|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: 01 Eylül 2020 (18:47), Konuya Son Cevap : 02 Eylül 2020 (17:55). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
01 Eylül 2020, 18:47 | Mesaj No:1 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Reyhan Şerbeti / Medineweb Mutfağı Reyhan Şerbeti / Medineweb Mutfağı Reyhan dan Şerbet olurmu diyenlerdenseniz mutlaka bu tarifi denemelisiniz. Tadıyla- Rengiyle-Kokusuyla sizi mestedecek bir şerbet.. Soğuk soğuk yudumlarken kendinizi Osmanlı Sarayı'nda hissedeceksiniz Faydaları saymakla bitmeyen bu mis kokulu bitkinin 5 dakikada muhteşem renkte bir içeceğe dönüşümün tarifini verelim. REYHAN ŞERBETİ 1 demet mor reyhan 1 litre su 1,5 şu bardağı şeker (eksiltebilirsiniz) 5-6 tane limon tuzu 1 tane kabuk tarçın, 4-5 tane karanfil Arzuya gòre zencefil, kakule ( çok yakışıyor) YAPILIŞI 1. İçme suyunu derin bir tencereye alıp kaynatın. 2. Su kaynadığında ocağı kapatın. Limon tuzu, şeker, tarçın, karanfil ve bol suda yıkayıp sap kısımlarını ayıklamadığınız reyhanları suya ekleyin.( Sapları komple kesmeseniz de olur) 3. Suya mor rengini veren ve yaprakları yeşil kalan reyhanların suyunu ayrı bir yere süzdürün. 4. Soğuk olarak servis ediniz.. PÜF NOKTASI [emoji419] Haşlama yöntemiyle yapılan bir şerbettir. Kesinlikle kaynatmıyoruz. [emoji419] Su miktarını arttırdıkça rengi daha açık pembeye döneceğinden daha fazla şerbet hazırlamak isterseniz mutlaka kullanacağınız reyhan miktarını arttırmalısınİz [emoji419] Reyhanları sıcak suda çok bekletip acısının suya çıkmasına izin vermeyin. Mor rengi yeşile dönünce reyhanları içinden alın. Basdönmesi mide bulantısı, ağız yaraları kabızlığa iyi gelen reyhan şerbetini gönül rahatlığıyla tüketebilirisiniz
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Duyulmayan Çığlık...Va Mutasımah | Muhtelif Konular | Kara Kartal | 2 | 60 | 25 Mart 2024 14:21 |
Rabia Sessizliği | Gündem/ Manşetler | Mihrinaz | 0 | 68 | 08 Mart 2024 10:32 |
ABD Sahtekarlığın Kitabını Yazdı | İslami Haberler | Esma_Nur | 2 | 100 | 06 Mart 2024 23:24 |
Ömer Seyfettin 140 Yaşında | Kitaplar/Kütüphane | Mihrinaz | 2 | 65 | 06 Mart 2024 17:43 |
İnsan Hayatta İken Çocuklarından Birine Malını... | İlmihal Bölümü | Mihrinaz | 0 | 70 | 06 Mart 2024 15:30 |
02 Eylül 2020, 17:55 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
Osmanlı zamanında ramazanda sahurlarda kesinlikle bulundurulanlar arasında olan reyhan şerbeti miğdeyi rahatlatma ve susuzluğa iyi gelmesi özelliği ile meşhur, özellikle ramazanda yaptığım bir şerbettir rahiyası keskin oldugundan herkes sewmeyebilir illa bir kere deneyin derim ellerine sağlık çok güzel değerli editör hanım
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Konuyu değerlendir | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Baklava tarifi-Medineweb Mutfağı | su damlası | Tatlılar | 4 | 30 Aralık 2021 17:19 |
Gül Şerbeti Yapımı (Taze Gül Yapraklarıyla) | Mihrinaz | Şerbet ve İçecekler | 4 | 09 Temmuz 2019 15:44 |
KEŞKEK /medineweb mutfağı | aslıı | Makarna ve Pilavlar | 7 | 21 Şubat 2017 23:27 |
Klasik un helvası/medineweb mutfağı | KardelenGül | Tatlılar | 3 | 29 Ocak 2016 17:11 |
Sürpriz Kurabiye /medineweb mutfağı | Esma_Nur | Kurabiyeler | 0 | 08 Ocak 2013 23:53 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|