Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > Serbest Kürsü

Konu Kimliği: Konu Sahibi enderhafızım,Açılış Tarihi:  19 Temmuz 2012 (15:07), Konuya Son Cevap : 19 Temmuz 2012 (15:07). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 19 Temmuz 2012, 15:07   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:38
Mesaj: 3.186
Konular: 1383
Beğenildi:166
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Şam'da suikast... Esed'in adamları ikinci defa öldürüldü!

Şam'da suikast... Esed'in adamları ikinci defa öldürüldü!



Hasan Karakaya
Yeni Akit
2012-07-19


Şam'da suikast... Esed'in adamları ikinci defa öldürüldü!


Dün öğleye kadar, “Suriye muhalefeti”ne de, “Özgür Suriye Ordusu”na da kuşkuyla bakıyordum... Bu nasıl “muhalefet”tir, bu nasıl “ordu”dur ki; Tunus, Libya ve Mısır'da olduğu gibi “Esed'i sıkıştıracak” bir eylem ortaya koyamıyorlar...


Zira, bunca “direniş”e rağmen Suriye yönetimi ayakta, Beşşar Esed'in de gitmeye hiç niyeti yok!..

Ama, dün;

“Tamam” dedim, “Suriye muhalefeti” gerçekten de “organize bir güç”müş!..

Sadece “protesto”larla yetinmiyorlar, “eylem” de yapıyorlarmış!..

Mesela şu “intihar”(!) saldırısı...

Televizyonlar, internet siteleri ve ajanslar, gelişmeyi şöyle duyuruyordu:

“Suriye devlet televizyonu, Savunma Bakanı Davud Racha, Genelkurmay Başkan Yardımcısı ve Devlet Başkanı Beşşar Esed'in eniştesi Asıf Şevket'in saldırıda öldüğünü duyurdu. Yaralılar arasında olduğu belirtilen İçişleri Bakanı İbrahim El Şaar'ın da öldüğü bildirildi.

Suriye'nin başkenti Şam'da Ulusal Güvenlik Kurulu binasına yönelik saldırının, üzerinde patlayıcı bulunan intihar eylemcisi tarafından düzenlendiği bildirildi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir güvenlik kaynağı, intihar eylemcisinin Ulusal Güvenlik Kurulu toplantısı sırasında üzerindeki bombaları patlattığını belirtti.

Saldırıda aralarında Savunma Bakanı Davud Racha ve Genelkurmay Başkan Yardımcısı ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in eniştesi Asıf Şevket'in de aralarında bulunduğu 5 kişinin öldüğü belirtiliyor.”

Bu saldırı, sizce de “büyük bir eylem” değil mi?.. “İki bakan” ve “Genelkurmay Başkan Yardımcısı”nın bir saldırıda ölmesi demek, “Esed'in kalbinden vurulması” demektir.

Hele de, bu büyük eylem “Suriye'nin kalbi”nde, yani Şam'da yapılıyorsa!..

Daha sonra gelen haberler ise, “Suriye'deki gelişmelerin çok daha ciddi olduğunu” gösteriyordu.

Mesela, deniliyordu ki;

“Ulusal Güvenlik Kurulu binasında eylem gerçekleştiren muhalefetin Şam Havaalanı'nı da ele geçirme ihtimali üzerine, havaalanı çevresine asker sevkedilmeye başlandı.”

Bu, ne demekti?..

Şu demekti:

“Durum ciddi.

Esed gitti gidiyor!”

ONLAR DAHA ÖNCE ÖLMÜŞTÜ!

Derken, öğleden sonra, bambaşka haberler gelmeye başladı...

“Suriyeli muhalifler” diyordu ki;

“İntihar saldırısında öldürüldükleri açıklanan bakanlar, aslında Mayıs ayında zehirlenerek öldürülmüştü!”

Allah Allah...

Essah mı bu?..

Haberler net ve açıktı:

“Suriye devlet televizyonu tarafından intihar saldırısı sonucu bugün öldürüldüğü iddia edilen yetkililerin, Mayıs ayında Özgür Suriye Ordusu tarafından zehirlenerek öldürülen kişilerle aynı olduğu bildirildi.

Suriyeli muhaliflerden Dr. Abdurrahman ed-Dımeşkiyye'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından paylaştığı mesajında; Mayıs ayında Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Sahabe Tugayları tarafından zehirlenerek öldürüldüğü açıklanan üst düzey yetkililerin cesetlerinin bugünkü intihar saldırısı mahalline getirildiği ve intihar saldırısı süsü verildiği ifade edildi.”

19 MAYIS'TAKİ AÇIKLAMA!

Böyle bir “açıklama” yapılır, böyle bir “iddia”da bulunulursa, yapılacak tek bir iş vardır;

“Arşiv”e bakmak!..

Ben de onu yaptım.

Ve, gördüm ki;

“Suriyeli muhalifler”in açıklamaları doğrudur... Gerçekten de “19 Mayıs 2012'de” yaptıkları açıklamalar, 21 Mayıs tarihli gazetelerde şu başlıklarla yer almış;

“Beşşar Esed'in eniştesi ve 5 kurmayı zehirlenerek öldürüldü!.. Zehirle suikast iddiası Suriye'yi karıştırdı.”

Haberlerin ayrıntısı da şöyleydi:

“Birleşmiş Milletler gözlemcilerinin varlığına rağmen şiddetin durulmadığı Suriye'de önceki gün muhalefet, Devlet Başkanı Beşşar Esed'in en yakınındaki üst düzey görevlilerin zehirlendiğini öne sürdü...

Özgür Suriye Ordusu'ndan muhalifler ülkedeki durumu değerlendirmek için toplantı yapan Kriz Yönetimi Birimi için hazırlanan yemeklere devrime katılan bir aşçının zehir koyduğunu iddia etti.

Öldürüldüğü öne sürülenler arasında Esed'in eniştesi Asıf Şevket, İçişleri Bakanı Muhammed Şaar ve Savunma Bakanı Davud Racha da var...

Özgür Suriye Ordusu tarafından YouTube'dan yayınlanan açıklamada, başkent Şam'da önceki gece düzenlenen saldırıda, Suriye'deki krizin yönetilmesinden sorumlu konsey üyelerinin hedef alındığı belirtildi.

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Sahabe Tugayları adlı özel kuvvetlerin düzenlediği ifade edilen saldırıda, Suriye istihbaratının bir numaralı ismi ve Devlet Başkanı Esed'in eniştesi Asıf Şevket, İçişleri Bakanı Muhammed Şaar, Savunma Bakanı Davud Racha, Esed'in özel temsilcisi Hasan Turkmani, Milli Güvenlik Konseyi Başkanı Tümgeneral Hişam Bahtiyar ile Baas Partisi yetkilisi Muhammed Said Bahityan'ın öldürüldüğü iddia edildi. Açıklamada, saldırıda hedef alınan yetkililerin, tanınmamaları için farklı isimlerle Şami Hastanesi'ne kaldırıldıkları öne sürüldü.”

Gördüğünüz gibi;

“19 Mayıs'ta zehirlenerek öldürüldüğü” söylenen isimlerle, dün “suikastle öldürüldüğü” resmen açıklanan isimler, bire bir örtüşüyor!..

Hani, “isimler birbirini tutmasa” ve 19 Mayıs'ta yapılan “zehirleme” açıklamaları YouTube'da ve 21 Mayıs günkü gazetelerde yayınlanmasa, “komplo teorisi” der geçerdim.

Ama, “kayıtlar” ortada!..

Ve, bana göre de;

Bu adamlar “dün” değil, “daha önce”, yani “19 Mayıs'ta” öldürüldü.

Ama dün;

Sadece Suriye halkına değil, tüm dünyaya “tiyatro” seyrettirildi!..

19 Mayıs'ta “zehirlenerek” öldürülen adamlar, dün bir “intihar bombacısı”(!) tarafından “ikinci defa” öldürüldüler!..

Çünkü, Esed'in buna ihtiyacı vardı.

HÜSEYİN VELİOĞLU OLAYI!

Olayın bu boyutuna geçmeden önce, “Türkiye'den bir örnek” vermek istiyorum.

Herhalde hatırlarsınız,

17 Ocak 2000 tarihinde “Beykoz'da bir villa”ya baskın düzenlenmiş, saatler süren çatışmadan sonra Hizbullah Lideri Hüseyin Velioğlu'nun öldürüldüğü açıklanmıştı...

Gelin görün ki;

Cuntacı Aydınlık gazetesinin, iki yıl önceki, yani 12 Temmuz 1998 tarihli nüshasında, Hüseyin Velioğlu ile ilgili bambaşka bir haber yayınlanmıştı!..


Evet, Aydınlık'ın 12 Temmuz 1998 tarihli 573. sayısında deniliyordu ki;


“Mehmet Eymür ve Korkut Eken'in örgütüne büyük darbe... Hizbullah'ın lideri Hüseyin Velioğlu, geçtiğimiz günlerde Kuzey Irak'ta çıkan bir çatışmada öldürüldü!”

Peki, hangisi doğruydu?..

“Hüseyin Velioğlu'nun Temmuz 1998'de Kuzey Irak'ta öldürüldüğü” mü, yoksa “17 Ocak 2000'de Beykoz'daki villada öldürüldüğü” mü?..

O zaman da yazmıştım;

“Hüseyin Velioğlu ikinci defa mı öldürüldü?.. Yoksa, öldürülen bir başkası mıydı?.. Velioğlu denilen kişinin cesedi, niye otopsi yapılmadan defnedildi?”

Demek oluyor ki; bu, “eski bir taktik”tir ve “zorda” kalan liderler, zaman zaman bu tür “dikkat dağıtma numaraları”na başvururlar...

Mesela, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in de, “2000 yılı”nın başlarında; “Hüseyin Velioğlu'nun öldürülmesi”(!) ile sonuçlanacak bir “villa baskını”(!)na ihtiyacı vardı.


Çünkü efendim;

“Rantiyeye katrilyonlar aktarılırken, kendilerine yüzde 15 zam verilmesine isyan eden memurlar, Ankara'yı sarsmaya” başlamıştı...

Dahası; 12 Ocak'taki liderler zirvesinde “Apo'nun idamının ertelenmesine” karar verilmiş, bu kararı protesto eden 3 şehit yakını kendilerini yakmışlardı...

Yani, öfke, dalga dalga yayılıyordu!..

O halde, dikkatler dağıtılmalıydı!..

Dağıttılar da... Villayı bastılar, Hüseyin Velioğlu'nu ikinci defa öldürdüler.

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ

Uzatmayalım;

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in de, böyle bir “intihar saldırısı”(!)na ihtiyacı vardı.

“Suriyeli muhalifler” böyle bir “gün”de, böyle bir “suikast” düzenlemeli, “Esed'in eniştesi” de dahil “5 yakın kurmayı”nı öldürmeliydi ki; Beşşar Esed, dünyaya ve özellikle de Vladimir Putin'e, nasıl bir “terörist saldırı” ile karşı karşıya olduğu mesajını verebilsin!..

“Zamanlama” mükemmeldi!..

Zira, dün Moskova'da Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşen Putin, arkasında durduğu Esed'in “artık gitmesi” yönünde görüş belirtmeye başlamıştı.

Erdoğan bastırıyordu;

“Esed demek Suriye demek değildir... Biz Suriye'nin bütünlüğünden yanayız... Esed gitse de Suriye yaşayacaktır... Biz istiyoruz ki, Suriye'de katliamlar dursun, bir seçim yapılsın, halk kimi istiyorsa onu başa getirsin!”

Erdoğan'ın öteden beri dillendirdiği bu görüşler, Putin tarafından da “desteklenmeye” başlamıştı... Yani, Rusya da; “Esed'siz bir Suriye” eğilimindeydi...

Çünkü Esed “diktatör”dü, “despot”tu, sürekli “katliam” yapıyordu!..

Esed'in, işte bu görüşü “tersine” çevirmeye ihtiyacı vardı...

“Asıl katliamı muhaliflerin yaptığı” ve “muhalif”lerle değil, “terörist”(!)lerle savaştığını gösterebilmek için, dün, “suikast” senaryosunu sahneye koydu!..

Evet, “19 Mayıs'ta ölen” adamlarını, dün “ikinci defa” öldürdü!..

19 Mayıs'ta, muhalifler tarafından “zehirlenerek” öldürülen adamlarını, dün “suikast”le öldürttü!..


BU ZOKA YUTULUR MU?


Merak ediyorum;
Dün öldürülen insanlar, acaba kimlerdi?.. Binadan çıkarılan cesetler, kimin cesetleriydi?.. Yoksa, “morg”tan mı getirilmişti?
Diyeceksiniz ki;
Madem öyle, niye “Esed kalbinde vuruldu” diye “manşet” attınız?..
Attık, çünkü ortada değişen bir durum yok... Bu adamlar 19 Mayıs'ta da öldürülmüş olsa, “dün” de öldürülmüş olsa; sonuçta “Şam”da, yani “Esed'in kalbinde” öldürülmüşlerdir!..
Onların “zehirlenerek” öldürüldüğünü yalanlayan Esed; “kendisinin düzenlettiği suikast” ile onları “ikinci defa” öldürmüştür!..
Sırf, “Putin'e mesaj” vermek için!..
Putin bu “zoka”yı yutmuş mudur, yutmamış mıdır, göreceğiz...
Ama, şurası kesin;
Esed, gerçekten zordadır!..
Destek çekilirse, yıkılacağı kesin!..
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi enderhafızım 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
En Pratik Sağlık Bilgileri Pratik / Faydalı Bilgiler enderhafızım 0 68 14 Ekim 2023 13:10
Kur'an Güzel Konuşun Diyor, Konuşuyor... Serbest Kürsü su damlası 3 2308 24 Kasım 2016 14:16
Geeflow - Diriliş (15 Temmuz Darbe Rap Şarkısı) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 1911 23 Kasım 2016 12:06
Otuz Kuş & Dursun Ali Erzincanlı (Şehit Ömer... İlahiler/Ezgiler Esma_Nur 1 2662 23 Kasım 2016 11:44
15 Temmuz Demokrasi Marşı (İndir) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 2208 23 Kasım 2016 11:10

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Diyarbakırlı Filozof Ramazan Abimiz Öldürüldü Kara Kartal Taziye-İlan-Selamlaşma 8 02 Şubat 2024 10:12
Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya Suikast nurşen35 Gündem/ Manşetler 0 05 Ağustos 2018 14:47
Rabbimiz! Bizi iki defa öldürdün, iki defa dirilttin ali70 Muhtelif Konular 3 12Haziran 2015 00:40
600 alim öldürüldü muallime Serbest Kürsü 0 01 Ocak 2013 02:09
Güneydoğu'da Din Adamları NUR Makale ve Köşe Yazıları 0 15 Şubat 2009 17:43

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.