Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > .::DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI.::. > Diyanet İşleri Başkanlığı > Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat

Konu Kimliği: Konu Sahibi Arasat,Açılış Tarihi:  22 Mart 2009 (19:44), Konuya Son Cevap : 22 Mart 2009 (19:44). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 22 Mart 2009, 19:44   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
Arasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Arasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 4597
Üyelik T.: 27 Ekim 2008
Arkadaşları:4
Cinsiyet:
Yaş:37
Mesaj: 589
Konular: 255
Beğenildi:114
Beğendi:26
Takdirleri:953
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Hutbe:Nevruz

Hutbe:Nevruz

Muhterem Müslümanlar!

Dünya milletlerine insanlık anlayışıyla örnek olmuş olan milletimiz, dünya üzerinde insanlık için verilmesi gereken en güzel yaşayış ve davranış biçimini İslam dini ile bütünleşerek sergilemiş bir millettir. Temizliğin, doğruluğun, karşılıklı saygı ve sevginin, Allah için sevmenin, Allah için yardımlaşmanın en güzel örneğini vermiş olan bu yüce millet, bu hasletlerini, hiç şüphesiz İslam'ın güzellikleriyle kazanmıştır. İslamlığı kabul ile başlayan bu örnek yaşayış, asırlarca birlik ve beraberliğin tesisi ve toplum içinde kardeşlik ruhunun canlı tutulmasıyla bu güne kadar gelebilmiştir. Bundan sonra da bu birlik ve beraberliğin sürdürülmesi Devlet-Millet kaynaşması, Bayrak, Sancak ve Vatan sevgisinin toplu bir şekilde yüreklerde hissedilmesiyle sürdürülecektir.

Muhterem Müslümanlar!

Milletimizin yükselmesi, güçlenip kuvvetlenmesi ve dünya milletleri arasında istenilen yeri alabilmesi ancak birlik ve beraberlik içinde bulunmamıza bağlıdır. Birliğin olmadığı yerde dağılma, parçalanıp bölünme, kin, nefret ve düşmanlık vardır.

Nitekim Cenab-ı Hak(c.c.) AI-i İmran Suresinin 103. ayetinde mealen;

"Toptan Allah'ın ipine sarılın, ayrılmayın, Allah'ın size olan nimetini anın. Bir zamanlar birbirinize düşmandınız, kalplerinizin arasını uzlaştırdı da, onun nimeti sayesinde kardeş oldunuz." buyurmaktadır.

Yine Enfal Suresinin 46. ayetinde de mealen; "Allah'a ve Peygamberine itaat edin, çekişmeyin, yoksa korkar başarısızlığa düşersiniz ve kuvvetiniz gider. Sabredin, doğrusu Allah sabredenlerle beraberdir." buyurarak, birliğin önemini, düşmanlığın, çekişmenin ve dağılıp parçalanmanın tehlikelerini bizlere beyan etmiştir.

Aziz Mü'minler!

Büyük milletimizin tarih boyunca elde ettiği şanlı zaferlerin, ortaya koyduğu kahramanlık destanlarının, kurduğu medeniyetlerin, temelinde hiç şüphesiz, fertleri arasında gerçekleştirdiği birlik ve kardeşlik ruhu yatmaktadır. Savaşta ve barışta hep aynı ruh ayakta tutulmuş, beraberliğimizi bozan fitneden, fesattan ve çeşitli cereyanlardan, parçalanıp bölünmekten titizlikle sakınılması telkin edilmiştir. Yüce Allah'ın "Müminler ancak kardeştirler" emrine gönülden bağlanmış olan atalarımız, bütün müminleri kardeş bilmiş ve aralarında hiçbir ayırım yapmamışlardır.

Aziz Cemaat!..

Şu hakikati hiçbir zaman hatırdan çıkarmamalıyız. Vatan, Bayrak ve minarelerden yükselen ezan sesleri devamlı kalsın istiyorsak ki -hiç şüphesiz istiyoruz- bu ancak birbirimizi sevmemiz, birlik ve beraberlik içerisinde içteki ve dıştaki düşmanlarımıza karşı yek-vücut olmamızla, vatan ve millet sevgisine önem vermemizle mümkün olabilecektir. Bu gerçek, İstiklal Marşımızda bakınız ne kadar güzel ifade ediliyor;

"Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda
Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda..
Canı, cananı bütün varımı alsın da hüda
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda"

Vatan olmadan hür yaşamak mümkün müdür? Vatan olmadan ibadetlerimizi serbestçe yapabilmemiz, gönül huzuruna ermemiz mümkün müdür? İşte bunun içindir ki binlerce şehit kanları akıtılmıştır bu cennet vatan için.

Aziz Müslümanlar!

1071 tarihinden başlayarak Anadolu'da yaşamaya başlayan milletimiz, 26 Ağustos Başkumandanlık Meydan Muharebesinden sonra Türkiye Cumhuriyeti olarak tarihteki şerefli yerini almıştır.

Bu cennet vatan toprakları üzerinde huzurla yaşamamızı çekemeyen çeşitli grupların, bölücü mihrakların olduğu artık bilinen bir gerçektir. Düşmanın taktiği önce parçalamak sonra yutmak şeklindedir. Bu asırlar boyunca da böyle olmuştur; Bir milleti yıkmak için dışarıdan güç yetiremeyen mihraklar onu içten bölmek, fertlerini birbirine düşürmek, şucu veya bucu seklinde bölücü sloganlarla ayırarak parçalamak ve yutmak gayreti içerisindedirler. Aklı başında olan insanlar bu oyunları çok iyi tanırlar ve aldanmazlar.

Muhterem Müslümanlar!

Bir milletin teşekkülünde ve birliğin sağlanmasında dil, din ve tarih kadar geleneklerin de önemi vardır. İşte bu önemli geleneklerden birisi de Nevruz Bayramıdır. Her yıl 21 Mart tarihinde tüm Türk dünyasında ve bazı doğu ülkelerinde kutlanan Nevruz, Orta Asya'dan Anadolu'ya, Anadolu'dan Balkan Türklerine kadar uzanan Ergenekon ve Çağan gibi adlarla kutlanan gelenekler gibi dini hüviyeti olmayan bir gelenektir.

Ancak, bu günü kendî emelleri için istismar etmek isteyen iç ve dış düşmanlarımıza fırsat vermemenin dini ve milli sorumluluğumuz olduğunu asla hatırımızdan çakartmamamız gerekmektedir. Bugünü birlik ve beraberliğimizin kutlanması olarak görmeli ve değerlendirmeliyiz.

Hutbemizi Peygamberimizin şu mübarek hadis-i şeriflerinin mealiyle bitirelim "İman etmedikçe Cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de hakkıyla iman etmiş olamazsınız."
__________________
Allahtan başka hiç birşeyi olmayan ben Allahtan başka herşeyi olanlara acırım..........
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Arasat 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Selamün aleyküm Taziye-İlan-Selamlaşma Arasat 7 1175 19 Şubat 2019 20:01
Karnabahar köftesi- Medineweb Köfteler Esma_Nur 3 1517 26 Nisan 2017 09:13
Medine'de bıraktığım iki güneş Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler Esma_Nur 6 2754 02 Mart 2015 01:30
Çalışmayan anne Çocuk ve Aile Sağlığı Arasat 0 1881 02 Mart 2015 01:23
pizza Börekler ve Hamur İşleri Allahın kulu_ 2 1960 15 Şubat 2015 11:25

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Hutbe: Kul hakkı Arasat Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 23 Mart 2009 19:29
Hutbe:islam Arasat Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 22 Mart 2009 21:39
Hutbe:Hac Arasat Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 20 Mart 2009 22:38
Hutbe Ve Hutbe İle İlgili Hususlar Verda_Naz Hadis-i Şerif 0 26 Kasım 2008 03:03
hutbe Huzurİslam Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 30Haziran 2008 15:37

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.