Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > .::DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI.::. > Diyanet İşleri Başkanlığı > Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat

Konu Kimliği: Konu Sahibi alperkara,Açılış Tarihi:  12 Ocak 2017 (17:40), Konuya Son Cevap : 12 Ocak 2017 (17:40). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 12 Ocak 2017, 17:40   Mesaj No:1
Medineweb EDİTÖRÜ
alperkara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:alperkara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14578
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:5
Cinsiyet:
Mesaj: 630
Konular: 389
Beğenildi:406
Beğendi:41
Takdirleri:2478
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart HAFTANIN HUTBESİ-13.01.2017 ALLAH’IN SEVDİĞİ BİR KUL OLABİLMEK

HAFTANIN HUTBESİ-13.01.2017 ALLAH’IN SEVDİĞİ BİR KUL OLABİLMEK

İLİ : GENEL
TARİH : 13.01.2017

ALLAH’IN SEVDİĞİ BİR KUL OLABİLMEK
Cumanız Mübarek Olsun Aziz Kardeşlerim!
Okuduğum âyet-i kerimede Yüce Rabbimiz, sevgisine ve mağfiretine mazhar olmanın yolunu bizlere şöyle göstermektedir: “Resûlüm! De ki: ‘Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah bağışlayan ve merhamet edendir.”
Kardeşlerim!
Yüce Rabbimiz, kendi rızasına ulaştıracak amelleri Kerim Kitabında bizlere gösterdiği gibi, rahmetinden uzaklaştıracak amelleri de beyan etmiştir. Sevgisine mazhar olan kimseleri haber verdiği gibi, sevgi ve merhametinden mahrum kalanları da bildirmiştir. Geliniz, bugünkü hutbemizde, Rabbimizin sevdiğini bildirdiği kulların kimler olduğuna hep beraber kulak verelim.
وَاللّٰهُ يُحِبُّ الْمُطَّهِّر۪ينَ Allah, maddi ve manevi anlamda temiz olanları sever. Öyleyse geliniz, fıtratımızı her türlü kötülüklerden koruyalım. Zihin ve gönüllerimizi kötülük ve çirkinliklerin esiri değil; iyilik ve güzelliklerin merkezi kılalım.
اِنَّ اللّٰهَ يُحِبُّ التَّوَّاب۪ينَ Allah tövbe edenleri sever. Öyleyse aziz kardeşlerim! Geliniz, tövbelerimizle kulluğumuzun farkına varalım. Rabbimize teslimiyetimizi, günahlarımıza nedametimizi dile getirelim. O’nun engin merhametine sığınalım. Tövbenin, adeta hayata yeni bir başlangıç olduğunu unutmayalım.
اِنَّ اللّٰهَ يُحِبُّ الْمُتَّق۪ينَ Allah, kendine karşı gelmekten sakınanları sever. Öyleyse geliniz, her daim görev ve sorumluluğumuzun bilincinde olalım. Hayatımızı yaratılışımızın gaye ve hikmetine uygun yaşayalım.
اِنَّ اللّٰهَ يُحِبُّ الْمُتَوَكِّل۪ينَ Allah, kendisine tevekkül edenleri sever. Öyleyse geliniz, üzerimize düşeni yerine getirdikten sonra حَسْبُنَا اللّٰهُ وَنِعْمَ الْوَك۪يلُ “Allah bize yeter. O ne güzel vekildir!” diyelim. Rabbimizin rahmet, nusret ve inayetinden hiçbir zaman ümidimizi kesmeyelim.
وَاللّٰهُ يُحِبُّ الْمُحْسِن۪ينَۚ Allah, muhsinleri; her işinde, her sözünde kendi rızasını gözetenleri sever. Öyleyse geliniz kardeşlerim! Rabbimizin her an bizi gördüğü bilinciyle hareket edelim.
وَاللّٰهُ يُحِبُّ الصَّابِر۪ينَ Allah sabredenleri sever. Sabredenlerle beraberdir. Öyleyse geliniz, hayatın bir imtihan olduğu bilinciyle kendimize sabrı, sükûneti şiar edinelim.
اِنَّ اللّٰهَ يُحِبُّ الْمُقْسِط۪ينَ Allah, adil olanları sever. Öyleyse geliniz, her daim adaleti yüceltelim. Unutmayalım ki; adalet, güven ve huzurun anahtarıdır. İnsanca bir yaşamın olmazsa olmazıdır.
Kıymetli Kardeşlerim!
Geliniz, şimdi de Rabbimizin sevmediği kulların kimler olduğuna bir bakalım.
اِنَّ اللّٰهَ لَا يُحِبُّ الْمُعْتَد۪ينَ Allah, haddi aşanları, taşkınlık yapanları sevmez. Öyleyse bizlere düşen, yıkıcı ve bölücü değil; yapıcı ve birleştirici olmaktır.
وَاللّٰهُ لَا يُحِبُّ الظَّالِم۪ينَ Allah, zalimleri sevmez. Zira zulüm, en büyük günahlardandır. Hak ve hukuku ayaklar altına almaktır. Öyleyse bizlere düşen, her daim zalimin karşısında, mazlumun yanında yer almaktır.
اِنَّهُ لَا يُحِبُّ الْمُسْرِف۪ينَۙ Allah, israf edenleri sevmez. Öyleyse bize düşen, sahip olduğumuz kazanımları saçıp savurmaktan, Allah’ın vermiş olduğu nimetleri ölçüsüzce kullanmaktan sakınmaktır.
وَاللّٰهُ لَا يُحِبُّ الْمُفْسِد۪ينَ Allah, ifsat edicileri ve bozguncuları sevmez. Öyleyse bizlere düşen, huzurumuza, birlik ve beraberliğimize, kardeşlik ve muhabbetimize hep birlikte sahip çıkmaktır.
اِنَّهُ لَا يُحِبُّ الْمُسْتَكْبِر۪ينَ Allah, büyüklük taslayanları, böbürlenenleri, kibirlenenleri sevmez. Öyleyse bizlere düşen, tevazu ve vakarla yücelmektir.
اِنَّ اللّٰهَ لَا يُحِبُّ الْخَٓائِن۪ينَ۟ Allah, kendisine, Yüce Kitabına, Peygamberine, değerlerine, kardeşlerine ihanet edenleri asla sevmez. Öyleyse bizlere düşen, her türlü ihanetten, ikiyüzlülükten, aldatmaktan uzak durmaktır.
وَاللّٰهُ لَا يُحِبُّ كُلَّ كَفَّارٍ اَث۪يمٍ Allah, küfürde ve günahta ısrar eden hiç kimseyi sevmez. Öyleyse bizlere düşen, Rabbimizin sayısız lütfuna, bizlere yapılan iyiliklere kör, sağır ve dilsiz kesilmekten, nankörlük etmekten sakınmaktır.
Kardeşlerim!
Yüce Rabbimiz, bizleri sevgisine mazhar olan bahtiyar kullarından eylesin. Hutbeme son verirken sizlerle şu bilgiyi paylaşmak istiyorum: Diyanet İşleri Başkanlığımızın, kısa bir süre önce “Halep’te İnsanlık Ölmesin” çağrısıyla başlattığı yardım kampanyasına aziz milletimiz her zaman olduğu gibi yine büyük bir teveccüh göstermiştir. Kampanya kapsamında şu ana kadar yurt içi ve yurt dışından toplam 133 milyon 745 bin TL değerinde ayni ve nakdi yardım toplanmıştır. Toplanan yardımlar, Halepli mazlum kardeşlerimize ulaştırılmakta ve onların yaralarına merhem olunmaya çalışılmaktadır. Yüce Rabbimiz, yapmış olduğunuz yardımlarınızı kabul eylesin. Mazlumların, mağdurların, çaresizlerin ümidi olan ülkemize ve aziz milletimize zeval vermesin.

1 Âl-i İmrân, 3/31.
Hazırlayan: Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Eklenen Resim Ön İzlemesi
 
__________________

Görenedir görene,köre nedir köre ne?
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi alperkara 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
MEDİNEWEB HAFTANIN HUTBESi:14.08.2020-ŞÜKREDEN... Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat alperkara 0 837 13 Ağustos 2020 18:52
MEDİNEWEB HAFTANIN HUTBESi:17.07.2020-KURBANINI... Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat alperkara 0 742 16 Temmuz 2020 13:17
MEDİNEWEB HAFTANIN HUTBESi:TARİH: 10.07.2018-15... Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat alperkara 0 619 09 Temmuz 2020 11:23
MEDİNEWEB HAFTANIN HUTBESi:TARİH:... Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat alperkara 0 765 18Haziran 2020 19:14
MEDİNEWEB HAFTANIN HUTBESi:05.06.2020-Ahirete... Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat alperkara 0 741 04Haziran 2020 13:54

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
MEDİNEWEB HAFTANIN HUTBESİ:27.10.2017 ŞÜKREDEN BİR KUL OLABİLMEK alperkara Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 26 Ekim 2017 17:16
MEDİNEWEB HAFTANIN HUTBESİ: 06.10.2017 ALLAH’I UNUTANLAR, UNUTULURLAR alperkara Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 05 Ekim 2017 17:46
MEDİNEWEB HAFTANIN HUTBESİ: 25.08.2017 ALLAH’A YAKIN OLMA ARAYIŞI: KURBAN alperkara Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 24 Ağustos 2017 18:55
MEDİNEWEB HAFTANIN HUTBESİ-19:05:2017-GERÇEK ÖZGÜRLÜK: ALLAH’A KULLUK alperkara Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 18 Mayıs 2017 18:58
HAFTANIN HUTBESİ-24.02.2017 ALLAH’A SIĞINMANIN EN GÜZEL İFADESİ: MUAVVİZETEYN SURESİ alperkara Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 23 Şubat 2017 16:56

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.