Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > Serbest Kürsü

Konu Kimliği: Konu Sahibi TÜRKcan,Açılış Tarihi:  30 Ağustos 2008 (12:40), Konuya Son Cevap : 30 Ağustos 2018 (23:18). Konuya 7 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 30 Ağustos 2008, 12:40   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:TÜRKcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2609
Üyelik T.: 12 Temmuz 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:36
Mesaj: 550
Konular: 114
Beğenildi:8
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart 30 Ağustos Zafer Bayramı...

30 Ağustos Zafer Bayramı...

Zafer Bayramı Kırgızistan'da kutlandı
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen bir resepsiyonla kutlandı.
Büyük zaferin 86. yıl dönümü dolayısıyla Devlet Başkanlığı Rezidansı Restoranı'nda düzenlenen resepsiyonda davetlileri, askeri ataşe Kurmay Albay Yaşar Dilber ve eşi karşıladı.
İstiklal Marşı ve Kırgızistan milli marşının çalınmasıyla başlayan resepsiyonda, şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Bişkek Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Albay Dilber, yaptığı konuşmada, ''30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü'nün bu güzel dost ve kardeş ülke Kırgızistan'da kutlanmasından büyük gurur duyuyoruz'' dedi.
Dilber, ''Savaş hiçbir toplum tarafından arzu edilmez ve yapılan savaşlar da iyi bir şekilde hatırlanmaz. Çünkü savaş ölüm demek, acı demek ve yok olan değerler demektir. Ancak bazı savaşlar vardır ki, bir ulusun yeniden doğuşunu sağlar. İşte 30 Ağustos da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunu sağlayan savaşın kazandırdığı gündür'' diye konuştu.
30 Ağustos 1922 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığı altında kazanılan savaştan sonra yeni bir Türk devleti kurulduğunu belirten Dilber, Türkiye'nin günümüze kadar geçen sürede bölgesinde güçlü bir devlet olmayı başardığını söyledi. Dilber, Kırgızistan'ın 31 Ağustos Bağımsızlık Bayramı'nı da kutladı.
Resepsiyona, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Serpil Alpman yanı sıra, Kırgızistan savunma bakan yardımcısı, içişleri kuvvetler komutanı, hudut hizmetler başkanı, Milli Muhafız Birlik komutanları ile yabancı diplomatik misyon temsilcileri, Bişkek'te görev yapan yabancı askeri ataşeler, büyükelçiliği mensupları, Türk öğretmenler ve çok sayıda iş adamı katıldı.
Yaklaşık bir buçuk saat süren resepsiyonda davetlilere Türk mutfağından örnek sunuldu ve konuklar Kırgız ve Türk bayrağı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

30 Ağustos 2008, Cumartesi


zaman gazetesi
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi TÜRKcan 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Şahitliği Allah katında Makbul Peygamber.. Hz.Muhammed(s.a.v) TÜRKcan 0 1905 14 Şubat 2009 13:25
Aşkın ve İktidarın Sembolü:Kutsal Emanetler.. Hz.Muhammed(s.a.v) TÜRKcan 0 2117 14 Şubat 2009 13:13
Mutluluk formülünden birkaçı.. Bilgi Dağarcığı dua dilencisi 3 2285 11 Kasım 2008 13:16
Aşkı kimseye sorma ...Aşkı kendine sor... Makale ve Köşe Yazıları TÜRKcan 0 1823 31 Ekim 2008 23:21
mükemmellik mi?:):):) Komik Paylaşımlar Mihrinaz 7 2073 04 Ekim 2008 21:25

Alt 30 Ağustos 2008, 12:53   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:TÜRKcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2609
Üyelik T.: 12 Temmuz 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:36
Mesaj: 550
Konular: 114
Beğenildi:8
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: 30 Ağustos Zafer Bayramı...

Bir milletin şahlanışıBir milletin şahlanışı. 30 Ağustos Zafer Bayramı, coşkuyla kutlanıyor. Atatürk'ün liderliğinde 86 yıl önce yazılan destanın heyecanı tazeliğini koruyor.
Zaman bu özel günde, Milli Mücadele şartlarını, yaşanan acıları, kahramanlıkları, milletin şahlanışını 'infografik' çalışmasıyla okuyucularına sunuyor. İki sayfaya sığdırılmaya çalışılan destan, Türkiye Cumhuriyeti'nin hangi şartlar altında kurulduğunu gösteriyor. İşte, köylüsünden aydınına kadar milletin her ferdinin birlikte verdiği ölüm kalım savaşı...


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Ağustos 2008, 13:24   Mesaj No:3
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:TÜRKcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2609
Üyelik T.: 12 Temmuz 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:36
Mesaj: 550
Konular: 114
Beğenildi:8
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: 30 Ağustos Zafer Bayramı...

İşte şehir şehir kutlama coşkusu...
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, yurdun çeşitli yerlerinde düzenlenen törenlerle kutlanıyor.
İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlamaları, Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı.
Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenen törene İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutan Orgeneral Ergin Saygun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile üst düzey askeri ve mülki erkan katıldı. Tören katılımcılarının yerlerini almasının ardından anıta çelenklerin konuldu. Vali Güler, Orgeneral Saygun ve Başkan Topbaş'ın anıta çelenk bırakmalarının ardından kurumlara ait diğer çelenkler de sırayla yerleştirildi.
Tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Orgeneral Ergin Saygun'un anıt özel defterini imzalamasıyla son buldu. Törene katılanlar daha sonra Harbiye Orduevi'ne geçti. 1.Ordu Komutanı Saygun tebrikleri kabul edecek. Saat 11:00'de de Adnan Menderes Bulvarı'nda askeri geçit töreni gerçekleştirilecek.
Bu arada tören öncesi polisin çok geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Tören alanı yakınında elinde bir teyple "Benden selam olsun Bolu Beyi'ne" şarkısını dinleyen ve dans eden bir şahıs polis tarafından uzaklaştırıldı.
ADANA
Adana'da Uğur Mumcu Meydanı'ndaki törenlerde, Vali İlhan Atış, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, halkın bayramını kutladı.
Piyade Binbaşı Bayram Demirbaş, yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zaferi'nin, Türkün bağrına dayanan hançerin milletçe sökülerek, düşman güçlerinin dize getirilişinin destanı olduğunu söyledi.
Türk ulusunun, bugünkü bölünmez varlığını 30 Ağustos Zaferi'nde hayatını kaybeden şehit ve gazilere borçlu olduğunu vurgulayan Binbaşı Demirbaş, ''86 yıl önce kazanılan bu zafer, Türk ulusunun ve esaret altında yaşayan tüm ulusların zaferi olmuştur'' dedi.
Törende, etkinlikler kapsamında yapılan, su topu, yüzme ve atletizm dallarında dereceye girenlere ödülleri verildi.
Tören, askeri birliklerin geçit resmiyle sona erdi.
EDİRNE
Edirne Talatpaşa Caddesi'ndeki törenler, Vali Mustafa Büyük, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen ve Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin, Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.
Talatpaşa Caddesi'nde devam eden törenlerde, Vali Büyük, Tuğgeneral Özen ve Belediye Başkanı Sedefçi halkın bayramını kutladı.
54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görevli Piyade Kurmay Yüzbaşı Mustafa Şengün, yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zaferi'nin Türk ulusunun tarihinde bir dönüm noktası olduğunu belirtti.
Piyade Kurmay Yüzbaşı Şengün, şunları kaydetti:
''Bugün değişen dünya düzeni içinde bölgesinde barış ve istikrarın en büyük güvencesi olan Türk Silahlı Kuvvetleri, memleketi en buhranlı günlerinde nasıl korumuşsa, bugün Cumhuriyetin 86. yılında da aynı azim ve kararlılıkla koruyacak. Atatürk ilke ve inkılaplarıyla, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti, iç ve dış düşmana karşı korunacak ve yaşatılacak.''
Tören, askeri birlikler ve askeri araçların resmi geçidiyle sona erdi.
-ZONGULDAK-
Zonguldak Valilik binası önündeki törenler, Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Gazipaşa Caddesi'nde devam eden törenlerde, Vali Erdal Ata, 3. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel ve Belediye Başkanı Secaattin Gonca, askeri araçtan halkı selamladı.
Öğrencilerin şiirler okuduğu tören, askeri birliklerin geçişiyle sona erdi.
-DİYARBAKIR-
Diyarbakır Anıt Park'taki törenlerde, Vali Hüseyin Avni Mutlu, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İhsan Uğur, Valilik önündeki Anıt Park'ta Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
Törene katılan askerler, merasim geçidi için belirlenen yerlerine geçene kadar, ''Vatan sana canım feda'', ''Bayrak inmez, vatan bölünmez'' diyerek yürüdü.
Valilik önündeki törende konuşan Jandarma Yüzbaşı Hamza Mermer, Türk milletinin mukadderatını belirleyen bu zaferin, Türk ulusu için tarihte bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, ''Bu zafer, aynı zamanda yüzyıllardır aynı vatan topraklarında yaşayan asil Türk milletinin, aynı idealler uğruna tek yürek haline geldiğinde gerçekleştirebileceği mucizelerin en açık örneğidir'' dedi.
Tören, resmi geçitle sona erdi.
-SİVAS-
Sivas Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenler, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Vali Veysel Dalmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Doğan İnce ve Belediye Başkanı Sami Aydın, halkın bayramını kutladı.
Halk oyunları gösterisinin sunulduğu törende, askeri birliklerin yaptığı yakın dövüş gösterileri ilgiyle izlendi.
Program, ulusal kurtuluş mücadelesini gerçekleştiren temsili birlikler ile gazilerin de yer aldığı geçit töreniyle sona erdi.
-ELAZIĞ-
Elazığ'daki törenlerde, Vali Muammer Muşmal, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Eyüp Kaptan, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.
Silahlı Kuvvetler adına konuşan Kurmay Binbaşı Alattin Altuntaş, 30 Ağustos Zaferi'nin Türk milleti ve kahraman ordusunun en zor şartlarda bile hiçbir güce boyun eğmeyeceğinin, egemenliği ve özgürlüğü söz konusu olduğunda hiçbir engel tanımayacağının eşsiz bir örneği olduğunu vurguladı.
Binbaşı Altuntaş, yüreğindeki vatan sevgisi, sarsılmaz irade ve üstün cesaretiyle milletini ve ülkesini kanının son damlasına kadar koruyan Türk askerinin, bugün de aynı inanç ve kararlılıkla vatan için canını seve seve feda etmeye hazır olduğunu belirtti.
Konuşmanın ardından, askeri birlikler ve gaziler geçit töreni yaptı.
-ISPARTA-
Isparta'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından, Vali Vekili Mehmet Yıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Enver Topuz ve Belediye Başkanı Hasan Balaman, Askeri Gazino Subay bölümünde tebrikleri kabul etti.
Piyade Binbaşı Sinan Gökoğlan, yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zaferi'ni kazanan yüce Türk milletinin evladı ve kahraman Türk ordusunun mensubu olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Törende, Mehteran Takımı konser verdi.
KOCAELİ
Kocaeli'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı bir gün öncesinden kutlandı. Kocaeli halkının büyük ilgi gösterdiği kutlamada, Anadolu Ateşi dans grubu da bir gösteri düzenledi.
Kurtuluş Savaşının zafere ulaştığı gün olarak ebedileşen 30 Ağustos Zaferi tüm Türkiye'de olduğu gibi Kocaeli'nde de kutlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bir gün öncesinden başlatılan kutlamalar Sekapark alanında gerçekleşti. Kocaeli halkı, yapılan kutlamalara ilgisini Sekapark alanını doldurarak gösterdi.
Anadolu Ateşi dans grubunun gösterisi Sekapark'daki coşkuyu arttırdı. Anadolu'nun çeşitli yörelerinden dansları sergileyen Anadolu Ateşi, üstün performans ile izleyenlerden büyük alkış aldı. Kocaeli halkı sık, sık yapılan danslara eşlik etti.
Kutlamaya katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bugünlere hiç de kolay gelinmediğini belirterek, "Birliğimizi hiç bozmayalım, bozmaya çalışanlara fırsat vermeyelim" dedi. Binlerce kişinin izlediği zafer kutlamasında Karaosmanoğlu bu vatan uğrunda şehit olan Mehmetçiklerin verdiği emaneti koruma görevinin gençlere ait olduğunu söyledi.
MALATYA
30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Malatya'da da coşkuyla kutlandı.
Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
İnönü Kapalı Çarşısı önüde düzenlenen törene İstiklal Marşı'nın okunması ile başlandı. Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın ve Tümgeneral Hasan Fehmi Canan vatandaşların bayramını kutladı.
Kurmay Albay Erdal Şener, 30 Ağustos'un önemine işaret ederek, Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği fedakarlık ve kahramanlıklardan bahsetti. Şener, Türk ordusunun bugün bilgi çağının gerekleri ile donanmış ancak Kurtuluş Savaşı'ndaki doku ile görevinin başında olduğunu dile getirdi.
Yapılan konuşmanın ardından geçit töreni yapıldı. Bando eşliğinde geçen askerler vatandaşların alkışları ile karşılandı.
Helikopterler ve mehter takımının geçişi ise törene ayrı bir renk kattı
AYDIN
Aydın'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı.
Aydın'daki törenler, Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Jandarma Bölge Komutanlığında Tuğgeneral Faik Canbolat'ın tebrikleri kabulünün ardından, törenlere İstasyon Meydanı'nda devam edildi.
Aydın Valisi Mustafa Malay, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Canbolat ve Belediye Başkanı İlhami Ortekin'in halkın bayramını kutlamasının ardından, Kurmay Albay Mehmet Göksel Sönmezer günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.
Daha sonra, halk oyunları ekibi zeybek oyunlarını sundu.
-''BAŞ EFE'' ADAYINA BÜYÜK İLGİ-
Konuşmaların ardından yapılan geçit töreni sırasında, Aydın Jandarma Bölge Komutanlığı filosuna ait 2 Skorsky tipi helikopter alçak uçuş yaptı.
Geçit töreninde, merkeze bağlı Dalama beldesinde düzenlenen ''Baş Efe'' yarışmasına aday olunca kentte ''Kadından baş efe olur mu?'' tartışması yaratan 70 yaşındaki Ayşe Tülü'nün, elindeki Türk bayrağı ile protokolü selamlaması büyük alkış aldı.
Bu arada, törenler sırasında sıcak havadan etkilenerek bayılan kişiye, 112 ekipleri müdahale etti.
Aydın'daki törenleri, AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem, CHP Milletvekili Fatih Atay, MHP Milletvekili Recep Taner de izledi.
NİĞDE
Niğde'de düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri İzmir'deki bombalı saldırıda şehit düşen Niğdeli Er Hüseyin Arısoy'un selasıyla başladı.
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nün 86. yıl dönümü kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Kutlamalarda saat 09.00 sıralarında çelenk koymak için meydandaki yerini alan protokol, camilerden İzmir'deki bombalı saldırıda şehit düşen Er Hüseyin Arısoy'un selasının verilmesi nedeniyle bir süre bekleyerek selayı dinledi.
Selanın bitiminde çelenk koyma töreni başladı. Daha sonra askeri gazinoya geçen Vali Sebahattin Öztürk, Garnizon Komutanı J. Kd. Albay Osman Nuri Erkan Belediye Başkan Vekili Mehmet Çetiz, Cumhuriyet Başsavcısı Alaettin Soylu kutlamaları kabul etti.
Meydanda devam eden törenlerin ikinci bölümü saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Vali Öztürk, Garnizan Komutanı J. Kd. Albay Erkan ve Belediye Başkan Vekili Çetiz askerlerin, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan J. Ütğm. Hüseyin Temeltaş, "Mazisi şan ve şerefle dolu bir milletin çocukları olarak, bu zaferle ne kadar öğünsek azdır. Çünkü her safhası ile düşünülmüş, hazırlanmış, yönetilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu hareket, Türk Ordusu'nun yüksek kudret ve kahramanlığını tarihe bir daha kanıtlamıştır." dedi.
Temeltaş, "Türk milletinin hürriyet ve istiklal mücadelesinde ölümsüz bir abidesi 30 Ağustos Zaferi ile vatanımızın ve milletimizin aydın, mutlu ve müreffeh geleceği garanti alınmıştır. Bu zaferler, eşsiz komutan Mustafa Kemal Atatürk'ün yaktığı özgürlük ateşi, yalnızca Türklerin değil dünyadaki ezilmiş bütün ulusların hürriyet meşalesi olmuştur." şeklinde konuştu.
Günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Resmi geçitle kutlamalar sona erdi. Şehit Er Hüseyin Arısoy'un cenazesi memleketi olan Ulukışla'nın Darboğaz beldesinde öğleden sonra yapılacak askeri törenle toprağa verilecek. (CİHAN)
İZMİR
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 86. yıl dönümü, bütün yurtta olduğu gibi İzmir'de de coşku ve sevinç gösterileriyle kutlandı. Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk koyulması, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'yla başladı.
Kordon Orduevi'nde tebrigat töreniyle devam eden programda, saat 09.45'te tekrar meydanda İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu halkı selamladı.
Topçu Binbaşı Tamer Akpınar, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Binbaşı Akpınar, "Bu zafer, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Ya istiklâl, ya ölüm' direktifine yürekten inanan bir ulusun, özgürlük yolundaki sarsılmaz azim ve iradesinin göstergesi ve yaptığı büyük fedakârlıkların bir ödülüdür." dedi.
Daha sonra geçit töreni başladı. Ege Ordusu'na bağlı birlikler bando eşliğinde geçit yaparken uçak ve helikopterler de renkli görüntüler oluşturdu.
Geçit töreninin sona ermesiyle protokol heyeti, eşleriyle birlikte Kordon'da kahvaltı yaptı. Törende Genelkurmay eski başkanlarından Hilmi Özkök de hazır bulundu.
Bu arada tören bitiminden 10 dakika sonra bir vatandaşın ihbarı üzerine polis, bir arabanın bagajını fünyeyle patlattı ancak içinden patlayıcı çıkmadı. (CİHAN)
GAZİANTEP
30 Ağustos Zafer Bayramı, tümyurtta olduğu gibi Gaziantep'te de coşkuyla kutlandı.
İstasyon Meydanı'nda yapılan kutlamalara Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Şendoğan Karakuş, AK Parti Gaziantep milletvekilleri, Mehmet Erdoğan, Özlem Müftüoğlu, CHP Gaziantep milletvekilleri Akif Ekici, Yaşar Ağyüz, MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir, Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Ali Tapan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Demir, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ve askerler ve vatandaşlar katıldı.
Günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı tankçı taburu, öğrenciler ve polisler protokolü selamladı.
Gaziantep'teki kutlamalar, Demokrasi Meydanı'nda çelenk konulmasıyla başladı. Ordu Evi'nde kutlamalar kabul edildi. Kutlamalar, İstasyon Meydanı'nda devam etti.
Zafer Haftası dolayısıyla düzenlenen bin 500 koşu yarışmasında dereceye girenlere ödüller verildi. İstasyon Meydanı'ndaki kutlamalar, geçişlerin ardından sona erdi.
Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, bayram dolayısıyla yaptığı açıklamada, 30 Ağustos Zaferinin 86'ncı yıldönümüne ulaşmanın mutluluk ve coşkusunu yaşadıklarını söyledi.
Vali Kamçı, Kurtuluş Savaşı'nın, milletin bağımsızlığına olan tutkusunu simgeleyen ve tüm dünyaya örnek bir kahramanlık destanı olduğunun altını çizdi.
Kamçı, "1. Dünya Savaşı'nın sona ermesiyle birlikte, Türk milletinin varlığını sürdürme mücadelesi sürecinde elde edilen büyük başarı ve kazanılan zaferlerin en son halkası 30 Ağustos Zaferi, tarihimizde Türk milletin azminin, iradesinin, varlığı ve birliği söz konusu olduğunda hiçbir tereddüt göstermeden canını seve seve vereceğinin gerçek belgesidir. Yıldönümünü bir bayram olarak kutladığımız bu gün; tüm imkânsızlıklara karşın, toprakları işgal altında olan milletimizin, emperyalist güçlere karşı; kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla topyekün, ulusal kimliğimiz ve bağımsızlığımızdan vazgeçmeyeceğimizi dünyaya haykırılışıdır." dedi. (CİHAN)
VAN
- 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü Van'da da kutlandı. Son zamanlarda yaşanan bombalı saldırılar ve terör olayları sebebiyle kutlamalara katılımın düşük olduğu gözlendi.
Kutlamalar saat 08:30 sıralarında Van Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na Vali Özdemir Çakacak, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yurdaer Olcan, Belediye Başkanı Burhan Yenigün ve diğer kurum temsilcilerinin çelenk koymasıyla başladı.
Kutlama törenleri sebebiyle Cumhuriyet Caddesi'nin her 2 tarafı trafiğe kapatıldı. Polis, caddeye giren vatandaşları kurulan arama noktasından detaylı aramadan sonra alana aldı.
Tören alanının çevresindeki yüksek binaların tepelerine keskin nişancılar yerleştirildi. Son zamanlarda yaşanan terör olayları ve bombalı saldırılar sebebiyle kutlama alanına vatandaşların ilgisinin geçmiş yıllara göre çok az olması dikkat çekti. Az sayıda vatandaş ve çocuk kutlama törenlerini izledi.
Saat 10:00'daki kutlama töreni Vali Özdemir Çakacak, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yurdaer Olcan, Belediye Başkanı Burhan Yenigün tören kıtası ve vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardında günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapılarak, 30 Ağustos Zafer Bayramı'na gelinen süreç anlatıldı. Konuşmanın ardında birliklerin tören geçişi yapıldı. Tören geçişinden sonra kutlamalar sona erdi.
Tören yaklaşık yarım saat sürdü.

Zaman
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Ağustos 2008, 13:46   Mesaj No:4
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:manolya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2648
Üyelik T.: 15 Temmuz 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 16
Konular: 2
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart 30 Ağustos Zafer Bayramı Günün Anlam ve Önemi

.................................................. ..............




Türk tarihi zaferlerle doludur. Ama 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Dumlupınar Savaşı, Türk ulusunun yeniden dirilişidir.

MalazgirtSavaşı’yla (1071) 26 Ağustos’ta Anadolu’nun Türklere kapıların açankahraman ordumuz; Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle de Anadolutopraklarının Türk Vatanı" olduğunu önünde durulmaz bir iradeyledüşmana ispatlamıştır. Ve yine ulusumuzun iradesiyle Cumhuriyetkurulmuştur.
Atatürk, ünlü "Nutuk"unda Kurtuluş Savaşı’nı anlatır.Her Türk yurttaşının okuması gereken Nutuk (Söylev)’da Atatürk savaşanasıl hazırlandığımızı da anlatmaktadır.

O’ndan öğrendiğimizegöre: Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa, Batı Cephesi Komutanı veİnönü Savaşları kahramanı İsmet Paşa ve Genelkurmay Başkanı FevziÇakmak Paşa büyük bir gizlilik içinde taarruz planlarını hazırlarlar.

1922Ağustos ayında Türk Ordusu taarruza geçmek için, Kurmay heyeti’ncekarar verilir. Mustafa Kemal, İsmet Bey, Fevzi Çakmak ve diğer paşalarile kurmaylar; savaşı yönetmek üzere Kocatepe’ye gelirler.

26Ağustos sabah, saat 05.30’da Türk topçu birlikleri Afyon’un güneyindendüşman siperlerini ateşle vurmaya başlar. Ardından piyadeler hücumageçerler. Planlandığı gibi Büyük Taarruz devam eder ve düşmangerilemeye başlar, bozguna uğrayarak ikiye ayrılır.
30 Ağustos’akadar düşman ordusu çembere alınır. 30 Ağustos sabahı, 1. Ordu ve avcıhatlarını ile 4. Kolordu’yu denetleyen Başkomutan Mustafa Kemal Paşa;saat 14.00’da Aslıhanlar yakınındaki "Komuta Karargâhından taarruzemrini verir. Dumlupanır’da ordumuz düşmana son darbeyi vurur. Düşmanaskerleri kaçmaya başlar. Mustafa Kemal Paşa; kaçan düşman askerlerinikovalamak için, "Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!" komutunuverir. Yunan Başkomutanı General Tikopıs dâhil çok sayıda esir alınır.

ŞahlananTürk Ordusu düşman güçlerini İzmir’e kadar kovalar. 9 Eylül 1922 günüTürk Ordusu İzmir’e girer. Batı Anadolu’yu yakan yıkan düşmankuvvetleri canlarını zor kurtararak, geldikleri gibi gemilere binerekgiderler.

30 Ağustos 1922 tarihi, Türk ulusunu esir etmekisteyen emperyalist güçlere karşı; kadınıyla çocuğuyla, ordusuylatopyekûn verdiği bir savaşın ve ulusal benliğini kurtardığı ve ZaferDestanı’nın yazıldığı gündür.

Bu mutlu günde, zaferi bizeyaşatan Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Türk Ordusu’na şükranve minnetlerimizi sunarken, ulusumuza da Zafer Bayramı kutlu olsun...
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Ağustos 2008, 13:52   Mesaj No:5
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:TÜRKcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2609
Üyelik T.: 12 Temmuz 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:36
Mesaj: 550
Konular: 114
Beğenildi:8
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: 30 Ağustos zafer bayramı günün anlam ve önemi

küçük harfe dikkat edelim kardeşim..
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Ağustos 2008, 13:53   Mesaj No:6
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:manolya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2648
Üyelik T.: 15 Temmuz 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 16
Konular: 2
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: 30 Ağustos Zafer Bayramı...

sağol
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Ağustos 2008, 21:51   Mesaj No:7
Medineweb Sadık Üyesi
medinelii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:medinelii isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1808
Üyelik T.: 11 Mayıs 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:42
Mesaj: 657
Konular: 89
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: 30 Ağustos Zafer Bayramı Günün Anlam ve Önemi

bu baslık cısmınatıgın actıgı baslıkla bırlestırılmelı ... birbiriyle ilintili çünkü
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Ağustos 2018, 23:18   Mesaj No:8
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Standart

Büyük Zafer'in 96. Yılı
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkomutan sıfatıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamalarını kabul etti.
Büyük Zafer'in 96. Yılı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkomutan sıfatıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamalarını kabul etti.

Erdoğan, Büyük Zafer'in 96'ncı yılı kutlamaları kapsamında Anıtkabir'deki törenin ardından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki törende, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın da aralarında bulunduğu kabine üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanvekili Mehmet Yılmaz ve yüksek yargı organlarının üyeleri, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, YÖK Başkanı Yekta Saraç, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, korgeneral ve koramiraller, tümgeneral ve tümamiraller, tuğgeneral ve tuğamiraller, bürokratlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebriklerini iletti.

Öte yandan Erdoğan'ı, yabancı misyon şefleri ve uluslararası kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Küba'nın Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals'ın da arasında yer aldığı bazı ülkelerin büyükelçileri ile ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutladı.

Kutlamalarda, başkentte görevli askeri personeli temsilen her rütbeden asker ile sivil personel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebriklerini sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabul sırasında Küba'nın Ankara Büyükelçisi Casals ve Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima ile tercüman aracılığıyla bir süre sohbet etti.

Erdoğan'ın, konukların halıda durmaları gereken yeri gösteren metali bir ara ayağıyla düzelttiği de görüldü.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki tören, ana binanın girişinde yapıldı.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Hutbe:30 Ağustos Zafer Bayramı Arasat Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 2 30 Ağustos 2019 13:51
26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi nurşen35 Serbest Kürsü 1 26 Ağustos 2017 12:33
Bu Gün 17 Ağustos kurtmehmet Şiirler ve Şairler 2 19 Şubat 2014 02:04
Zafer Müslümanlarındır YaŞuHa Muhtelif Konular 0 09 Kasım 2013 20:17
Bu gün 17 ağustos kurtmehmet Serbest Kürsü 1 17 Ağustos 2010 22:54

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.