Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Soru Cevap Arşivi

Konu Kimliği: Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM,Açılış Tarihi:  10 Temmuz 2009 (19:29), Konuya Son Cevap : 19 Temmuz 2009 (21:53). Konuya 30 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 11 Temmuz 2009, 12:18   Mesaj No:11
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:MERVE DEMİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5587
Üyelik T.: 05 Aralık 2008
Arkadaşları:14
Cinsiyet:
Memleket:İstanbul
Yaş:35
Mesaj: 2.537
Konular: 2038
Beğenildi:114
Beğendi:0
Takdirleri:270
Takdir Et:
Standart RE: BİR SORUM VAR !..

Alıntı:
Abi Allah Rasulu kendi döneminde şayet "TİPE BAK YOĞURT YE" demiş olsaydı günümüzdeki müslümanlar

1) Tipe bakıp Yoğurt yiyenler

2) Tipin ve Yoğurdun Mahiyetini biz bilemeyiz diyenler

3) Tipe bakıp Yoğurt yemek yerine Yoğurdu ayran yapıp İçenler

4) Tipe bakmadan Yoğurd yemenin sünnetten çıkarmayacağını savunanlar

5) Allah Rasulu Tipe Bak demiştir o yüzden her kutsal yoğurtçu yanında kendisine bakılacak bir de tip vermeli kuralını akideleştirenler olarak fırkalara bölüneceklerdi!

Başka bir örnek vereyim:

Allah Rasulu şayet Bekleye Bekleye Ağaç olmaktan bahsetseydi

1) Allah Rasulu Beklemekten AĞAÇ olmuştur Bunu redden DİNDEN ÇIKAR diyenler

2) Allah Rasulu Beklemiştir ama AĞAÇ olmamıştır diyenler

3) Allah Rasulu Ağaç olmuştur ama biz mahiyetini bilemeyiz diyenler

4) Bütün Ağaçlar Muhammedî'dir diyenler

5) Beklerken yanında bir AĞAÇ bulunduranlar olarak fırkalara ayrılacaktık.

Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Temmuz 2009, 12:18   Mesaj No:12
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KayıpKentli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 3725
Üyelik T.: 11 Eylül 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 130
Konular: 22
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: BİR SORUM VAR !..

Değerli Muhammed Abi! Bu konuyu benim bakış açım şu:

Üstünlük, Kalilet ve ileri vasıflarıyla bir kıyas yapılacaksa şayet bunun kendi çağının insanları arasında yapılması kanaatindeyim.

Dün gecenin bir vaktinde Mevlüt abiyle de uzun uzun telefonda görüştük bu mevzuuyu.Şu aralar en çok karşılaştığım mevzuu bu.

konu şu: SAHABENİN İMANDAKİ ÜSTÜNLÜĞÜ

Ehli Sünne Ve'l Cemaa anlayışına göre SAHABE TABİİN ET TABİİN en hayırlı olan kuşaktır.Ondan sonra hayır sıralamasında SELEFİ SALİHİN denen bu kuşaktan geridirler.

Benim bu durumda bazı sorularım var:

1) Sahabenin İmandaki Üstünlüğü veya onların imanı : HANGİ SAHABELERDEN BAHSEDİYORUZ!SAHABE NE DEMEK? ALLAH RASULUNDEN SONRA OLANLAR VE YAPILANLAR Üstün bir imanın mı tezahürüdür yoksa İman eden sahabelerin İNSAN yanlarının mı bir tezahürüdür?

2) Müslümanlardaki Sahabe sevgisi ve saygısı Ehli Sünnetin elinde ve Ehli Şia nın elinde KUTSALLAŞTIRILARAK SAHABE FETİŞİZMİ oluşturulmuyor mu?

3) Sahabe'yi İmanda üstün yapan şey Allah Rasulu'nu görmüş tanımış olmaları ise Sahabe dediğimiz insanların ALLAH RASULU İLE aynı zamanda yaratılmış olmaları onlar için bir AVANTAJ/ÜSTÜNLÜK mü?

4) Allah Rasulu'nden 1400 yıl sonra yaratılmış olmam benim için BİR DEZAVANTAJ VE SAHABEYE GÖRE GERİLİK oluşturuyrsa bunun sorumlusu beni o çağda yaratmayan ama bu çapda yaratan Allah değil midir?

5)O insanlar olmasaydı SEN DİNİNİ NASIL ÖĞRENECEKTİN? diyenler acaba ALLAH'ın dinini bu sahabelere mahkum etmiş olmuyorlar mı?

6) Aslolan: TEVHİD/İSLAM ise sahabe dediğimiz insanlar olmasa idi: ALLAH BU İSLAM'I bana ulaştırmayacak mıydı?

Bu sorularımdan lütfen kimse SAHABENİN ANLAMSIZ DEĞERSİZ olduğunu çıkar masın! İslam'a hizmet eden ve onun yücelmesi için son nefesine kadar güzel işler yapan her sahabeden Allah Razı olsun!Lakin bu saygı duyma işi ne yazıkki günümüz insanıyla bir kıyaslamaya gitmektedir...

Bakınız: Biz Hz.Osman'dan ÜSTÜN DE DEĞİLİZ, GERİ DE DEĞİLİZ
Biz Hz.Ali'de ÜSTÜN de değiliz GERİ de değiliz
vs vs vs vs...


ÜSTÜN-İLERİ-GERİ-ALÇAK-YÜKSEK-KALİTELİ-KALİTESİZ gibi değerlendirmeler 2 durum arasında KIYASLAMA YOLUYLA YAPILMAKTADIR..

Örnek vermek gerekirse: ELMA mı Güzel Armut mu? sorusu YANLIŞ BİR SORUDUR!Çünkü ELMALAR ELMALARLA ARMUTLAR DA ARMUTLARLA KIYASLANIR!

Allah Rasulu zamanında yaşayan İNSANLARI kendi arasında KIYASLAMA YAPABİLİRSİNİZ.O zaman diliminde yaşayanlar kendi aralarında üstün geri ileri takvalı az takvalı gibi değerlendirmelere layık olabilirler...

Ama 1400 yıl sonra yaşamış insanlar olarak KENDİMİZİ ONLARLA ONLARI DA KENDİMİZLE HEM OLUMLU HEM DE OLUMSUZ OLARAK KIYASLAYAMAYACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM.

Çünkü ben kendi ÇAĞIMIN sahabesiyim.Onlar kendi çağlarının sahabeleridir. Ben hiçbir zaman Peygamberi görme şansına sahib bile değilken O sahabeler Allah Rasulunun dizinin dibinde yaşarlarken SÖYLER MİSİNİZ? SAHABELER BİZE GÖRE NASIL ÜSTÜN OLUYOR?

Ya da soruyu şöyle sorayım: BİZ NEDEN ONLARDAN DAHA GERİ HAYIR SIRALAMASINDA DAHA ARKA PLANDA OLUYORUZ?

Bunun nedeni ALLAH RASULU ZAMANINDA YARATILMAMIŞ OLMAMIZ İSE SÖYLER MİSİNİZ ALLAH RASULU ZAMANINDA YARATILMAMANIN SEBEBİ KİMDİR?

Ben de ALLAH RASULU ZAMANINDA YAŞAYIP Sahabelerden olmak isterdim. Neden yaratılmadım? Çünkü ALLAH BUNU BÖYLE UYGUN GÖRDÜ.

O halde BU ÇAĞDA YAŞAMAK BU ZAMAN DİLİMİNDE YAŞAMAK VE PEYGAMBERDEN UZAK BİR ÇAĞDA YAŞAMAK Allah Katında BİR EKSİKLİK GERİLİK DEĞİLDİR...Haşa bunu böyle kabul etmek düşünmeden SAHABELERİN BİZDEN ÜSTÜN OLDUĞUNU söylemek bile ALLAHA İFTİRA ATMAYA KADAR GİDER..

o halde olaya şöyle bakalım: HER NESİL KENDİ ÇAĞINDAN SORUMLUDUR! HERKES KENDİ ÇAĞININ MÜMİNİ MÜSLİMİ MÜNAFIĞI YA DA KAFİRİDİR..

O HALDE birileri birilerinden üstün ya da geri olacaksa bu ABDULMELİK ABİ İLE MEVLÜT ABİ ARASINDA...

MUHAMMED ABİ İLE BENİM ARAMDA

ECRİN İLE SİZİN ARANIZDA vs vs vs Yani ÇAĞDAŞLARIMIZ ARASINDA YAPILABİLİR.

O halde ister filistin zindanlarının AMMAR BİN YASİRLERİ olalım. İster Allah Rasulunun döneminin AMMAR BİR YASİRLERİ olalım. BİRİSİ 1400 YIL ÖNCE VE FARKLI ŞARTLARDA DİĞERİ İSE 1400 YIL SONRA FARKLI ŞARTLARDA YAŞAYAN APAYRI AMMARLARDIR...VE NE SAHABE AMMAR NE DE FİLİSTİN ZİNDANLARININ AMMARLARI birbirlerine göre İLERİ GERİ ÜSTÜN AÇLAK değillerdir. Bu KIYASLAMA ZATEN MANTIKEN DE YANLIŞTIR!

son değinmek istediğim nokta ise şu:

hz.Ebubekir'in imanının bizden üstün olduğunu iddia eden veya bunu böyle kabul eden kişiler bunu kabul etmekle ellerine ne geçmiş oluyor? Reddetseler ellerinden ne çıkmış oluyor?

Size İndirilmiş olan BİR MAUN SURESİ var ve o surede NAMAZ'ın hangi insanların yüzlerine vurulacağı söylenmektedir.

Komşusunun açlığıyla, ülkesinin ezilen işçisiyle, sömürülen halkıyla, dili inkar edilen halkıyla TÜRKİSTAN IRAK FİLİSTİN ÇEÇENİSTAN AFGANİSTANla alaka kuran bir Müslümanlık ise bizden beklenen bunun dışında bu konular neden zihinleri meşgul eder acaba?

Yani İMANIN ŞARTLARI ARASINDA NE EBUBEKİRN İMANININ ÜSTÜNLÜĞÜ NE DE BİZİM İMANIMIZIN SAHABEYLE KIYASI YOK İKEN..ALLAH DA KUR AN DA BÖYLE BİR MESELEYİ DAHİ MEVZU BAHİS ETMEZKEN , Biz neden HAYATA SOKAĞA KAPİTALİZME FAŞİZME ZULÜMLERE Hayır diyen bir DİNİN bu yönünü ön plana almıyoruz?

Ebubekir Hz Muhammedin davetini duyar duymaz iman etti o yüzden bizden iman açısından daha üstün diyen zihniyetlere sormak istiyorum:

SİZLERİ İÇME ŞU SİGARAYI BİR MÜSLÜMANA YAKIŞMAZ DİYEN DİN KARDEŞİNİZiN KARŞISINIZDA Sigarayı hemen bırakıyor musunuz? Yoksa SİGARAM BENİ BAĞLAR HEM SEN DE SİGARA MEVZUUSUNU ABARTIYORSUN mu diyoruz?

Diyelim Akrabalarınız ve Aileniz sizin bir ortamda-Bir özel günde(!) islami yaşam/giyim/duruşu'unuza müdahele etti SİZ ONLARI KIRMAMAK ADINA CAHİLİYE DURUŞUNU/KIYAFETİNİ/SÖZLERİNİ sineye mi çekiyorsunuz yoksa KESİNLİKLE DİMDİK TAVİZSİZ Mİ DURUYORSUNUZ?

EBUBEKİR YAŞAM TARZINI BİRDEN BİRE DEĞİŞTİRİRKEN SİZ KENDİ YAŞAM TARZINIZDA BIRAKIN DEĞİŞİKLİKLERİ ...YAŞADIĞINIZ GİBİ İNANMANIN BAHANELERİNİ PROFESYOLEN BİR ŞEKİLDE KILIFINI MI HAZIRLIYORSUNUZ?

SİZİ ELEŞİREN DİN KARDEŞLERİNİZ KARŞISINIZDA EN FAZLA KURDUĞUNUZ CÜMLE: "senin bilmediğin çok şey var.Öyle bir an da herşey değişmiyor" gibi laflarla KABİRE KADAR SAYIKLAYACAK MISINIZ?

Şimdi siz kendi İŞİNİZE GÜCÜNÜZE VE KENDİ YÜREĞİNİZDEKİ EBUBEKİRLERE BAKMANIZ VE İLGİLENMENİZ GEREKİRKEN SİZDEN 1400 YIL ÖNCE YAŞAMIŞ BİR EBUBEKİR'in İmanının ÜSTÜNLÜĞÜNDEN SİZE NE? ONA NE? BUNA NE?

KAFAMIZA EBUBEKİRN İMANDAKİ ÜSTÜNLÜĞÜ KADAR ACABA GÜNÜMÜZ BİZ EBUBEKİRLERİN İMANDAKİ BU TUTARSIZLIKLARI VE BOL KILIFLI BAHANELİ DİN ANLAYIŞI TAKILIYOR MU ACABA?

doğru sorular sormayanlar yanlış cevaplar peşinde bir ömür tüketirler!

doğru dertleri dert edinenlerden ve doğru soruların cevabını arayanlardan olmamız dileği ile...
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Temmuz 2009, 12:39   Mesaj No:13
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:MERVE DEMİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5587
Üyelik T.: 05 Aralık 2008
Arkadaşları:14
Cinsiyet:
Memleket:İstanbul
Yaş:35
Mesaj: 2.537
Konular: 2038
Beğenildi:114
Beğendi:0
Takdirleri:270
Takdir Et:
Standart RE: BİR SORUM VAR !..

Konu bence sahabelerin Osmanlı padişahları ile iligli örnekte olduğu gibi İsmet sıfatlı olarak görülmesine ve Sahabelerim gökteki yıldızlar gibidir, hangine uyarsınız kurtuluşa erersiniz ki uydurma olduğu bariz olan hadisi
uygulamaya çalışmalarından kaynaklıdır.
Kuran ve peygamber dışında insanlara kutsiyet tanımak doğru bir vakıa değildir.Ne Ebubekir r.a, ne Ali r.a ne de Ömer r.a kutsal ve yanılmaz kişiliklerdir.Yanılan,günah işleyen,etten kemikten insandır onlar da.
Ama bu, onlara küfretme hakaret etme seviyesizliğini göstermeyi gerektirmediği gibi,onların yanlış ve günahlarını sümen altı etmeyi de haklı çıkarmaz.

Yanılmaz/şaşmaz bir Allah. Vahiy alan ve bu yüzden kutsal olan bir tek Peygamberlerdir.


Kadirin şu sözüne katılıyorum;
ben kendi ÇAĞIMIN sahabesiyim.Onlar kendi çağlarının sahabeleridir.

Sağduyu ve feraset yanı sıra İSLAM tarihindeki eski hiçbir aktüel fayda arzetmeyen malayani tarihi polemiklerle bu ümmet arasına nifak sokulmaya çalıştığıda bir gerçektir.


Bence bu hadisin sahih olup olmamasından çok mevzu hadislerin maksadı ve neye hizmet ettiği konusunada bir el atılması lazım.
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Temmuz 2009, 12:47   Mesaj No:14
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KayıpKentli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 3725
Üyelik T.: 11 Eylül 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 130
Konular: 22
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart keça kurda sen neden güldün :)

sanırm ecrin ve keça kurda dışında gülen yok keça kurda gülecek ne yazdım da güldün yaw
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Temmuz 2009, 14:04   Mesaj No:15
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: BİR SORUM VAR !..

Şimdi siz kendi İŞİNİZE GÜCÜNÜZE VE KENDİ YÜREĞİNİZDEKİ EBUBEKİRLERE BAKMANIZ VE İLGİLENMENİZ GEREKİRKEN SİZDEN 1400 YIL ÖNCE YAŞAMIŞ BİR EBUBEKİR'in İmanının ÜSTÜNLÜĞÜNDEN SİZE NE? ONA NE? BUNA NE?

Bu şekilde bir yaklaşım, bana ne bize dokunmayan yılan bin yaşasın, biz işimize kendimize bakarız şeklinde bir yaklaşım oluyor kadir. Dediklerinde haklı olmakla beraber, sorgulamayan bir toplum mu olmamız gerekir bizim ? Bize ne ebubekirin imanından, alinin derecesinden falan tamamdır lakin bunları bu topluma enjekte edip , sorgulamadan koyun gibi kafa sallayan zihniyetleri nereye koyacagız ? Onlardan da bize ne mi diyeceğiz ? Onlar da bizim insanımız .

Herkes kendi çagının sahabesi olmakla beraber, bizim sorguladıgımız ana konu iman üstünlüğü ebubekir mi alimi yoksa bizim imanımızmı üstündür meselesi değildir. Asıl mesele Böyle bir hadis zikredilmiş ise, bu hadisin neye göre zikredilmiş olmasıdır. Bundan bizim ne anlamamız gerektiğidir. Orada Ebubekir'in imanı gibi kıyamete kadar başka hiç bir insan iman edemez anlamının çıkarılmasımı lazımdır ATIF NEYEDİR sorgulanan budur. Resullah öyle bir cümle etmiş olabilir. Ettiği cümleye hadis diye sarılıp , bana bak geri zekalı sen imanının ebubekirden üstün mü oldugunu sanıyorsun, sen hz. ali kadar zikir çeksen neye yarar bee ! şeklinde söylemlerle insanlara gerizekalı muamelesi yapmaya çalışan zihniyetleredir benim tepkim .Açıp baktıgımızda kitaplarda bu türden yüzlerce söylem var ele alınması gereken diğer olgu okudugumuz kitaplardan çıkarttıgımız bu söylemin nerelere varabileceğidir.

Bu çerçeve içinde sorguluyoruz konuyu inş...
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Temmuz 2009, 18:07   Mesaj No:16
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KayıpKentli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 3725
Üyelik T.: 11 Eylül 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 130
Konular: 22
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: BİR SORUM VAR !..

Kardeş bu mevzu hakkında yeterince yazdım, ama demekki yanlış anlaşılıyorum. Bir kez daha kendimi ifade etmeyi deneyeyim belki başka kardeşler de senin gibi benim "BİZE DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN" CI bir fikre sahip olduğumu düşünebilir!

Böyle olmadığımı benle oturan kalkan bir süre beni tanıma imkanına sahip olan kardeşlerim gayet iyi bilirler.ben gene de şunları belirteyim inş..

Şimdi sen sorunu sordun beni aydınlatın dedin ve bu tarz konulara katılmadığımı bilirsin, belki fikri bir açılıma ihtiyacın olabilir diyerek konuna katıldım acizane! ve fikrimi belirttim.Birkaç kişi daha belirtti.

ardından sen cevab verdin ve dedin ki:

"Şimdi benim kafa haddinden fazla çalışıyor gene!...Yani kafayı sıyırmamam için soruyorum, özellikle fecr abimden başlayayım abi bu iki hadis ya sahihse ? Ya Resullah bu ikisi için de aynen söylemişse?...

Bir an şöyle bi düşünelim..
sahabenin imandaki üstünlüğünün sebebi
kayıtsız şartsız boyun eğmeleri
yoktan var olan bir dine bütün engellemelere işkencelere karşı biat etmeleri.......ve ilim için, tebliğ için, cihad için anadan babadan attan avrattan kısaca dünyadan vazgeçebilmeleridir.

Ebubekir'in Hz. Muhammed'in peygamberliğini duydugu vakit ; anında kayıtsız şartsız iman etmesine atıf olabilir mi böyle bir söz söyledi ise...Aynı zamanda Ali için de aynen...


Bende ardından dedim ki: madem bu hadisi soruyrsun o zaman ravii zinciri ve hadis usulundeki yeriyle birlikte kaynaklarını as biz de inceleyelim birlikte...Ama hadisin kaynağı konusunda tek cevap veren kişi NUR kardeş oldu, o da kanaatini belirtti.

Ardından ben son zamanlarda nice ortamda ve insanda SAHABENİN İMANI İLE BİZİM İMANIMIZIN KIYASLANARAK senin de belirttiğin gibi "sahabenin imandaki üstünlüğünün sebebi
kayıtsız şartsız boyun eğmeleri
yoktan var olan bir dine bütün engellemelere işkencelere karşı biat etmeleri.......ve ilim için, tebliğ için, cihad için anadan babadan attan avrattan kısaca dünyadan vazgeçebilmeleridir
cümlenden yola çıkarak bu bakış açısı yerine kendi önerdiğim bakış açısını sundum.

ve konuya katıldığım önceki yazılarıma tekrar göz atarsan kardeşim hiç te BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN cılık yapmadığımı göreceğini umud ediyrm.

Ben bilakis BİR SİGARA KONUSUNDA UYARDIĞIM KARDEŞLERİMİN;Ebubekir'in imanının neden üstün olduğunu söylerken SİGARA MEVZUUSUNDA bile benle tartışabilen, Namazlarını kılma konusunda GEVŞEKLİK yapan ve buna bir sürü psikolojik KILIF hazırlayan, Özel günlerde akrabalarını ailesini kıramayarak içine düştüğü cahili hal ve tavırları giyim tarzını eleştirdim ve dedim ki: EBUBEKİRİN İMANI BÜTÜN İNSANLIĞIN İMANINDAN ÇOK YA DA AZ OLMASI ile ilgilenmenin KENDİ KİŞİSEL HAYATLARIMIZDAKİ TUTARSIZLIKLARDAN DAHA ÖNEMSİZ OLDUĞUNU....ASIL ÖNEMLİ OLANIN ŞU TUTARSIZLIKLARIMIZ OLDUĞUNU...

OKULLARDA- SİTELERDE-İŞYERLERİNDE-ÇAY OCAKLARINDA-KİTAPÇILARDA-FORUMLARDA Senin gibi dünya kadar insanın BU TARZ MEVZUULAR KONUŞMAKTAN bir türlü BİZİ YANİ KENDİMİZİ konuşmaya fırsat bulamadıklarını...sözüm meclisten dışarı HATTA BU TARZ KONUŞMALARI GEVEZELİĞE DÖNÜŞTÜREREK GİT GİDE KENDİLERİNE YABANCILAŞARAK ELALEME ALLAMELİK TASLADIKLARINI...

VAR OLAN EMPERYALİZM FAŞİZM EKONOMİK IRKÇI VE TAĞUTİ VE BELAM'İ yılanların BU TARZ KONULARI KONUŞURKEN bizi soktuklarını...

ANLATTIM ....

Buna rağmen anlattıklarımın üzerinden hala BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASINCI görülüyorsam senin açmış olduğun konuya katılımı burda sonlandırıyrm.

Sanırım ben anlaşılmıyorum.Ve kendimi ifade edemiyrm.

*** *** ***

BİZ KENDİ İŞİMİZE BAKARIZ cümlesine gelince...Evet ben bunu her zaman her yerde tüm arkadaşlarıma ve kardeşlerime söylüyorum...

İŞİMİZE BAKALIM!!
Herkes elini vicdanına koysun ben kimseyi yargılamak amaçlı söylemiyorum ama KARŞIMIZDAKİ TABLO ve biz EBUBEKİRİN GÖSTERMİŞ OLDUĞU DEVRİMCİ KARARI sadece KONUŞAN , DİLE GETİREN, BURDAN BİRBİRLERİNE CEVAPLAR VEREN, TARTIŞAN, HAK VEREN insanlar oluyoruz..AMA ÖZEL YAŞAMLARIMIZDA EBUBEKİRN GÖSTERDİĞİ DAVRANIŞLARIN BİRÇOĞUNU GÖSTERMEKTEN DE KAÇINIYORUZ...

Ben kendi gözlemlerime dayanarak söylüyorum bunları!

Bir tutarsızlığın adı ve zemini NE YAZIKKİ SANAL OLMADI MI? KİTAPÇILAR VE YAYINEVLERİ OLMADIMI?...

Ben bir yayınevinde çalıştığım için ve bir çok sitede bir çok kardeşimizle görüştüğüm için BAZI ŞEYLERİ DAHA YAKINDAN İZLEYEBİLME VE GÖZLEMLEYEBİLME İMKANIM OLUYOR!

ALLAHAŞKINA Beni tanıyan kardeşler söylesinler:
DIŞARIDA İSLAMCI OLUP EVDE RUHSUZLAŞAN ERKEKLERE adlı yazıyı bana yazdıran DERT NEYDİ?..

****

Küçük bir örnek vereyim.

CUMA GÜNÜ FATİH CAMİİNDE DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN eylem oldu.FATİH'e en az 1 saat uzaklaıktaki MÜSLÜMANLAR...çok değil sadece evlerinde OTURAN MÜSLÜMANLAR gelmiş olsaydı bizim KAMOYU SESİMİZ VE TEPKİMİZ DAHA GÜÇLÜ OLACAKTI!

Merak ettiğim şey şu: İNSANLAR ÖZEL İŞLERİ İÇİN, SAMATYA KADIKÖY ÜSKÜDAR GEZİLERİ İÇİN, BİR YAKINLARINA KAN VERMEK İÇİN, EVDE ANNEM AĞIR HASTA DİYE BAHANELER UYDURARAK işyerlerinden izin alabilirken, SİNEMAYA GİTMEK İÇİN bile bir bahane bulabilirken BU CUMA FATİH CAMİİNİN MEYDANI NEDEN BOŞTU ACABA?...

ACABA TECAVÜZE UĞRAYAN , ELLERİ DOĞRANAN insanlar kendi anaları bacıları olsaydı KOŞA KOŞA GELMEYCEKLER MİYDİ FATİH CAMİİNE?

Ben Bu cuma Eylemde İSTANBUL'UN TAA ÖTEKİ UCUNDAN EYLEME KOŞUP GELEN VE HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLAYAN ÇEKİK GÖZLÜ TÜRKİSTANLILAR GÖRDÜM!

Sonra bir bir tanıdığım FIRTINA İSLAMCILAR MANGALDA FORUMLARDA KÜL BIRAKMAYAN arkadaşlarım geldi gözümün önüne...Nerdeler diye merak ettim.Bir çoğu ...iş yerinde, birçoğu okulunda evinde vs vs

KENDİMİ İYİ HİSSETMİYORUM deyip İşyerindeki PATRONUNDAN izin alıp KANKİSİYLE gezen İSLAMCILAR yoktu mesela FATİH CAMİİNDE!!

ÇİN YILANI kendisine dokunsaydı Bırakın PATRONUNDAN İZİN ALMAYI, BELKİDE PATRONUNU BİLE REHİN ALIP GELECEK olan insanlardan bahsediyorum ben ve diyorum ki YILANI BEKLEMEYE FALAN GEREK YOK.Özel yaşamlarındaki duruşlarını gördüğüm insanların MANGAL-KÜL ilişkilerine baktığım zaman BİR PROBLEM OLDUĞUNU görüyorum!!!

***

Orda olanlar olarak peki siz naaptınız ,eyleme gittiniz de ne oldu yani? diye HEMEN SAVUNMAYA GEÇECEK olanlar çıkabilir belki ona da cevap vereyim.

Öldürülenler arasında YAKINLARI OLAN TÜRKİSTANLI İKİ AİLEYLE TANIŞTIK.TELEFONLARINI ALDIM. Fakirlermiş...Bütün akrabaları Öldürülmüş bu katliamda..Geri de dönemeyiz diyrlar..

Çocuklarına İngilizce Matemetik Türkçe konusunda ücretsiz ders verebileceğimizi söyledik.Aile gözyaşlarıyla bize sarıldı.

Şimdi ben burda YAŞADIKLARIMI ANLATARAK BİRŞEYLER İSPAT ETMEYE FALAN ÇALIŞMIYORUM!!!

Geceleri nasıl kanadığımı en iyi ben bilirim. Birde yazdığım şiirlerin genelde saat kaç sularında yazıldığına bakılması yeterli olacaktır.

(geçelim)

***

BEN SADECE DÜRÜST BULMUYORUM Müslümanların bazılarını...Ne ailesiyle ne de mahallesindeki bir fakirle DOĞRU DÜRÜST bir alaka kurmayan HİÇ BİR MÜSLÜMANI DÜRÜST BULMUYORUM!...

YAHUDİLEŞTİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM...BİZE DOKUNMAYAN YILANLARIN BİZ OLMAYA DOĞRU GİTTİĞİMİZİ VE HATTA YILANLAŞTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM.

İnsanların iç dünyalarındaki AÇLIKLARINI sanalda yarattıkları SUNİ KARAKTERLE kapattıklarını GÖRÜYORUM VE ŞAHİD OLUYORUM.

VE RABB HEPİMİZE ŞAHİD!!! HEPİMİZİN SALİH AMELLERİNE VE HEPİMİZİN KATAKULLELERİNE...

son olarak şunu da belirteyim bir çok insan bu yazıları okuduğu için BİREBİR SENİN DÜNYANA HİTAP ETMEYEBİLİR ELEŞTİRİLERİM ,ZATEN SÖZÜM GENELE,KİMSE ŞAHSİLEŞTİRMEMESİNİ RİCA EDİYORUM

Ama olaki bu tarz durumları olupta sözlerimizden dolayı İNŞ KENDİSİNE DAHA HAYIRLI DAVRANIŞLAR KAZANMASINA VESİLE OLACAĞIMIZ KARDEŞLERİMİZ olabilir ümidi ile yazıyorum.

Vesselam!
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Temmuz 2009, 22:15   Mesaj No:17
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: BİR SORUM VAR !..

Kadir kardeş;

Biz seni çok iyi anladık ama dediğim gibi sen benim nereye işaret ettiğimi anlayamamışsın ki bu kadar uzun uzun cevap vermişsin.

Ben seni çok iyi tanıdıgım için zaten şaşırıyorum anlamadıgın tarafa, tanıdıgım islamcı geçinen onca insanın içinde NEMELAZIM cılık yapmayan nadir insanlardansın sen zaten....

Lakin kurdugun cümle Biz işimize bakalım bizene ebubekirin imanından şeklinde algılandıgı zaman, eee haklı biz işimize bakalım , kitaplarda forumlarda ebubekirin imanı ile alakalı hadis dolaşsın dursun o konu hakkında hiç kimse uğaşıp boşa yorum yapmasın demeye geliyor , benimse SORGULADIĞIM ;

Herkes kendi çagının sahabesi olmakla beraber, bizim sorguladıgımız ana konu iman üstünlüğü ebubekir mi alimi yoksa bizim imanımızmı üstündür meselesi değildir. Asıl mesele Böyle bir hadis zikredilmiş ise, bu hadisin neye göre zikredilmiş olmasıdır. Bundan bizim ne anlamamız gerektiğidir. Orada Ebubekir'in imanı gibi kıyamete kadar başka hiç bir insan iman edemez anlamının çıkarılmasımı lazımdır ATIF NEYEDİR sorgulanan budur

DEMİŞTİM... KONUNUN ÖZÜ BUYDU ...AMACIMIZ BUYDU...

Nur kardeşim hadisin sahhlik baglamını vb yayınladıktan sonra zaten başka cevaba gerek yoktu.

İkincisi yukarda yazdıgım şey seni eleştirmek amaçlı değil. Kaldıki öyle bir derdim sıkıntım da yok neden savunuyorsun uzun uzun ? Dediklerin sapına kadar DOĞRU dedim zaten dimi ?

Ama dedim benim sorguladığım yeri bu değildir dedim . Sen anlaşılamıyor yahut kendini iafade edemiyor falan değilsin. Aksine çok güzel anlaşılıyorsun , hatta birilerine gönderdiğin açık mektuplar (!)da yerine ulaşmıştır eminim ,ben burada

imandaki üstünlüğünün sebebi
kayıtsız şartsız boyun eğmeleri
yoktan var olan bir dine bütün engellemelere işkencelere karşı biat etmeleri.......ve ilim için, tebliğ için, cihad için anadan babadan attan avrattan kısaca dünyadan vazgeçebilmeleridir


diyerek yani bu olabilir mi Hz. Ebubekir hakkında, Resullah böyle söylemişse.. diyerek bunu aydınlatmak istedim ki BEN DAHİL BİLMEYENLER DE KONUYU İYİCE KAFASINA KAZISIN!.. diye...

Durum bundan ibarettir. Ben de anlaşılamadıgımı düşündüğüm için açıklama gereği duydum vesselam !...
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Temmuz 2009, 23:24   Mesaj No:18
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:MERVE DEMİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5587
Üyelik T.: 05 Aralık 2008
Arkadaşları:14
Cinsiyet:
Memleket:İstanbul
Yaş:35
Mesaj: 2.537
Konular: 2038
Beğenildi:114
Beğendi:0
Takdirleri:270
Takdir Et:
Standart RE: BİR SORUM VAR !..

Peygamber efendimiz ashabına bir çok defa farklı hitaplarda bulunmuştur Örnek olarak İmam Aliye kalk Ebu turab'ın oğlu derken bizler toprağın babası olarakmı anlayacağız İmam Aliye ben ilmin şehriyim sen kapısı'sın derken bizler şehir ve kapı olarakmı anlayacağız,İmam Aliye esedullah namı ile hitabında arslan olarakmı göreceğiz Bizlerin bu ve benzeri hitap şekillerine bakış açısı iltifat olarak görebilme olmalıdır. Hz Ebubekire söylenen bu sözde Onun İmanının sağlamlığını anlatma adınadır kimseyi kimseden üstün veya düşük görme değildir bir tane rivayete bizler bu kadar takılacağımıza birbirimize laf yetiştireceğimize daha aklı selim olunabilecek Uydurma olan emevi zihniyetinin ürünleri olan hadisleri tespit edebilmeliyiz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Temmuz 2009, 13:03   Mesaj No:19
Medineweb Emekdarı
KuM TaNeSi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KuM TaNeSi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5998
Üyelik T.: 02 Ocak 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:40
Mesaj: 1.956
Konular: 886
Beğenildi:21
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: BİR SORUM VAR !..

sahabelerin ismini zikrederken başına hz. takısını eklemek çok mu zor arkadaşlar..mümkünse buna dikkat etmemiz gerektiği düşüncesindeyim.
fazilet yaptığın yorumu son derece talihsizce bulduğumu söylemeden geçemeyeceğim..hayır000
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Temmuz 2009, 13:30   Mesaj No:20

NUR

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 127
Üyelik T.: 10 Eylül 2007
Arkadaşları:4
Cinsiyet:
Memleket:ankara
Yaş:31
Mesaj: 1.805
Konular: 527
Beğenildi:30
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: BİR SORUM VAR !..

fazilet ,

Yaptığın teşbihte bir yanlışlığı ortaya koyarken başka bir yanlışa düşmüşsün.Taassubun her şeklinin , parti tutar gibi kişi tutmanın, iman yarıştırmanın ne yadar yanlış bir tutum olduğunu hepimiz biliyoruz.Biz şunu da biliyoruz ki, sahabenin isimlerini anarken başına hz koymakla da iş bitmiyor,bu şekilde onları yaşantımıza aktarmış ta olmuyoruz.Ama bu bir saygı, hürmet göstergesidir.Yani yaptığın benzetmeyi başka şekilde de anlatabilirsin.

acizane.
__________________
EN GÜZEL AŞK: ALLAH!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Bir Sorum Var ÂlâLeyl Serbest Kürsü 107 20 Ağustos 2021 21:09
Sorum var elfidamı DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler 15 23 Şubat 2014 09:36
bir sorum var Nickübra İlahiyat Öğrencileri İçin Genel Paylaşımlar 1 02 Ağustos 2013 21:32
ÖNEMLİ BİR SORUM VAR.. AŞK'ÜL İSLAM Soru Cevap Arşivi 16 12 Temmuz 2013 13:54
bir sorum var erkan1975 Soru Cevap Arşivi 4 12 Eylül 2010 19:58

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.