Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GÜNCEL.::. > Üyelerimizin Tanışma Bölümü > Anket'ler-Röportaj'lar

Konu Kimliği: Konu Sahibi Belgin,Açılış Tarihi:  06 Kasım 2008 (23:16), Konuya Son Cevap : 27 Eylül 2015 (21:05). Konuya 44 Mesaj yazıldı

Anket: Evlilikte Tahsil Farkı Önemli midir?
Uyarı: Bu bir açık Ankettir, bu Anketi bütün Üyelerimiz görebilir ve oy kullanabilirler.
Cevap şıkları
Evlilikte Tahsil Farkı Önemli midir?

Beğeni Aldı2Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 06 Kasım 2008, 23:16   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Belgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Belgin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 7
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 1.277
Konular: 640
Beğenildi:16
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Yaş Farkı Ne Kadar Önemlidir?

Yaş Farkı Ne Kadar Önemlidir?

Bazen çok farklı yaşlardaki iki insan, iki bedendeki bir ruh gibi, uyum sağlayabiliyorlar.
Daha sağlam bir aile için ne yapabiliriz?


Evlilik aşamasında olan her gencin kendisinden sorduğu ilk soru budur, daha sağlam bir aile kurmak için ne yapmalıyım? İşin ilginç tarafı da akıl, din ve bilimin bu soruya verdiği yanıtın aynı olmasıdır. Cevap çok basittir: “aynı seviyede olduğun kişiyle evlen”. Aynı seviyede olmak, yani sosyal, ekonomik ve kültürel bakımdan ortaklıkların çok olması.
Evlilik, iki insan ve iki ailenin birbirine kenetlenmesidir, bu kurumun ana unsurları, kadın ve erkektir. Doğal olarak da bu kurumu oluşturan ana unsurlar arasındaki ortak yönlerin çok olması bu kurumun sağlamlığını artıracaktır, felsefecilerin deyimine göre “türler birbirini cezp eder”.
Aynı şekilde, bu iki rükün, yani kadın ve erkek arasındaki farklılıklar çoğaldıkça da ailenin kalitesi o kadar düşecektir.
Bilim ve tecrübe, ailelerdeki sürtüşmelerin çoğunlukla kadın ve erkek arasındaki farklılıklardan kaynaklandığını gösteriyor dolayısıyla kadın ve erkeğin pekişmesini sağlayan faktörleri evlenmeden önce tanıyıp bilmek çok önemlidir. Bu faktörlerin birisi de yaş farkının az olmasıdır
Kuran ayetlerini inceleyen tefsir âlimlerimiz, kurandaki evlilik ayetlerinde bu konuya değinildiğini söylerken bu konunun önemine birçok hadiste değindiğini evlilik hakkındaki hadislere bakarak rahatlıkla görebilirsiniz.
Peygamber efendimiz (sav) şöyle buyuruyor: Sizinle eşit olan birisiyle evlenin.
İslam’ın birçok hükmünde olduğu gibi bu konuda da İslam’ın insanları akıl ve örf’e yönlendirdiğini söyleyebiliriz. İnsanların tecrübeleri ve toplumdaki gerçekleri göz önünde bulundurduğumuzda, en uygun eşin, ortak yönleri çok olan eş, olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz
En uygun yaş farkının 3-4 yaş olduğunu söylemek bu konudaki en gerçekçi yaklaşımdır. Bunu söylerken yaş farkının bir iki yaş fazla veya eksik olduğu durumlarda evliliğin iptal edilmesi gerektiği değildir, hatta belki de diğer bütün engellerin olmadığı bir ortamda yaş farkının hiçbir önemi de kalmayacaktır ama genel olarak 3-4 yaş fark, uygun bir farktır. Ama bunu da söylemek gerekiyor ki evliliğin sağlığını sadece yaş farkının az olmasıyla güvenceye almak mümkün değildir, bir evliliğin sağlıklı olabilmesi için yaş farkı sadece bir unsurdur ve ancak diğer birçok gerekli unsurla birlikte sağlıklı bir evlilik gerçekleşebilir.
Büyük sorunlar yaşayan ve yaş farkının 13, 15, 20, 25 olduğu evliliklerle çok kez karşılaşmış olabilirsiniz.Yaş farkının fazla olmasının doğurduğu sorunlara değinecek olursak, aşağıdaki sorunları sayabiliriz.


Diyalog kuramamak.


Yaş farkının çok olması, eşlerin birbirini anlamasını önemli ölçüde etkiliyor. Yirmi yaş daha büyük olan birisi, doğal olarak birçok konuyu daha iyi anlayacaktır veya en azından böyle zannedecektir dolayısıyla da eşinin görüşlerine karşı gerekli saygıyı göstermekte zorlanacaktır. Maalesef bu tür evliliklerde en sık rastlanan sorunlardan birisi de yaşça küçük olan eşinin düşüncelerine gerektiği gibi değer verilmemesi veya küçük düşürülmesidir. Bu sorunun bir etkisi olarak da yaşça küçük olan kişinin kendisini yetersiz hissetmesi, psikolojik sorunlar yaşaması ve kendine olan güvenini yitirerek ailedeki rolünü gereğince yerine getirmemesidir. Bu söylediklerimiz, genellikle birbirini anlamayan ve gerekli işbirliği göstermeyen eşler için geçerlidir.


Fiziki uyuşmazlıklar.
Yaş farkının fazla olduğu durumlarda eşlerin her birinin fiziki olarak farklı dönemlerde olması kaçınılmazdır, örneğin 17 yaşındaki bir genç kız, daha gençlik yıllarını yaşarken 35 yaşındaki bir beyefendi, orta yaş sınırındadır. Genç olanın genellikle aktif olmasına karşın diğeri çok daha çabuk yoruluyor. Ama asıl sorun doğal olan bu yorgunluğun genç eş tarafından yanlış algılanarak tembellik veya sorumsuzluk olarak değerlendirilmesiyle başlar. Doğal olarak sorumsuzlukla suçlanan kişi de bu suçlamayı çok insafsızca bularak itiraz edecektir ve bir anda evin huzurlu ortamı çok gergin bir ortama dönüşecektir.


Uyuşmazlık.


İki genç, hayatlarını birleştirdiklerinde genç oldukları için birbirine karşı çok esnek davranabiliyorlar. İnsan, küçük yaşlarda ince bir fidana benzer, birçok değişikliliğe müsaittir ama büyüyüp ağaç gibi sertleştiği zaman, artık onu hiçbir yöne eğemezsiniz.
Peygamber efendimize iman getirenlerin çoğunlukla gençlerden oluşması, bu gerçeğin somut bir örneğidir.
İki genç, evlendiğinde birbirine uyum sağlamak için ellerinden geleni esirgemiyorlar, birbirlerini dikkate alıyorlar ve karşı tarafı memnun edecek şekilde davranmaya çalışıyorlar ama yaşın ilerlemesiyle insandaki esneklik de azalarak evlilik hayatında birçok sorunun meydana gelmesine sebep oluyor.



Kötü zan.

Maalesef bazen yaş farkının çok olması, eşlerin birbirlerine karşı kötü zanlara kapılmasına sebep oluyor, işin acı tarafı da bu zanların çoğunlukla hiçbir kanıta dayanmamasıdır.


Fiziki doyumsuzluk.

Evliliğin bir amacı da kişinin fiziki birtakım ihtiyaçlarını doğru şekilde gidermesidir. Bu da, her ne kadar bazı kişilerce küçümsense de, aileyi ayakta tutan en önemli faktörlerden birisidir, ama yaş farkının çok olması doğal olarak bir tarafın fiziki olarak bu ihtiyaçları daha az hissetmesine sebep olduğu için diğer tarafın bu konuda mağdur olmasına ve yeterince tatmin olmamasına sebep olacaktır. İlk bakışta önemsiz gibi görünen bu sorun, birçok kişinin aile hayatını sonlandıran en etkin sebeplerden birisidir. Kadınların psikolojik depresyon yaşaması ve gerekli takvaya sahip olamayan kişilerde ise maalesef yanlış yola kaymaları, yaş farkının çok olmasının tetiklediği bir olumsuzluktur.


Amirane davranışlar.

Yaşça büyük olan kişi kendisini daha tecrübeli ve daha bilgili gördüğü için sürekli eşine emretmek zorunda olduğu düşüncesiyle, ona bir amir gibi davrandığı zaman, genellikle kişisel zevklere dayalı bu emirler, ailenin dengesini bozmak için yeterlidir.
Büyük olan, küçük olanı yetiştirmek zorunda olduğunu zanneder, ama karşı taraf, onunla bir hayatın paylaşılmasını bekler. Kadın veya erkek, bir baba veya anne gibi davrandığı zaman karşısında bir eş görmek isteyen diğer taraf, doğal olarak bu hayattan kaçmak isteyecektir.
Birbirinin eksiklerini tamamlamakla yükümlü olan eşlerin karşılıklı olarak birbirinde gördükleri yanlışlıkları hatırlatmaları çok doğal ve olması gereken bir davranıştır ama kadın veya erkeğin sürekli bunu yap veya bunu yapma demesi, bu dengeyi bozacaktır


Utangaçlık.

Bu tür ailelerin yaşadığı bir diğer sorun ise yaşça küçük olan kişinin rahatsız edici bir utangaçlığa yakalanmasıdır, bu gibi evliliklerde genellikle yaşı çok küçük olan tarafın, söylemek isteyip de bir türlü söyleyemediği sözlerle çok rahatsız bir hayat sürmek zorunda kalıyor. Buradaki sorun ise sadece bununla sınırlı kalmayarak kişinin eşine söyleyemediği sorunları evin dışına taşımasıyla baş gösteriyor, bu sözleri başkasından duyan büyük eş, eşinin aile sırlarını başkalarına açtığını düşünerek rahatsız olacaktır ve doğal olarak bunu eşine yansıtacaktır.
Söylenmeyen sözler, kişinin göğsüne ağırlık ederken bu sözlerin aile dışında açılması bazen çok olumsuz olaylara da meydan açabiliyor.
Birbirinin sorunlarını dinleyen eşler, inanılmayacak derecede rahatlayarak hayattaki birçok zorluğa rahatlıkla katlanırken bu eksikliği yaşayan eşlerin çok küçük olumsuzluklara aşırı tepki göstermesi gözlerden kaçmayan bir gerçektir. Eşlerin birbiriyle konuşabilmesi, aile hayatını sigortalıyor.

Bu tür ailelerde yaşanan diğer bir sorun ise yaşça büyük olan tarafın küçük eşini hayata bağlamak için onun bütün isteklerini yerine getirmesidir. Bu durum, küçük olan eş tarafından fark edildiğinde ise genellikle istismar edildiği için bazen büyük eşin artık kendisini bu konuda yetersiz hissetmesine ve bir noktadan sonra da artık sabretmeyerek eşinden vazgeçmesine sebep olabilir.]Bu tür ailelerin, çocukları üzerindeki olumsuz etkiler çok fazladır ama kısaca bir örnek vermek istersek, çocukların sömürmeğe müsait yetişmesine değinebiliriz


Korku ve güvensizlik

Bazı evliliklerde yaşça küçük olan kişinin eşinden korktuğunu görebiliriz. 13 yaşındayken 30 yaşındaki birisiyle evlendirilen bir bayan, eşinin ölümünden sonra hayatı, boyunca eşinden korktuğunu anlatırken, eşinin ölümünden hiç etkilenmemiş gibi görünüyordu.


Eşler arasındaki büyük yaş farkı genellikle hayatın sonlarında kendisini gösteren birtakım olumsuz etkiler doğuruyor bunların bir kısmı ise şunlardır:

Bu tür evliliklerin beraberinde getirdiği sorunların çok fazla olması, genellikle bu tür evliliklerin pişmanlıkla sonuçlanmasına sebep oluyor.

Beklenmedik sorunlar.

Eşi vefat eden bir bayan, şöyle anlatıyordu: Benden yaşça çok büyük olan eşimle hiç mutlu bir hayat yaşayamadım, sürekli tartışma, sürekli huzursuzluk ve kara günler, evlilik yıllarımdan hatırladığım tek şeydir. Eşimin ölümünden sonra ise şimdi, oğlum yakamı bırakmıyor ve eşimle sürekli tartıştığım için beni, onu öldürmekle suçluyor, her ne kadar babasının yaşça çok büyük olduğunu ve fazlasıyla yaşadığını söylüyorsam da bir türlü beni rahat bırakmıyor, kısaca hayatında kendisinden çektim şimdi de oğlundan çekiyorum.

: Suç’a yatkın, çocuklar.

Bu tür ailelerde görünen diğer bir sorun ise çocukların suç işlemeğe daha meyilli olmasıdır.

Ayrılık.

Bu tür evliliklerin kapısının hemen önünde bekleyen en büyük olumsuzluk, boşanmaktır. Birbirini daha fazla tahammül edemeyen bu tür eşler, çok çabuk ayrılabiliyorlar.


Dinin Bakışı.

İslam dininin öğretileri, yaşça çok farklı olan eşlerin evlenmelerini yasaklamıyor, ancak insanları bu konuda titiz davranmaya davet ediyor. Yasak yok, ama tavsiye de yok. İslam dini, ortak yönleri fazla olan evliliklerden yanadır, bunu evlilik hakkındaki hadislerde rahatlıkla görebilirsiniz ancak bu kapıyı da tamamen kapatmamıştır. Bunun sebebi ise, bazı durumlarda bu tür evliliklerin kaçınılmaz olabilmesinin yanı sıra, bazı durumlarda çok farklı yaşlarda olan iki insanın iki bedendeki bir ruh gibi uyum sağlayabilmesidir. Bunun canlı bir örneği olarak Hz. Muhammed’in (sav) Hz. Hatice ile olan evliliğini gösterebiliriz. Bu mükemmel çift, aralarındaki büyük yaş farkına rağmen, örnek bir aile hayatı sürerek, İslam dini gibi büyük bir armağanı insanlığa sundular acarken peygamberin en zor günlerinde o hazretin yanında oldu ve sadece malıyla değil, bütün varlığıyla kendisini kocasının yolunda feda etti.
Ancak, bu tür ailelerin sorunlarının büyük ölçüde danışmanlık aracıyla çözülebildiğini söylemek gerekiyor.
Yeni evlenmek isteyen kişilerin daha huzurlu bir hayat için bu konuya yeterli özeni göstermelerini tavsiye ediyorum.
Son söz olarak, yaş farkı çok olan eşlerin mutlaka aile danışmanlarına başvurmalarını ve daha mutlu bir hayat için gerekli yardımı almalarını tavsiye ediyorum.
Daha mutlu bir hayat umuduyla.


Çeviri/Zehranet
__________________
Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir.
Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30.

Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Belgin 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Ben Sana Gül Diyemem Hz.Muhammed(s.a.v) Belgin 0 2335 29 Eylül 2009 10:25
Bir evliyayı vesile ederek dua edilirmi? Soru Cevap Arşivi Kara Kartal 21 9952 24 Eylül 2009 10:38
Mahşerde âzâlarımızın konuşması Soru Cevap Arşivi KuM TaNeSi 1 2528 17 Eylül 2009 16:06
Zekâtını vermeyenlere ibrettir Sâlebe'nin servet... Zekat-İnfak dua dilencisi 1 2193 17 Eylül 2009 10:56
Yaşlı kadınların tesettürü... Tesettür Konuları Belgin 0 2534 07 Eylül 2009 09:26

Alt 07 Ocak 2009, 23:02   Mesaj No:2
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:zinnureyn isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 291
Üyelik T.: 05 Ekim 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 47
Konular: 10
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Yaş Farkı Ne Kadar Önemlidir?

yaş aralığı çok önemli değil..tabi arada çok fazla olmamak kaydıyla..önemli olan güzel ahlaklı imanlı bir eş seçmek.o zaman Allah ın izniyle o yuva sağlam temellerle atılır

tesekkürler ..
Alıntı ile Cevapla
Alt 23 Şubat 2009, 21:35   Mesaj No:3
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:TıLSıM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6118
Üyelik T.: 09 Ocak 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 53
Konular: 21
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Evlilikte Tahsil Farkı Önemli midir?



Evlilikte Tahsil Farkı Önemli midir?
Alıntı ile Cevapla
Alt 23 Şubat 2009, 22:27   Mesaj No:4

NUR

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 127
Üyelik T.: 10 Eylül 2007
Arkadaşları:4
Cinsiyet:
Memleket:ankara
Yaş:31
Mesaj: 1.805
Konular: 527
Beğenildi:30
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Evlilikte Tahsil Farkı Önemli midir?

Aslında bu göreceli bir durum.Kimine göre çok önemli, kimine göre gereksiz bir ayrıntı.

Erkeğin daha üst tahsilli olması durumunda pek sorunlar yaşanacağını düşünmüyorum.Ama bayan daha tahsilli olursa uyuşmazlıklar daha çok yaşanır gibi.

genel geçer kaide yok bu konuda bana göre
__________________
EN GÜZEL AŞK: ALLAH!
Alıntı ile Cevapla
Alt 23 Şubat 2009, 22:33   Mesaj No:5
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:TıLSıM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6118
Üyelik T.: 09 Ocak 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 53
Konular: 21
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Evlilikte Tahsil Farkı Önemli midir?

bence önemlidir tabii tahsilli olan kadınsa...erkekse durum değişir...tabii erkekle arasında fazla tahsil farkı olmaksızın..
ancak;erkek çok tahsilli ve kadın da tam tersi tahsilsiz ise o zaman da çok sorun olur kanaatindeyim.
Alıntı ile Cevapla
Alt 23 Şubat 2009, 22:38   Mesaj No:6
Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:inzar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 68
Üyelik T.: 04 Ağustos 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 249
Konular: 28
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Evlilikte Tahsil Farkı Önemli midir?

eşler arasındaki tahsilde değişiklikler gösterir..yani biri bir alanda diğerinin farklı bir alanda tahsil görmüş olması onları illa bir yerde buluşturmaz.
en önemli etkinin sevgi ve anlayış olduğu kanaatindeyim..
bayan erkekten daha tahsilli olursa bu bazı açılardan sorun yaratır.
evlenilecek eşlerde uyum ve hayata bakış daha çok önemlidir.
Alıntı ile Cevapla
Alt 23 Şubat 2009, 22:46   Mesaj No:7
Medineweb Kıdemli Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:TufeyL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 50
Üyelik T.: 15 Temmuz 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 303
Konular: 116
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Evlilikte Tahsil Farkı Önemli midir?

Alıntı:
NUR Üyemizden Alıntı
Aslında bu göreceli bir durum.Kimine göre çok önemli, kimine göre gereksiz bir ayrıntı.

Erkeğin daha üst tahsilli olması durumunda pek sorunlar yaşanacağını düşünmüyorum.Ama bayan daha tahsilli olursa uyuşmazlıklar daha çok yaşanır gibi.

genel geçer kaide yok bu konuda bana göre

Kesinlikle katılıyorum...
Alıntı ile Cevapla
Alt 23 Şubat 2009, 23:13   Mesaj No:8
Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Seher Yeli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 778
Üyelik T.: 03 Şubat 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:54
Mesaj: 421
Konular: 138
Beğenildi:14
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Evlilikte Tahsil Farkı Önemli midir?

Tahsil farkı fazla önemli değildir.Lakin kültür farkı oldukça önemlidir.

Taraflar zahiri anlamdaki tahsil bakımından denk olmayabilir. Fakat kültür seviyeleri denk olabilir. Hayata bakış açıları,hayattan beklentileri, espri anlayışılar,fikri yapıları vs birbirine denk olabilir. Bu durumda tarafların birisinin lise diğerinin üniversite mezunu olması önem arz etmez.

İyi geçinmekte, tahsilin ve aynı yöreden olmanın avantajları vardır. Ama bunlar şart değildir. Tahsil farkı çok olursa, onun seviyesine inip bir şey anlatmak zor olur. Ayrı yörelerden olursa alışkanlıklar farklı olduğu için anlaşma zor olabilir. Aynı yöreden olursa âdetlerde anlaşma kolaylaşır. Ama kızda ve erkekte şu üç vasfın bulunmasına dikkat etmelidir:

1- Dinine bağlı olmalı.


2- Sağlıklı olmalı, evliliğe gölge düşürecek hastalıkları bulunmamalı.


3- Mizacı, ahlakı iyi olmalı. Her şeye kızan, pire için yorgan yakan tiplerle geçim zor olur.



Bu vasıflara haiz olan oğlanı da, kızı da dengi ile evlendirmelidir.
Hadis-i şerifte buyuruluyor ki:

(Kızınızı küfvüne [dengine] uygun olanla evlendirin.) [Tirmizi]


Küfüv, erkeğin soyda, malda, din işlerinde ve şerefte kadına uygun olması demektir. Yoksa, zengin olmak, maaşı çok olmak, tahsilli olmak ve aynı yöreden olmak demek değildir. Küfüv, erkeğin salih Müslüman olması, namaz kılması, içki içmemesi, yani İslamiyet’e uyması ve nafaka kazanacak kadar iş sahibi olması demektir. Erkek şu hususlarda kadından üstün olmalıdır. Eşit olsa da olur.

1- Sanatta erkek daha üstün olmalı ve denk olmalı. Aşağı sanatlı erkek, yukarı sanatlı kadının dengi sayılmaz.

2- Erkek kadından zengin olmalı yahut geliri, kadınınkinden çok veya eşit olmalı. Zengin kadın, fakir erkeğin dengi sayılmaz. Erkek, mehr-i muacceli ve bir aylık nafakayı verecek güçte ise, zengin kadına denk sayılır. Köylü erkek, şehirli kızın dengi sayılır.

3- Erkek kadından daha dindar olmalı veya eşit olmalı. Fâsık erkek, saliha kızın,
hatta sa[/SIZE]lih kims
enin kızının dengi olam az.
__________________
Şu an yaptığınız hiçbirrr iş,

Kılınmayı bekleyen vakit namazından

daha önemli değildir!!
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Şubat 2009, 02:30   Mesaj No:9
Medineweb Sadık Üyesi
KARAKÖSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KARAKÖSE isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5710
Üyelik T.: 18 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 326
Konular: 48
Beğenildi:13
Beğendi:0
Takdirleri:53
Takdir Et:
Standart Cvp: Evlilikte Tahsil Farkı Önemli midir?

Birde Kısa boylu erkek uzun boylu kadının dengi olamaz.)) lütfen detaylarıda atlamayalım
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Şubat 2009, 02:33   Mesaj No:10
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Seleme isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 556
Üyelik T.: 11 Kasım 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 829
Konular: 194
Beğenildi:13
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Evlilikte Tahsil Farkı Önemli midir?

Alıntı:
TıLSıM Üyemizden Alıntı


Ayyy ben bunları yerim yaaa ne sevimli şey bunlar...
Evlilikte tahsil farkı..Hmm bence denk olması en uygunu...
__________________
Dünyayı Güzellik Kurtaracak.
Bir İnsanı sevmekle başlayacak herşey...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Sana ne kadar tutkunsam, o kadar yorgundum/Mustafa Cilasun Mustafa CİLASUN Makale ve Köşe Yazıları 1 12 Ekim 2022 12:42
Ne Kadar Çok Hatirlatirsak O Kadar Yeridir/Unutulan Sünnetler Mihrinaz Hadis-i Şerif 0 28 Nisan 2020 00:12
Ayrıntılar Önemlidir FECR Serbest Kürsü 5 18 Mayıs 2014 15:04
tatlı ve acı dil farkı Medineweb Serbest Kürsü 0 26 Mart 2013 22:54
Nafile Namazlar Niçin Önemlidir? NUR Namaz-Abdest-Teyemmüm 0 11 Nisan 2009 00:47

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.