Medineweb Forum/Huzur Adresi
Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Tatlılar

Konu Kimliği: Konu Sahibi mehmet akif2,Açılış Tarihi:  24 Şubat 2012 (20:40), Konuya Son Cevap : 20 Mayıs 2018 (20:42). Konuya 2 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı5Kez Beğenildi
  • 3 Beğenen mehmet akif2
  • 2 Beğenen Mihrinaz
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 24 Şubat 2012, 20:40   Mesaj No:1
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: mehmet akif2 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:38
Mesaj: 7.673
Konular: 424
Beğenildi:2135
Beğendi:4720
Takdirleri:2556
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Haşhaşlı Revani Tatlısı /medineweb mutfağı

Haşhaşlı Revani Tatlısı /medineweb mutfağı

haşhaşlı Revani tatlısı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 buçuk su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ(bu önemli yağ fazla konunca tatlı tepsinin dibinden kalkmıyor)
1 su bardağından biraz eksik yani çeyrek eksik çekilmiş ceviz
yarım su bardağı siyah haşhaş(rengi ama mavi gibi duruyor)
1 buçuk su bardağı irmik
2 paket kabartma tozu(kabartma tozu 2 tane olunca daha iyi kabarıyor)
1 paket vanilya
2 portakalın kabuğu(isteğe bağlı tatlıda portakal aroması sevenler için)
1 su bardağı un(yumurtanın büyüklüğüne göre biraz azaltıp biraz fazlalaştırabilirsiniz)

şerbeti
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
çok az limontuzu

şerbette püf noktası kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kaynatmak altını kapatmak ve ya şerbet ılık tatlı soğuk ya da tam tersini yapın şerbet koyu olursa şerbeti kek tam anlamıyla çekmez

isteğe bağlı olarak şerbeti döküp tatlı soğuduktan sonra 1 kutudaki 1 paket krem şantiyi sütle çırpıp üzerine sürülürse daha güzel görüntü ve tat oluyor

netteki tariflerde sadece haşhaş koyarak haşhaş tatlısı yapıyorlar ben onu da denedim ama irmik tatlısı tarifime haşhaşıda koyunca daha gevrek ve haşhaşla görünümü güzel olan tarif ortaya çıktı ben bunu iki kez denedim çok beğenildi benim ufaklığın isteğiyle şimdi yine yapıyorum çok yiyeceğini sanmıyorum ama ne isterse yapmaya çalışıyorum bir de benim gibi çocuğunuzla birlikte tatlı yapmaya çalışmayın sinirler yıpranabilir
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi mehmet akif2 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Azılı bir müşrik "Nadr bin Hâris" Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler mehmet akif2 0 33 06 Ekim 2018 20:18
EBU FÜKEYHE (R.A.) KİMDİR? Ashab-Kiram(r.a) mehmet akif2 0 26 05 Ekim 2018 19:42
Sayın Mustafa Cilasun için yapılacak hatim :(((((( Kur'ân-ı Kerim Genel Ebu Ömer 23 346 05 Ekim 2018 17:00
TEVHİDİN DELİLLERİ Akaid mehmet akif2 5 46 01 Ekim 2018 11:18
Gelin Çantası Pastalar mehmet akif2 1 46 30 Eylül 2018 17:13

Alt 20 Mayıs 2018, 18:59   Mesaj No:2
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:64
Cinsiyet:bayan
Memleket:Trabzon
Yaş:38
Mesaj: 7.689
Konular: 546
Beğenildi:5743
Beğendi:4149
Takdirleri:2759
Takdir Et:
Standart

HAŞHAŞLI REVANİ

3 Yumurta
1 bardak şeker
1 bardak süt
1 bardak sıvıyağ
1 bardak irmik
Yarım bardak mavi haşhaş
1 bardak un-limon kabuğu rendesi-vanilya-kabartma tozu


Şerbet:

@[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] editim in verdiği gibi...

NOT: KEK-REVANİ-PANDİSPANYA GİBİ TARİFLERİ ŞEKERİ ÇIRPARKEN MUTLAKA LİMON KABUĞU RENDELERİM..TAVSİYEDİR

Dondurmayla servis etmenin tam zamanı
Buyurun komşularınıza da ikram edin..

Afiyet olsun medineweb ailem..
Hayırlı iftarlar..
su damlası ve mehmet akif2 beğendiler.
__________________

《 " Lâ Edrî " Nısfu'l-İlm 》

Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Mayıs 2018, 20:42   Mesaj No:3
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: mehmet akif2 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:38
Mesaj: 7.673
Konular: 424
Beğenildi:2135
Beğendi:4720
Takdirleri:2556
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

senin de eline sağlık eminem

çok güzel sunum ile tabağı hazırlamışsın

ben yoğurt ile yaparım annemden öyle öğrendim

eminim süt ile de lezzetlidir
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Forum Ana Kategori Başlıkları

Cevaplar Son Mesajlar
Ayva Tatlısı /medineweb mutfağı su damlası Tatlılar 0 03 Mart 2018 20:47
Haşhaşlı irmik tatlısı Medineweb mehmet akif2 Tatlılar 1 18 Ocak 2017 13:33
yumurtalı revani ya da sünger tatlısı mehmet akif2 Tatlılar 8 10 Kasım 2016 16:22
Etimek Tatlısı /medineweb mutfağı KardelenGül Tatlılar 3 09 Kasım 2016 12:21
Armutlu Haşhaşlı Kek/medineweb mutfağı Allahın kulu_ Pastalar 5 17 Şubat 2015 20:21

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

Medineweb Alemdarhost sunucularında barındırılmaktadır.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283