Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > Serbest Kürsü

Konu Kimliği: Konu Sahibi kurtmehmet,Açılış Tarihi:  09 Ekim 2009 (22:24), Konuya Son Cevap : 09 Ekim 2009 (22:24). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 09 Ekim 2009, 22:24   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
kurtmehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kurtmehmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5446
Üyelik T.: 30 Kasım 2008
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:63
Mesaj: 682
Konular: 73
Beğenildi:19
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart MESCİD'İ AKSA İçin müslümanlar ayakta

MESCİD'İ AKSA İçin müslümanlar ayakta

Mescid-i Aksa İçin Müslümanlar Ayakta!
Siyonist İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik tehditleri başta Filistin olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde protesto edildi. Türkiye’de de İstanbul, Van, Adana ve daha birçok şehirde Cuma namazı sonrası Mescid-i Aksa’yı selamlayan eylemler düzenlendi.
09.10.2009 18:30
Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi ve İslami direniş hareketi HAMAS, Mescid-i Aksa'da direnen kardeşlerimizle dayanışma için genel seferberlik ilan ederek bu günü öfke günü ilan ettiler. Bu çerçevede birçok yerde İsrail'i protesto eylemleri yapıldı.

Türkiye'de bugün Cuma namazı sonrasında Mescid-i Aksa direnişiyle dayanışmak amacıyla yapılan etkinlikler:

ADANA:

Adana Beşocak Meydanı'nda Kemeraltı Camii'nde kılınan Cuma namazı sonrası Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmak için toplanan Müslümanlar, Siyonist işgali protesto ettiler. Adana'dan çok sayıda kuruluşun bir araya gelerek oluşturduğu Adana Filistin Dayanışma Platformu tarafından organize edilen eylemde Filistin davasının, kendisine özgürlüğü yakıştıran bütün özgür insanların davası olduğu vurgulandı. "Mescid-i Aksa ne sadece Kudüslülerin ne de sadece Filistinlilerindir. Mescid-i Aksa, dünyadaki tüm Müslümanlarındır. Mescid-i Aksa bizim tarihimiz, medeniyetimiz ve geleceğimizdir." şeklinde mesaj verilen eylemde sık sık tekbir getirildi ve "Hamas'a Selam Direnişe Devam", "Mescid-i Aksa Onurumuzdur!", "Katil İsrail Filistin'den Defol!", "Yaşasın Küresel İntifada!", "Uyan Diren Özgürleş!" vb. sloganlar atıldı.

Adana Filistin Dayanışma Platformu adına yapılan açıklamada "Peygamberler şehri Kudüs ve Mescid-i Aksa Müslümanların namusu, insanlığın onurudur ve kültürel mirasıdır. Kudüs bize barış ve adaletiyle gönüllerde yer etmiş bir ecdadın mirasıdır. Biz harem mescitlerinin üçüncüsü olan Mescidi Aksa'mızı ve Kudüs'ümüzü unutmayacağız. Aksa'daki bütün muhafızları ve müdafaacıları selamlıyoruz. Biz sizinle aynı hendekteyiz ve asla Aksa'dan vazgeçmeyeceğiz diyoruz. Filistin'i, Gazze'yi, Aksa'yı ve tüm mazlum ve mağdur coğrafyaları buradan selamlıyoruz." ifadelerine yer verildi.
















İSTANBUL:

İsrail'in Mescid-i Aksa'yı yıkma girişimi dünya ile eş zamanlı olarak İstanbul'da da protesto edildi. Cuma namazı sonrası Beyazıt Meydanı'nda toplanan Müslümanlar, İsrail bayrağı ile Netenyahu'nun maketini ateşe verdiler.

Anadolu Gençlik Derneği ile aralarında İHH İnsani Yardım Vakfı, Mazlum-Der gibi sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği eylemde dev bir Filistin bayrağı açıldı. Kadınlar ellerinde Mescid-i Aksa'nın fotoğraflarını taşırken, çocukları da Filistin bayraklarını dalgalandırdılar. Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Muhammed Kerem Öncel yaptığı açıklamada, İsrail'in hedeflerinden birisinin de Mescid-i Aksa'yı yıkarak yerine Süleyman Mabedini inşa etmek olduğunu söyledi. İsrail'in bundan 40yıl önce de Mescid-i Aksa'yı yakarak İslam dünyasında infiale neden olduğunu vurgulayan Öncel, ''Bu olay sonrasında birinci intifada başlatılmıştır. Eli kanlı Ariel Şaron'un Mescid-i Aksa'yı çiğnemesi de ikinci intifadanın başlamasına neden olmuştur'' dedi. Protesto eylemi Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için yapılan toplu duanın ardından sona erdi.







VAN:

Siyonistlerin, Mescid-i Aksa'yı yıkma gayesi doğrultusunda, arkeolojik çalışmaları bahane ederek mescidin altında kazılar yapması ve fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'yı yakma, yıkma niyetlerini eyleme yansıtması üzerine, yüzlerce Müslüman genç mescitte nöbet tutmaya başladı. Aynı hassasiyeti taşıyan ve mazlum insanlara yapılan zulümler karşısında sessiz ve tepkisiz kalmamayı kendisine şiar edinmiş Van Müslümanları, bugün Cuma namazından sonra Hz. Ömer Camii önünde bir araya gelerek, Siyonist zulmü protesto ettiler. Eyleme katılan Ramazan Kayan, Siyonistlerin Müslümanlara yönelik saldırgan tutumlarına ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılara işaret ederek, Müslümanların uyanık olmalarını istedi. Van Hak ve Özgürlükler Platformu (VAHÖP) adına hazırlanan basın bildirisini okuyan Umut Işığı Derneği sözcüsü Erhan Şengül, şunları söyledi:

"Her şeye rağmen türlü Siyonist tehditlere rağmen MESCİD-İ AKSA direnişimiz altıncı gününde. Onlar Murabitun, yani ümmetin sınırlarını bekleyenler… MESCİDİ AKSA'nın muhafızları, aslında tüm hürmetlerimizin muhafızları, Onlar Rablerine iman etmiş bir avuç müslüman genç, zulmün karşısında onur abideleri, özgürlüğün, direnişin, iman inkılabının öğretmenleri… Bugün haykırmayacaksak ne zaman haykıracağız. Bugün meydana inmeyeceksek ne zaman ineceğiz. Bugün MESCİD-İ AKSA için direnmeyeceksek ne için direneceğiz. Biz Vanlı Müslümanlar olarak yüreklerimizi ve dualarımızı seferber ediyoruz. Ey müslümanlar! Ey Âlimler! Ey yeryüzünün onurlu insanları! Haydi AKSA savunmasına omuz vermeye, Haydi, Ümmet bilinci ve Hayber coşkusuyla ayağa kalkmaya, Haydi, yeryüzünü şer güçlerden özgürleştirmeye… Bu vesileyle siyasi iktidarı Davos ruhuna sahip çıkmaya ve somut adımlar atmaya davet ediyoruz. STK'ları, tüm erdemli insanları, Kudüs özelinde insani değerlerimizi savunmaya davet ediyoruz."









HAKSÖZ-HABER
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi kurtmehmet 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Hırsızlığa KESİN çözüm! -Müthiş cevap Serbest Kürsü kurtmehmet 0 1430 31 Ekim 2014 17:09
MEDİNEWEB de kurban pazarı Resim/Karikatür İnceSızı 2 2070 21 Ekim 2012 12:42
Yaşanmış gerçek olay Komik Paylaşımlar Allahın kulu_ 13 5348 26 Eylül 2012 23:24
Mü’minlerin baharı ramazan Oruç-Ramazan GÖKCEN_AZRA 2 1740 18 Temmuz 2012 15:38
Müslümanlar kardeştir.. Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler suhtem 2 1695 17 Nisan 2011 23:09

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Seven uyudu ama sevilen ayakta...! MusabBinumeyr Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler 7 01 Ekim 2023 21:26
MEDİNEWEB H. HUTBESi:20-7-2017:TÜKENMEYEN HÜZNÜMÜZ: KUDÜS VE MESCİD-İ AKSÂ alperkara Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 20 Temmuz 2017 19:50
dimdik ayakta putlar aslıı Şiirler ve Şairler 0 25 Ağustos 2012 17:49
Filistinli müslümanlar şimdiki durumda en iyisi ne yapmalı ve başka müslümanlar onlar KuM TaNeSi Soru Cevap Arşivi 0 08 Nisan 2009 11:54
Ayakta İçmenin Hükmü Aysima Hadis-i Şerif 0 24 Kasım 2008 10:26

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.