"Kadayıf Tatlısı (Fındıklı) "/medineweb mutfağı Malzemeler 500 gram kavrulmuş kadayıf 1. 5 su bardağı dövülmüş fındık 4 yemek kaşığı tereyağ (erimiş) Şerbeti için; 3. 5 su bardağı şeker 4 su bardağı su Bir kaç damla limon suyu Yapılışı İlk önce şerbetimizi yapalım tencereye şerbet için gerekli malzemeyi koyup altını açalım. Kısık ateşte kaynatalım, limon suyunu da ekleyelim kıvam alan şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakalım . Ardından kadayıfımızı geniş bir tepsiye alalım eritmiş olduğumuz tereyağını üzerine dökelim ve harmanlayalım. Harmanlanan kadayıfı yarıya bölelim . Böldüğümüz kadayıfı tepsiye yayalım. Üzerine dövülmüş fındıkları gezdirelim. Bir diğer ayırmış olduğumuz kadayıfı da fındıkları gezdirdikten sonra üzerine döküp kadayıfları da yayalım. Fırında 170 derecede 5-10 dakika biraz daha pişirelim. Şerbeti fırından çıkan kadayıfların üzerlerine gelecek şekilde yayalım. Şerbetin çekmesini bekleyelim. Bir fincan alıp içine streç filmi yerleştirelim daha sonra şerbeti çeken kadayıftan fincana koyalım ve ters çevirip düz bir tabağa koyalım afiyet olsun... |
Bu tatlıya on yüz bin puan gelir bendenalkış000 @[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Şefim editim iyiki mutfaktasın...Bütün medineweb adınacicekvercicekvercicekver |
Alıntı:
En sevdiğim tatlı hızımı alamam bide ekmek batırasım gelir şerbetine dermişim o derece yani gülümseyen000 @Mihrinaz |
O derece yani gülümseyen000/cic/ek/ Hadi buyur çayın benden olsun cycy |
Alıntı:
@Mihrinaz /cic/ek//cic/ek/ |
SAAT: 08:31 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.