Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Soru Cevap Arşivi

Konu Kimliği: Konu Sahibi KuM TaNeSi,Açılış Tarihi:  08 Nisan 2009 (10:01), Konuya Son Cevap : 09 Mart 2018 (23:56). Konuya 31 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı7Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 18 Ağustos 2012, 16:10   Mesaj No:11
Avatar Otomotik
Durumu:Dur_Hele isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 18627
Üyelik T.: 13 Mayıs 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Pala:)
Memleket:Erzurum
Mesaj: 149
Konular: 6
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Nikahta Şart Koşma (Bir bayanın, kocasının ikinci kez evlenmesini engellemek i

konuyu tatlıya bağlayalım.
birden çok evlilik izni kuran ile kayıt altına alınmıştır,arz talep meselesi
mervenin kocasına ebediyen evlilik haram kılınmıştır,yoksa hayatı haram ederiz ona,gözlerini oyarız.
Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Ağustos 2012, 17:35   Mesaj No:12
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Nikahta Şart Koşma (Bir bayanın, kocasının ikinci kez evlenmesini engellemek i

Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster
konuyu sulandırmanın,asla kabul edemiyeceğimiz noktalara çekmenizin hiç bir anlamı yok la ağa.
bir müslümanın sorduğu şu ;
" eşimi boşamadan ikinci bir eş almak istiyorum.bunun islamdaki yeri ne? helal mı haram mı ?"
haram diyemezsiniz çünkü açık ayet var + yaşanmış bir islam var.haram demek küfürdür.
evet de diyemiyorsunuz çünkü kadınların linc saldırısından korkuyorsunuz.Allah korkulmaya daha layıktır.

o müslümana verilecek cevap şu olmalıdır ;
"zaruretin varsa,paran varsa,gücün varsa,adaletinden emin isen buyur evlen,düğünede davet et bizi"

bu konu benim için kapanmıştır.

Abdulmelik hoca,kimsenin helalı haram kıldığı ve öyle kabul ettği yok ,sorun sizin evlilik gibi bi durumu hoşuna gidip gitmemeye bağlamanız,evlilikte cinsellik vardır ama bu tamamen evliliği kapsamaz,evlilikteki bu beraberlik NİKAH AKDİ ile meşru kılınmışken,nikahsız yasaktır.Yalnız evliliğin temel amacı TEMİZ Bİ NESLİN YETİŞTİRİLMEDEKİ KARARGAH ve müslümanların sekineti bulma yeridir.

siz ikinci,üçüncü,dördüncü evlilikleri kişinin isteğine bağlı bi cinsellikte zinaya düşmemeye bağlamanız yanlış çünkü zinadan korunmak için evlilik asl olsaydı Allah maddi imkan bulamayan BEKLESİN dermiydi,Ayrıca zinaya düşmemek gibi bi amaç için evlenenlerin çoğu ZİNAYA MEYLEDİYORLARDA,yani evlilik insanın bu duygularını yok etmiyor,frenlemiyor,tek çare hertürlü fuhşiyat ve münkerattan korunmanın yolu ALLAHI KURANDA TANIYIP GEREĞİ GİBİ KORKMAKTAN GEÇER...

Birde paylaşımınızın bi yerindede kişi evlendikten sonra hoşuna gitmeyen birini bırakır veya tutup,ikinciyide getirir bu kendi isteğidir gibi bi atıfınız var buda 4-19 daki tafsiyeyede uymuyor....
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Ağustos 2012, 18:11   Mesaj No:13
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1172
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: Nikahta Şart Koşma (Bir bayanın, kocasının ikinci kez evlenmesini engellemek i

Arkadaşlar,muhatabımızın anlatmak istediğini değil kendimizin anlamak istediği gibi anlarsak,haksızlıklar yığınları ile karşılaşırız.
1-ben kimseye taadüdü zevcadı tavsiye etmedim,Allahın ayetinde açık sarih olarak bir ile iktifa edilmesini zaten öneriyor.taadüdü zevcat ayet sabit ki,haram değildir bilakis helaldır.bir den çok evliliklerde gerekçeler çoktur çeşitlidir.ben zina örneğini vermiştim beni ona bağlayıp durdun la ağa!
2-alimoğlunun vermiş olduğu bilgiler bilinmeyen bilgiler değildir.açın ibn kesirin el bidaye ve nihayesini.bilmiyorsanız öğrenin.bilene sopa göstermek cehaletleri izale etmiyor malaesef.ama alim oğlunun paylaştıkları ulu orta forumlarda yazılmaz.cahillere prim verilmiş olur.
3-merve tutarsızlığımız zati alinize malum olmuş.insanız beşeriz hata da ederiz tutarsızda oluruz.sen dikkat et olurmu ?! onca sorduğum soruya cevap yerine başka kanaldan giriş yapmanın anlamı yok.
saygılar.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 19 Ağustos 2012, 04:34   Mesaj No:14
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:MERVE DEMİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5587
Üyelik T.: 05 Aralık 2008
Arkadaşları:14
Cinsiyet:
Memleket:İstanbul
Yaş:35
Mesaj: 2.537
Konular: 2038
Beğenildi:114
Beğendi:0
Takdirleri:270
Takdir Et:
Standart Cevap: Nikahta Şart Koşma (Bir bayanın, kocasının ikinci kez evlenmesini engellemek i

Durhele eyvallah hacım.
zaten öyle bir şeye meyil edilmez.
diyarbekirli olduğum açıktır, aşireti toplarım.

hocam kelimelerin sonundaki o ünlemleri alın, yengeme selam eşliğinde hediye verin bence bayramdır mübarek gün yengemde desin ne düşünceli adam (hiç 4 hanım almayı onaylar mı ? )


taadüdü zevcadı tavsiye etmediniz ama evli olanlara bu kapıyı açıyorsunuz ayeti yorumlarken,
evet bu kaynaklar ibn kesir de geçer ama ibn kesir hata etmiş olamaz mı? ben bir sürü buharide, müslimde mevzu hadis olduğunu SÜNNİ kaynaklarda okumuşken ibn kesire ismet sıfatı muamelesi yapılmasını doğru bulmuyorum. şimdi diyeceksiniz çocuk büyümüşte bize laf ediyor ama ne yapayım karşılaşıyorum işte bu tür tezatlıklarla..
nisadaki malum ayetle ilgili de ben birden fazla kaynak hemde nüzule bakarak size o ayetin karmaşıklığa çözme amaçlı olduğunu söylüyorum . Ve hala soruma da cevap alamadım. merak ediyorum . çok eşli olan bir topluma niye çok eşlilik tavsiye edilsin?


cümle alem istanbul da bilir ki; sırf bu tarz yaklaşım sayesinde dindar olmayanların ataköyde ayrı ev açmalarına karşın dindarlarda başakşehirde yedek(!)teki imam nikahlı eş(!)lerine yada metreslerine diyelim, ev açıyor. bu muhafazakar zamparalığa kılıf bulma değilde nedir?


taadüdü zevcada haramdır demiyoruz zaten çok zor şartlarda olur ama keyfi yok ben bunu beğendim nikahıma alayım diye bir bahanede olamaz. o zaman ortada sadece nikah olur. nikahın evliliğin amacı zaten aile/nesildir. sizin yazdığınız ilk yazıda resmen zorunluluk dışında keyfi olabilir Allah 4 demiş sizene mantığı var.

alimoğlunun yazdıklarını dışardan okuyan bir gayrimüslim yada ateist okusa resullah hakkında ne yorum yapar, ne düşünür Allahu alem..
biz kalkıp resullahın çok evliliklerinin nefsi olmadığını savunurken ki baktığımızda 40 yaşında biri ile o vefat edene kadar da evlenmemesi delildir nefsi olmadığına.. bu tarz yazıları ben oryantalistlerin resullaha ifadelerinde görüyordum.



hadi cejna we piroz be.
zamanım yok daha gelemem arkamdan çok sallamayın.
__________________
İmanı olanın, imkanı tükenmez.
Alıntı ile Cevapla
Alt 19 Ağustos 2012, 11:52   Mesaj No:15
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KürtOğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 813
Üyelik T.: 19 Şubat 2008
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:52
Mesaj: 82
Konular: 2
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Nikahta Şart Koşma (Bir bayanın, kocasının ikinci kez evlenmesini engellemek i

merve kızım sen hem cadılaşmışsın hemde ukalalaşmışsın hemde saygısızlaşmışsın hemde sorumsuzlaşmışsın ) debriyaj fren balata ön düzen ve direksiyon sıfırlanmış senin.kızım acilen sen 10.000 km bakımına girmen lazım.feni muayenen de geçmiştir kesin.sevabıma bayram harçlığı olarak kaskonu yapayımda duvara tosladığında,ailenin sana harcadıkları masrafları karşılansın barim. ))
şimdi iyi dinle ukala merve.
  • saygılı olacaksın büyüklerine.ebcet ezberlemekle mekke medine ismlerini ezberleten ilahiyatçıklarla alim kesilme başımıza.ibn kesiri eleştirmek için 9 kumalı olman lazım.inşallah o ayet çarparda 19 kuma görürsün.
  • kuranı kerim evrenseldir.kıyamete kadar geçerlidir.demode ayeti yoktur.vardır diyenin imanı demode deforme olmuştur.nisa'daki taaddudu zevcad evrenseldir ve yol açıktır.ister zevkine,ister merhametine,ister aşiret zorunluluğuna olsun evlenmek isteyen evlenir.na welle zaruretin yoktır evlenemezsin diyen adam varsa yedi sülalesine selam ederim.helal ise welle helaldır tamamdır.zina zamparası olacağıma nikahlı zampara olurum.sana ne bundan.insan olun evlenmeyelim.feministleri evimize sokarsanız inadına bizde bize itaat edenleri sokarız.işinize gelirse.
  • Kendinle çelişiyorsun ki,efendim ateistlere şöyle şöyle savunma yapıyoruz daaa siz onlara destek oluyorsunuz daaa....daaaa daaaa.yani diyorsun ki aslında zoraki bir savunmadayız,olmayan şeyleri savunuyoruz,devlet sırrını ifşa etmeyın diyorsun.kızım Resulullah kimseni övgüsüne ihtiyacı yoktur.dünyada hayatı onun kadar net açık detaylı ikinci bir şahıs yoktur.ve dünyada onun hayatı kadar iftihar edilecek bir hayat da yoktur.Allah onu övmüştür dünya yerse kaç para eder.hınzır imana gelmek istemiyorsa ineği anası görür.hınzırın hatırı için Resulullahı gizleyeceğimiz bir olayımız yoktur.Resulullah onları kaynukada,kureyzada,hayberde,bedirde halletti.mekkenin fethinde çaresiz kalan bu guruhlara birer kemik attı susturdu.
  • aişenin çocuk olduğu,50 yaşındaki adam onu nasıl aldığı hezeyanlarına gelince,hz aişe resulullah ile evlenmeden önce başkası ile nişanlı idi gerçeğini nerden bilsinler bu salaklar.ve nerden bilsinler ki,arabistandaki bir kız 6-7 yaşında buluğa erip anasının boyuna geldiğini.ve nerden bilsinler ki aişe nişanını bozduktan 3 yıl sonra Resulullah ile gerdeğe girdiğini.gidin sıcak afrikaya ve görün.10 yaşındaki bir kız 23 yaşındaki merveden çok çok olgun.boy kilo endam ve vucut gelişimi olarak.bunları anlatacağınıza lak lak lak cak cuk ıvır kıvır ile uğraşıyorsunuz.yok efendim yanılıyorsunuz aişe 35 yaşında idi filan.yapmayın gözünüzü sevim yaaa.bilmiyorsanız susunnnn ihsan istemez.susmayacaksanız azcık araştırın keni mın neynin.
  • sonuç olarak kuran evrenseldir her hükmü ile.çok evliliğe izin vardır.Allahın verdiği izni merveler gebersede kullanmak istersek kullanacağız.ama kullanmıyacağız çünkü ikincisini almak çifte belayı dua ile istemektir.birincisinden kurtulalım da ikincisi batsın.
tamam mı Keça mın.akıllı saygılı ol döverim.bu işler face google ile öğrenilmez.kır dizini topla dilini çürüt dirseğini on yıl düzenli oku eğit kendini sonra gel ahkam kesil.

cejna we pirozbe.
Alıntı ile Cevapla
Alt 25 Ağustos 2012, 11:42   Mesaj No:16
Medineweb Sadık Üyesi
dua dilencisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:dua dilencisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6969
Üyelik T.: 10 Şubat 2009
Arkadaşları:32
Cinsiyet:
Memleket:Ankara
Mesaj: 999
Konular: 28
Beğenildi:102
Beğendi:27
Takdirleri:690
Takdir Et:
Standart Cevap: Nikahta Şart Koşma (Bir bayanın, kocasının ikinci kez evlenmesini engellemek i

Kuran şüphesiz ki doğruyu emreder ama sanmam ki günümüzde Kuranın ölçüsünde ve sınırları içerisinde kurallara uyan evlilikler yok artık çoklarına şahit olduklarım nefsi için...
__________________
Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır..
Alıntı ile Cevapla
Alt 25 Ağustos 2012, 12:09   Mesaj No:17
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:37
Mesaj: 4.833
Konular: 926
Beğenildi:339
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart Cevap: Nikahta Şart Koşma (Bir bayanın, kocasının ikinci kez evlenmesini engellemek i

Konu forum geri gitmeden önce kapatılmıştı.üyelerden rica ediyorum yine kapanmasına sebep olacak türden iletiler yazmayın.konuyla alakasız bişey yazacaksanız özellerinizden yazın
Alıntı ile Cevapla
Alt 27 Ağustos 2012, 15:42   Mesaj No:18
Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Cinsiyet:Anne
Mesaj: 874
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Standart Cevap: Nikahta Şart Koşma (Bir bayanın, kocasının ikinci kez evlenmesini engellemek i

Alıntı:
dua dilencisi Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Kuran şüphesiz ki doğruyu emreder ama sanmam ki günümüzde Kuranın ölçüsünde ve sınırları içerisinde kurallara uyan evlilikler yok artık çoklarına şahit olduklarım nefsi için...

Bu konu çok çetrefilli bir konu ,istismar edilmeye müsait...

Ama şunu yazmadan da nasıl geçelim?Allahu teala izin vermiş ikiye üçe diyerek,
Suriyeli sığınmacılardan gencecik kızlara talip olan yaşlı adamlara ne demeli?
Bir tanenin hakkını veremeyen bir çok adamın ikincisiyle gönül eğlendirip birinciyi unutmasına !!
Devir öyle bir devir ki artık kadınlar idare ediyor evleri.
Bırakın erkekler bir evi idare edecekte ikincisinde de adalet!!.. Hayal gibi...
Bazı Hanımlar Allahu tealanın bu hükmüne üzülüp sıkılmışlar...
Alahu teala yarattıklarını en iyi bilendir .Onun yasakladıklarında da izin vermesinde de çok hikmetler vardır...sadece bu hüküm değil ,bir çok farzlarda hikmetini bilemiyoruz ki...sadece tahmin ediyoruz...İkinci eş erkekler için püsküllü bela demektir...

Sonuçta ise Mü'mine hanım ''Allahu teala bir, daha iyidir demiş,ama dörde kadar izin vermiştir''diyebilmeli hangi şartlarda alabileceğini alimlerden okumalıdır.





Adamın biri sabah namazı için camiye erken gitmenin çok sevap olduğunu öğrenmiş.

Bu sevaba ermek için de camiye her gün biraz daha erken gidiyormuş.

Ancak her gün ihtiyar bir adam ondan önce geliyormuş.

İhtiyardan daha önce gelip, sevabın çoğunu almayı kafaya koymuş. Hergün 5 – 10 dakika önce gittiği halde yine de ihtiyardan önce camiye girememiş.

Bir gün ihtiyara her gün böyle erkenden gelebilmenin sırrını sormuş.

İhtiyar “söylerim ama evladım. Sana da tavsiye etmem” dediyse de adam inatla “sen beni düşünme, erken gelmenin nedenini söyle yeter” demiş.

Yaşlı adam “Bak evladım. Seni tekrar ikaz ediyorum. Erken gelmemin sebebini söyleyeceğim ancak, sana tavsiye etmem.” Diyerek adamı ikaz etmiş.

Olsun, ben bu sevabı alayım yeter.

“O zaman benden günah gitti. Bak evladım benim iki hanımım var. Birisi uyandırır, diğeri abdest suyumu ısıtır, abdest almama yardımcı olur. Diğeri havlumu verir, giyinmeme yardımcı olur, ben de evden çıkar camiye erkenden gelirim. Ancak yine söylüyorum. Sana hiç tavsiye etmem.” demiş.

Adam bu günden tezi yok. 2. hanımı almaya karar vermiş. Ve 2. kez evlenmiş. Ondan sonra her gün yaşlı adamdan önce camiye gelmeye başlamış ve amaçladığı sevaba ermiş.

Yaşlı adamı görünce “ah dede yaktın beni.” Demiş.
-Oğlum kadınların dırdırından erkenden camiye geliyordum ama söyleyemedim demiş.


Meğer ihtiyar da hanımların gazabından camiye saklanarak kurtuluyormuş.
__________________


Alıntı ile Cevapla
Alt 28 Ağustos 2012, 13:46   Mesaj No:19
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1172
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: Nikahta Şart Koşma (Bir bayanın, kocasının ikinci kez evlenmesini engellemek i

dünyanın tabiatı ile insanın tabiatı bir araya geldiğinde,dejenereye musait olmayan tek konu yoktur.
rızık olarak verilen güzelim çeşit çeşit meyveleri içkiye çevirmek gibi..
adaletin lıyakatın ve hizmetkarlığın şart olduğu halifelikte,bunu zulüm-saltanata çevirmek gibi..
sahibini huşu takva ve munkerlerden koruması gereken namazı sahun-murailiğe çevirmek gibi..
dünyada tüm işleri hamili kart-dayı ile yapmaya alışmışların,bunu himmet-şefaat adı altında cennetide parsellemek gibi..
örnekleri sayısızca çoğaltabiliriz hocam..
sorun şu insan dejenere olursa herşey dejenere olmaya musaittir.taaddüdü zevcad da bunlardan biri.

bide sonunda verdiğiniz hikayemsi olay da güldürdü Resulullah da 40 gün hepsini terketmişti değilmi hocam
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 28 Ağustos 2012, 17:59   Mesaj No:20
Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Cinsiyet:Anne
Mesaj: 874
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Standart Cevap: Nikahta Şart Koşma (Bir bayanın, kocasının ikinci kez evlenmesini engellemek i

Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster
dünyanın tabiatı ile insanın tabiatı bir araya geldiğinde,dejenereye musait olmayan tek konu yoktur.
rızık olarak verilen güzelim çeşit çeşit meyveleri içkiye çevirmek gibi..
adaletin lıyakatın ve hizmetkarlığın şart olduğu halifelikte,bunu zulüm-saltanata çevirmek gibi..
sahibini huşu takva ve munkerlerden koruması gereken namazı sahun-murailiğe çevirmek gibi..
dünyada tüm işleri hamili kart-dayı ile yapmaya alışmışların,bunu himmet-şefaat adı altında cennetide parsellemek gibi..
örnekleri sayısızca çoğaltabiliriz hocam..
sorun şu insan dejenere olursa herşey dejenere olmaya musaittir.taaddüdü zevcad da bunlardan biri.

bide sonunda verdiğiniz hikayemsi olay da güldürdü Resulullah da 40 gün hepsini terketmişti değilmi hocam

Evet haklısınız hocam...Tahrim suresi niye indi degilmi?
Kara Kartal beğendi.
__________________


Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
görmek için göz şart değil Seyyid Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler 4 16 Kasım 2022 19:33
erken eğitim şart şart!!! medinelii Anket'ler-Röportaj'lar 8 21 Ağustos 2021 22:51
Cihat için anne baba izni şart mı? muallime Soru Cevap Arşivi 1 14Haziran 2014 08:19
Kur’an’ı anlayabilmek için Arapça bilmek şart mıdır? FECR Kur'ân-ı Kerim Genel 5 10 Nisan 2013 19:33
Müslüman olabilmek için ilk şart tağutu red dir.. bilinmez Videolar/Slaytlar 1 15 Şubat 2012 16:51

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.