Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KUR'ÂN-I KERİM.::. > Kurân-ı Kerîm > Sorularla Sureleri Tanıyalım

Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi:  05 Ocak 2015 (14:06), Konuya Son Cevap : 12 Nisan 2016 (19:59). Konuya 30 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 12 Nisan 2016, 19:59   Mesaj No:31
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: HADİD Suresini Sorularla Tanıyalım

HADİD SURESİ BİZE NE ANLATIYOR

Hadid suresi müslümanların mallarıylada Allah yolunda infak etmesi gerektiğini ve bu infaka teşfik ederken müslümanların en zor zamanlarda bile infağı bırakmamarı gerektiğini anlatmaktadır.

Bununla birlikte,müslümanlığın sadece bazı ibadetlerle kısıtlı olmadığını,müslümanım diyen kişinin hayatında dünyada elde ettiği her şeyden daha önemli ve önceliği islam dini değilse bu kişinin müslümanlık iddası sadece boş ve Allah tarafından makbulda değildir.

Bunun için Allah yolunda harcayacağınız,biriktirdiğinizden daha önemlidir.Bu şuanlamdadır;
İslam dininin hakimiyeti için bir toplu gayret varsa burda üzerinize ne düşüyorsa geri durmanız sizin lehinize değil aleyhinize bir tavır olur.Tabiki müslümanlığın gereği olan bu durumu bilen uyanık belamlar ,bunlar heleki günümüzde daha çoğunluktadır.Bunun için bu dini duyguları istismar eden insanlara Rasulullah ın günlerce bi kaç hurma ile idare ettiğini sizlerde böyle olun derken bu anlattıklarıyla halkı yalancı bir şükür ile kandırmaya çalışan ve kendileride tv programlarında her çıktıkları programbaşı onbinlerce paralar almakta ve bunuda Allah yolunda değil dünyaya yatırım yapabilmekteler.İşte insanlar infak ederken bu köşe başı din istismarcılarına dikkat etmelidir.Ayrıca verdiğiniz her bir kuruşun nereye ve neye harcandığınıda takip etmelidir gerek müslümanlar gerek yardım sever insanlar.Verdiğiniz yardım paraları bunu toplayan ve isteyenlerin çoluk çocuğunun bineceği son model arabalara değil,ihtiyaç sahiplerine ulaşmalı...

Ayrıca infak,sadaka cebindeki bozuk paralardan kurtulma gibi bir davranış olmamalıdır.Kişi en çok sevdiğiniz maldanda bunu yapmalıdır.Yalnız vermek ne kadar önemliyse,nereye gittiğinide bilmek o kadar önemlidir.

Ahirettede,Allah yolunda harcayanlar bunun karşılığını kat be kat göreceklerdir.Müslümanlar, hayatlarını dünyanın peşinden koşarak tüketmiş ve bu gaflet dolayısıyla kalpleri katılaşmış Ehli Kitap gibi olmamalıdırlar.Ehli kitabın Muhammed as uymamasının en büyük sebeblerinden biride budur.

Dünya hayatı geçici zevk ve eğlenceden ibarettir.Dünyada övünç kaynağı gördüğünüz ve yarışırcasına bağlandığınız mallar,çocuklarınız bunlar hep geçicilerdir.Bu geçici şeyler için birbirinize zulmetmeyin.

Allah katında yüksek dereceleri olanlarda Allah yolunda hem canları hemde mallarıyla bu derecelere ulaşmada gayret etmişlerdir.Sizlerde bu şekilde davranın,sizi dininzden alıkoyacak hiçbir şey edinmeyin.

Mal ile olanda sizin için bir imtihandır.Böylece Allah, kimlerin dinini ikâme edeceğini ve kendine yardımda bulunacağını yapıp ettiklerinizle görecektir.Allah ın dininin hiç bir şeye ihtiyacı yoktur,bu işte sizler için faydalı ve dereceler vardır.Yoksa Allah her zaman dinini ikame edecek güce sahiptir.

Son olarak,Allah ın bu dine daveti ve bu dinde nelerin yapılması ve nelerin yapılmaması gerektiğini daha önceki Rasullerede bildirmiştir. Bu davete uyanlar olduğu gibi uymayanlarda olmuştur.İsa as gönderildiğinde, bir çoğu iyiliğin yoluna girmişlerdi ama, ondan sonra ümmeti, ruhbanlık bid'atine saplanıverdi.Ruhbanlığın aynısı bu gün kendini müslüman olduğunu idda eden ve günde yüzlerce kez zikir adı altında Allah ı andığını söyleyen diğer taraftan hiç bir şeye karışmayan ve Allah Rasulu Muhammed as mın yapmadığı bir kaç gün ve ibadet şekli tayin edip bunlarla sınırlı kalanlarda aynı İsa as mın dönemindeki RUHBANLIK BİDATİNE SAPLANMIŞLARDIR..

Bu gün daha önce ata dedeleri bu topraklar üzerinde islamı hakim kılmış, bu gün ise müstekbir tağutlarca,mustazaflaştırılarak her türlü zulmun yapıldığı coğrafyada yangın olmasına ve bu yangında kadın,yaşlı,çocuklar ve mazlumlar hertürlü tecavüz ve zulmu görmesine rağmen birileri ilk başta burda ne yapılması gerektiği için başta kendisi çalışmıyorsa ve sizi zikir adı altında neye çağırıyorsa bu çağrı sadece ve sadece sizi kandırma projesi ve RUHBANLIK BİDATİDİR...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Cin suresini sorularla tanıyalım Medine-web Sorularla Sureleri Tanıyalım 43 27 Nisan 2016 06:49
Tur Suresini Sorularla Tanıyalım Medine-web Sorularla Sureleri Tanıyalım 27 07 Nisan 2016 18:21
Rum Suresini Sorularla Tanıyalım Nesli_Nur Sorularla Sureleri Tanıyalım 75 18 Mart 2016 06:36
Nur suresini sorularla tanıyalım Tuba_ Sorularla Sureleri Tanıyalım 32 14 Mart 2016 06:40
Ra'd Suresini Sorularla Tanıyalım Medine-web Sorularla Sureleri Tanıyalım 54 03 Mart 2016 17:24

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.