Medineweb Forum/Huzur Adresi
Geri Git   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KUR'ÂN-I KERİM.::. > Kurân-ı Kerîm > Sorularla Sureleri Tanıyalım

Konu Bilgisi: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi:  12.Ekim.2015 (10:03), Konuya Son Cevap : 09.Eylül.2017 (21:44). Konuya 14 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 12.Ekim.2015, 10:03   Mesaj No:1
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik tarihi: 09.Şubat.2014
Arkadaşları:54
Cinsiyet:Bayan
Mesajlar: 7.270
Konular: 533
Beğenildi:2011
Beğendi:1307
Takdirleri:1632951
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Alak , Beyyine ve Kadir Surelerini Sorularla Tanıyalım

Alak , Beyyine ve Kadir Surelerini Sorularla Tanıyalım





1. Alak Suresi hakkında aşağıdakilerden hangisi doğrudur ?

a. Kur'anı Kerim'in 96. suresi ve 19 ayetten oluşmakta
b. Alak , Arapça kan pıhtısı anlamına gelir.
c. İlk beş ayeti Kur'anın inen ilk ayetleridir.
d. Alak suresi Müslümanlığın okumaya ve eğitime verdiği önemi vurgulamaktadır.
e. Hepsi



2. Alak suresine ismini veren ayet hangisidir?

a. Yaratan Rabbinin adıyla oku...
b. O insanı bir alak'tan yarattı..
c. Her ikiside



3. Aşağıdaki surelerden hangisinde '' Tilavet Secdesi '' bulunmaktadır?

a. Kadir suresi
b. Beyyine suresi
c. Alak suresi
d. Hiçbiri



5. Kadir suresinin nüzül sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

a. Hz. Peygambere (sav) ümmetinin ömrü gösterilmiş, Resulullah (sav) önceki ümmetlerin ömrüne nisbetle kısa olduğu için amelde onların uzun ömürde işlediklerine yetişemezler diye bu ömrü kısa bulmuş. Bunun üzerine Cenab-ı Hak (cc) bin aydan hayırlı olan Kadir gecesini vermiştir.
b. Arabistan halkına gönderilmiş olan peygamberin isminin bu sureye verilmesi
c. Hz. Ömer'in bu sure ile Müslüman olması
d. Allah'ın gökleri ve yeri aydınlatan nurundan bahsetmiştir




6. Beyyine suresi ile ilgili hangisi doğrudur ?

a. Medine'de nazil olmuş, 97. sure ve 8 ayettir.
b. Birinci ayette açık delil anlamına gelen el- Beyyine kelimesi sureye ad olmuştur.
c. Bahsedilen Beyyine Peygamber Efendimiz (sav) 'dir.
d. Hepsi
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Sakın Vazgeçme Barzani /Medineweb Manşet Gazete Manşetleri-Gündem nurşen35 0 17 24.Eylül.2017 21:57
Suriye'li Çocuk / Medineweb Serbest Kürsü Mihrinaz 1 18 24.Eylül.2017 17:21
Kadınlar Pantolon Giymesin,Kaşlarını... Gazete Manşetleri-Gündem Mihrinaz 1 38 23.Eylül.2017 20:23
Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 Yılı Umre... Gazete Manşetleri-Gündem nurşen35 0 21 23.Eylül.2017 20:17
Barzani:''Yahudi Kürt Devleti'' İçin Sonunda... Gazete Manşetleri-Gündem AlimOğlu 4 74 23.Eylül.2017 20:08

Alt 12.Ekim.2015, 12:04   Mesaj No:2
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik tarihi: 15.Kasım.2011
Arkadaşları:62
Cinsiyet:bayan
Bulunduğu yer:Trabzon
Yaş:37
Mesajlar: 6.643
Konular: 336
Beğenildi:3697
Beğendi:2601
Takdirleri:1570399
Takdir Et:
Standart Cevap: Alak , Beyyine ve Kadir Surelerini Sorularla Tanıyalım

[



1. Alak Suresi hakkında aşağıdakilerden hangisi doğrudur ?

a. Kur'anı Kerim'in 96. suresi ve 19 ayetten oluşmakta
b. Alak , Arapça kan pıhtısı anlamına gelir.
c. İlk beş ayeti Kur'anın inen ilk ayetleridir.
d. Alak suresi Müslümanlığın okumaya ve eğitime verdiği önemi vurgulamaktadır.
e. Hepsi



2. Alak suresine ismini veren ayet hangisidir?

a. Yaratan Rabbinin adıyla oku...
b. O insanı bir alak'tan yarattı..
c. Her ikiside



3. Aşağıdaki surelerden hangisinde '' Tilavet Secdesi '' bulunmaktadır?

a. Kadir suresi
b. Beyyine suresi
c. Alak suresi
d. Hiçbiri

19. Ey doğru yolda olan! Sakın ona uyma; sen secde et, Rabbine yaklaş.”


5. Kadir suresinin nüzül sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

a. Hz. Peygambere (sav) ümmetinin ömrü gösterilmiş, Resulullah (sav) önceki ümmetlerin ömrüne nisbetle kısa olduğu için amelde onların uzun ömürde işlediklerine yetişemezler diye bu ömrü kısa bulmuş. Bunun üzerine Cenab-ı Hak (cc) bin aydan hayırlı olan Kadir gecesini vermiştir.
b. Arabistan halkına gönderilmiş olan peygamberin isminin bu sureye verilmesi
c. Hz. Ömer'in bu sure ile Müslüman olması
d. Allah'ın gökleri ve yeri aydınlatan nurundan bahsetmiştir




6. Beyyine suresi ile ilgili hangisi doğrudur ?

a. Medine'de nazil olmuş, 97. sure ve 8 ayettir.
b. Birinci ayette açık delil anlamına gelen el- Beyyine kelimesi sureye ad olmuştur.
c. Bahsedilen Beyyine Peygamber Efendimiz (sav) 'dir.
d. Hepsi
__________________

《 " Lâ Edrî " Nısfu'l-İlm 》

Alıntı ile Cevapla
Alt 13.Ekim.2015, 05:14   Mesaj No:3
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik tarihi: 09.Şubat.2014
Arkadaşları:54
Cinsiyet:Bayan
Mesajlar: 7.270
Konular: 533
Beğenildi:2011
Beğendi:1307
Takdirleri:1632951
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Alak , Beyyine ve Kadir Surelerini Sorularla Tanıyalım

Alıntı:
mihrinaz Üyemizden Alıntı Mesajı göster

5. Kadir suresinin nüzül sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

a. Hz. Peygambere (sav) ümmetinin ömrü gösterilmiş, Resulullah (sav) önceki ümmetlerin ömrüne nisbetle kısa olduğu için amelde onların uzun ömürde işlediklerine yetişemezler diye bu ömrü kısa bulmuş. Bunun üzerine Cenab-ı Hak (cc) bin aydan hayırlı olan Kadir gecesini vermiştir.
b. Arabistan halkına gönderilmiş olan peygamberin isminin bu sureye verilmesi
c. Hz. Ömer'in bu sure ile Müslüman olması
d. Allah'ın gökleri ve yeri aydınlatan nurundan bahsetmiştir
mhrinaz hocam 5. sorunun cevabı a şıkkı olacaktı...
Diğer cevaplarınız doğru


Bu gecenin gizli tutulmasının sırrı, bu geceyi araştıran kişinin bütün geceleri ihya ederek daha fazla sevaba ulaşmasıdır.
Yüce Allah'ın isimleri içinde ism-i azam gizlenmiştir.
Cuma günü içinde duaların kabul edildiği saat gizlenmiştir.
Hangi taatin içinde Yüce Allah'ın razı olacağı gizlidir.
Yine hangi günahın içinde Yüce Allah'ın kuluna gazap edeceği gizlidir.
Kulları içinde kimin Allah dostu olduğu da gizlenmiştir. Bunun sebebi belki bu kimse Allah dostudur diyerek , herkese karşı güzel zanla bakmak ve edeple davranmaktır.
Ayette '' bin aydan hayırlıdır '' şeklinde özellikle bin sayısının zikredilmesi iki sebeple olabilir.
Bir defasında Resulullah (sav) ashabına İsrailoğullarından bir adam bahsetmişti. Bu adamın silahını kuşanarak Allah yolunda bin ay cihad ettiğini haber verdi. Bunu dinleyen müminler onun haline şaşırdılar , ameline hayran oldular. Kendi amelleri gözlerinde küçüldü, buna çok üzüldüler. O zaman Allah'ü Teala onların bu gazinin bin aylık amelinden daha hayırlı olan Kadir gecesini verdi.
Bir diğer rivayette ;
Hz. Resulullah (sav) diğer bütün ümmetlerin ömürlerini gördü ve onlara göre ümmetinin ömrünü kısa buldu. Diğer ümmetlerin yaptığı amelleri ümmetinin yapamayacağından korktu, buna üzüldü.
Bunun üzerine Allah'ü Teala ona Kadir gecesini verdi ve bu geceyi diğer ümmetlerin bin ayından daha hayırlı yaptı.

Hadis No : 0858
Ravi:
Tanım: İmam Malik'in Muvatta'da kaydına göre şu rivayet kendine ulaşmıştır: "Hz. Peygamber (sav)'e ümmetinin ömrü gösterilmiş. Resulullah (sa}, önceki ümmetlerin ömrüne nisbetle kısa olduğu için, amelde onların uzun ömürde işlediklerine yetişemezler diye bu ömrü kısa bulmuş. Bunun üzerine Cenab-ı Hakk bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesini vermiştir."
Kaynak: Muvatta, İ'tikaf 15, (1, 321)
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 13.Ekim.2015, 05:38   Mesaj No:4
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik tarihi: 09.Şubat.2014
Arkadaşları:54
Cinsiyet:Bayan
Mesajlar: 7.270
Konular: 533
Beğenildi:2011
Beğendi:1307
Takdirleri:1632951
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Alak , Beyyine ve Kadir Surelerini Sorularla Tanıyalım

7. Alak Suresi ile ilgili hangi bilgi doğrudur?

a. Doksan iki kelime, ikiyüz seksen harfden ibarettir.
b. Fasılası '' kaf , mim, ye , te ,be'' dir.
c. Sure Kalem suresi olarakta adlandırılmıştır.
d. Hepsi



8. Alak suresi hakkındaki hangi bilgi doğrudur?

a. Sure ikinci ayette geçen ve '' asılıp tutunan'' anlamına gelen alak kelimesinden almıştır.
b. İlk beş ayet Hz. Peygambere gelen ilk vahiy sureler, geri kalan sureler Ebu Cehil hakkında indiği rivayet edilmiştir.
c. Nüzül sırasına göre 1. suredir.
d. Hepsi



9. Alak Suresinin temel konusu hangisidir?

a. Allah'ın isminin tesbih edilmesi
b. İnsanın '' alak ''tan yaratılması
c. Kendini beğenmişlik ve nankörlük
d. Hepsi



10. Aşağıdakilerden hangisi Beyyine suresinin temel konusudur?

a. Bu surede mukaddes kitab ile birlikte bir Peygamber gönderilmesi açıklanmıştır.
b. Ehli kitabın sapıklığı açıklanarak onların sapık yollara düşmelerinin sebebi olarak Allah'dan hidayet gelmemesi olmadığı belirtilmiştir.
c. Allah (cc) tekrar bir Peygamber aracılığıyla hidayet gönderdikten sonra sapıklıklarında devam ederse sapıklıklarının sorumluluğu daha da artacaktır.
d. Hepsi


11. Kadir Gecesi hangi gecedir?

a. Zilhicce ayının ilk haftasında gizlidir
b. Şaban ayının 14. gecesidir.
c. Recep ayının ilk Cuma gecesidir
d. Ramazan ayının 27. gecesidir
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 15.Ekim.2015, 13:11   Mesaj No:5
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik tarihi: 15.Kasım.2011
Arkadaşları:62
Cinsiyet:bayan
Bulunduğu yer:Trabzon
Yaş:37
Mesajlar: 6.643
Konular: 336
Beğenildi:3697
Beğendi:2601
Takdirleri:1570399
Takdir Et:
Standart Cevap: Alak , Beyyine ve Kadir Surelerini Sorularla Tanıyalım

7. Alak Suresi ile ilgili hangi bilgi doğrudur?

a. Doksan iki kelime, ikiyüz seksen harfden ibarettir.
b. Fasılası '' kaf , mim, ye , te ,be'' dir.
c. Sure Kalem suresi olarakta adlandırılmıştır.
d. Hepsi



8. Alak suresi hakkındaki hangi bilgi doğrudur?

a. Sure ikinci ayette geçen ve '' asılıp tutunan'' anlamına gelen alak kelimesinden almıştır.
b. İlk beş ayet Hz. Peygambere gelen ilk vahiy sureler, geri kalan sureler Ebu Cehil hakkında indiği rivayet edilmiştir.
c. Nüzül sırasına göre 1. suredir.
d. Hepsi



9. Alak Suresinin temel konusu hangisidir?

a. Allah'ın isminin tesbih edilmesi
b. İnsanın '' alak ''tan yaratılması
c. Kendini beğenmişlik ve nankörlük
d. Hepsi



10. Aşağıdakilerden hangisi Beyyine suresinin temel konusudur?

a. Bu surede mukaddes kitab ile birlikte bir Peygamber gönderilmesi açıklanmıştır.
b. Ehli kitabın sapıklığı açıklanarak onların sapık yollara düşmelerinin sebebi olarak Allah'dan hidayet gelmemesi olmadığı belirtilmiştir.
c. Allah (cc) tekrar bir Peygamber aracılığıyla hidayet gönderdikten sonra sapıklıklarında devam ederse sapıklıklarının sorumluluğu daha da artacaktır.
d. Hepsi


11. Kadir Gecesi hangi gecedir?

a. Zilhicce ayının ilk haftasında gizlidir
b. Şaban ayının 14. gecesidir.
c. Recep ayının ilk Cuma gecesidir
d. Ramazan ayının 27. gecesidir
__________________

《 " Lâ Edrî " Nısfu'l-İlm 》

Alıntı ile Cevapla
Alt 15.Ekim.2015, 18:04   Mesaj No:6
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik tarihi: 09.Şubat.2014
Arkadaşları:54
Cinsiyet:Bayan
Mesajlar: 7.270
Konular: 533
Beğenildi:2011
Beğendi:1307
Takdirleri:1632951
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Alak , Beyyine ve Kadir Surelerini Sorularla Tanıyalım

Alıntı:
mihrinaz Üyemizden Alıntı Mesajı göster
11. Kadir Gecesi hangi gecedir?

a. Zilhicce ayının ilk haftasında gizlidir
b. Şaban ayının 14. gecesidir.
c. Recep ayının ilk Cuma gecesidir
d. Ramazan ayının 27. gecesidir
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 15.Ekim.2015, 18:36   Mesaj No:7
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik tarihi: 09.Şubat.2014
Arkadaşları:54
Cinsiyet:Bayan
Mesajlar: 7.270
Konular: 533
Beğenildi:2011
Beğendi:1307
Takdirleri:1632951
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Alak , Beyyine ve Kadir Surelerini Sorularla Tanıyalım

12. Hangi surede ve ayette Cenab-ı Hakkın Rablik sıfatı zikredilerek O'nun herşeyin sahibi olduğuna varlıkları terbiye ettiğine , onları layık oldukları makama derece derece ulaştırdığına dikkat çekmiştir?

a. Kadir suresi , 2. ayet '' Kadir gecesinin ne olduğunu bilirmisin.''
b. Beyyine suresi 2. ayet '' Allah tarafından gönderilip kendilerine tertemiz sahifeleri (Kur'anı ) okuyan Peygamberdir''
c. Alak suresi 1. ayet '' Yaratan Rabbinin adıyla oku ''
d. Hiçbiri




13. O insanı bir nutfeden yarattı, ayetinde bize anlatılmak istenen nedir ?

a. Allah'ın yarattığı her varlıkta ve yaptığı işlerde şaşılacak şeyler vardır
b. Allah'ü Teala'nın insanı en güzel biçimde yarattığı zikredilmiştir
c. Hayırlara muvaffak olmak ancak yüce Allah'ın yardımı ile mümkündür.
d. Bilki insan ceset ve ruhtan oluşmuştur.



14. Beyyine suresi '' Onların Rableri katında mükafatları altından ırmaklar akan içinde devamlı olarak kalacakları Adn Cennetleridir. Allah kendilerinden hoşnut olmuş onlar da Allah'dan hoşnut olmuştur''
8. ayetinde İnsanlar içinde öyle kimseler vardır ki, Allah katında meleklerden daha şerefli ve üstündür''
Ayetin Alimler tarafından tefsiri aşağıdakilerden hangisidir?

a. Meleklerin aklı vardır, şehvet duygusu yoktur. Hayvanların şehveti vardır, aklı yoktur. İnsanın hem aklı hem de şehveti vardır. Kimin aklı şehvetine galip gelirse o kimse, melekler gibi ya da onlardan daha faziletli olur. Kimin de şehveti aklına galip gelirse o kimse, hayvanlar gibi ya da onlardan daha sapık bir halde olur
b. Kalp ehli arifler için bütün vakitler Kadir gecesidir
c. O insan Allah'ın gördüğünü bilmez mi..
d. O Rab ki, insana kalemle yazmayı ve bilmediklerini öğretti




15. Kadir suresinde geçen '' O gecede Rablerinin izniyle melekler ve Ruh her iş için iner , dururlar '' ayetinde Ruh ve meleklerin inmesiyle kastedilen aşağıdakilerden hangisidir?

a. Cebrail (as) ve bu gecede melekler yeryüzüne inerler, insanlara selam verirler
b. İlahi rahmet ve melekler insanların dualarına amin derler
c. Ruh ( ancak meleklerin bu gece gördükleri diğer bir melektir ) ve melekler yeryüzüne değil, dünya semasına inerler
d. Cebrail (as) ve meleklerin inişleri kendi başlarına değil, Allah'ın izniyle olur ve yeni sene içinde olacak bütün işleri meleklerine bildirir.
e. Hepsi..



16. Kadir suresi 5. ayet '' O baştan sona selam ve selamet gecesidir '' buyrulmuştur. Kadir gecesine selam ve selamet gecesi denmesinin amacı nedir?

a. Melekler o gece , ayakta olan , oturan , Kur'an okuyan ve namaz kılan her mümine selam verirler ve Allah'ü Teala bu gece hayır -selamet olan şeyleri takdir eder.
b. Allah'ın tek olduğu bütün varlıkların ihtiyacını görmesidir
c. Aslında gecenin şerrinden sığınmadır
d. Allah'a sığınılacak gece karanlığının insanı saran tehlikeden yüce Allah'a sığınılması gerektiği



17. Beyyine suresinde 5. ayette '' Halbuki onlara ancak dini yalnız Allah için yaşayarak ve hanif olarak Allah'a kulluk etmeleri , namaz kılmaları ve zekat vermeleri emrolunmuştur. Sağlam din de budur'' buyrulmuştur.
'' Sağlam din de budur '' cümlesinden anlamamız gereken nedir?


a. Dini Allah'a has kılmak , onu sırf Allah rızası için yaşamaktır
b. Bütün bozuk inanç ve itikadlardan uzaklaşıp tevhid üzere kalmak ve İslam'a tam yönelmektir
c. Allah'ın birliğini kabul etmek, şirkten uzaklaşmak ve amellerle riyayı terketmek
d. Tevhid üzere kurulu namaz ve zekatı emreden İslam, en doğru, en sağlam dindir
e. Hepsi



18. İhlasın derecesi aşağıdakilerden hangisidir?

a. Dünyada ya da ahirette elde edeceği bir menfaat için Allah'a kulluk yapmak
b. Ahiret nimetlerini isteyerek Allah'a kulluk yapmak
c. Kul olduğunu bilerek ve muhabbetle Allah'a kulluk yapmak
d. Hepsi





19. Alak Suresinin temel mesajı aşağıdakilerden hangisidir?

a. Sure Yüce Allah'ın ebedi mucize olan bu Kur'anı değerli Peygamberine indirmek suretiyle ona lütufta bulunduğunu belirtir
b. Güç ve servetine güvenerek insanın taşkınlık yaptığından ve Allah'ın emirlerine isyan ettiğinden sure bahseder
c. Sure okuma ve öğrenmeye davet ile başlayıp, namaz ve ibadetle sona erer. Böylece ilim-amel ilişkisini ortaya koyar.
d. Hepsi




20. Alak suresinin temel mesajını en doğru şekilde bildiren aşağıdakilerden hangisidir?

a. İnsan '' alak '' adı verilen bir maddeden yaratılımıştır
b. İnsanın yaratılışındaki ilk maddeden değil, yaratılışın ana karnındaki ilk merhalesinden bahsedilmektedir
c. Ana karnındaki insanın öncelikle bir kan pıhtısı görüntüsünde, rahim duvarına asılı duruşu, embriyo hali anlatılmaktadır
d. Hepsi



21. '' İman edip salih amel işleyenlere gelince....... '' ayeti kerimedeki boş kalan kısmını tamamlayınız?

a. huşu sahipleri içindedirler
b. onlar halkın en şerli olanlarıdır
c. onlar halkın en hayırlısıdır
d. Allah'dan hoşnut olmuşlardır




22. '' O fecrin doğuşuna kadar devam eder'' ayetinde anlatılmak istenen nedir ?

a. Kadir gecesi tan yerinin ağarmasıyla biter
b. Melekler fecre kadar sırasıyla grup grup inerler
c. Melekler fecre kadar selam verirler
d. Hepsi




23. '' Kadir gecesinin ne olduğunu bilir misin'' ayetindeki bu sualin sorulasıyla hangisinin şanı yüceltilmiştir?

a. Kur'anı Kerim'in
b. İslam aleminin mübarek günlerinin
c. Dini bayramların
d. Hiçbiri



24. Kadir gecesi ile ilgili en önemli olan aşağıdakilerden hangisidir?

a. Kur'anın indirilmeye başlanması bu gecede olmuştur
b. Kur'an dünya semasına bütünüyle toptan bu gecede olmuştur
c. Kur'an levh-i mahfuz'dan dünya semasına Kadir gecesinde toptan bir defada indirilmiştir
d. Yirmi üç senede Hz. Peygambere (sav) parça parça indirilmiştir
e. Hepsi



25. Alak suresinde '' alnından yakalanıp Cehenneme atılacak '' olan kimdir?

a. Putlara tapanlar
b. Ebu Cehil
c. Yahudiler
d. İmandan dönenler



26. Alak suresi kalp ve bedenle Rabbe kavuşmayı nasıl emretmiştir?

a. Secde et de Allah'a yaklaş
b. Gerçek şu ki insan azar
c. O insan Allah'ın gördüğünü bilmez mi
d. Oku Rabbin çok büyük kerem sahibidir
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 16.Ekim.2015, 17:56   Mesaj No:8
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik tarihi: 15.Kasım.2011
Arkadaşları:62
Cinsiyet:bayan
Bulunduğu yer:Trabzon
Yaş:37
Mesajlar: 6.643
Konular: 336
Beğenildi:3697
Beğendi:2601
Takdirleri:1570399
Takdir Et:
Standart Cevap: Alak , Beyyine ve Kadir Surelerini Sorularla Tanıyalım

12. Hangi surede ve ayette Cenab-ı Hakkın Rablik sıfatı zikredilerek O'nun herşeyin sahibi olduğuna varlıkları terbiye ettiğine , onları layık oldukları makama derece derece ulaştırdığına dikkat çekmiştir?

a. Kadir suresi , 2. ayet '' Kadir gecesinin ne olduğunu bilirmisin.''
b. Beyyine suresi 2. ayet '' Allah tarafından gönderilip kendilerine tertemiz sahifeleri (Kur'anı ) okuyan Peygamberdir''
c. Alak suresi 1. ayet '' Yaratan Rabbinin adıyla oku ''
d. Hiçbiri




13. O insanı bir nutfeden yarattı, ayetinde bize anlatılmak istenen nedir ?

a. Allah'ın yarattığı her varlıkta ve yaptığı işlerde şaşılacak şeyler vardır
b. Allah'ü Teala'nın insanı en güzel biçimde yarattığı zikredilmiştir
c. Hayırlara muvaffak olmak ancak yüce Allah'ın yardımı ile mümkündür.
d. Bilki insan ceset ve ruhtan oluşmuştur.



14. Beyyine suresi '' Onların Rableri katında mükafatları altından ırmaklar akan içinde devamlı olarak kalacakları Adn Cennetleridir. Allah kendilerinden hoşnut olmuş onlar da Allah'dan hoşnut olmuştur''
8. ayetinde İnsanlar içinde öyle kimseler vardır ki, Allah katında meleklerden daha şerefli ve üstündür''
Ayetin Alimler tarafından tefsiri aşağıdakilerden hangisidir?

a. Meleklerin aklı vardır, şehvet duygusu yoktur. Hayvanların şehveti vardır, aklı yoktur. İnsanın hem aklı hem de şehveti vardır. Kimin aklı şehvetine galip gelirse o kimse, melekler gibi ya da onlardan daha faziletli olur. Kimin de şehveti aklına galip gelirse o kimse, hayvanlar gibi ya da onlardan daha sapık bir halde olur
b. Kalp ehli arifler için bütün vakitler Kadir gecesidir
c. O insan Allah'ın gördüğünü bilmez mi..
d. O Rab ki, insana kalemle yazmayı ve bilmediklerini öğretti




15. Kadir suresinde geçen '' O gecede Rablerinin izniyle melekler ve Ruh her iş için iner , dururlar '' ayetinde Ruh ve meleklerin inmesiyle kastedilen aşağıdakilerden hangisidir?

a. Cebrail (as) ve bu gecede melekler yeryüzüne inerler, insanlara selam verirler
b. İlahi rahmet ve melekler insanların dualarına amin derler
c. Ruh ( ancak meleklerin bu gece gördükleri diğer bir melektir ) ve melekler yeryüzüne değil, dünya semasına inerler
d. Cebrail (as) ve meleklerin inişleri kendi başlarına değil, Allah'ın izniyle olur ve yeni sene içinde olacak bütün işleri meleklerine bildirir.
e. Hepsi..



16. Kadir suresi 5. ayet '' O baştan sona selam ve selamet gecesidir '' buyrulmuştur. Kadir gecesine selam ve selamet gecesi denmesinin amacı nedir?

a. Melekler o gece , ayakta olan , oturan , Kur'an okuyan ve namaz kılan her mümine selam verirler ve Allah'ü Teala bu gece hayır -selamet olan şeyleri takdir eder.
b. Allah'ın tek olduğu bütün varlıkların ihtiyacını görmesidir
c. Aslında gecenin şerrinden sığınmadır
d. Allah'a sığınılacak gece karanlığının insanı saran tehlikeden yüce Allah'a sığınılması gerektiği



17. Beyyine suresinde 5. ayette '' Halbuki onlara ancak dini yalnız Allah için yaşayarak ve hanif olarak Allah'a kulluk etmeleri , namaz kılmaları ve zekat vermeleri emrolunmuştur. Sağlam din de budur'' buyrulmuştur.
'' Sağlam din de budur '' cümlesinden anlamamız gereken nedir?


a. Dini Allah'a has kılmak , onu sırf Allah rızası için yaşamaktır
b. Bütün bozuk inanç ve itikadlardan uzaklaşıp tevhid üzere kalmak ve İslam'a tam yönelmektir
c. Allah'ın birliğini kabul etmek, şirkten uzaklaşmak ve amellerle riyayı terketmek
d. Tevhid üzere kurulu namaz ve zekatı emreden İslam, en doğru, en sağlam dindir
e. Hepsi



18. İhlasın derecesi aşağıdakilerden hangisidir?

a. Dünyada ya da ahirette elde edeceği bir menfaat için Allah'a kulluk yapmak
b. Ahiret nimetlerini isteyerek Allah'a kulluk yapmak
c. Kul olduğunu bilerek ve muhabbetle Allah'a kulluk yapmak
d. Hepsi





19. Alak Suresinin temel mesajı aşağıdakilerden hangisidir?

a. Sure Yüce Allah'ın ebedi mucize olan bu Kur'anı değerli Peygamberine indirmek suretiyle ona lütufta bulunduğunu belirtir
b. Güç ve servetine güvenerek insanın taşkınlık yaptığından ve Allah'ın emirlerine isyan ettiğinden sure bahseder
c. Sure okuma ve öğrenmeye davet ile başlayıp, namaz ve ibadetle sona erer. Böylece ilim-amel ilişkisini ortaya koyar.
d. Hepsi




20. Alak suresinin temel mesajını en doğru şekilde bildiren aşağıdakilerden hangisidir?

a. İnsan '' alak '' adı verilen bir maddeden yaratılımıştır
b. İnsanın yaratılışındaki ilk maddeden değil, yaratılışın ana karnındaki ilk merhalesinden bahsedilmektedir
c. Ana karnındaki insanın öncelikle bir kan pıhtısı görüntüsünde, rahim duvarına asılı duruşu, embriyo hali anlatılmaktadır
d. Hepsi



21. '' İman edip salih amel işleyenlere gelince....... '' ayeti kerimedeki boş kalan kısmını tamamlayınız?

a. huşu sahipleri içindedirler
b. onlar halkın en şerli olanlarıdır
c. onlar halkın en hayırlısıdır
d. Allah'dan hoşnut olmuşlardır

7. İman edip iyi işler yapanlara gelince, halkın en hayırlısı da onlardır. (beyyine)


22. '' O fecrin doğuşuna kadar devam eder'' ayetinde anlatılmak istenen nedir ?

a. Kadir gecesi tan yerinin ağarmasıyla biter
b. Melekler fecre kadar sırasıyla grup grup inerler
c. Melekler fecre kadar selam verirler
d. Hepsi




23. '' Kadir gecesinin ne olduğunu bilir misin'' ayetindeki bu sualin sorulasıyla hangisinin şanı yüceltilmiştir?

a. Kur'anı Kerim'in
b. İslam aleminin mübarek günlerinin
c. Dini bayramların
d. Hiçbiri



24. Kadir gecesi ile ilgili en önemli olan aşağıdakilerden hangisidir?

a. Kur'anın indirilmeye başlanması bu gecede olmuştur
b. Kur'an dünya semasına bütünüyle toptan bu gecede olmuştur
c. Kur'an levh-i mahfuz'dan dünya semasına Kadir gecesinde toptan bir defada indirilmiştir
d. Yirmi üç senede Hz. Peygambere (sav) parça parça indirilmiştir
e. Hepsi



25. Alak suresinde '' alnından yakalanıp Cehenneme atılacak '' olan kimdir?

a. Putlara tapanlar
b. Ebu Cehil
c. Yahudiler
d. İmandan dönenler



26. Alak suresi kalp ve bedenle Rabbe kavuşmayı nasıl emretmiştir?

a. Secde et de Allah'a yaklaş
b. Gerçek şu ki insan azar
c. O insan Allah'ın gördüğünü bilmez mi
d. Oku Rabbin çok büyük kerem sahibidir
nurşen35 Bu Mesajı beğendi.
__________________

《 " Lâ Edrî " Nısfu'l-İlm 》

Alıntı ile Cevapla
Alt 16.Ekim.2015, 19:38   Mesaj No:9
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik tarihi: 09.Şubat.2014
Arkadaşları:54
Cinsiyet:Bayan
Mesajlar: 7.270
Konular: 533
Beğenildi:2011
Beğendi:1307
Takdirleri:1632951
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Alak , Beyyine ve Kadir Surelerini Sorularla Tanıyalım

Alıntı:
mihrinaz Üyemizden Alıntı Mesajı göster

26. Alak suresi kalp ve bedenle Rabbe kavuşmayı nasıl emretmiştir?

a. Secde et de Allah'a yaklaş
b. Gerçek şu ki insan azar
c. O insan Allah'ın gördüğünü bilmez mi
d. Oku Rabbin çok büyük kerem sahibidir
Hepsi doğru mihrinaz hocam..

Sorularım bitmiştir , inşaallah çalışmalarımızdan faydalanmanız ümidiyle..

En kısa zamanda Alak , Kadir ve Beyyine sureleri hakkında bilgiler paylaşacağım...
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 22.Ekim.2015, 11:16   Mesaj No:10
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik tarihi: 15.Kasım.2011
Arkadaşları:62
Cinsiyet:bayan
Bulunduğu yer:Trabzon
Yaş:37
Mesajlar: 6.643
Konular: 336
Beğenildi:3697
Beğendi:2601
Takdirleri:1570399
Takdir Et:
Standart Cevap: Alak , Beyyine ve Kadir Surelerini Sorularla Tanıyalım

ALAK-BEYYİNE-KADİR SURELERİ TOPLU SORU VE CEVAPLARI..



1. Alak Suresi hakkında aşağıdakilerden hangisi doğrudur ?

a. Kur'anı Kerim'in 96. suresi ve 19 ayetten oluşmakta
b. Alak , Arapça kan pıhtısı anlamına gelir.
c. İlk beş ayeti Kur'anın inen ilk ayetleridir.
d.hepsi



2. Alak suresine ismini veren ayet hangisidir?

a. Yaratan Rabbinin adıyla oku...
b. O insanı bir alak'tan yarattı..
c. Her ikiside
d.hiçbiri



3. Aşağıdaki surelerden hangisinde '' Tilavet Secdesi '' bulunmaktadır?

a. Kadir suresi
b. Beyyine suresi
c. Alak suresi
d. Hiçbiri



4. Kadir suresinin nüzül sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

a. Hz. Peygambere (sav) ümmetinin ömrü gösterilmiş, Resulullah (sav) önceki ümmetlerin ömrüne nisbetle kısa olduğu için amelde onların uzun ömürde işlediklerine yetişemezler diye bu ömrü kısa bulmuş. Bunun üzerine Cenab-ı Hak (cc) bin aydan hayırlı olan Kadir gecesini vermiştir.
b. Arabistan halkına gönderilmiş olan peygamberin isminin bu sureye verilmesi
c. Hz. Ömer'in bu sure ile Müslüman olması
d. Allah'ın gökleri ve yeri aydınlatan nurundan bahsetmiştir




5. Beyyine suresi ile ilgili hangisi doğrudur ?

a. Medine'de nazil olmuş, 97. sure ve 8 ayettir.
b. Birinci ayette açık delil anlamına gelen el- Beyyine kelimesi sureye ad olmuştur.
c. Bahsedilen Beyyine Peygamber Efendimiz (sav) 'dir.
d. Hepsi

6. Alak Suresi ile ilgili hangi bilgi doğrudur?

a. Doksan iki kelime, ikiyüz seksen harfden ibarettir.
b. Fasılası '' kaf , mim, ye , te ,be'' dir.
c. Sure Kalem suresi olarakta adlandırılmıştır.
d. Hepsi



7. Alak suresi hakkındaki hangi bilgi doğrudur?

a. Sure ikinci ayette geçen ve '' asılıp tutunan'' anlamına gelen alak kelimesinden almıştır.
b. İlk beş ayet Hz. Peygambere gelen ilk vahiy sureler, geri kalan sureler Ebu Cehil hakkında indiği rivayet edilmiştir.
c. Nüzül sırasına göre 1. suredir.
d. Hepsi



8. Alak Suresinin temel konusu hangisidir?

a. Allah'ın isminin tesbih edilmesi
b. İnsanın '' alak ''tan yaratılması
c.HEPSİ
d. Kendini beğenmişlik ve nankörlük



9.. Aşağıdakilerden hangisi Beyyine suresinin temel konusudur?

a. Bu surede mukaddes kitab ile birlikte bir Peygamber gönderilmesi açıklanmıştır.
b. Ehli kitabın sapıklığı açıklanarak onların sapık yollara düşmelerinin sebebi olarak Allah'dan hidayet gelmemesi olmadığı belirtilmiştir.
c. Allah (cc) tekrar bir Peygamber aracılığıyla hidayet gönderdikten sonra sapıklıklarında devam ederse sapıklıklarının sorumluluğu daha da artacaktır.
d. Hepsi


10. Kadir Gecesi hangi gecedir?

a. Zilhicce ayının ilk haftasında gizlidir
b. Şaban ayının 14. gecesidir.
c. Recep ayının ilk Cuma gecesidir
d. Ramazan ayının 27. gecesidir

11. Hangi surede ve ayette Cenab-ı Hakkın Rablik sıfatı zikredilerek O'nun herşeyin sahibi olduğuna varlıkları terbiye ettiğine , onları layık oldukları makama derece derece ulaştırdığına dikkat çekmiştir?

a. Kadir suresi , 2. ayet '' Kadir gecesinin ne olduğunu bilirmisin.''
b. Beyyine suresi 2. ayet '' Allah tarafından gönderilip kendilerine tertemiz sahifeleri (Kur'anı ) okuyan Peygamberdir''
c. Alak suresi 1. ayet '' Yaratan Rabbinin adıyla oku ''
d. Hiçbiri




12. O insanı bir nutfeden yarattı, ayetinde bize anlatılmak istenen nedir ?

a. Allah'ın yarattığı her varlıkta ve yaptığı işlerde şaşılacak şeyler vardır
b. Allah'ü Teala'nın insanı en güzel biçimde yarattığı zikredilmiştir
c. Hayırlara muvaffak olmak ancak yüce Allah'ın yardımı ile mümkündür.
d. Bilki insan ceset ve ruhtan oluşmuştur.



13. Beyyine suresi '' Onların Rableri katında mükafatları altından ırmaklar akan içinde devamlı olarak kalacakları Adn Cennetleridir. Allah kendilerinden hoşnut olmuş onlar da Allah'dan hoşnut olmuştur''
8. ayetinde İnsanlar içinde öyle kimseler vardır ki, Allah katında meleklerden daha şerefli ve üstündür''
Ayetin Alimler tarafından tefsiri aşağıdakilerden hangisidir?

a. Meleklerin aklı vardır, şehvet duygusu yoktur. Hayvanların şehveti vardır, aklı yoktur. İnsanın hem aklı hem de şehveti vardır. Kimin aklı şehvetine galip gelirse o kimse, melekler gibi ya da onlardan daha faziletli olur. Kimin de şehveti aklına galip gelirse o kimse, hayvanlar gibi ya da onlardan daha sapık bir halde olur
b. Kalp ehli arifler için bütün vakitler Kadir gecesidir
c. O insan Allah'ın gördüğünü bilmez mi..
d. O Rab ki, insana kalemle yazmayı ve bilmediklerini öğretti




14. Kadir suresinde geçen '' O gecede Rablerinin izniyle melekler ve Ruh her iş için iner , dururlar '' ayetinde Ruh ve meleklerin inmesiyle kastedilen aşağıdakilerden hangisidir?

a. Cebrail (as) ve bu gecede melekler yeryüzüne inerler, insanlara selam verirler
b. İlahi rahmet ve melekler insanların dualarına amin derler
c. Ruh ( ancak meleklerin bu gece gördükleri diğer bir melektir ) ve melekler yeryüzüne değil, dünya semasına inerler
d. hepsi


15. Kadir suresi 5. ayet '' O baştan sona selam ve selamet gecesidir '' buyrulmuştur. Kadir gecesine selam ve selamet gecesi denmesinin amacı nedir?

a. Melekler o gece , ayakta olan , oturan , Kur'an okuyan ve namaz kılan her mümine selam verirler ve Allah'ü Teala bu gece hayır -selamet olan şeyleri takdir eder.
b. Allah'ın tek olduğu bütün varlıkların ihtiyacını görmesidir
c. Aslında gecenin şerrinden sığınmadır
d. Allah'a sığınılacak gece karanlığının insanı saran tehlikeden yüce Allah'a sığınılması gerektiği



16. Beyyine suresinde 5. ayette '' Halbuki onlara ancak dini yalnız Allah için yaşayarak ve hanif olarak Allah'a kulluk etmeleri , namaz kılmaları ve zekat vermeleri emrolunmuştur. Sağlam din de budur'' buyrulmuştur.
'' Sağlam din de budur '' cümlesinden anlamamız gereken nedir?


a. Dini Allah'a has kılmak , onu sırf Allah rızası için yaşamaktır
b. Bütün bozuk inanç ve itikadlardan uzaklaşıp tevhid üzere kalmak ve İslam'a tam yönelmektir
c. Allah'ın birliğini kabul etmek, şirkten uzaklaşmak ve amellerle riyayı terketmek
d. hepsi


17. İhlasın derecesi aşağıdakilerden hangisidir?

a. Dünyada ya da ahirette elde edeceği bir menfaat için Allah'a kulluk yapmak
b. Ahiret nimetlerini isteyerek Allah'a kulluk yapmak
c. Dünya menfaati için çalışmak
d.Kul olduğunu bilerek ve muhabbetle Allah'a kulluk yapmak






18. Alak Suresinin temel mesajı aşağıdakilerden hangisidir?

a. Sure Yüce Allah'ın ebedi mucize olan bu Kur'anı değerli Peygamberine indirmek suretiyle ona lütufta bulunduğunu belirtir
b. Güç ve servetine güvenerek insanın taşkınlık yaptığından ve Allah'ın emirlerine isyan ettiğinden sure bahseder
c. Sure okuma ve öğrenmeye davet ile başlayıp, namaz ve ibadetle sona erer. Böylece ilim-amel ilişkisini ortaya koyar.
d. Hepsi




19. Alak suresinin temel mesajını en doğru şekilde bildiren aşağıdakilerden hangisidir?

a. İnsan '' alak '' adı verilen bir maddeden yaratılımıştır
b. İnsanın yaratılışındaki ilk maddeden değil, yaratılışın ana karnındaki ilk merhalesinden bahsedilmektedir
c. Ana karnındaki insanın öncelikle bir kan pıhtısı görüntüsünde, rahim duvarına asılı duruşu, embriyo hali anlatılmaktadır
d. Hepsi



20. '' İman edip salih amel işleyenlere gelince....... '' ayeti kerimedeki boş kalan kısmını tamamlayınız?

a. huşu sahipleri içindedirler
b. onlar halkın en şerli olanlarıdır
c. onlar halkın en hayırlısıdır
d. Allah'dan hoşnut olmuşlardır




21. '' O fecrin doğuşuna kadar devam eder'' ayetinde anlatılmak istenen nedir ?

a. Kadir gecesi tan yerinin ağarmasıyla biter
b. Melekler fecre kadar sırasıyla grup grup inerler
c. Melekler fecre kadar selam verirler
d. Hepsi




22. '' Kadir gecesinin ne olduğunu bilir misin'' ayetindeki bu sualin sorulasıyla hangisinin şanı yüceltilmiştir?

a. Kur'anı Kerim'in
b. İslam aleminin mübarek günlerinin
c. Dini bayramların
d. Hiçbiri



23. Kadir gecesi ile ilgili en önemli olan aşağıdakilerden hangisidir?

a. Kur'anın indirilmeye başlanması bu gecede olmuştur
b. Kur'an dünya semasına bütünüyle toptan bu gecede olmuştur
c. Kur'an levh-i mahfuz'dan dünya semasına Kadir gecesinde toptan bir defada indirilmiştir
d. hepsi


24. Alak suresinde '' alnından yakalanıp Cehenneme atılacak '' olan kimdir?

a. Putlara tapanlar
b. Ebu Cehil
c. Yahudiler
d. İmandan dönenler



25.. Alak suresi kalp ve bedenle Rabbe kavuşmayı nasıl emretmiştir?

a. Secde et de Allah'a yaklaş
b. Gerçek şu ki insan azar
c. O insan Allah'ın gördüğünü bilmez mi
d. Oku Rabbin çok büyük kerem sahibidir

CEVAPLAR..
1.D

2.C
3.C (19)
4.A
5.D
6.D
7.D
8.C
9.D
10.D
11.C
12.B
13.A
14.D
15.A
16.D
17.C
18.D
19.D
20.C (7)
21.D
22.A
23.D
24.B
25.A

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________

《 " Lâ Edrî " Nısfu'l-İlm 》

Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler

Yukarıdaki Konu Başlığına Benzeyen,Medineweb'de Otomotik Bulunan 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
İHLAS-FELAK ve NAS Surelerini Sorularla Tanıyalım Mihrinaz Sorularla Sureleri Tanıyalım 14 10.Haziran.2016 16:50
Kafirun ve Nasr Surelerini Sorularla Tanıyalım Esma_Nur Sorularla Sureleri Tanıyalım 11 06.Haziran.2016 21:14
FECR ve BELED Surelerini Sorularla Tanıyalım nurşen35 Sorularla Sureleri Tanıyalım 12 16.Mayıs.2016 05:02
A'la ve Gaşiye Surelerini Sorularla Tanıyalım FECR Sorularla Sureleri Tanıyalım 24 13.Mayıs.2016 15:29
Alak , Kadir ve Beyyine Sureleri Bize Ne Anlatıyor nurşen35 Tefsir Çalışmaları 2 17.Ekim.2015 12:09

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

  Medineweb Ana Sayfasının en iyi Görüntüsü 1280*768 olarak ayarlıdır.

 Camii Vakitmatik



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266