Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Turşular (https://www.forum.medineweb.net/780-tursular)
-   -   Karışık Kış Turşusu- Medineweb Mutfağı (https://www.forum.medineweb.net/tursular/33302-karisik-kis-tursusu-medineweb-mutfagi.html)

Mihrinaz 14 Ekim 2016 17:28

Karışık Kış Turşusu- Medineweb Mutfağı
 
Toplam 2 Eklenti bulunuyor.
KARIŞIK KIŞ TURŞUSU

Malzemeler:
Orta boy bir beyaz lahana
5-6 adet havuç
Yarım brokoli
Yarım karnabahar
Yarım kırmızı lahana

5 litrelik bir kap için:
Bir su bardağı üzüm sirkesi
Bir avuç nohut(ekşitmesi için)
4-5 yemek kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı şeker(ekşitmesi için)
Bir küçük baş sarmısak


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

YAPILIŞI
*Lahanaları 4-5 saat önceden doğrayıp 2-3 yemek kaşığı tuzla beraber harmanlayın.(yumuşaması ve daha az yer tutması için)
*Daha sonra fazla tuzunun gitmesi için hafif sudan geçirin.
*Turşu kabının dibine nohutları ve bir kaç diş sarmısak atın.
*Üzerine,yine doğradığınız sebzelerden sırasıyla dizin.
*Dizerken ara ara sarmısak koymayı ihmal etmeyin.
*En son bütün sebzeler bittikten sonra,turşu kabının içine sirkeyi katın ve üzerine doluncaya kadar su koyun.Bu şekilde suyu tam ayarlanmış oluyor.
*Bu kez bidondaki suyu bir kaba boşaltın içine tuzunu şekerini atıp karıştırın.tekrar bu karışımı bidona doldurun.
*Ağzını uzun bir havuçla sıkıştırın ki alttaki sebzeler yüzeye çıkmasın.
*Ve temiz bir poşeti turşuların ağzına örtün buda hava almasını engelleyecektir.
*Son olarak ağzını sıkıca kapatın.Ilık bir yerde 2 hafta kadar bekletin.Mis gibi turşumuz hazır.


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Mihrinaz 14 Ekim 2016 17:32

Bu zamana kadar turşu yapmadıysanız ,ilk denemenizse,kesinlikle tavsiye ediyorum..sonuç gerçektn güzel..hele karnıbahar,kırmızı lahana..suyunun rengi,şahane oluyor..tavsiye ederim ,tamda zmanı..mutlaka deneyinevet000

Mihrinaz 14 Ekim 2016 17:37

Toplam 3 Eklenti bulunuyor.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bunlarda su damlası editörümüzün forum için yaptiğı turşular:):)tarifte verirse seviniriz...kendisinden bir karışık turşu ve şu domates turşusunun tarifini alalım.mutlaka..ellerine sağlık editörümc*

Mihrinaz 14 Ekim 2016 18:21

Toplam 4 Eklenti bulunuyor.
Efendim bunlarda sitemizin emektarlarindan ve özlediğimiz isimlerinden biri olan 10 parmağında 10 marifet uyesi makbergülü arkadasımızın kışlık hazırlığı...
Ihlamur bilem toplanmış..ellerine sağlık..bize düşende foruma servis etmek olsun..

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tarhanamızda yapıldı..şöyle serdiikk:):)c*

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ellerin dert gormesin makbergülü bacımc*şöyle öğrenci olamadık..:)msl*czk*

Esma_Nur 14 Ekim 2016 19:13

Arkadşlarımızın ellerine sağlık afiyetle yesinler inşALLAH :)


SAAT: 13:45

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306