Çilekli Güllaç / Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Malzemeler 10 adet çilek 8 adet güllaç yaprağı 1 buçuk litre süt 1 buçuk su bardağı toz şeker 1 kase fındık Arzuya göre gül suyu Süslemek için ; Antep fıstığı Yapılışı Sütü ve şekeri tencereye alıyoruz kaynatmayacak şekilde sütü ısıtıyoruz . Güllaç yapraklarını ıslatıyoruz bir yandan da çileği küp küp doğuyoruz tencereye alıyoruz . Üstüne de 1 çorba kaşığı toz şeker serpip çilekler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Sonra bu karışımı güllaç in arasına döküyoruz . Diğer bir kata da bol fındık serpiyoruz sonra dolaba atıp soğumasını bekliyoruz. |
Cevizli güllacın yerini tutarmı ki:) Güllaç yiyeceksen aslına uygun yiyeceksin be editim))) Vişneli Çilekli seveni de çok var ama bilemedim ) Yapanların ellerine sağlık. Aklımızda bulunsun farklılık istersek uygulariz.)) |
SAAT: 07:46 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.