Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > Serbest Kürsü

Konu Kimliği: Konu Sahibi umut628,Açılış Tarihi:  04 Eylül 2014 (16:36), Konuya Son Cevap : 04 Eylül 2014 (16:36). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 04 Eylül 2014, 16:36   Mesaj No:1
Medineweb Aktif Üyesi
umut628 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:umut628 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 24048
Üyelik T.: 01 Ocak 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 242
Konular: 66
Beğenildi:64
Beğendi:0
Takdirleri:110
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Sizi Şikâyet Edeceğim

Sizi Şikâyet Edeceğim


Filistinli Çocuğun Düşündürdükleri
Ben dokuz yaşında Filistinli bir çocuğum. Az önce lağım kokan bir sokakta koşarken birdenbire gözlerim karardı ve bedenimi yok olmuş buldum. Ne olduğunu anlayamamıştım önce. Ama sonra sevgiyle karşılandım. Hoş geldin masum çocuk dediler. Öldüğümü ve tüm gerçeği o anda fark ettim. Anladım ki arkamdan beni öldürenlerin vahşiliği kadar, benim ölümüme üzülenlerin vicdanı da var. Eğer öldüğüm için, acı çektiğimi, bedenim parçalanırken sinir uçlarımdan yola çıkan sinyallerin beynime vereceği ezayı düşündüğünüz için üzülüyorsanız üzülmeyin. Bir anda oldu bitti. Ne olduğunu anlayamamıştım bile. Sanki bir çiçek aşısı olmuştum. Ya da bir balarısının iğnesi dokunmuştu. Ben öldüm ve Allah acılarımı başlamadan sona erdirdi. Benim için üzülmeyin… Ama kendiniz için!!! Kendiniz için kahrolsanız yeridir… Çünkü az sonra sorulacak, hangi günahımdan dolayı öldürüldüğüm!!!

Sadece bana da sorulmayacak. Bir yanımda Doğu Türkistanlı bir arkadaşım var. Ona da sorulacak. Diğer yanımda ise bir Arakanlı. Hiçbirimiz bir başımıza değiliz. Yanımızda birçok arkadaşımız daha var. Suriyeli, Iraklı Araplar, Kürt ve Türkmen çocuklar da var. Yeni Zelandalı, İrlandalı, Kuzey Güney savaşlarında ölmüş İngiliz ve İspanyol çocuklar ve yerinde yurdunda katledilmiş Kızılderililer de var. Azeri ve Acem çocuklarla da elele gidiyoruz sorulara cevap vermeye. Hiroşima’da hiçbir şeyden habersizken bir anda kasıp kavrulup öldürülen minik Japonlar, hatta Polonya’da sırf Yahudi ırkından geldiği için aç bırakılıp ya da karnı deşilerek öldürülmüş Yahudi kadınların doğmamış bebekleri de. Sonra Abhazyalılar, Acaralılar, Brezilyalılar, Perulular da var. Onlarla beraber yürüdüğümüz Bosnalı bebekler, Kosovalı minikler, Fransızların çırılçıplak fotoğraflarını çekerek zulmettiği küçük Cezayirli kızlar da yanımızda. Afrika’nın türlü kavimlerinden köle olarak kaçırılırken gemilerin karinasında havasızlıktan boğulan esmer arkadaşlar da burada. Etiyopya’da açlıktan ölen arkadaşlarımız, Finlandiya’da okulda öldürülen sarışın çocuklar da. Sapık bir Amerikalı’nın ve oğlancı bir Afganın cinsel tacizine maruz kalmış ve ardından boğazlanmış çocuklar da var yanıbaşımızda. Kuzey Güney Kore savaşlarında kuş lastiğini elinden bırakamadan buraya gelmiş çekik gözlü dostlar da var. Osetyalı, Güney Afrikalı, Gabonlu, Gürcü, Laz, Ermeni arkadaşlarla beraber şarkı söylerken öldürülen Hintli çocuklar da gelmişler. Karadağ’da, Makedonya’da, Arnavutluk’ta, Lübnan’da, Sırbistan’da, Ukrayna’da, Liberya’da ve Kenya’da iç savaşlarda öldürülenlerle beraber Kıbrıs’ta bir banyo küvetinde kurşuna dizilenler de. Kuveyt’te iki litre petrol kadar kıymet biçilmemiş çocuklarla, Libya’da sokak olaylarında öne sürülmüş olanlar bir arada. Malezya’da, Maldivler’de, Meksika’da, Moritanya’da, Nijerya’da, Pakistan’da, Paraguay’da bir kurşuna hedef olmuşlarla Bulgaristan’da, Senegal’de, Somali’de, Tanzanya’da, Tunus’ta göç yollarında ya da mülteci gemilerinde ölenlerle, Zenzibar’da tarlalarda zulümden kaçarken öldürülen çocuklar da sıra sıra yanımızda. Ölüm tarlalarına sürülmüş küçük Çinliler de var. Ve Türkiyeli çocuklar da var burada. Kimisi sokakta terörist diye öldürülmüş, kimisi kaderi bu diye ölüme terk edilmiş. Kimisi bir mayına basmış, kimisi servisiyle okula giderken can vermiş. Kimisi bir uyuşturucu satıcısının tuzağına düşmüş, kimisi on iki yaşında dağa kaldırılmış. Velhasıl hepimiz buradayız. Tanımadığım bilmediğim Mısırlılar, Romalılar, Timurlular, Harzemşahlar, Eskimolar, Sibiryalılar, Sümerlerle tanıştım. Hepimiz buradayız. Haberi olması gerekenlerin haberi olsun. Hangi günahımızdan ötürü öldürüldüğümüzün hesabını vereceğiz az sonra!!!

Haberiniz olsun; biz de kesinlikle doğruyu söyleyeceğiz. Kimseye kendi hak ettiğinin dışında bir faydamız ya da zararımız olmayacak. Gerçek birebir ne ise ona tanıklık edeceğiz. Bize yardım etmeyi, bizi kurtarmayı bizim üzerimizden politika malzemesi yapmak zannedenleri de, sırf bizim üzerimizden politika yapanlar var diye bizim öldürülmemizi hiç dikkate bile almayanları da şikâyet edeceğiz.

Ben diyeceğim ki, evet beni müşrik Yahudiler öldürdü. Ama yalnız değillerdi. Müşrik Hıristiyanlar, kendi peygamberlerini öldürmekle övünen bu müşrik Yahudilere arka çıktılar. Sonra bizimle din kardeşi olduğunu ileri süren müşrik Araplar da iftarda karınlarını doyurduktan sonra tefler eşliğinde Sana ve kendi atalarına gösterişle sözde dua etmekle yetindiler. Yakın coğrafyalarda seçime gidenler mitinglerinde bizden yana olduklarını iddia ederken bizi öldüren müşrik Yahudilere karşı ya “heeeyyt” diye bağırdıkları için ya da anlamsız bir soğukkanlılık gösterişine giriştikleri için oy istediler hayranlarından. Ama bir şey yapmak için kıllarını kıpırdatmadılar. Senden aldıkları güvene bakmadılar, Senden yardım dilemeyi Amerikan dışişleri bakanından yardım dilemek ya da eski seçilmiş politikacıların mezarlarını ziyaret etmek zannettiler. Kimisi de suçlu günahkâr makam sahipleri ile telefonla görüşmüş olmayı iş yapıyoruz diye sundular. Ticaretlerine, makamlarına, ekonomi politikalarına sekte vuracak hiçbir girişime kalkışmadılar.

Bir de diyeceğim ki; Senin ayetlerinden yüz çevirenlerden öyleleri de var ki, sırf politik görüşleri uğruna bana arka çıkmayı bile gurur meselesi yaptılar. Bir partiye, bir millete ve hatta senin dinine bilerek ya da bilmeyerek düşman kesilenler benim adımı bile ağızlarına almadılar. Bize ne Filistinli bir çocuktan dediler. Daha önce sanki diğer mazlumlara çok sahip çıkmışlarmış gibi!!! Zaten onlar için kendilerine dokunmadıktan sonra yılanı önemsemezler. İnsanların çoğu, bizim gibi ölen çocukları ne rakı ile balığa, ne disko ile otomobile, ne de hurma ile zem zem suyuna tercih ederler.

Bizi öldürenler bize yeniden bir hayat veremezler, bizi diriltemezler. Ama Allah bizi diriltir. O ölümü verse de dirimi de verir. Ama ne bizi öldürenler ne de siz veremezsiniz. Biz öldürüldük işte. Ama Allah bizi diriltti. Bizi merak etmeyin. Kendinizi merak edin. Kendinizi sorgulayın. Çünkü sizi de şikâyet edeceğim. Üzülmenizin bir anlamı yok. Bizim için değil, kendiniz için üzülün ve tevbe edin. Hikâyeyi, rivayeti, masalı bırakın. O rivayetlerin yolunda gidenler bizi bu hale getirenlerin baş sorumlularıdır. Bizi tankların önüne sürenler, sokaklarda canlı kalkan yapanlar ve bizi yönettiğini zanneden aptallar da en az tetikleri çekenler kadar suçludurlar. Allah’ın dinini fırka fırka, hizip hizip, mezhep mezhep bölüp yüzyıllardır şu dünyayı kana bulayanlara uymayın. Bizi, bize tetik çekenler, bombanın pimini koparanlar, füzelerin düğmesine basanlar ve üzerimize tanklarını sürenler öldürmedi sadece. Siz, Allah’ın ayetlerinden yüz çevirenler de öldürdünüz. İşte ben o üzüldüğünüz Filistinli çocuk ve arkadaşlarım bir aradayız. Hepimiz buradayız. Eğer tevbe edip de kitabınıza, Allah’ın yoluna dönmezseniz hepinizden şikâyetçi olacağız. Haberiniz olsun
__________________
O yüz , her hattı tevhid kaleminden bir satır;
O yüz ki , göz değince Allah ' ı hatırlatır.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi umut628 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
ego - uşaklar ve efendiler! Şiirler ve Şairler umut628 0 2078 29 Ekim 2014 20:49
Sobadaki Hikmet Serbest Kürsü Allahın kulu_ 5 2135 28 Ekim 2014 22:35
Insanlık için bir göz yaşı Gönülden Dökülen Nağmeler Kara Kartal 4 2066 28 Ekim 2014 22:02
Din, savaş ve zulüm… Serbest Kürsü umut628 0 1813 02 Ekim 2014 23:11
Ey Allah'ın Kulları! Düşman Olun. Acımayın... Serbest Kürsü Allahın kulu_ 1 2162 01 Ekim 2014 22:06

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Sizi ALLAH'a şikayet edeceğim Demişti ya.... Mihrinaz Serbest Kürsü 0 19 Mart 2020 12:32
Güle şikayet name Sükutu-Ezber Sükutu-Ezber 0 05 Şubat 2018 23:10
intihar edeceğim gaiba eksikakil Soru Cevap Arşivi 49 22 Temmuz 2014 03:02
Belaya sabretmeli Şikayet Etmemeli nurşen35 Muhtelif Konular 6 16 Mayıs 2014 02:19
Her Şeyden Şikayet ve Sızlanma Huzurİslam Hadis-i Şerif 3 18 Mayıs 2012 23:08

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.