Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > Serbest Kürsü

Konu Kimliği: Konu Sahibi bilinmez,Açılış Tarihi:  02 Aralık 2012 (19:34), Konuya Son Cevap : 08 Aralık 2012 (20:59). Konuya 16 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 02 Aralık 2012, 19:34   Mesaj No:1
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart BiRTEK BAŞÖRTÜSÜNE AÇILIM YOK.....

BiRTEK BAŞÖRTÜSÜNE AÇILIM YOK.....

Kavakçı:Kemalist zihniyetin yapamadığını AKP yaptı
Başörtülü olarak milletvekili seçildikten sonra dönemin Başbakanı Bülent Ecevit tarafından TBMM Genel kurul salonunda linç girişimiyle karşılanan Merve Kavakçı, AK Parti hükümetini yerden y...ere vurdu.

02 Aralık 2012 Pazar - 11:49


TIMETURK / Haber Merkezi

Başörtülü olarak milletvekili seçildikten sonra dönemin Başbakanı Bülent Ecevit tarafından TBMM Genel kurul salonunda linç girişimiyle karşılanan Merve Kavakçı, AKP hükümetini yerden yere vurdu. Geçtiğimiz Salı günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan kılık-kıyafet yönetmeliğini 'Rezalet' diye niteleyen Kavakçı, Yeni Akit gazetesinde önceki gün yayınlanan aynı başlıklı makalesinde, "Başka bir sözle, sözcükle ifade edilebilir mi? Durumu daha iyi tasvir eden başka bir sıfat olabilir mi? Belki korkunç. Veya vahim. Sözün bittiği bu yerde hükümetin ne yapmak istediğini anlayamaz durumdayız" dedi.

Kemalist zihniyetin yapamadığını AKP yaptı

Başörtüsü yasağının bu yönetmelikle ve AKP eliyle kemikleştiğini belirten Kavakçı, baş örtmenin bu ülkede yine yasaklandığına dikkat çekti. AKP hükümeti tarafından başörtüsüne yönelik getirilen yasaklamanın Kemalist zihniyetin bile yapamadığına dikkat çeken Merve Kavakçı, 'Bu, şu ülkede Kemalist zihniyetin yapamadığını yapmaktır. Onların bıraktığı yerden devam etmektir. Ecevit'in taşıdığı meşaleyi Ömer Dinçer'e devretmesidir. Bu nasıl bir şeydir. "Ayıptır yazıktır günahtır." Maksat kime yaranmaktır? Anlamak mümkün değildir!" dedi.

Bakan; 'Başörtüsü serbest değil' diye övünüyor

Yayınlanan yönetmeliğin, 'Başbakan Erdoğan'ın kendi muzdarip olduğunu millete reva görmek' olarak değerlendiren Kavakçı, Muhtar bile olamaz diyenler İmam Hatipliliğine sığınıyorlardı da muhtar şöyle dursun o başbakan olmuştu değil mi. Şimdi başörtüsünü sadece İmam Hatiplilere serbest kılmak, "başını örteceksen o zaman İmam Hatipli olacaksın" demek değildir de nedir!? Başörtülü olan olsa olsa ancak İmam Hatipli olur demek değildir de nedir!? Bakan Dinçer bangır bangır bağırıyor: hayır başörtüsü serbest değil! Bununla mı övünüyor?! Bununla mı gurur duyuyor?! Bu kompleks nedir ve nasıl izah edilir! Her şey serbest, bir başörtüsü değil! "hayır! Başörtüsü serbest değil!" Merak etmeyin "başörtüsü serbest değil!" mi demektir!" şeklinde yorumladı.

AKP kime mesaj yolluyor

Makalesinde, kılıf ve kıyafetin serbest olmasının anlaşılır bir ifade olabileceğini hatırlatan Kavakçı, bütün serbestîlere rağmen başörtüsünün ise yasak olmasının kimse tarafından anlaşılamadığını belirtti. Bunu hükümetin hiçbir şekilde izah edemeyeceğini bildiren Kavakçı, "Bununla kime mesaj yollanıyor, ne yapılmak isteniyor! Kıyafet serbest ama başörtüsü değil! Bu hangi akıl ve izanla izah ediliyor?! Zalim o olmuş bu olmuş, zalim zalim olduktan sonra "bizden" olmuş fark mı ediyor! Şimdi bizim ne dememiz lazım..." diye sordu.

Birtek başörtüsüne açılım yok

Hükümetin her konuda açılım yaptığını ifade eden Merve Kavakçı, ancak söz konusu başörtüsü olduğu takdirde geri adım atıldığını söyledi. Hükümet tarafından yapılan açılımları sayan Kavakçı, "Bugünleri de mi görecektik! Her konuda açılım, konu başörtüsü olunca hep geri adım! Kürtlere açılım, Alevilere açılım, azınlıklara açılım, laiklere bol bol açılım, öyle ki dünün 28 Şubatçılarını etrafımıza toplayalım, her daim onlarla görüntü verelim, ama başörtüsüne gelince kimse endişe etmesin "başörtüsü hâlâ yasak!" öyle mi..." dedi.

Ahiret derdi olan düşünsün

Başörtüsü konusunda sürekli geri adım atan AKP iktidarına bir haller olduğunu belirten Kavakçı, bu yönetmeliğin ilk olmadığına vurgu yaptı.

Ortaya çıkanların hiç iyi şeyler olmadığını belirten Kavakçı, "Ak Parti'ye bir haller oluyor... Ne oluyor bilmiyorum ama iyi olmuyor. Bu ilk değil. Anayasa değişikliklerine hazırlık aşamasında çalışma yapan AK Parti Kadın Kollarından çıkan karar da bu o kadar rezaletti! Hatırlayacaksınız geçtiğimiz mayıs ayında AK Partili kadınlar "Kadın Bakış Açısıyla Yeni Sivil Anayasa Çalıştayı" kapsamında bir çalışma yürüttü.

Bunun sonuncunda hükümete tavsiyede bulundu. Çıkan karar başörtülülerin hâkimlik, öğretmenlik ve polislik gibi meslekleri icra etmemesi gerektiği yönündeydi. Nasıl olduysa aşağı kademelerde hazırlığı yapılan bu çalışmada önce karar, başörtüsü her yerde serbest olmalı yönündeyken, partinin üst kademelerine çıktıkça, çalışmanın sonuçları basın önünde açıklanır hale gelinceye kadar bir yerlerde değiştirildi ve sonuç olarak AK Parti eliyle Oryantalist değerlerin savunulduğu bir başörtüsü yasağı kararı çıkartıldı. Şimdi bu da oldu ikinci! Dediğim gibi, Ak Parti'ye bir haller oldu. Hayırlı olsun (!) Ahiret derdi olan düşünsün!" dedi.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi bilinmez 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
ELFAZI KÜFÜR Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 2 590 29 Ağustos 2021 22:16
BiR SORU Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 19 5752 19 Aralık 2018 22:11
SiZCE HANGİSİ MÜSLÜMAN Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 0 1011 18 Aralık 2018 21:55
ALLAH A iMAN NASIL OLUR.. Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 0 1141 27 Ekim 2018 21:27
HELVADAN KANUNLAR ve TEKFİR Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 0 1143 03 Ekim 2018 20:57

Alt 02 Aralık 2012, 20:02   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
suhtem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:suhtem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 17229
Üyelik T.: 10 Mart 2012
Arkadaşları:27
Cinsiyet:
Memleket:......
Yaş:38
Mesaj: 975
Konular: 69
Beğenildi:91
Beğendi:40
Takdirleri:628
Takdir Et:
Standart Cevap: BiRTEK BAŞÖRTÜSÜNE AÇILIM YOK.....

:(((
__________________
"..insanın ruhunu yücelten bir acı,
ucuz bir mutluluktan daha değerlidir..."
Alıntı ile Cevapla
Alt 04 Aralık 2012, 18:05   Mesaj No:3
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: BiRTEK BAŞÖRTÜSÜNE AÇILIM YOK.....

__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 04 Aralık 2012, 18:25   Mesaj No:4

tek

Medineweb Acemi Üyesi
tek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:tek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 19474
Üyelik T.: 22Haziran 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Memleket:dünyalı
Mesaj: 19
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: BiRTEK BAŞÖRTÜSÜNE AÇILIM YOK.....

ak partinin başına saksı mı düştü!
Alıntı ile Cevapla
Alt 04 Aralık 2012, 19:21   Mesaj No:5
Medineweb Usta Üyesi
Mahru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mahru isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 22196
Üyelik T.: 30 Kasım 2012
Arkadaşları:8
Cinsiyet:
Memleket:osmaniye
Yaş:27
Mesaj: 271
Konular: 18
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Standart Cevap: BiRTEK BAŞÖRTÜSÜNE AÇILIM YOK.....

bir insanın ilmi açıdan üstünlü yada düşüklüğü giydiği kıyafetlerle ölçülemez. Baş örtü takan bayanlar okula giremiyorken mini etekli burda şunu belirtmek isterimki mini etek giyene karşı deyilim dinimizde zorlama yoktur lakin onu okula alıyorlarda bizi baş örtü takan bayanları neden almıyorlar. Gündemi takip ettiyseniz okullar artık sivilleşecek yani forma olayı 2013 2014 yılından itibarek ki bazı liselerde yürürlülüğe girdi kız istediği kıyafeti giyip gelyor etek desen ta yukarda, baş örtümü taksam gelsem bilimi ve ilimi engelliyormuşmuş... Arkaşlar baş örtü kadını erkekler arasında dişilik fasvıyla deyil insanlık vasvıyla çıkmasını sağlar . insanları anlamak gerçekten zor ...
bunu yasak edenlere sorduğumuz zaman laiklik derler. Gelgelelim laiklik meselesine sen laik bir ülke olduğunu söylüyorsunda ABD de laik ama orda müslüman bayanlarımız başörtüsüyle rahat bir şekilde okumakta hemde ilk okulda dahi karışımıyrlar biz laik isek onlar ne ? öncelikle bu soruya cevap vermeleri gerekir sadece ABD de deyil Güney Kore Cumhuriyetinde de bir çok kapalı bayanımız okumak için oraya gidiyor daha bir çok ülke daha var sorsak buna cevap veremezlerler. Sonra baş örtü yobazlık mış baksen 5 metrelik bile olmayn kumaş mı sizin iliminizi bilimiinizi geriletiyor yazıklr olsun ettiğiniz savunmada dahi anlamsızlık fışkırmakta sonra bir sorum daha var ablalarım ve abilerim siz hiç kıyafetle gezen köpek olsn kedi olsun vs hayvan gördünüzmü ? açıkcası ben hiç görmedim :D yani çıplaklık medeniyetse hayvanların bizden daha medeni oldukları ortada :D ben 15 yaşındayım ve bu sorunun sorun olmadığını hatta bunu savunmamın mantıklı bir cevabını bulduysam şundan eminimki bunun altında başka şeylr yatıyor sözümü burada bitirmek istiyorum hepinize hayrlı akşamlar...
__________________
duygular gereksiz olsaydı ALLAH başta yaradmazdı
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Aralık 2012, 12:17   Mesaj No:6
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: BiRTEK BAŞÖRTÜSÜNE AÇILIM YOK.....

Alıntı:
Mahru Üyemizden Alıntı Mesajı göster
bir insanın ilmi açıdan üstünlü yada düşüklüğü giydiği kıyafetlerle ölçülemez. Baş örtü takan bayanlar okula giremiyorken mini etekli burda şunu belirtmek isterimki mini etek giyene karşı deyilim dinimizde zorlama yoktur lakin onu okula alıyorlarda bizi baş örtü takan bayanları neden almıyorlar. Gündemi takip ettiyseniz okullar artık sivilleşecek yani forma olayı 2013 2014 yılından itibarek ki bazı liselerde yürürlülüğe girdi kız istediği kıyafeti giyip gelyor etek desen ta yukarda, baş örtümü taksam gelsem bilimi ve ilimi engelliyormuşmuş... Arkaşlar baş örtü kadını erkekler arasında dişilik fasvıyla deyil insanlık vasvıyla çıkmasını sağlar . insanları anlamak gerçekten zor ...
bunu yasak edenlere sorduğumuz zaman laiklik derler. Gelgelelim laiklik meselesine sen laik bir ülke olduğunu söylüyorsunda ABD de laik ama orda müslüman bayanlarımız başörtüsüyle rahat bir şekilde okumakta hemde ilk okulda dahi karışımıyrlar biz laik isek onlar ne ? öncelikle bu soruya cevap vermeleri gerekir sadece ABD de deyil Güney Kore Cumhuriyetinde de bir çok kapalı bayanımız okumak için oraya gidiyor daha bir çok ülke daha var sorsak buna cevap veremezlerler. Sonra baş örtü yobazlık mış baksen 5 metrelik bile olmayn kumaş mı sizin iliminizi bilimiinizi geriletiyor yazıklr olsun ettiğiniz savunmada dahi anlamsızlık fışkırmakta sonra bir sorum daha var ablalarım ve abilerim siz hiç kıyafetle gezen köpek olsn kedi olsun vs hayvan gördünüzmü ? açıkcası ben hiç görmedim :D yani çıplaklık medeniyetse hayvanların bizden daha medeni oldukları ortada :D ben 15 yaşındayım ve bu sorunun sorun olmadığını hatta bunu savunmamın mantıklı bir cevabını bulduysam şundan eminimki bunun altında başka şeylr yatıyor sözümü burada bitirmek istiyorum hepinize hayrlı akşamlar...
Gerçi konu biraz değişecek ama olsun,ve size iki sorum olacak yazdıkalrınıza binaen..

1.bir insanın ilmi açıdan üstünlüğü yada düşüklüğü giydiği kıyafetlerle ölçülemez,demişsinizya NE İLE ÖLÇÜLÜR,BU ÖLÇÜ NEYİ BAZ ALARAK YAPILIR..

2.Dinde zorlama yok ya, her halde bu islam dininde zorlama yoktur diyorsunuz,peki şöyle sorayım size,sizin evin bulunduğu sokakta tamda sizin evin kapısının önünde mini etekli veya fark etmez bi erkek ve bi kız oturup ahlaka uygun olmayan bi şekilde,sevişiyorlar..şimdi bunlara zorlama yapılmaz nasıl olsa DİNDE ZORLAMA YOK böyle mi anlamak lazım ,anlattıklarınızı yoksa,siz nasıl bi izah yapacaksanız buyrun...

not..ha sakın kimse, ya bakın bu kadarda açıkça yazılmaz demeyin bu gün her kesin evinde televizyonda var ve bu tür durumlar HER SOKAKTADA OLABİLİR VE KARŞILAŞILA BİLİNİR SEVİYEYE GELMİŞ MAALESEF.Bundan dolayı editörler tarafından yazdıklarım yok öyle ahlaka uygun değil denilip,yazım tırtıklanmasın,bu sadece bi ön sezgili uyarı HİÇ KİMSEYE KASITLI Bİ UYARI DEĞİLDİR..teşekkürler..
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Aralık 2012, 12:28   Mesaj No:7
Medineweb Aktif Üyesi
sirace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:sirace isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20729
Üyelik T.: 09 Ekim 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:Hatay
Yaş:30
Mesaj: 150
Konular: 1
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: BiRTEK BAŞÖRTÜSÜNE AÇILIM YOK.....

mahrunun yazılaını ve sizin sorularınızı okudum ve gerçekden cımbızcılık yapmışsınız orda dediği mini etekli okula istediğiğ gibi girebiliyor ama ben başörtümle giremiyorum hoş ona lafım yok dinde zorlama yoktur demiş tanimadığın bilmediğin bir isnasanın kafasına vura vura etegini uzatamazsın heleki dini yönü zayıf insanlarla konuşurken çok dikat etmeliyiz dinimizn güzelliklerinden bahsetmaliyiz önce ki iice soğumasın o kişi. evin önünde bi erkekk bi kız demişsinz o örnek pek uymamş gibi yanı bana öle geldi. ewet dinimizde zorlama vardır ama yerine göre
__________________



Uzun mesafelere ulaşmak, yakın mesafeleri aşmakla mümkündür. (İmam Gazali)
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Aralık 2012, 12:39   Mesaj No:8
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: BiRTEK BAŞÖRTÜSÜNE AÇILIM YOK.....

Alıntı:
sirace Üyemizden Alıntı Mesajı göster
mahrunun yazılaını ve sizin sorularınızı okudum ve gerçekden cımbızcılık yapmışsınız orda dediği mini etekli okula istediğiğ gibi girebiliyor ama ben başörtümle giremiyorum hoş ona lafım yok dinde zorlama yoktur demiş tanimadığın bilmediğin bir isnasanın kafasına vura vura etegini uzatamazsın heleki dini yönü zayıf insanlarla konuşurken çok dikat etmeliyiz dinimizn güzelliklerinden bahsetmaliyiz önce ki iice soğumasın o kişi. evin önünde bi erkekk bi kız demişsinz o örnek pek uymamş gibi yanı bana öle geldi. ewet dinimizde zorlama vardır ama yerine göre

Şöyle bi izah yapayım,cımbızla alma işine karşıyım ve ben yazının içinde zımbızla almış olsaydım,arkadaşın yazısının hepsini almazdım,

Asıl mevzuya geleyim,işte ayeti öyle cımbızla bi parçasını alıp kuranıda parçacı anlamaya gidince ,MAHRUYA GÖRE DİNDE ZORLAMA YOK,SİZE GÖRE VAR...

Şimdi siz ve mahrunun anlattığı FARKLI DİN Mİ...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Aralık 2012, 12:45   Mesaj No:9
Medineweb Aktif Üyesi
sirace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:sirace isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20729
Üyelik T.: 09 Ekim 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:Hatay
Yaş:30
Mesaj: 150
Konular: 1
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: BiRTEK BAŞÖRTÜSÜNE AÇILIM YOK.....

tabi ki hayr aynı dinden bahsediyoruz ama zorlama yapamayacagımz konu için öle yazmış sonuçda sizde carşıda pazarda mini etekli insanlar görmüyormusunuz onları nasıl birden kapatrsınz kapanacksın diye deyatırsak dini bilmeyen insanlara ters teper tabiki zorlama var dinimizde mesala bir baba kızına anlatır dinin güzelliklerini öğretir küçükken ve yapmassa ne olacaklarından bahseder kızından kapanmasını ister yapmıyorsa zorlaması gerekir diye düşünüyorum babalarımız ailelerinz çobanlar diyerek bir benzetme vardır sizde bilirsinz çoban ne yapar zorla hizaya sokar aykırı yola giden olursa mahrunun yazdıgına gelince dediğim gibi yanlış anlama oldu sanıyorum onun düşüncelerini nerden biliyorsunda böle konuşabiliyorsun derseniz söylim mahru benm kız kardeşim ordan biliyorum
__________________



Uzun mesafelere ulaşmak, yakın mesafeleri aşmakla mümkündür. (İmam Gazali)
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Aralık 2012, 19:15   Mesaj No:10
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: BiRTEK BAŞÖRTÜSÜNE AÇILIM YOK.....

Alıntı:
sirace Üyemizden Alıntı Mesajı göster
tabi ki hayr aynı dinden bahsediyoruz ama zorlama yapamayacagımz konu için öle yazmış sonuçda sizde carşıda pazarda mini etekli insanlar görmüyormusunuz onları nasıl birden kapatrsınz kapanacksın diye deyatırsak dini bilmeyen insanlara ters teper tabiki zorlama var dinimizde mesala bir baba kızına anlatır dinin güzelliklerini öğretir küçükken ve yapmassa ne olacaklarından bahseder kızından kapanmasını ister yapmıyorsa zorlaması gerekir diye düşünüyorum babalarımız ailelerinz çobanlar diyerek bir benzetme vardır sizde bilirsinz çoban ne yapar zorla hizaya sokar aykırı yola giden olursa mahrunun yazdıgına gelince dediğim gibi yanlış anlama oldu sanıyorum onun düşüncelerini nerden biliyorsunda böle konuşabiliyorsun derseniz söylim mahru benm kız kardeşim ordan biliyorum

Şuan yaşadığımız türkiyede,çarşıda,pazarda,ve her yerde LİAK DEMOKRATİK DİNİN HÜKÜMLERİ geçerli olduğu İÇİN mini etekli vb şeylerde ZORLAMA YOK MEVCUT KENDİNİ ALLAHIN HÜKMÜNE ORTAK KOŞAN HÜKÜMET VE MECLİSLERİ BÖYLE,ama Allahın dininin yaşandığı ki şuanda dünyada böyle bi yer yok,böyle bi yer olursa ZORLAMA VAR..yani islamın yaşandığı mekanda yaşayan her insan İSLAMIN TOPLUMSAL AHLAK HAKKINDAKİ HÜKÜMLERİNE UYMAK ZORUNDADIR,ZORDA OLSA ZORLAMA VARDIR..Kardeşinizin verdiği minietek öreneği DİNDE ZORLAMA YOK ayetinin ışığnda anlatılmak istenennin verdiği mananın uzağında bi yanlış anlamadır..

bakaar süresi..256 -Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk, sapıklıktan ayırd edilmiştir. Artık her kim tâğutu inkar edip, Allah'a inanırsa, sağlam bir kulpa yapışmıştır ki, o hiçbir zaman kopmaz. Allah, her şeyi işitir ve bilir.
257 - Allah, iman edenlerin velisidir. Onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. İnkâr edenlerin velileri de tağuttur, onları aydınlıktan karanlıklara çıkarırlar. İşte onlar cehennemliklerdir. Orada ebedî olarak kalırlar.

DİN SEÇİMİNDE ZORLAMA YOK...VE AYETİN DEVAMNINDA RABBİMİZ BÖYLE HÜKÜMETLERİ ve meclisleri KİM OLURSA OLSUN TAĞUT[ALLAHIN HÜKMÜNE RAĞMEN HADDİ AŞMIŞ],olarak tanıplayıp bunların seçmeni değil RED EDİLİRSE SAPASAĞLAM KURTULUŞ OLACAĞINI BEYAN ETMİŞTİR..
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Örtünüyoruz Derken Açılmaya Başladık(Başörtüsüne Saygı) melik Anket'ler-Röportaj'lar 4 05 Aralık 2014 19:07
Başörtüsü takanlar ve başörtüsüne takanlar Seleme Tesettür Konuları 3 24 Temmuz 2012 15:51
"türk milleti, başörtüsüne uzanan eli savaş sebebi saymıştır!" V_u_s_l_a_t Serbest Kürsü 0 28 Ekim 2010 15:38
Başörtüsüne Özgürlük Eylemlerinde BU HAFTA kurtmehmet Serbest Kürsü 1 10 Kasım 2009 23:01
Başörtüsüne uzanan ele ilk kurşun...Sütçü İmam... TufeyL Tesettür Konuları 1 02 Kasım 2008 00:38

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.