üzerine 'alkole başlamada ilk adım olabilir' yazılmalı." şeklinde konuşuyor. Tüketici Hakları Merkezi Genel Başkanı Ömer Keser, alkollü biranın 'alkolsüz' diye satılmasının tüketiciyi aldatma olduğunu belirtiyor. "Bu biralar piyasadan toplatılmalı." diyor.

Türkiye'de alkole başlama yaşı 11'e kadar düştü. 15 yaş üzeri kişi başı saf alkol tüketimi 1-1,29 litre olmakla birlikte, ilköğretim öğrencileri arasında alkol kullananların oranı yüzde 15,4. Ortaöğretimde yaşamı boyunca en az bir kez alkol kullananların oranı yüzde 45-50, son bir ayda en az bir defa alkollü içki içme oranı yüzde 16,5, (erkeklerde yüzde 31,5 ve kızlarda yüzde 10,6). Üniversite öğrencilerinde alkol kullanım yaygınlığı ise yüzde 43,0-53,9 ve hâlen içenlerin oranı yüzde 22,9.

Görüldüğü gibi şeytani güçler boş durmuyor. Müslümanlar ise kötülüklerle farz- ı ayın derecesinde mücadele etmekle sorumlu oldukları halde yeterince görevlerini yapmıyorlar. GİMDES, “Harama götüren her yol ve vasıta da haramdır” kavlince tadı ve ismi haram bir maddeyi anımsatan bir madde; isterse o madde haram maddeden oluşmamış olsa dahi haram hükmündedir; bu sebeple Helal Sertifikalaması yapmamaktadır.

Yani içeriğinde haram maddeyi içermese dahi sırf tanımlarında bira, şarap, viski sözcüklerinin kullanıldığı, ya da aromalarını içeren maddeler de haram hükmünde kabul edilmektedir

Bu kavram karmaşasından ve kirliliğinden toplumu korumak zorunda olan kamu kurumlarını tedbir almaya zorlamak önemli bir görevdir. En başta Gıda Kodeksinde %0.3’e kadar alkol bulunabilmeye izin veren “ Alkolsüz Meşrubatlar”yönetmeliğinin başlığındaki “alkolsüz” kelimesinin kaldırılmasını istemek en kutsal tüketici hakkımız olduğunu ilan etmek zorundayız.

ALINTI
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi FECR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Yumurta Akı ve Yanık Tedavisi Pratik / Faydalı Bilgiler FECR 0 86 14 Ekim 2023 12:25
Düğünlerimiz İslam'ın neresinde? Adap-Edep-Ahlak Esma_Nur 1 267 02 Ağustos 2023 16:34
Mezuniyet Programı mı Meyhane Açılışı mı Belli... Adap-Edep-Ahlak FECR 0 177 13Haziran 2023 11:35
Evinize Kem Gözlü Ahmak Bir Adamı Davet Eder... Adap-Edep-Ahlak Esma_Nur 4 208 05Haziran 2023 10:15
Bizi Allah'tan Alıkoyan Kaç Şeyi Hayatımızdan... Muhtelif Konular FECR 0 189 10 Nisan 2023 20:38

Alt 05 Nisan 2012, 11:34   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
Esadullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esadullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15316
Üyelik T.: 18 Aralık 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Kayıp bir Kentten
Yaş:44
Mesaj: 734
Konular: 143
Beğenildi:280
Beğendi:94
Takdirleri:3260
Takdir Et:
Standart Cevap: Harama Götüren Her Yol ve Vasıta Haramdır

Allah razı olsun sevgili Fecr Hoca kardeşim paylaşım için , evet bu konu ve daha bir çok benzeri konu ki aslında düşünülse bugün öne sürülen bir çok konudan daha önemli, mesela bir işsizlikten bir krizden daha önemli ama gelin görünki belli kesimlere ulaşmakta bu bilgiler.

Bu bilgilerin yanı sıra esrar ve esrarvari ürünlerin kullanılması yaşı da çok alt sevyelerde seyretmekte, yanı sıra bilinçsiz ve islamdan uzaklaşan gençlik ki maalesef çoğunluk böle daha evlenme çağına bile gelmeden kendilerini zina batağına saplamış durumdalar maalesef, ve daha sayacak ve araştıracak olsak neler neler.

Günümüzde hiç sözü geçip gündem oluşturmayan bu mevzular aslında en önemli mevzular.Dünyanın en zengin gücüde olsanız eğer toplumunuz bozulmuşsa siz yıkılmaya mecbursunuzdur.Bundan dolayı Dinini , örfünü adetini unutan ve anne babaya asi yetişen bir nesil bizim için en acı kayıptır.

İşleri güçleri birbirlerine karşı hırlaşmak olan bazı kişiler arasında belki insaflı ve vicdanlılar varsa bu konuları bir an evvel ele alır ve bu hezeyanı durdurma gayretine girerler....

Bilinçli toplum diye nitelendiriyorlar evet haklı olabilirler ama İSLAMI yaşayan bir toplum olursak bu sorunların hiç birisi kalmaz inşaallah...

vesselam
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
tefrika haramdır.. gökçen0421 Serbest Kürsü 0 10 Ağustos 2014 17:33
Seyahat-Vasıta-Güzergah 2008bilgi Yaşam/Kültür/Sanat 0 27 Ocak 2014 13:16
Allah' ın ismini vasıta yaparak başka birine dua edilirmi? Belgin Soru Cevap Arşivi 0 10 Nisan 2009 22:58
Harama bakınca günaha girermiyim MERVE DEMİR Soru Cevap Arşivi 0 08 Nisan 2009 08:43
Her Sarhoş Edici Haramdır Verda_Naz Hadis-i Şerif 0 26 Kasım 2008 01:47

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.