Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > .::DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI.::. > Diyanet İşleri Başkanlığı > Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat

Konu Kimliği: Konu Sahibi Arasat,Açılış Tarihi:  20 Mart 2009 (21:19), Konuya Son Cevap : 20 Mart 2009 (21:19). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 20 Mart 2009, 21:19   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
Arasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Arasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 4597
Üyelik T.: 27 Ekim 2008
Arkadaşları:4
Cinsiyet:
Yaş:37
Mesaj: 589
Konular: 255
Beğenildi:114
Beğendi:26
Takdirleri:953
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Hutbe:Milli egemenlik ve çocuk bayramı

Hutbe:Milli egemenlik ve çocuk bayramı

Muhterem Müslümanlar!

Biz Türklerin sevinç ve neşesini bütün islâm âlemiyle paylaştığımız bayramlarımız olduğu gibi, milletçe kutladığımız, tarihimizin mutlu günlerinin hatırasını yaşadığımız milli bayramlarımız da vardır. Bu bayramlardan biri ve belkide en önemlisi 23 Nisan Milli Hâkimiyet ve Çocuk Bayramıdır. 23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulduğu, Büyük Türk Milletinin, esir edilemiyeceğini bütün dünyaya haykırdığı bir gündür. Onun için bayram yapıyoruz. Bu bayrama Milli Hâkimiyet ve Çocuk Bayramı ismini verdik. Çünkü o gün milli hakimiyetimizi elde etme günüdür. Bu hâkimiyeti bugünün küçükleri, yarının büyükleri olan çocuklar koruayacak ve devam ettireceklerdir.

Çocuklar bir milletin istikbâlidir, ümididir, her şeyidir. O halde, yarınımızı ellerine teslim edeceğimiz çocuklarımızı, bugünden en iyi şekilde yetiştirmek dini ve milli bir görevimizdir. Onları kendimizin yaşadığı devire göre değil, onların yaşayacakları zamana göre hazırlamalı, eğitmeli, talim ve terbiyelerine ihtimam göstermeliyiz. Körpe dimağlarına müsbet ilimleri yerleştirirken, ruh cephelerini de ihmal etmemeli, dini terbiye ile kalplerinde Allah sevgisi ve Peygamber muhabbetini tutuşturmalıyız. İnsan ruh ve bedenden meydana gelmiştir. Dünya ve ahiret saadetinin tam olması için insanın her iki cephesinin tamam olması gerekir.

Aziz Müslümanlar!

Vatanımızın ve milletimizin geleceği çocuklarımızın dini, milli ve ahlaki yönlerden çok iyi yetiştirilmesine bağlıdır. Bu itibarla çocukların dini ve milli kültürümüze bağlı, vatan ve millet sevgisiyle dolu olarak yetiştirilmeleri her anne-babanın başta gelen kutsal görevidir.

Anne-baba, çocuğu dövmeden, kızıp azarlamadan sevgi, şefkat ve terbiye ile yetiştirmelidir. Çocuk sütten kesilip de yavaş yavaş etrafını tanımağa, hafızası gördüklerini zabt etmeye başladığı zaman, ana-baba ve etrafındakiler çok dikkatli olmalıdır. Zira bu çağda çocuğun hafızası doldurulmamış bir kaset gibidir. Gördüğünü, işittiğini hemen alır. Ona daima güzel sözler, sevimli, iyi şeyler gösterilmelidir. Çocuğun pek tabi olan yaramazlıklarına, sabırla karşı koyarak, onu azarlamamalı, korkutmamalı ve hele hiç dövmemeliyiz.

Çocuk, sık sık, olur olmaz şeylerden dolayı azarlanırsa, korkutulursa hassasiyeti, izzet-i nefsi rencide olur. Vurdum duymaz, nasihat dinlemez, pişkin, hiçbir şeye aldırmaz bir tip olarak yetişir. Çocuk biraz daha büyüyüp, kendini idrake başladığı sıralarda, tatbik edilecek en iyi, en güzel, en tesirli terbiye; analarının, babalarının bizzat ve bilfiil örnek olmalarıdır. Çocukların edinmeleri arzu edilen güzel itiyatlar, iyi hareketler, ancak örnek olmak yoluyla onlara kazandırılabilir. Onların yanında katiyyen kavga etmemeli, şaka olarak dahi olsa, edebe, ahlaka aykırı sözler sarf etmemelidir.

Aziz Mü'minler!

Yüce Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de: "Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyunuz..." buyurmakta, Peygamberimiz (s.a.v.)'de çocuklara yüzme, binicilik, atıcılık, güreş ve benzeri spor faaliyetleri öğretmeyi tavsiye etmektedir. "Gençliğini, zamanını boş ve eğlenmekle geçirenler, ihtiyarlığını ağlamakla, pişmanlıkla ve el açmakla geçirirler" vecizesi ne kadar güzeldir. Çocukları, gençleri ve milletin geleceğini böyle bir akıbetten korumak hepimizin görevidir.

Milletimizin geleceği için taşıdıkları büyük önem dolayısıyla çocuklara atfedilen bu milli bayramımız, bizlere onları daha mükemmel şekilde yarınlara hazırlama azmini veriyor ve çocuklarımızı bütün cephel2riyle ilerdeki büyük görevlere hazırlanır görmekten gurur ve sevinç duyuyoruz.
__________________
Allahtan başka hiç birşeyi olmayan ben Allahtan başka herşeyi olanlara acırım..........
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Arasat 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Selamün aleyküm Taziye-İlan-Selamlaşma Arasat 7 1172 19 Şubat 2019 20:01
Karnabahar köftesi- Medineweb Köfteler Esma_Nur 3 1516 26 Nisan 2017 09:13
Medine'de bıraktığım iki güneş Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler Esma_Nur 6 2754 02 Mart 2015 01:30
Çalışmayan anne Çocuk ve Aile Sağlığı Arasat 0 1881 02 Mart 2015 01:23
pizza Börekler ve Hamur İşleri Allahın kulu_ 2 1959 15 Şubat 2015 11:25

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
23 Nisan nasıl çocuk bayramı oldu? KuM TaNeSi Serbest Kürsü 0 20 Nisan 2009 23:52
Hutbe:Türk Lirası Milli İtibarımızdır Arasat Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 22 Mart 2009 20:38
Hutbe:Cumhuriyet Bayramı Arasat Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 21 Mart 2009 12:28
Hutbe:Kurban Bayramı Arasat Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 20 Mart 2009 23:27
Hutbe:Milli ve Dini Değerlerimiz Arasat Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 20 Mart 2009 23:17

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.