Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Tatlılar

Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi:  03 Ekim 2018 (20:22), Konuya Son Cevap : 03 Ekim 2018 (20:22). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı3Kez Beğenildi
  • 3 Beğenilen nurşen35
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 03 Ekim 2018, 20:22   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4414
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Fırfırella Tatlısı

Fırfırella Tatlısı





Hamuru için;
100 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağ
1 yumurta
1 yemek kaşiği sirke
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Üstü için;
200 gram tereyağ
Şerbet için;
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 küçük dilim limon

Hazırlanışı:
Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp iyice karıştıralım.
Orta sertlikte bir hamur yoğuralım masanızı ve oklavanızı göz önüne alarak bezelere ayırın.
Benim oklava ve masa büyük bezelerimde haliyle büyük hiç önemli değil size göre ayarlayın.
Bezeleri kahve fincanı büyüklüğünde sadece nişastayla açarak dinlendirin.
En az bir saat ben akşamdan yoğurup aralarına streç sererek buzdolabında bekletiyorum çok daha güzel açılıyor.
Dinlenen bir bezeyi açabildiğimiz kadar ince ve büyük açalım yufkamızı eninden 3 parçaya keselim.
Dışardaki 2 parça büyük ortadaki bir karış genişliğinde olacak ve ortadaki parçayıda uzunlamasına keselim.
Elimizde 4 parça olacak ozaman iki büyük parça ikide şerit şeklinde bir şeridi yufkanın büyük kenarına yerleştirelim.
Burdaki amaç fırfırların daha kalabalık görünmesi cevizimizi serpelim.
Yufkamıza ince bir oklavayla ucundan başlayıp saralım biraz kenarlara pay bırakalım.
Yufkamızın büyüklüğüne güre 2ye veya 3 e bölelim videodaki gibi yuvarlaklar yapalım fırfırları düzeltip tepsiye dizelim.
Bu şekilde tepsimiz dolana kadar aynı işlemi yapalım anlatması biraz zor ve uzun oldu ama inanın kolay benim tepsim küçüktü 200 gram tereyağ eritip üstünün yağlayalım.
180 derecede güzelce pembeleşene kadar pişirelim.
Şerbet için; Şekerle suyu kaynatalım limonu ekleyelim yaklaşık yarım saate yakın kaynasın.
Kabarcıklar oluşunca olmuş demektir fırından çıkardığımız baklavanın üzerine dökelim ikiside sıcak olacak. (Kullandığım un hekimoğlu, Baklavayı sadece nişastayla açıyorum ve Kabartma tozu koymuyorum)
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Gündem Korona Aşısı Gündem/ Manşetler Esma_Nur 6 1271 10 Aralık 2020 12:20
DHBT Muhteşem Özetler DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler nurşen35 4 1964 08 Aralık 2020 18:40
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler nurşen35 1 764 08 Aralık 2020 17:46
TENKİD Serbest Kürsü nurşen35 0 712 08 Aralık 2020 12:44
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... Namaz-Abdest-Teyemmüm nurşen35 0 791 04 Aralık 2020 13:56

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
İstiridye Tatlısı su damlası Tatlılar 0 05 Nisan 2022 13:00
Haşhaş Tatlısı / su damlası Tatlılar 2 09 Mayıs 2020 23:54
Karagöz Tatlısı nurşen35 Tatlılar 0 28 Ağustos 2018 00:12
Bayat Ekmek Tatlısı (Rum Tatlısı) nurşen35 Tatlılar 0 05 Ağustos 2018 01:10
...Gül tatlısı ... su damlası Pastalar 5 06 Şubat 2015 23:53

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.