Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Soru Cevap Arşivi

Konu Kimliği: Konu Sahibi z-eynep,Açılış Tarihi:  04 Temmuz 2007 (15:18), Konuya Son Cevap : 19 Nisan 2021 (13:04). Konuya 100 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı12Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 22Haziran 2010, 11:19   Mesaj No:61
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart


Sayın Kavwakeb rumuzlu arkadaşım önce şunu belirtmeliyim ki ben sözlerimin kabulü için hiçbir baskı yapıp benim sözlerim doğrudur diye ısrar etmedim zaten bu benim tabiatım değildir. Tam tersine ben düşüncelerimi ve fikirlerimi yazar geçerim. Cevap veren arkadaşlara da düşüncelerimi elbette savunmak hakkım olsa gerek. Gelelim verdiğiniz cevaba bence akılcı ve güzel örnekler vermişsiniz, gelin sözlerinize bakalım.

Allah ayrım yaptığı konuları zaten belirtmiştir ve sizleri farklı yarattım diyerek bu açıklamayı yapmıştır. Bu farklı yaratma konusunda da açıkları kapatmak için erkeğe görev vermiştir. Örneğin kadının erkeğe oranla daha güçsüz bir yapıda olması, daha narin ve zarif olması ve her şeyden önemlisi çocuk doğurma gibi bir görevi ona vermesiyle onun geçimi konusundaki görevi erkeğe vermiştir. Tüm bu farklılıklardan verilen görevlerden dolayı kadını asla toplumdan uzak tutacak hiçbir örneği yoktur kur’anda. Bu bir görev paylaşımıdır, görev paylaşımında hak ve adalet farklılığı asla olmaz. Daha önce örnek vermiştim. Kur’anda Rabbin verdiği ceza örneklerini hatırlayın hiçbir ayrım yapmadan erkeğe de kadına da aynı cezanın verilmesini emreder. Görev paylaşımı farklı diye asla hak ve adalet farklılığı yapmamıştır Allah. Aynı cezayı, aynı mükâfatı alan insanların asla farklı hak ve özgürlükleri olamaz. Farklılıklar zaten rahman tarafından belirlenmiştir. Dikkat ederseniz adaletsiz farklı hakları yaratan Allah değil beşerdir.

Yine cevabınızda şöyle bir cümle var. (burada toplumsal ve örfi rollere de bakar.) Bu tespit önemli yalnız hatırlayınız Rabbim ne diyordu? Ben istesem sizleri tek ümmet yapardım fakat birçok ümmete böldüm ve Dünya üzerine yaydım der ve bizlerin örfümüze ve geleneklerimize göre yaşamamızı emreder. Dikkat edin örf ve geleneği insan yaratır ve hepside farklıdır. Evlenmemizi dahi örflere göre yapmamızı emreder. Demek ki Allah örfleri belirleyip hakların ayrımını yapmıyormuş bunu yapan adaletsiz beşerden başkası değil. Yine analık konusunu örnek vermişsiniz ve erkeklere değersiz mi demek oluyor demişsiniz. Bunun örneğini yukarıda verdim bu görevi apaçık veren ve sizleri farklı yaratıp görevler verdim derken beden yapımızdaki farklı görevlerden bahsediyor. Bu durumda bakın kimsenin itirazı çağlar boyunca olmamış ve olmayacakta. Çünkü her insan yaratıldığı cinsin özelliğini yapmak için içgüdüsel bir duyguyla canla başla çalışır. Bundan kimse şikâyetçide değildir. Bakın bu söylediklerimiz Rabbin verdiği biyolojik olgulardır. Hak ve özgürlükleri ile hiçbir ilgisi yok. Yine verdiğiniz örneğe bakalım kadın ile erkeğin evlenmesi konusunu örnek vermişsiniz bu rabbin yaradılıştaki özelliğidir bundan istesen de vazgeçemezsin. Düşünün aynı özellik hayvanlarda dahi var. Onlarda zekâ olmadığı halde içgüdüsel bunu yaparlar ve neden yaptıklarının farkında bile değillerdir. Tüm canlıların çoğalması için Rabbin yaradılışta düzene koyduğu bir kuraldır.

Yazımın dikkatle okunduğunda çıkarılacak sonucun üzerinde ne yazık ki kimse durmadı. Hâlbuki ben kadınlarımızda artık çıksın bizlere imamlık yapsın, yeter bunlara yapılan haksızlık türünden bir yorum yapmayı bırak, bu konuda düşüncemi de söylemiştim. Fakat hiç kimse yazımın amacı konusuna değinmedi. Ben yazımda Rabbin açıkça vermediği bir hüküm ve yasağı hiç kimse veremez konusunu işledim. Ama bunu gündeme getirmek yerine beşeri hükümleri ön plana çıkardık. Cevap olarak ta bunun peygamberimiz zamanında örneği görülmemiş deniyordu. Değerli arkadaşlarım bu düşünceyi öne sürerek asla dinimizi yaşayamayız, dine kurallar hükümler, koyamayız. Çünkü peygamberimizin devrinde olmayan bir gelişme, teknolojik yenilik daha sonra çıktığında oluşacak sorunlar ve çarelere başvurmanın o kadar çok örnekleri vardır ki bunları da unutmayalım. Daha önce örnek vermiştim. Peygamberimiz devrinde lider seçimi yoktu, tartışmasız peygamberimiz liderdi. Daha sonra ki dönemlerde lider seçimleri yapıldı, bunu zaten Allah kadın erkek ayrımı yapmadan yöneticinizi seçin diyordu kur’anda, ama kadına verilen değerin neredeyse yok gibi oluşundan dolayı kadına bu hak verilmedi, hatta bunu savunanlar böyle bir örnek yok bile diyorlardı. Bazı Arap ülkelerinde hala kadın oy kullanamaz. Bu durumda bu hak erkeğin mi dememiz gerekir. Kim vermiş bu yetkiyi Allah mı? Allah bu durumlarda ne diyordu, hadi şahitlerini getirsinler diyerek vermediği bir hükmü verenlere nasıl kızıyordu hatırlayınız. Günün şartlarından dolayı yaşam güçlüğü çeken tüm Dünyada artık kadınlarda çalışıp ticaret yapmak para kazanmak zorunda kalıyor. Diyebilir miyiz ki erkek kadının ihtiyacını karşılamak zorunda, kadının çalışmasın kesinlikle diye. Gerçi bunu söyleyenler var. Demek ki zamanla hem gelenekler değişiyor hem de şartlar, ihtiyaçlar değişiyor. Peki, bizler bu olayların karşılığını yani doğru olup olmadığını nereye bakmamız gerekir? Elbette kur’ana Rabbin yasaklamadığı konular, bizim serbest alanlarımızdır. Bunu da söyleyen zaten peygamberimiz, biz ondan öğreniyoruz, bu hadisi de size yazmıştım hatırlarsanız.

Gelelim soyun devamına, neden erkekten devam ediyor da kadından etmiyor. Allah bu konuda çok güzel açıklamalar yapmış ve bizlere izah etmiştir. Kur’an koyduğu kurallar içinde aile, anne, bana konusunun önemini anlatır bizlere. Babanın annenin belli olması için kuralları açıkça anlatır. Hatırlayınız kadın boşanmak istediğinde hamile olup olmadığı anlaşılsın garantiye alınsın diye, bekleme süresi koymuştur. İşte bunların hepsi ailede soyun belli olması adına yapılan kurallardır. Bakın Rabbim nasılda açıklık getiriyor ve örnekler veriyor bu konuda. Kesin istediği her konuda açıklık vardır kur’anda, diğer konular da Rabbim asla ayrım yapmamıştır kadın ve erkek diye. Bundan 1200 yıl önce kadının hakları nelerdi bugün neler var İslam âleminde. Bunu düşündüğünüzde her şey ortaya çıkacaktır. Acaba daha ileride neler olacak kim bilir? Kur’anda Melike kıssasını lütfen iyice hatırlayınız topluma hükmeden bir kadın. Rabbim bunu boşuna örnek göstermiyor bizlere kur’anda. Dikkat edin o lider kadın toplumunu tümden Müslüman yapıyor. Bu örnek anlatılırken acaba Müslüman olduktan sonra yöneticiliği bırak, bir erkeğe mi ver diyor rabbim? Elbette hayır, kim bilir daha kaç yıl Müslüman olarak liderliğine devam etti. Bakın bu kıssa anlatılırken çok güzel anlatılır ve kadının yöneticiliği kötülenmez. Günümüzde biz Müslüman olan bir ülkenin Başbakanı bile kadın oldu. İyi ya da kötü elbette tartışılır, bizleri idare etti. Hiçbir Müslüman ülke biz bu kadını başbakan olarak tanımıyoruz deyip, bizi bu durumdan dolayı suçlamadı. Pakistan da dahi kadın başbakan vardı hatırlayınız. Dünyada birçok ülke kadın tarafından yönetiliyor ama bizler hala neleri tartışıyoruz. Bizleri yönetme becerisine kabiliyetine sahip kadının arkasında namaz kılamayız, bizim aklımıza türlü türlü şeyler gelir diyoruz, doğrusu rabbin huzuruna durduğumuz bilincini öğrenemediysek, daha neler neler gelir aklımıza söylemek bile istemiyorum. Biz önce namazın hikmetini, özelliğini ve nasıl kılmamız gerektiğinin bilincine varalım, bakın o zaman kimin imamlık yaptığının hiçbir önemi kalmadığını o zaman nasıl fark edeceğiz. Bu durumda benim başka söyleyecek sözüm yok. Gerçekleri bir gün ya bu Dünyada ya da Rabbin huzurunda göreceğiz nasıl olsa. Saygılarımla Haluk Gümüştabak
Alıntı ile Cevapla
Alt 22Haziran 2010, 19:44   Mesaj No:62
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart

Ben benim gibi düşünmeyene ve benim gibi inanmayana asla tek bir söz söylemedim, hakaret etmedim. Çünkü Rabbin kelamından öğrendiğim bu öğretiyi. Peki ben sizin gibi düşünmediğimde bana yapılan bu hakaretlere ne demeliyim, elbette hiç birşey söylemeyeceğim ki fark anlaşılsın. Söz gümüşse sukut altındır der atalarımız. Saygılarımla.
Alıntı ile Cevapla
Alt 26Haziran 2010, 01:46   Mesaj No:63
Medineweb Emekdarı
KuM TaNeSi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KuM TaNeSi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5998
Üyelik T.: 02 Ocak 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:40
Mesaj: 1.956
Konular: 886
Beğenildi:21
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

bencede bu yazısı yüzünden mi banladı..?düşünceli000
__________________
Söz işlemez yüreklere sükûtum dağlar gibi...
Alıntı ile Cevapla
Alt 27 Ekim 2010, 05:41   Mesaj No:64
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Vuslat Zamanı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12805
Üyelik T.: 19 Ekim 2010
Arkadaşları:3
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 86
Konular: 4
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Farklı bir yönden değinmiş...düşünceli000
Alıntı ile Cevapla
Alt 27 Ekim 2010, 12:42   Mesaj No:65
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart

Sayın Z-eynep rumuzlu han fendi. Açtığınız konu hakkında daha önce bir yazı yazmış ve düşüncelerimi söylemiştim. Bazı sitelerde çok olumlu tepkiler aldım, fakat bazı sitelerde bayan kardeşlerimiz bile karşı çıktı, işte bunu anlamakta zorlanıyorum.

Bizler İslam dinin ne yazık ki, geçmiş yüzyıllar öncesinin düşünce ve itikatlarına göre anlıyor ve yaşıyoruz. Kur’anı günümüze taşımadan, onu her çağın rehberi yapmak yerine, geçmiş zamanın rehberliğinden istifade ediyoruz.

Çok fazla geriye gitmeyelim, yüz yıl öncesini lütfen düşünün. Kadının adı bile yoktu. O yaşadığı ortamda ne söz sahibiydi, nede toplumda saygın bir yeri vardı. Erkekler toplum içinde etkin yani, günümüzde de olduğu gibi, erkek erkil bir toplumdu. Her zaman en iyi erkeklerin, her zaman en güzel erkeğindi. Çünkü yönetim ve söz sahibi olan güç erkekti de ondan. Hatırlar mısınız filimler de, gerçek olduğundan tam emin olmadığım, kadınların hâkimiyetinde Amazon kadınları vardır, sanırım hayali bir toplum. Erkekler burada köle muamelesi görürler, horlanırlar itilip kakılırlar, yalnız cinsel obje olarak görülür. Hiç düşündünüz mü böyle bir karakter niçin yaratılmıştır? Sanırım kadınların geçmişte olan içsel baskının, isyanın, nefretin karikatürsel bir anlatım şekli olduğunu düşünüyorum. Burada esas anlatılmak istenen şey çok farklıdır. Bu filmleri izleyen erkekler, acaba bu düşünceye, bu yaşama nasıl bir tepki vereceklerdir burası önemli. Ben izlediğim zaman korkar ve irkilirdim, böyle bir hayatı hiç arzu etmek istemezdim. Peki, kadınlar yüzlerce, binlerce yıl önce ve hala bir kısım kadınlar günümüzde böyle yaşamıyorlar mı?

Rahman kur’an ın ipine sarılın o kitap size rehber olacaktır diyor bizlere. Onun dışında asla hiçbir beşerin hüküm vermeyeceği örneklerini verir. Bizler işimize geldiğinde kur’andan örnekler verir, işimize geldiğinde rivayetleri kur’an ayeti gibi görmekten hiç çekinmeyiz. Yeter ki biz erkeklerin istediklerine onay versin.

Gelelim kadının imamlık yapıp yapamayacağı konusuna. Her ne hikmetse bu konu açıldığında ilk söylenen şey, bu konuda geçmişte hiçbir örnek yok sözleridir. Peki, geçmişte örneğin olmaması bizim o konuda bugün akılla, kur’an ile düşünüp karar vermemizi engelleyen bir durumudur? Hani kur’an her çağa uyan bir kitaptı? Ondan her çağda istifade etmemiz gerekirdi? Ama biz kur’anı kendi çağımıza uyarlamak yerine, geçmiş çağlarda ki zihniyet ve düşünlerin ışığında İslam ı, kur’anı anlamaya çalışmamız sizce doğru bir yomludur? Daha 70–80 yıl öncesine kadar kadının toplumda saygın bir yeri yoktu. Nasıl olurda onlarca, yüzlerce erkeğin önüne geçip imamlık yapmasını beklersiniz? Elbette örnekleri olması imkânsız.
Kadının imamlık yapamayacağına dair biz erkekler, elimizden gelen örnekleri delilleri toplamaya çalışıyoruz. Çünkü kadınlara karşı nefsimizi terbiye etmek yerine, kadınları çevremizden uzaklaştırmak daha çok işimize gelmiş. Onları yalnız cinsel bir obje olarak gördüğümüzden, toplumdan uzaklaştırmış, hatta Yüce Rabbin Cuma namazı için, Ey iman edenler çağrıya uyun sözlerini, yalnız erkeklere hitap olarak kabul etmişiz. Sanki İman eden, yalnız erkekler gibi. İşte kur’ana uymak yerine, kur’anı kendimize uydurmayı daha ön plana çıkarmış ve İslam ı böyle yaşamaya başlamışız. Nefsimizi terbiye etmek bizlere zor gelmiş. Hâlbuki rabbim birlikte yaşamayı, cemaat olarak birlikte olmamızı özellikle emretmiştir bizlere. Hatırlayınız süs eşyasından bahsederken Allah kadınların bunları kullanıp mescitlere gideceği örneğini bile vermiştir. Ama biz bu ayetlere gözlerimizi kapatıp, atalarımızın inancına devam etmişiz. Sizce bu durumda doğru kararlar vermemiz mümkün mü?

Biz erkekler kadınlar imamlık yapamaz, onun muayyen günleri var diyerek, onlara bu kutsal, sevap ve şerefli görevi çok görmüşüz. Ama hiç düşünmemişiz muayyen gününde değilse hadi o zaman yapsın dahi dememişiz. Çünkü o bizlerin sığındığı kaçamak bir iskelede ondan.
Kadınların erkek imam arkasında namaz kılabileceğine hükmedenler, kabul edenler bunun tersini bir türlü kabullenememiştir nedense. Bu konuyu açtığımda bir arkadaşımız, ben kadın imamın arkasında namaz kılarken, cinsel dürtülerim aklıma gelir diyebilmiştir. Ama bu zihniyet nedense kadının erkek sesini duyduğunda, erkek imamın arkasında böyle bir düşüncesinin olabileceğini hesaplamadan söylemesi, konunun hiç düşünmeden karşı çıkıldığına çok açık örnektir. Hiçbir kadın, erkek imamın arkasında, Yüceler yücesi rabbimin huzuruna dururken erkek sesinden etkilenmez, eğer etkileniyorsa o namazın ne olduğunu daha anlayamamış demektir. Eğer bir erkek kadının imamlığında aklına başka şeyler geliyorsa, o erkekte daha namazın ne olduğu konusundan çok uzak demektir. Rabbin huzuruna duran, çevresiyle alakasını keser, kesemiyor da başka şeyler düşünüyorsa, o namazın özüne inemiyor demektir.

Bizler kadınları toplumdan uzaklaştırıp, erkeklerin yakınına sokmamakla, onların namuslarını koruduğumuzu söyleriz. Hâlbuki hiç kimse ya da hiçbir erkek, kendi eşinin yaptıklarından Allah katında sorumlu değildir. Herkes kendi yaptıkların dan sorumludur. Çünkü Allah insanları erkek ya da kadın nefisleriyle imtihan eder ve değerlendirir. Allah ın kur’an da verdiği örnekler boşuna değildir. Hatırlayınız Rabbin elçilerinden olan Nuh ve lut peygamberlerin eşleri, gizliden işler yapan, peygamber kocalarının tam tersine nefislerine yenik düşen ve Rabbin affetmediği kadınlardı. Eşlerinin yaptığı yanlıştan peygamberleri sorumlu tuttuğuna dair tek bir örnek var mıdır? Ama tam tersine verilen örnekte, Fire un un eşinin nasıl iman eden bir kadın olduğu boşuna anlatılmaz. Dikkat edin peygamber eşlerinin yaptığı yanlışlardan kocalarını Allah sorumlu tutmamıştır. Çünkü her insan, kadın ya da erkek, bizzat kendi yaptıklarından sorumludur. Eğer kadın ikazlara karşı yanlış yapmaya devam ediyorsa bunun yolunu da Allah kur’an da göstermiştir. Kadınlarımızı toplumdan uzaklaştırmakla onları koruduğumuzu zannederiz. Aslında korumaya çalıştığımız terbiye etmekten korktuğumuz, ya da başaramadığımız kendi nefis terbiyemizdir.
Aslında yazacak çok şeyler var. Kadın ben ille de imamlık yapacağım demiyor zaten. Onların istediği itibarlarının geri verilmesidir o kadar. Bir kadın erkek imamın arkasında huşuyla namaz kılıyor da aklına hiç bir şey gelmiyorsa, onlarda diyor ki; Sizlerde biz kadınların arkasında gerektiğinde namaz kılmalısınız, bunun yasak olduğunu, günah olduğunu lütfen artık söylemeyin diyorlar. Bence de çok halılar, ama kaçı bunu savunma cesaretini gösterebiliyor ki? Bu sitede bu cesareti gösteren kardeşimden Allah binlerce kez razı olsun. İnşallah inandığı doğruları savunma cesareti ve azmi, kendisinden hiç eksik olmaz.
Rabbim cümlemize kur’an ışığında, iman nasip etsin inşallah.

SAYGILARIMLA Haluk GÜMÜŞTABAK
Bu konu ile ilgili yazım:

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı ile Cevapla
Alt 27 Ekim 2010, 12:50   Mesaj No:66
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart

Müslüman toplum Kur'an ahkamını benimsemiş olanlar Sünneti asla dışlayamaz ve kendi kafalarına göre hüküm veremezler Canlı Kur'an Allah resulü Muhammed ve ona tabii olan 1400 yıllık süreç içerisindeki hiç bir zat bu fikre onay vermemiştir çünkü onay verilecek bir söylem değildir bence masumane yaklaşım dışıdır....

Siz ey imana ermiş olanlar! Sesinizi Peygamberin sesinden daha fazla yükseltmeyin, birbirinizle yüksek sesle konuştuğunuz gibi o'nunla konuşmayın, yoksa bütün (güzel ve iyi) işleriniz, siz farkında olmadan boşa gitmiş olur.(Hucurat-2)

Bugün Allah resulü aramızda değil ama sesimizi onun sesinden yükseltmemeyi ben onun önüne geçmeyin onun sünnetini göz ardı etmeyin peygamberden daha çok peygamber kesilmeyin anlıyorum....

Allah ve Elçisi bir konuda hüküm verdikten sonra artık inanmış bir erkek ve kadının kendileriyle ilgili konularda tercih serbestisi yoktur; (bu, hakkı kendinde görerek) Allah'a ve Elçisi'ne isyan eden kimse, apaçık bir sapkınlığa düşmüş olur. (Ahzab-36)
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Alt 27 Ekim 2010, 13:44   Mesaj No:67
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart

Sayın Yitiksevda, gerçekten verdiğiniz örnekler çok doğrudur. Allah peygamberimizin sesinden fazla yükseltmeyin der bizlere, çünkü peygamberimiz aldığı görev olarak kur'anı tebliğ etmekti de ondan. Bugün onun sünneti, sözleri dediğimiz bilgilerin, binlercesinin onun sözleri olmadığı anlaşıldı ve hurafe diye Diyanet İşleri başkanlığı bile, günümüzde bu konuda kitaplar bile yayınladı.

Peygamberimiz kur'anın hüküm vermediği bir konuda hiçbir hüküm vermeyeceğini kur'an çok açık ve net iletir bizlere. Peygamberimizin kadınların imamlık yapamaz diye bir hükmüde yoktur zaten. Gerçi peygamberimiz söylemediği halde onun adına uydurulan okadar çok sözler varki. İşte bizlere düşen aklı kur'an ile birleştirip hangi sözün doğru olduğunu anlamak olmalıdır. Kur'an dışından günümüze gelen hiç bir bilgi için, kur'an gibi korunmuş diyemeyiz. Bunu kur'an onaylamaz. Bu bilgileri kur'an ile karşılaştırmadığımız sürece yanılma riskimiz her zaman yüksek tir.

Değerli arkadaşım elbette siz söylediklerinize inanıyorsanız size saygı duyarım. Ne siz benim gibi düşünmek zorundasınız, nede ben sizin gibi düşünmek zorundayım. Çünkü imtihan günü yanımızda kimseyi bulamayacağız. Bizle birlikte olan yanlız yaptıklarımız, inandıklarımız ve kullandığımız akıl olacaktır. Hesabı verirken Rabbim soracak, sana verdiğim aklı ne kadar kullandın diye.
Saygılarımla Halukgta
Alıntı ile Cevapla
Alt 28 Ekim 2010, 10:53   Mesaj No:68
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart

Durhele rumuzlu kardeşimizin verdiği örneği gördükten sonra, bu konunun akıl ve mantıkla anlaşılmasının sanırım mümkün olmayacağını daha iyi anladım. Bizler o kadar ön yargılı ve inancımızda dediğim dedik bir yoldan gidiyoruz ki, kadının imamlık yapamayacağını tabiatın düzeniyle, değişmez kurallarından örnek verip, bunu konuşmanın bile Allah ın düzenine ters düşeceğini kabul ediyoruz.

Bakarmısınız lütfen örneğe;

kadın neden imam olamaz diye sorulmuş,
KADIN NEDEN BABA OLAMAZ?


Mantığı ile karşılaştırılmış bu olay. Bu durumda böyle düşünen birisine bunu nasıl anlatabiliriz, yada böyle düşünen birisi nasıl olurda kadının imamlığına normal gözle bakar? Biz erkekler ne yazıkki bu islamı kendimize benzettik, ama bunu görmek bile istemiyoruz. Düşünebiliyor musunuz, erkeğin arkasında kadın namaz kılabilir ama erkek kadının arkasında namaz kılamaz, ve bunun olmazlığını anlatmak içinde, kadın nasıl baba olamazsa, kadında imam olamaz diyoruz.

Ben söyleyecek söz bulamıyorum bu örnekten sonra. Rabbim İslam aleminin yardımcısı olsun. Selametle.
Alıntı ile Cevapla
Alt 28 Ekim 2010, 14:15   Mesaj No:69
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj: 329
Konular: 17
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Şeytanın insana en çok vesveseve verdiği an insanın namaz kıldığı andır.. Öyle ki ;İnsan eğer rabbine ibadet ediyorsa şeytan adeta kahroluyordur. İster ki o insan namazdan uzaklasın Allah ile irtibatını kessin ve işte olmadık vesveseleri hep kalbimize fısıldıyarak hep te namaz kılarken veriyor. Zihinimizi aklımızı karıştırmak hatta o melun daha da ileriye gider size küfür ettirmeyi bile deneyebilir.

Şimdi kadın erkeklere imam oldu mu ?

Şeytan vesvesesine bin katacaktır ve bizi oldukça rahatsız edecektir. Cinsel yönden Olmadık hayalleri gözümüzün önünde sergileyecek , vesvesenin alasını yapacaktır. Allah muhafaza
__________________
Ne mutlu müslümanım diyene, En büyük Allah başka büyük yok.
Alıntı ile Cevapla
Alt 28 Ekim 2010, 14:51   Mesaj No:70
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart

Değerli arkadaşım şeytanın bizler üzerinde yapacakları sınırlıdır. Şeytan Rabbin halis kullarına hiçbir şey yapamaz. Onun vesvesesinden imanını güçlendiren bir insan asla etkilenmez. O zayıf iradeli, imanı güçlenmemiş insanların peşine düşer. Allah a her namazda her anında NAS ve FELAK sureleri ile seslenen, ondan yardım dileyen bir insana şeytan ve kötü insanların vesveseleri asla işe yaramaz. Bahsettiğim sureleri hatırlayınız, rabbim e her gün şeytanın şerrinden vesvesesinden sana sığınırım diyen bir insana şeytan ne yapar ki?

Değerli arkadaşım ben tekrar söylediğimin arkasındayım, hemde daha yüksek bir sesle, daha yüksek bir inançla ve diyorumki, benim önümde namaz kılarken bir kadın, ister anamız olur, ister nenemiz olur, isterse saygı duyduğum herhangi bir kadın olur. Eğer onun imamlığındayken ben onun sesinden etkilenip, şeytanın vesvesesine kulak verirsem, demekki daha benim namaz konusunda yüz fırın ekmek yemem gerekir diye düşünürüm. Çünkü namaz Rahman ile aramızda bir konsantre halidir, çünkü namaz Allah ile tek bir beden olduğumuz andır.

Değerli arkadaşım size sorsam ve desem ki siz annenizin, büyük annenizin imamlığında namaz kılarken herhangi bir şey gelirmi aklınza? Cevabınızı duyar gibiyim, elbette gelmez diye. Ozaman bizler kendimizce hükümler vermeyelim ve kadınlarımızı yanlız cinsel obje haline getirmeyelim.

Bizler kadınlarımızın erkek imamlığında namaz kılmasını normal karşılıyoruz. Sizin sözlerinizden yola çıkalım ve düşünelim. Acaba şeytan yanlız erkeklerin aklını çelip, yanlız onlaramı vesvese sokar? kadınlarımız erkek imamın arkasındayken acaba şeytan, kadının aklına böyle bir vesvese getirmez mi? Akıl ve mantığı devre dışı bırakıp, sırf bize öğretilenleri savunmaya kalkarsak bana göre doğru bir sonuç elde etmiş olmayız.

Bu yazdıklarım ve söylediklerim benim kur'andan anladıklarımdır, yanlız beni bağlar. Eğer benim sözlerim kur'ana, akla,mantığa ters düşüyorsa lütfen dikkate almayınız. Bir kendiliksiz konuşuyor deyip geçiniz.

SAYGILARIMLA Haluk GÜMÜŞTABAK
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 4 Kişi okuyor. (0 Üye ve 4 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Evlenecek Kız ve Erkeklere FECR Evlilik-Nikah Konuları 2 20 Temmuz 2019 23:21
Laf Atan Erkeklere Kızların Kapak Cevapları :) AŞK'ÜL İSLAM Komik Paylaşımlar 5 04 Mart 2017 13:29
Evlenecek Erkeklere Tavsiyeler... MERVE DEMİR Evlilik-Nikah Konuları 25 01 Aralık 2014 18:33
Kadının mahrem soruları erkeklere sorması Şuara Kadın Mahrem Konular 1 15 Temmuz 2014 17:41
sen varken nasıl başka erkeklere bakarım seb-i aruz Serbest Kürsü 0 26 Nisan 2013 10:18

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.