Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Soru Cevap Arşivi

Konu Kimliği: Konu Sahibi cumrali,Açılış Tarihi:  04 Mart 2012 (03:30), Konuya Son Cevap : 04 Mart 2012 (11:16). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 04 Mart 2012, 03:30   Mesaj No:1
Avatar Otomotik
Durumu:cumrali isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 17081
Üyelik T.: 04 Mart 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 1
Konular: 1
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart evliliğini kurtarmak

evliliğini kurtarmak

annemin yuvasını büyü yoluyla bozdular. bu büyü yuvayı bozmak ve kendisine aşık etmek için yapılmış bir büyü babamı kendilerine cektiler babam katlanılmaz ve dayanılmaz bir hal aldı en sonunda evden gitmek zorunda kaldık gittikten sonra annem bu büyüleri bozdurmak istedi yuvasını kurtarmak için bi hoca bulduk ve hoca ilk başta büyüleri çözdü sonrada bize dönmesi için büyü yaptı ama annemin niyeti onlarınki gibi yuva bozmak değildi sadece yuvasını kurtarmak istedi ve annem vefat edeli üç ay oluyor ama annem bu büyünün orda sıkıntısını ceker mi diye içim rahat değil acil cevap bekliyorum...
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi cumrali 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
evliliğini kurtarmak Soru Cevap Arşivi FECR 1 2295 04 Mart 2012 03:30

Alt 04 Mart 2012, 11:16   Mesaj No:2
Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.108
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cevap: evliliğini kurtarmak

Kur'an ve sünnette büyü kesinlikle yasaklanmıştır. Bu yollara yönelmek ve itikadı yönlendirmek insanı mayınlı araziye götürür ve işin sonu şirke kadar gider.
Şimdi sizin olayı irdelemeye çalışalım:

Bir ailenin yuvası direkt olarak büyü ile yıkılması zordur. Yıkılmasını tetikleyen başka aktörler vardır.Büyü yapıldığını bildiğiniz veya büyü yapıldığını hissettiğiniz aileden birisine karşı diğer aile fertlerinin bu dönemdeki ona karşı hareketler çok önemlidir. Yazınızda demişsiniz ki "babam katlanılmaz ve dayanılmaz bir hal aldı en sonunda evden gitmek zorunda kaldık " İşte bu durumda sizin ve annenizin babanıza tavrı önemliydi. Babanıza biraz anlayışlı davranmış olsaydınız ve bu arada babanız için sık sık bu durumdan kurtulması için hayır duada bulanarak felak ve nas surelerini okusaydınız ve Allah'tan bu konuda yardımda talepte bulunsaydınız umulur ki ayrılık vaki olmamış olurdu. Bu tür durumlarda hatalar sadece tek taraflı olmaz, iki taraf da hatalı davranabilir. İnata karşı inat edilir ve evlilik içinden çıkılmaz bir hal alır. Aslında iki taraftan biri alttan almayı,yıkıcı değil de yapıcı olmayı denese Allah'ın evlilik üzerindeki rahmeti sayesinde bir çok mesele halledilebilirdi.Ama sizin durumunuzda sonuç maalesef ayrılıkla sonuçlanmış.( Buradaki ayrılık; evi terk etme şeklinde mi oldu yoksa boşanma şeklinde mi oldu. Burası muallakta kalmış.) Eğer evi babanızın terk etme şeklinde olduysa durum farklıdır, boşanma şeklinde olduysa durum farklı olur.
Anneniz babanızla boşanma olmaksızın evden ayrılmasından sonra büyüyü bozdurmak için büyücüye gitmesi ile boşanma vaki iken büyücüye gitmesi farklıdır. Aslında büyü işiyle uğraşmak, büyü yaptırmak islamın hoş karşılanmadığı, haram saydığı ve hadislerde yasaklanan bir fiildir.İslam alimlerin bir çoğu büyüyü hiç bir şekilde caiz görmezden bazı islam alimleri sadece evliliğini kurtarmak adına yani yapılmış olan bir büyüyü bozmak için yapılabileceğini cevaz vermişlerdir. Bunun da bazı şartlarını ileri sürmüşlerdir.
Anneniz babanızdan boşanmış ise büyü bozdurmak için büyü yaptırması caiz değildir.Eğer babanızla boşanma olmaksızın ayrılmışlarsa büyü bozdurmak için büyü yaptırmasını bazıları mazur görmüşlerdir.

Anneniz vefat ettiğini ifade etmişsiniz , şu anda sizin yapacağınız en iyi şey,onun için dua etmeniz, taksiratının affedilmesini istemektir, Kur'an'dan dua ayetlerini okumanızdır.
Benim naçizane düşüncelerim bunlar.
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
En Gerçekçi Savaş filmi: Er Ryan'ı kurtarmak Kara Kartal Film Kutusu 0 15 Temmuz 2022 20:35
Arkadaşlarınıı kurtarmak isterken ... Hüzn-ü Hâzân Serbest Kürsü 0 21 Mayıs 2009 09:28

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.