|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: 10 Mart 2019 (15:24), Konuya Son Cevap : 10 Mart 2019 (15:31). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
10 Mart 2019, 15:24 | Mesaj No:1 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Kurutarak Değil Dondurarak Evde Sucuk Yapımı Kurutarak Değil Dondurarak Evde Sucuk Yapımı Maalesef market raflarındaki sucuklarda bir sürü katkı maddesi mevcut. En basitinden raf ömrünün uzaması için koruyucu madde olmak zorunda. Alıp da yenecek durumda değil maalesef ki bir çok hazır gıda gibi. Bunun çaresi de sucuğu evde hazırlamak... Evet ev sucuğu hazır sucuklar kadar düzgün ve kolay dilimlenmiyor. Buzluk bölümünde muhafaza edilmesi gerekiyor. Fakat içinde ne olduğunu bileyim, doğal olsun, katkısız olsun diyenlerdenseniz bu tarif işinize yarayacaktır. Lezzeti yerinde, midenize dokunmayan şahane sucuk yapımı için; MALZEMELER: [emoji419]1 kilo orta yağlı çifte çekilmiş kıyma [emoji419]10 diş sarımsak [emoji419]Sucuk baharatı( 7 türlü baharat gibi farklı isimleri olsada aktardan bu şekilde alabilirsiniz) [emoji419]İsteğe bağlı ekstra pul biber, yenibahar koyabilirsiniz.. [emoji419]Sarmak için streç film yada buzluk poşeti.. YAPILIŞI: [emoji625]Bütün malzemeleri iyice yoğurun. [emoji625]Bir gece buzdolabında dinlendirin. [emoji625]Sonra istediğiniz şekli vererek streç filme yada buzluk poşetini keserek sarın. [emoji625]İki ucunu şeker paketi gibi kıvırıp bağlayın. Kolay bir işlem. [emoji625]Bir kutunun içine koyup buzluğa koyun. [emoji625]Sucuğunuz hazır.. NOT: [emoji419]Kullanacağınız zaman buzluktan çıkarıp tırtıklı bir bıçakla dilimleyin. [emoji419]Eğer fazla bekletirseniz yumuşar ve dilimlerken dağılır. [emoji419]1-2 dakikalık bekleme süresi yeterli... [emoji419]Elde yapılmış, katkısız kimyasız harika bir sucuk yapımı... [emoji419]1 kilo kıymayla canınız istedikçe yapabilirsiniz.. Bizde market sucuğu istemiyorlar artık.. Tarif bizden denemesi sizden.. Sağlıkla efenim [emoji324]
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Dört Entrikacı mı Dört Dahi mi? Duhatul Arab | İslam/Dinler/Mezhepler | Kara Kartal | 1 | 79 | 09 Nisan 2024 00:40 |
Fakire Makarna Sadakası | Medineweb.net Videolar | Kara Kartal | 1 | 65 | 08 Nisan 2024 17:02 |
Başörtülü Bacıma Ters Kelepçe | İslami Haberler | Mihrinaz | 1 | 46 | 08 Nisan 2024 03:17 |
Merhemet Duyğusu Sende Yoxdursa | Şiirler ve Şairler | Mihrinaz | 0 | 69 | 05 Nisan 2024 15:20 |
Gazze Perdenin Yırtıldığı Yer | Makale ve Köşe Yazıları | Mihrinaz | 0 | 66 | 01 Nisan 2024 03:25 |
10 Mart 2019, 15:31 | Mesaj No:2 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Nemli rutubetli bir memleketim var. Değil sucuk kurutmak, insan çürüyor bu coğrafyada nemden.. Kurutamıyorsak dondururuz dedik..Biraz zahmet edip elimizde sağlıklı sucuk yapmış oluruz...Aslında kuzu gömleği bulmak, şekil verip, kurutma işlemlerinin yanında buzluk sucuğu sıfır zahmetsiz... Denemeniz tavsiyesiyle...
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Evde Tavuk Bulyon Yapımı | Mihrinaz | Diğer Tarifler/ Bilgiler | 0 | 13 Nisan 2022 18:23 |
"Sucuk Ve Kaşarlı Milföy "/medineweb mutfağı | su damlası | Börekler ve Hamur İşleri | 0 | 29 Mayıs 2018 17:34 |
En Doğalından; Pastil Yapımı | Mihrinaz | Diğer Tarifler/ Bilgiler | 2 | 29 Aralık 2016 09:46 |
'EĞER' değil, 'ÇÜNKÜ' değil, 'RAĞMEN' sevin | KuM TaNeSi | Makale ve Köşe Yazıları | 8 | 23 Mart 2016 12:44 |
Piyasadaki Sucuk,Salam,Sosis,Köfte,Döner İçin Neler Bilmeliyiz? | FECR | Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp | 0 | 13 Temmuz 2014 09:54 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|