Medineweb Forum/Huzur Adresi
Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İLAHİYAT-ÖNLİSANS -AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ.::. > 1.SINIF*Bahar Dönemi* > Temel Bilgi Teknolojileri 2

Konu Kimliği: Konu Sahibi mehmet akif2,Açılış Tarihi:  25 Şubat 2013 (19:56), Konuya Son Cevap : 28 Mayıs 2013 (02:52). Konuya 20 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 25 Şubat 2013, 19:56   Mesaj No:1
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:38
Mesaj: 7.679
Konular: 424
Beğenildi:2156
Beğendi:4723
Takdirleri:2632
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart TBT 2 notlarımız

TBT 2 notlarımız

konunuz hayırlı olsunevet000
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi mehmet akif2 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Azılı bir müşrik "Nadr bin Hâris" Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler mehmet akif2 0 58 06 Ekim 2018 20:18
EBU FÜKEYHE (R.A.) KİMDİR? Ashab-Kiram(r.a) mehmet akif2 0 74 05 Ekim 2018 19:42
Sayın Mustafa Cilasun için yapılacak hatim :(((((( Taziye-İlan-Düğün-Doğum-Selamlaşma nurşen35 28 558 05 Ekim 2018 17:00
TEVHİDİN DELİLLERİ Akaid mehmet akif2 5 107 01 Ekim 2018 11:18
Gelin Çantası Pastalar mehmet akif2 1 91 30 Eylül 2018 17:13

Alt 08 Mart 2013, 17:42   Mesaj No:2
Medineweb Özel Üyesi
muuskem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muuskem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21263
Üyelik T.: 02 Kasım 2012
Arkadaşları:9
Cinsiyet:-
Memleket:-
Mesaj: 735
Konular: 38
Beğenildi:30
Beğendi:6
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: TBT 2 notlarımız

ÜNİTE 1 BİLGİSAYAR DONANIMI VE HATA BULMA
Hangi bilgisayarları normal bilgisayarlardan ayıran en önemli iki özellik donanım ve yazılımdır
Sunucu

Optik

büyük miktarda veri işleyen ve aktaran pc ler hangileridir
Sunucu

Optik

Sunucu bilgisayardan bilgi alışverişi yapan bilgisayarlar ne ile adlandırılır
Sunucu
İştemci
Okuyucu

dizüstü bilgisayarda hangisi yoktur
kablosuz ağ
bluetot
disket sürücü

seyahat eden kullanıcılar en çok neyi tercih eder
notebook
laptop
tablet

hangi pcde CD/DVD sürücüleri de bulunmamaktadır
notebook
laptop
masaüstü

hangisinde harici klavye yoktur
notebook
laptop
tablet

BIOS ve BIOS pili nerededir
Anakart
İşlemci
Çekirdek

anakartın üzerindeki bellek yuvalarının sayısı neyin kapasitesini belirlemede önemli rol oynar.
ROM
RAM
BİOS

işlemcinin temel ögesi olmayan
çekirdek
kontrol birimi
RAM
Veri yolları

İşlemcinin hızını en önemli belirleyen etken
çekirdek
kontrol birimi
RAM
Veri yolları

komutların çözümlendiği kısım neresidir
çekirdek
kontrol birimi
RAM
Veri yolları

verilerin bilgisayar açık olduğu ve ihtiyaç duyulduğu sürece tutulduğu bellek birimi nedir
ROM
RAM
BİOS

Kullanıcı tarafından da değiştirilemeyen ve üzerinden veri silinemeyen bellek nedir
ROM
RAM
BİOS

BIOS ayarlarının kaydedildiği yongaya ne denir
BİOS
CMOS
ROM

Bilgisayar ilk açılırken hangi birimin görevi bütün komutları kontrol eder
BİOS
CMOS
ROM

Sabit disk üzerine yazma nasıl olur
Mıknatıslama
Sürükleme
Biçimlendirme

sabit disk 1 dakikada ne kadar dönüş yapmaktadır
3600
4800
7200

hangisi USB girifli ile bilgisayara bağlanamaz?

Fare
Ekran
Web cam



hangisi bilgisayarlarda bir çıkış birimi değildir
Monitör
Yazıcı

Klavye


hangisi anakarta doğrudan takılan bir bilgisayar birimi değildir?

Ekran kart
RAM bellek
Eternet kart›
Sabit disk




hangisi 600-700 mb kapasitededir
CD
DVD
HDD

hangisi 4.7gb kapasitededir

CD
DVD

HDD


HDD nedir
sabit disk
harici sabit disk
usb

bir inç ne kadardır
1,54
2,54
3,54


Bu hizmet [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ailesine mahsustur.
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Mart 2013, 15:54   Mesaj No:3
Medineweb Özel Üyesi
muuskem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muuskem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21263
Üyelik T.: 02 Kasım 2012
Arkadaşları:9
Cinsiyet:-
Memleket:-
Mesaj: 735
Konular: 38
Beğenildi:30
Beğendi:6
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: TBT 2 notlarımız

ÜNİTE 2 SOSYAL AĞLAR VE SOSYAL MEDYA

1)İletişim teknolojileri sayesinde dünyanın ‘’küresel bir köy’’ olduğu görüşü hangi yıllarda ve kim tarafından ortaya atılmıştır?
a)1970 Anthony Giddens
b)1960 McLuhan
c)1966 James Rosenau


2)aşağıdakilerden hangisi interneti diğer medya biçimlerinden farklılaştıran temel özelliklerden değildir?
a) Metin, ses, resim ve görüntünün iç içe geçmişliği, yani multimedya
b) Bilginin, üretildiği yerden bağımsız olarak küresel ölçekte dağıtımı ve yayılımı
c) Durağan, değişime kapalı, zaman ve mekân konusunda kısıtlı olan klasik metinden oluşur


3) Aşağıdakilerden hangisi online ortamdan elde ettiğimiz bilginin geçerliliğini kontrol etmek için kullanılan kriterlerden değildir?

a)Sahiplik
b)doğruluk
c)güvenilirlik


4) “sosyal ağ sistelerinin bir tür uygulama siteleri olduğunu ve kullanıcılara kendi kimliklerini ve ilişlkide kalabilmelerini yönetebilmeleri için işlevler sunan” ağlar olarak tanımlayan kimlerdir?

a) Richter ve Koch
b) Wasserman ve Faust
c) Clude Mitchell ve Newman


5) Kullanıcıların değerli gördükleri bir içeriğin başka insanlar-kullanıcılar için değer ifade ettiğini
anlaması üzerine sunabilmesi, paylaşabilmesi ve pazarlama da bulunabilmesi sosyal medyanın hangi özelliğidir?

a) Kişisel pazarlar ve pazarlama

b) Toplayıcılar ve dağıtıcılar

c) Geri bildirim ve tartışmalar




1.Düyayı küresel bir köydür diyen kimdir
McLuhan
Giddens
Rosenau

2.dijital sayesinde hangisi artmaz
Kültürel kolaj
Yüksek miktarda kültür
Kültürün parçalı yapılara bölünmesi
Kültürel baskı

3. Bilgisayar Yardımlı Raporlama ve Araştırmanın kısaltılması nedir
CARR
KARR
CNNA

4. içeriğin zenginleşmesinde hangi yöntem etkili değildir
Kaynaklar ile konuşmak ve güven bağı kurmak
Belgeler üzerinde çalışmak
Güven oluşturmamak


5.online bilginin geçerliliğini kontrol için hangisi kriter değildir
Doğruluk
Yönelim
Sahiplik
Bilginin eski olması

6.yeni iletişim teknolojileri ve iletişimin örgütlenmesinde hangisi yoktur
Katılım
Demokrasinin yaygınlaşması
Paylaşım
Tartışma

7. Flickr sitesi ne işe yarar
Fotolar geniş kitlelerle paylaşılır
E mailler geniş kitlelerle paylaşılır
Mesajlar geniş kitlelerle paylaşılır

8.bilgi bireysel ve gündelik olarak değerlendirilir hale gelmiştir en önemli örneği nedir
Facebook
Twitter
Blog

9. Online topluluklar incelendiğinde hangi özellik görülmez
Paylaşımcı olmaları
İkincil ilişki olması
İlişkiler kuvvetlidir

10.sosyal ağlarincelendiğinde hangi özellik görülmez
Üyeler arası zayıf ilişki vardır
Etkinliklerin paylaşımı uygundur
İlişkiler kuvvetlidir

11.iletişim merkezli sosyal medyada hangisi görülmez
Web günlükleri
mikroBloglar
Wikiler
Alıntı ile Cevapla
Alt 15 Mart 2013, 15:40   Mesaj No:4
Medineweb Özel Üyesi
muuskem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muuskem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21263
Üyelik T.: 02 Kasım 2012
Arkadaşları:9
Cinsiyet:-
Memleket:-
Mesaj: 735
Konular: 38
Beğenildi:30
Beğendi:6
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: TBT 2 notlarımız

ÜNİTE 3 ÖZEL UYGULAMA YAZILIMLARI

1) aşağıdakilerden hangisi çoklu ortam öğelerinden değildir?

a) animasyon
b)ses
c)grafik
d)dosya
2) Büyük çoklu ortam dosyalarını sıkıştırıp ardından bilgisayarınızda oynatabilmeniz için tekrar çözen bilgisayar programına ne denir?

a)video
b)çözücü
c)dvd
d)tarayıcı

3) Microsoft tarafından bilgisayarlarda video oynatmanın günümüzde olduğu kadar yaygın olmadığı zamanlarda geliştirdiği taşıyıcı format hangisidir?

a) MPEG-4
b) ASF
c) Flash Video
d) AVI

4) MathType nerelerde kullanılmaz?

a)akademik enstitülerde
b)evlerde
c) araştırma kuruluşlarında
c)üniversitelerde

5) BBC tarafından H.264 ve VC-I’a rakip olarak çıkarılan ve BBC’nin HD içeriğinin yayınlanmasında kullanılan çözücü hangisidir?

a)Xvid
b) DivX
c)Dirac
d)H.264



1. metin, grafik, ses, animasyon, durağan ve hareketli görüntüden oluşan ve sayısal olarak işlenen, saklanan ve gönderilen bilgisayar destekli bilgiye ne denir
Çoklu ortam
televizyon
facebook

2. birden fazla ortamın bir arada olması nedir
Grafik
Multi medya
Tiwiter

3.sinema filmi neye örnektir
Lineer
Non-lineer
Sayısal lineer

4. bilgisayar oyunları neye örnektir
Lineer
Non-lineer
Sayısal lineer

5.çoklu ortam ilk kez hangi yıllarda olmuş
1940
1950
1960
1970

6. Apple ilk çoklu ortam desteğini ne ile duyurdu
Quick time
Real time
Bs player
Gom player

7. Codec ne demektir
Oynatıcı
Çözücü
Tarayıcı
sıkıştırıcı

8. Encoder ne demektir
Oynatıcı
Çözücü
Tarayıcı
Sıkıştırıcı

9. bir sinyali verilere veya kodlara çeviren araç nedir
Codec
Encoder
Medya player

10. DivX’in tersten yazılışına ne denir
Xvid
Mvid
Kvid

11. Taşınabilir Metin Formatı nedir
MPEG
Dirac
PDF
VCI

12.PDF formatına çevrilmiş bir dosyanın içeriği nasıl görünür
Orijinal gibi görünür
Silik görünür
Kopya gibi görünür

13. EndNote Nedir?
Makale yazılımı
Lisanslı yazılımdır
Bibliyografya yazılımı
Kitap okuma programı

14. EndNote Nerede kullanılmaz
Üniversiteler
Hastaneler
Kütüphane
Çifçilikte

15. TeX, LaTeX veMathML dokümanlarında matematiksel formül, denklem ve gösterim oluştur-maya izin veren etkili interaktif bir araç nedir
EndNote
MathType
PDF
Dirac

Bu hizmet [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ailesine mahsustur.
Alıntı ile Cevapla
Alt 15 Mart 2013, 16:24   Mesaj No:5
Medineweb Paylaşımcı Üyesi
"Tebessüm" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:"Tebessüm" isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 24494
Üyelik T.: 05 Ocak 2013
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 350
Konular: 1
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: TBT 2 notlarımız

ÜNİTE 3 ÖZEL UYGULAMA YAZILIMLARI

1.Web sitelerini görüntülemek için neye gereksinimi vardır?
a) web browser
b) ses kartı
c) harici harddisk

2. HTML’nin açılımı nedir?
a) Hpyer Tery Merkury LAnguage
b) Hyper Text Markup Language
c) Hary Tenks Media Leadri

3. Günümüzde kullanılan robotların çoğu nerede kullanılmaktadır?
a) Devlette
b) Endüstride
c) Sivil savunmada

4. Taşınabilir Metin Formatı hangisidir?
a) Crome
b) Endnone
c) Pdf

5.MathType Nerelerde Kullanıyor?
a) akademik enstitülerde
b) araştırma kuruluşlarında
c) bilimsel araştırmalarda
d) hepsi

6. Robot sözcüğü ilk kim tarafından söylenmiştir?
a) Karel Çapek
b) Mr Kupet
c) John Jinner

7. Sanal gerçeklik televizyon çalışmları nerede yapılmaktadır?
a) Türkiye
b) Japonya
c) Çin
Alıntı ile Cevapla
Alt 04 Nisan 2013, 13:25   Mesaj No:6
Medineweb Paylaşımcı Üyesi
seb-i aruz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:seb-i aruz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21933
Üyelik T.: 23 Kasım 2012
Arkadaşları:16
Cinsiyet:
Memleket:sivas
Yaş:26
Mesaj: 407
Konular: 33
Beğenildi:11
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: TBT 2 notlarımız

tbt.1. ünite
1-Sunucu pc den veri alışverişi yapan bilgisayarlara ne ad verilir?
a-masaüstü pc
b-işlemci
c-istemci

2-ekran boyutları 7 ile 11 inç arasında olan taşınabilir pc ye ne denir?
a-sunucu pc
b-netbooklar
c-tablet pc

3-hangisi masaüstü pc lerde kullanılan büyük tüplü ekranların yerini alan ekran türüdür?
a-düz ekran(lcd)
b-projeksiyon
c-televizyon

4-hangisi cep telefonu özelliklerine hakim aynı zamanda kuvvetli bir işletim sistemine sahip olan pc türüdür?
a-netbooklar
b-akıllı telefon
c-sunucu pc

5-anakartın kapasitesini belirleyen etken?
a-veri yolu hızı
b-ekran kartı
c-sabit disk


6-bios üzerinde tarih saat ve diger ayarları saklaması için kullanılan materyal hangisidir?
a-güç kaynagı
b-bios pili
c-saat pili


7-devir hızının kısaltması hangisidir?
a-sata
b-rpm
c-cpu

8-ekran kartı için söylenebilr?
a-işlemciyi sogutur
b-kendine özel işlemci ve geçiçi bellegi bulunur
c-ekran kartı ile ses kaydı


9-hangisi sabit disk biçimlendirme formatıdır?
a- cpu
b-bat
c- fat


10-ekran üzerinde bulunan bi noktaya ne ad verilir?
a-çözünürlük
b- vga
c- piksel

11-hangisi duragan sürücülerin(ssd) harici disklere göre avantajları arasında yer alır?
a-harici sabit diskler, duragan sürücülere göre daha yavaştır
b-duragan sürücüler, harici sabit disklere göre daha ucuzdur
c-harici sabit diskler, duragan sürücülere göre daha küçüktür


12-ag baglantı noktasında yanıp sönen yeşil ışık ne anlama gelir?
a-sorun olmadıgına
b-sorun olduguna
c-dosya gönderecegine


13-optik gözü sayesinde okuma ve yazma işlemi görebilien donanımdır?
a-dvd/cd
b-ssd
c-sabit disk



1-b
2-b
3-a
4-b
5-a
6-b
7-b
8-b
9-c
10-c
11-a
12-a
13-a
__________________
“Biz bu cihandan göçelim ol dost iline uçalım

Arzu hevâdan geçelim gel dosta gidelim gönül.” — Yunus Emre k.s.
Alıntı ile Cevapla
Alt 04 Nisan 2013, 13:26   Mesaj No:7
Medineweb Paylaşımcı Üyesi
seb-i aruz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:seb-i aruz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21933
Üyelik T.: 23 Kasım 2012
Arkadaşları:16
Cinsiyet:
Memleket:sivas
Yaş:26
Mesaj: 407
Konular: 33
Beğenildi:11
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: TBT 2 notlarımız

tbt 2. ünite soru ve cvplar

1-iletişim teknolojilerinin en önemli özelliklerinden birisidir?
a-ücretsiz olması
b-yavaş olması
c-etkileşimli olması


2-iletişimde etkileşim ne anlama gelir?
a-tek yönlü iletişim kurulması
b-kaynagın alıcı,alıcının kaynak olabilmesi
c-sıralı iletişim kurulması


3-dijital iletişmin temek maddeleri arasında yer almaz?
a-kültürel kolaj
b-görselleştirilmesi
c-kaynagın tek bir nokta haline gelmesi



4-interaktivite ne anlama gelir?
a-kullanıcılarınn üçüncü partilere paylaşım yapabilmesi
b-internet baglantısının saglanması
c-geleneksel medya türlerinin terk edilmesi
d-geleneksel medya türlerini bagımlı kalınması
e-küresel iletişim agının saglanması

5-pc yardımcı raporlama ve araştırma aracının kısaltması ?
a-cm
b-carr
c-byra
d-mrt
e-ram


6-multimedia nedir?
a- çoklu kullanıcı
b-noktadan noktaya
c-kişiden kişiye
d-metin,resim, ses ve görüntün iç içe olması
e-dikey ve yatay iletişim


7-hangsi yönelim kriterinde sorulması gereken sorular arasında yer alır?
a-içerik somut durumlara mı yoksa görüşlere mı dayanıyor?
b-bilginin esas kaynaklarına baglantı var mı?
c-güvenilir bir sistem mi ?


8-sahiplik kriterlerinde sorulması gereken sorular arasında yer almaz?
a-web sitesini kim hazırladı
b-bilginin esas kaynaklarına baglantısı var mı
c- siteyi kim destekliyor


9-hiper metin ve hiper linklerin sagladıgı olanaklar arasında yer alır?
a-hatalı bilgiler
b-kaliteli bilgiler
c-orijinal paylaşım içerigi

10-internet ortamından edinilen bilgileri geçerliligini kontrol etmek için
kullanılan kriterler arasında yer almaz?
a-sahiplik
b-düzen
c-güncellik

11-iletişim teknolojilerininkullanılması sonucunda”küresel bir köy” oluşturdugu
görüşü kime aittir?
a-marshal huxley
b-anthony giddens
c-james rosenau
d- max weber
e-mcluhan



12-hangisi yeni iletişim türlerinde minimum sürede bilgi paylaşımıyapılmasının dezavantajları arasında yer alır?
a-bilgi tamamıyledogruyu yansıtmaktadır.
b-kaliteli bilgi sunar
c-dogru kaynaklar elde edilir
d-elde edilen bilgilerin kaynakları yanlış olabilir
e- bilginin içerigi sınırlıdır


13-sosyal medyanın temel özellikleri arasında yer almaz?
a-kimlik oluşturma
b-küresel yaklaşım
c-paylaşılabilirlik
d-bireysel ve gündelik
e-iletişimin gerilemesi



14-sosyal medya ile yapılabilmektedir?
a-internet ortamında egitim
b-arkadaş bulma
c- web sitesi oluşturma
d-tv izlemek
e-e posta göndermek


15-sosyal aglar için dogru bi ifadedir?
a-tek yönlü iletişimi destekler
b-yatay iletişimi destekler
c-insanlıgın başlaması ile aglar başlamıştır
d-sosyal aglar yeni bi akımdır
e- tarihde birden fazla sosyal ag bulunmuştur




16-içerik üretimi döngüsü ve içerigini zamansal boyutu arasında ki ilişkiye verilebilecek dogru bir örnektir?
a-tüm metinleri tarihsel olarak sıralaması
b-güncel bilgilerin sonlarda bulundurulması
c-son bilgilerin daha önde bulunması
d-son bilgilerin geride bulunması
e- eski bilgilerin silinmesi


17- kişilerin isteklerine göre, özel olarak gazetelerin bile olabilecegin konusunda öngörü geliştiren?
a-marshal huxley
b-anthony giddens
c-negro ponte
d-max webwr
e-mcluhan





18- internetin diger medya çeşitlerine göre farkları arasında yer almaz?
a-aşırı hız ve yayılımı
b-bilginin paylaşılabilir olmaması
c- bilginin küresel olarak dagılımı ve yayılımı
d-bilginiin dogrudan iletimi
e-haber üretim döngüsünün kısa olması





2. Ünite
1-c
2-b
3-c
4-a
5-b
6-d
7-a
8-b
9-c
10-b
11-c
12-d
13-e
14-b
15-c
16-c
17-c
18-b
__________________
“Biz bu cihandan göçelim ol dost iline uçalım

Arzu hevâdan geçelim gel dosta gidelim gönül.” — Yunus Emre k.s.
Alıntı ile Cevapla
Alt 09 Nisan 2013, 15:29   Mesaj No:8
Medineweb Paylaşımcı Üyesi
"Tebessüm" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:"Tebessüm" isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 24494
Üyelik T.: 05 Ocak 2013
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 350
Konular: 1
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: TBT 2 notlarımız

3. ünite özel uygulama yazılımları

Alan adı ne demektir?
web sitesi adresi
güvenlik simgesi
ağ standartı

web sayfaları hangisi kullanılarak hazırlanmaktadır?
html
doc
exe

Aşağıdakilerden hangisi çoklu ortam dosya türlerinden değildir?
gazete
ses
grafik
metin
animasyon

hangisi ilk defa robot kavramını kullanmıştır?
bill gates
steave jobs
wiliam gibson
karel çapek
mark zückerberg

sanal gerçeklik uygulamaları hangi alanda kullanılmaz?
internet cafe
pilotların eğitimi
tıp
oyunlar
bilgisayar destekli tasarım

bilgisayar tarafından 3 boyutlu olarak benzetilen ortamlara ne ad verilir?
simülasyon
sanal gerçeklik
benzetim
eşitleme
paralel evren

Hangisi web sayfası yapabilmek için kullanılan yardımcı programlar arasında yer almaz?
adobe dreamweave
microsoft frontpage
adobe acrobat
web studio
web easy professional 7

hangisi adobe acrobat programının sürümleri arasında yer almaz?
9,0
9,1
8,0
6,0
7,0

Endnote hangisinde kullanılmaz?
Üniversitelerde
Araştırma merkezlerinde
İnternet cafelerde
Akademik hastanelerde
Teknoloji enstitülerinde

Hangi adobe acrobat sürümünde dosyaların korunması ve şifrelenmesi özelliği kullanılmaya başlamıştır?
9,1
9,0
7,0
6,0
5,0

hangisi pdf dosyasını okuyabilmek için kullanılır?
adobe reader
adobe acrobat
adobe distiller
word
itunes

hangisi günümüzdeki çoklu ortam için söylenilemez?
durağan ve hareketli görüntü
video
ses
metin
sosyal medya

çoklu ortam kavramı günümüzdeki anlamını hangi yılda kazanmıştır?
90lar
80ler
70ler
60lar
50ler

hangisi ilk çoklu ortam desteği sağlayan programdır?
adobe reader
word
excel
qucick time
video for Windows

çoklu ortam ilk kez hangi yıllarda kullanılmıştır?
50ler
60lar
70ler
80ler
90lar

hangisi çoklu ortam kategorileri arasında yer alır?
resim
video
lineer
televizyon
metin
__________________
....Tebessüm sadakadır....
Alıntı ile Cevapla
Alt 09 Nisan 2013, 15:54   Mesaj No:9
Medineweb Emekdarı
EyMeN&TaLhA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:37
Cinsiyet:
Mesaj: 3.592
Konular: 793
Beğenildi:100
Beğendi:30
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: TBT 2 notlarımız

3.ünite
ÖZEL UYGULAMA YAZILIMLARI

1)endNote neyi sağlar?

makale paylaşımı
günlük
gazete

2)sanal gerçeklik nedir?

3 boyutlu ortam
bir tür oyun
sinema filmi


3)bir programın çözümünde bir uzman gibi davranan,sadece o alanla ilgili bilgilerle donatılmış ve o alandaki uzman kişiymişçesine davranan bilgisiyar programlarına ne ad verilir?

karar destek sistemleri
uzman sistemler
zeka sistemleri

4)bir amaç için kullanılan işlenmemiş ham veriye ne denir?

bilgi
ilim
kültür

5)metin,ses,grafik,animasyon,durağan ve hareketli görüntüden oluşan ve sayısal olarak işlenen ,saklanan ve gönderilen bilgisayar destekli bilgiye ne denir?

tekli ortam
çoklu ortam

6)pdf nedir?

sıkıştırılmış dosya
taşınmaz sabit disk
taşınabilir metin formatı
__________________

Geminin tek kaptanı vardır, gerisi mürettebat... Kalbinde tek sahibi vardır, gerisi teferruat...
Alıntı ile Cevapla
Alt 09 Nisan 2013, 19:35   Mesaj No:10
Medineweb Emekdarı
Tuba_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Tuba_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20781
Üyelik T.: 10 Ekim 2012
Arkadaşları:14
Cinsiyet:
Yaş:32
Mesaj: 1.350
Konular: 73
Beğenildi:14
Beğendi:6
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: TBT 2 notlarımız

TBT2 3. ÜNİTE

1-metin grafik ses animasyon durağan ve hareketli görüntüden oluşan ve sayısal olarak işlenen, saklanan, gönderilen bilgisayar destekli bilgi aşağıdakilerden hangisidir

a çoklu ortam
b sanl gerçeklik
c siber uzay


2- izleyicinin içerikle bir etkileşiminin olmadığı çoklu ortm kategorisi aşağıdakilerden hangisidir?

A non-lineer
b multi-lineer
c lineer


3-sistemde yüklü olan tüm çözücüleri kullanabilen ve var olan tüm çözücüleri destekleyen çoklu ortam oynatıcısı aşağıdakilerden hangisidir?

A winamp player
b windows media player
c media player classic


4-büyük çoklu ortam dosyalarını sıkıştırıp ardından bilgisayarda oynatabilmek için tekrar çözen bilgisayar proğramı hangisidir

a dönüştürücü
b çözücü
c kırıcı


5- aşağıdakilerden hangisi taşıyıcı formatlardan değildir

a flash video
b ASF
c H.264


6- aşağıdakilerden hangisi video çözücüler arasında yer almaz

a xvid
b mp3
c divx


7-mpeg-4 part2 de tanımlanan ve 2001 yılında standartlaşan video sıkıştırma standardı hangisidir

a divx
b h.264
c mpeg-4


8- microsoft tarafından özellikle hd videolar için çıkarılan video çözücü hangisidir

a vc-ı
b dirac
c xvid


9-bbc'nin hd içeriğinin yatınlanmasında kullanılan video çözücü hangisidir

a mp3
b dirac
c mp4


10-pdf dosya formatının ilk sürümü kaç yılında çıkmıştır

a 1993
b 1994
c 1995


11- hazırlanmış olan bir dosyayı pdf formatına çevirmek için hangisi kullanılmalıdır

a indesign
b acrobat reader
c adobe acrobat


12-hangisi endnote'un kullanım alanlarından biri değildir

a insan kaynakları birimleri
b akademik hastaneler
c araştırma merkezleri


12-aşağıdakilerden hangisi mathtype ın uyumlu olarak en çok kullandığı uygulamalar ve web sitelerinden biri değildir
a google docs
b adobe indesign
c adobe photoshop


13-aşağıdakilerden hangisi finans şirketlerinin uzman sistemlerden yararlandıkları alanlar arasında yer almaz

a şirketlere kredi verme
b risk hesaplamaları
c bireylere kredi verme


14-explorerdan sonra dünyada en çok kullanılan web tarayıcı hangisidir
a firefox
b chrome
c opera


15- html'nin tanımı hangisidir

a ilişkisel veri tabanıdır
b web tasarımı yapmaya yarayan bir işaretleme dilidir
c grafik tasarım proğramıdır
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Forum Ana Kategori Başlıkları

Cevaplar Son Mesajlar
arapça 2 notlarımız mehmet akif2 Arapça2 41 29 Nisan 2018 16:33
din eğitimi ve din hiz. rehberlik notlarımız mehmet akif2 Din Eğit. Ve Din Hiz. Rehberlik 59 21 Nisan 2017 23:29
din sosyolojisi notlarımız mehmet akif2 Din Sosyolojisi 35 21 Nisan 2017 23:25
Din Psikolojisi Notlarımız Ravza'm Din psikolojisi 24 22 Ocak 2014 16:47
tefsir notlarımız mehmet akif2 Tefsir 35 08 Şubat 2013 23:59

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

Medineweb Alemdarhost sunucularında barındırılmaktadır.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284