Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Sağlık-Yaşam/ Beslenme-Spor-Diyet > Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp

Konu Kimliği: Konu Sahibi Fatıma-i Zehra,Açılış Tarihi:  02 Temmuz 2014 (17:58), Konuya Son Cevap : 12 Temmuz 2014 (23:20). Konuya 3 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 02 Temmuz 2014, 17:58   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Fatıma-i Zehra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36712
Üyelik T.: 22 Aralık 2013
Arkadaşları:18
Cinsiyet:
Mesaj: 844
Konular: 67
Beğenildi:27
Beğendi:1
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Asitli içeceklerden Uzak Durun !

Asitli içeceklerden Uzak Durun !

Asitli içeceklerden Uzak Durun !


Üreticisi Menşei ne olursa olsun Asitli , Boyalı ,enerji içeceklerinden Uzak Durun.

HANGİ MARKALARI TÜKETMEMELİ?

Türkiye yaygın olarak tüketilen ve hiçbir koşulda tüketilmemesi gereken bu ürünler CocaCala, Pepsi, Amerikan RC Cola satmayınca üzerine Ülker şapkası giydirilip 'Colaturka' yapılan ürün, İhlas grubunun Kristal ve Chat'i, Uludağ, Yedigün, Fanta, Sprite, 7up, Adese, Bim, Diasa, Coufourre, Migros, Kipa gibi marketlerin kendi isimleriyle ürettikleri markalar ve yerelde üretilen markalar.

Tüketicinin üreticisi ve menşei ne olursa olsun bu ürünlerin tümünün insan sağlığı için tehdit oluşturması, dinen sakınca bulunması nedeniyle tüketmemesi önerilir.

Helal Gıda Bilinçlendirme Platformu
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Fatıma-i Zehra 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
O daha çocuk... Çocuk ve Aile Sağlığı su damlası 2 1825 09Haziran 2015 22:35
Nureddin Yıldız'ın Kaleminden: Mücahide Kadın İslamda Kadın ve Erkek Mihrinaz 16 10044 29 Ocak 2015 10:04
Kek mi Tesettür mü ? Tesettür Konuları Mihrinaz 2 2178 14 Ocak 2015 21:28
Ahireti Yaratmak Allah İçin Çok Kolaydır ! Ölüm-Ahiret-Sırat-Mizan-Kader Fatıma-i Zehra 0 2042 10 Ocak 2015 22:43
Gel, bugün sana anladığın dilden konuşmaya... Serbest Kürsü su damlası 2 1701 24 Ağustos 2014 00:05

Alt 10 Temmuz 2014, 01:26   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Fatıma-i Zehra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36712
Üyelik T.: 22 Aralık 2013
Arkadaşları:18
Cinsiyet:
Mesaj: 844
Konular: 67
Beğenildi:27
Beğendi:1
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Asitli içeceklerden Uzak Durun !

Gazoz Cola Fanta Asitli İçeceklerin Hepsinde Alkol Var


Tüketiciler Birliği, piyasadaki 10 farklı gazoz markasına ait numuneleri TÜBİTAK Marmara Arastırma Merkezi’nde inceletti. Analiz sonucunda bütün gazozlarda litre başına 1,56 ile 0,20 gram arasında değisen oranlarda alkol tespit edildi. Tüketiciler Birliği Baskanı Avukat Bülent Deniz, gazozların ‘içindekiler’ bölümüne etil alkolün yazılmadığına dikkat çekerek tüketicilerin yanıltıldığını söyledi. Deniz, “Bütün gazozlarda tat ve koku verici esanslar kullanılmaktadır. Bunlar yağ cinsinden maddeler olup suda çözülmezler. Etil alkol, bu çözülmeyi sağlamak için kullanılır. Etil alkolün vazifesini propylen glycol de görebilir; ama maliyeti ikiye katladığı için tercih edilmiyor.” dedi. Tüketiciler Birliği, TÜBİTAK’a inceletti; gazozda alkol çıktı

Tüketiciler Birliği Baskanı Bülent Deniz, “Alkolsüz içeceklerin içeriğini düzenleyen bir tebliğde nasıl olur da ‘litrede 5 grama kadar etil alkol olabileceğine izin verilebilir’ diye bir soru sorduk kendimize.” diyen Deniz, bunun üzerine yaklaşık 7-8 ay önce bir çalışma baslattıklarını kaydetti. Piyasadaki hiçbir gazozun üzerinde, içeriğinde alkol bulunduğuna dair bir bilginin olmadığını, hatta bir üründe de, içerikte alkol ve çözentisinin kullanılmadığının yer aldığını aktaran Deniz, bunun sebeplerini öğrenmek için gıda mühendisleri, kimya ve tıp alanında uzmanlardan yardım istediklerini aktardı. Buna göre bütün gazozlarda kullanılan tat ve koku verici esanslar yağ cinsinden oldukları için suda çözülmüyor. Etil alkol, gazlı içecek üretiminde bu çözülmeyi sağlamak için kullanılıyor. Etil alkolün vazifesini propylen glycol de görebiliyor, ancak maliyeti ikiye katladığı için tercih edilmiyor. Tarım Bakanlığı ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından öncelikle TSE’nin gazozlarla ilgili 4080 No’lu standardının değistirilerek gazlı içeceklerde alkol kullanılmasına imkân tanıyan maddenin kaldırılması gerektiğine dikkat çeken Deniz, “Bunun yerine gazlı içeceklerde alkol kullanılmasını yasaklayan düzenleme getirilmeli.” dedi. Bu maddenin kaldırılmaması halinde tebliğin isminin değistirilerek, isimde yer alan ‘alkolsüz içecekler’ ibaresinin kaldırılması ve denetimlerin en katı şekilde uygulanması gerektiğini ileri süren Deniz, “Tüketicinin bilgilenme hakkının ihlalinin önüne geçilmelidir.” şeklinde konustu. Gazlı içecek firmalarına da çağrı yapan Bülent Deniz, içeriğin eksiksiz olarak etikette yer alması konusunda düzenlemeleri yeniden yapmaları gerektiğini söyledi. Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüketicileri uyarıyoruz. İçtiğiniz gazozlarda alkol var.”

Kimya mühendisi Prof. Dr. Mustafa Nutku, gazozlarda kullanılan alkolün, içkilerde yer alan etil alkol olduğunu söylüyor. Meyve ve ekmek mayası gibi gıdalarda bulunan ethanol denilen alkolün ise tamamen doğal yollardan olustuğuna dikkat çeken Nutku, 200 derece fırında pistikten sonra bu türlü alkolün uçtuğunu anlatıyor. Nutku, “Gazozda bulunan alkol ise alternatifi olmasına rağmen tamamen keyfi konulur.” diyor. Veteriner Gıda Hijyenistleri Derneği Baskanı Can Demir, durumun büyük üretim teknolojisinden kaynaklandığına isaret ediyor. Ürünlerin akışkanlığını hızlandırmak için alkol kullanıldığını aktaran Demir, “Normalde üretim bandında 30 saniyede 2 şise dolum yapılırken, alkol sayesinde bu miktar 4 şiseye çıkıyor.” diyor. Demir, kanunen izin verilmesine rağmen ambalajda bilgi konulmamasını ‘tüketiciyi aldatma’ sözleriyle değerlendiriyor. Gıda Güvenliği Derneği Baskanı Samim Saner de gazozlarda bulunan etil alkolün Tarım ve Köyisleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Gıda Kodeksi Yönetmeliği’nin izin verdiği değerin altında olduğunu söylüyor. Etil alkolün 10 binde iki oranında yer aldığını, bu miktarın da bir litre gazozda bir damla bile yapmayacağını belirten Saner, “Gıda kodeksine uygun denildiğinde yasayla belirtilen bütün şartlar yerine getirilmiş sayılır. Yönetmelikte ‘Aroma maddelerinin 1 kilogramında 3 mg etil alkol bulunmasının mahzuru yoktur’ deniliyor.” diyor. Saner, üreticinin istese bile etiketin üzerine Tarım Bakanlığı’nın iznini almadan alkol ibaresini yazamayacağını, çünkü bakanlıkça yayınlanan Etiket Tebliği’nde etiketin üzerinde ne yazacağının belli olduğunu söyleyerek, “Bir etiketin üzerinde nelerin yazılıp yazılmayacağını bu tebliğ belirliyor.” ifadelerini kullanıyor. Kamuda görevli bir gıda kontrolörü ise mevzuata göre etiketin içindekiler bölümünde kullanılan katkı maddelerinin tümünün yazılması gerektiğini belirtiyor.

Diyanet: İçkinin bir damlası bile haram

İçkinin haram olduğunun hem Kur’an’da hem hadislerde kesin bir dille yer aldığını anlatan Diyanet İşleri Baskanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. M. Saim Yeprem, Maide Suresi’nde içkinin fal oklarıyla birlikte şeytan isi olarak adlandırıldığını ve müminlere yasaklandığını kaydediyor. Yeprem, alkollü içkinin bir damlasıyla bir şisesi arasında da haram olması bakımından hiçbir fark olmadığını sözlerine ekliyor. Bu da etil alkolün hangi miktarda ve neyin içinde bulunursa bulunsun içilemeyeceği anlamına geliyor.

‘Mesrubatta alkol bulunması doğal’

Tüketiciler Birliği’nin iddialarına gazoz üreticileri adına Mesrubatçılar Derneği cevap verdi. Yazılı bir açıklama yapan Genel Sekreter Nizamettin Şentürk, şirketlerin yönetmelikte belirtildiği gibi alkolsüz içecekler ürettiğini söyledi. Şentürk, dünyanın her yerinde gıda regülasyonlarında etanolün belirli oranlarda yer almasının doğal kabul edildiğini belirterek, “Her madde ile ilgili bir alt sınır kabul edilmekte ve bunun altındaki rakamlar bilimsel olarak kayda değer olmadığı için dikkate alınmamaktadır.” ifadelerini kullandı.

En fazla alkol Uludağ’da

Marka – Alkol*

Uludağ 1.56

Akmina 1.28

Tansaş 1.16

Çamlıca 0.84

Fruko 0.76

Sensun 0.60

Sprite 0.56

Adese 0.48

Seven Up 0.44

Kipa 0.20

* Gram/litre


bilinmeyenler.wordpress.com
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Temmuz 2014, 23:14   Mesaj No:3
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Fatıma-i Zehra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36712
Üyelik T.: 22 Aralık 2013
Arkadaşları:18
Cinsiyet:
Mesaj: 844
Konular: 67
Beğenildi:27
Beğendi:1
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Asitli içeceklerden Uzak Durun !



Alkolsüz içecek” etiketiyle piyasaya sürülen içecekler Kola, gazoz, hazır meyve suyu Ne yazık ki mevzuatta ‘alkolsüz içekler’ olarak tanımlanan bu ürünlere aroma koruyucu, aroma ve yağ çözücü, tat oluşturucu gibi nedenlerle alkol eklenir. Dahası bu ürünlere eklenen aromalar, alkol içinde taşınırlar ve karışım kazanlarına bu şekilde eklenirler.

Alkolsüz adıyla pazarlanan gazlı içecekler, kolalar, aromalı içecekler, aromalı maden suları, alkolsüz(!) biralar, boza, kefir ne yazık ki alkol içerir. Kimi buna ‘doğası gereği’ gibi bir ifadeyle meşruiyet sağlamak isteyebilir. Bunlar doğası gereği değil, insan eliyle bilerek eklenen işlemlerdir. Bu duruma hem TSE standardı, hem Türk Gıda Kodeksi, hem de uluslararası mevzuat izin verir. İşin kötü yanı alkol eklendiği halde alkolsüz olarak etiketlenmesi...


Helal Gıda Bilinçlendirme Platformu
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Temmuz 2014, 23:20   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
İslaminesil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:İslaminesil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 40187
Üyelik T.: 20 Mart 2014
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Wan
Yaş:42
Mesaj: 2.709
Konular: 316
Beğenildi:1404
Beğendi:590
Takdirleri:533
Takdir Et:
Standart Cevap: Asitli içeceklerden Uzak Durun !

Allah Hayrın versin kardeşim....
__________________
Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Şu kadından uzak dur! Şu kadınla da hayatını kur !medineweb TufeyL İslamda Kadın ve Erkek 29 30 Ocak 2022 10:38
Ailesinden uzak çocuklar... su damlası Çocuk ve Aile Sağlığı 0 22 Eylül 2015 16:36
Sağlığınız İçin Bu 10 Gıdadan Uzak Durun/Medineweb FECR Diyet/Spor 0 18 Mayıs 2015 11:44
Uyuşturucu Hızlı Ve Acılı Bir ölümdür Gençler Uzak durun vertyucek Hafta'nın Konusu 0 25 Mart 2015 04:15
Müslüman kur'andan uzak oldu anahro Şiirler ve Şairler 0 11 Mart 2014 22:39

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.