Medineweb Forum/Huzur Adresi
Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İLAHİYAT-ÖNLİSANS -AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ.::. > 1.SINIF*Bahar Dönemi* > Temel Bilgi Teknolojileri 2

Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi:  26 Ağustos 2015 (13:24), Konuya Son Cevap : 26 Ağustos 2015 (13:51). Konuya 3 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 26 Ağustos 2015, 13:24   Mesaj No:1
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:58
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 8.711
Konular: 881
Beğenildi:2994
Beğendi:2320
Takdirleri:3242
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart TEB Teknolojileri Soru ve Cevaplar Medineweb

TEB Teknolojileri Soru ve Cevaplar Medineweb

aöf - temel bilgi teknolojileri test soruları ve cevapları

1-) Sınav sonuçlarının öğrenciler tarafından internetten öğrenilmesi bilgi işlem sürecinin hangi aşamasında gerçekleşir
A) Kaydetme
B) Erişme
C) Toplam
D) Kaydetme
E) İletme

2-) Klavye tuşlarındaki harf dizilimi aşağıdakilerden hangisine bağlıdır
A) Bilgisayarın tipine göre
B) Bilgisayarın modeline göre
C) Kullanılan dile göre
D) Klavyenin bilgisayara uygunluğuna göre
E) Kullanıcının yatkınlığına göre

3-) simgesi aşağıdakilerden hangisini gerçekleştirir
A) İşaretli alanı silmeden panoya aktarır.
B) İşaretli alanı koyu yapar.
C) İşaretli alanı yazıcıya gönderir.
D) İşaretli alanın altını çizer.
E) İşaretli alanın kesilip panoya aktarılmasını sağlar.

4-) =TOPLA(A1:A10) formülü aşağıdakilerden hangisiyle aynı işlemi yapar
A) =A1+A10
B) =A1+A2+A3+A10
C) =A1+A2+A3+A4+A5+A6+A7+A8+A9+A10
D) A1+A2+A3+A4+A5+A6+A7+A8+A9+10
E) =A10+A1

5-) Windows nedir
A) Kelime işlem programıdır.
B) İşlem tablosu programıdır.
C) Veri tabanı yönetim sistemi programdır.
D) İşletim sistemidir.
E) Derleyici programıdır.

6-) Avuç içi bilgisayarlarda kullanılan işletim sistemi aşağıdakilerden hangisidir
A) Tek kullanıcı tek görev işletim sistemi
B) Tek kullanıcı çoklu görev işletim sistemi
C) Çok kullanıcılı işletim sistemi
D) Gerçek zamanlı işletim sistemi
E) Bellek işletim sistemi

7-) Enter tuşuna basılana kadar yazılan bütüne ne ad verilir
A) Paragraf
B) Satır
C) Sütun
D) Kelime
E) Word

8-) Yazılım nedir
A) Dilekçe örneği
B) Bilgisayarın parçaları
C) Bilgisayarda kullanılan kelime işlemci programlarının diğer adı.
D) Bilgisayarda kullanılan programların tümü
E) Word de yazı yazma.


9-) Bir kitaplığın rafları, bilgisayarda aşağıdakilerden hangisiyle benzeşir
A) Dosya
B) Sürücü
C) Word
D) Klasör
E) Excel

10-) Kelime işlem programlarında sayfa numaraları vermek için kullanılan komut hangi menüde yer alır
A) Dosya
B) Düzen
C) Görünüm
D) Ekle
E) Biçim

11-) Bilgisayarda üzerindeki bilgilerde değişiklik yapılamayan, sadece okunabilir, üretici firma tarafından bilgisayarın çalışmasını sağlayan bilgilerin yüklendiği bellek hangisidir
A) RAM
B) Disket
C) Disk
D) CD
E) ROM

12-) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar ağının dezavantajlarından biridir
A) Kaynakların Dağınık Bir Şekilde Durması
B) Ağdaki tüm kaynaklara ulaşılabilmesi
C) Tüm verilerin tek bir merkez de toplanması
D) Hızlı iletişim kurulabilmesi
E) İşlem gücünü arttırması.

13-) Aşağıdakilerden hangisi ağ iletim ortamlarından biri değildir
A) Fiber Optik Kablo
B) Radyo Dalgaları
C) Kızılötesi
D) Bakır Kablo
E) Ağ Kartı

14-) Kablosuz iletişimin sağladığı en önemli kolaylık hangisidir
A) Kablo Çekilemeyen Ve Kullanıcıların Çok Sık Yer Değiştirdiği Ofislerde Pratiklik Sağlaması
B) Kablo görüntü kirliliğini engellemesi
C) Kablo masrafının olmaması.
D) İletişim Sağlanması
E) Çok hızlı iletişim kurulabilmesi

15-) İnternet üzerinde ortak bir dil kullanılmasının nedeni hangisidir
A) Internet Üzerinde Çok Farklı İşletim Sistemleriyle Çalışan, Değişik Modelde Bilgisayarların Ortak Bir Dilde Haberleşmelerinin Gerekli Olması.
B) Dünya üzerindeki insanların ortak bir dil ile anlaşabilmeleri.
C) Tüm sunucuların tek bir merkezde toplanması
D) Bilgisayarın donanım ve yazılım arasındaki bağlantıyı sağlayabilmesi
E) Internet üzerinde ortak bir dil kullanılmaz.

16-) Bilgisayar isimlerinin numarası karşılığı işletim sistemi tarafından nasıl bulunur
A) Yerel ağdaki güvenlik sunucusuna sorarak.
B) Yerel ağlardaki DNS Sunucularından Birine Sorarak
C) Yerel ağdaki Proxy sunucularına sorarak.
D) Yerel ağdaki e-posta sunucularına sorarak.
E) Yerel ağdaki www sunucularına sorarak.



17-) Aşağıdakilerden hangisi internete bağlı bir bilgisayarın isminde bulunan alan tiplerinden biridir
A) Anadolu
B) TR
C) WWW
D) FTP
E) EDU

18-) Web tarayıcısı programında kullanılan simgesinin işlevi nedir
A) Bir sayfa geri gelinmesi sağlar.
B) Sayfanın yüklenmesini durdurur.
C) Bir sayfa ileri gidilmesini sağlar.
D) Sayfayı yeniden yükler.
E) Sayfayı yazdırır.

19-) WWW üzerinde sayfalar elektronik olarak birbiri ile bağlantılı hale getirilmesini sağlayan özellik hangisidir
A) Java özelliği
B) Değişken içerikli sayfa özelliği
C) Sabit içerikli sayfa özelliği
D) Hiper metin özelliği
E) Ofis uygulama özelliği

20-) Web sitesi içinde yer alan ekran görüntülerinin her birine ne ad verilir
A) Web Sitesi
B) Web Sayfası
C) Çalışma Sayfası
D) HTML
E) JAVA

21-) İşletmelerde karşılaşılan büyük ölçekli problemlerin çözümü için bilgisayar bilgi sistemlerinin tasarlanması kurulması ve yaşatılması faaliyetlerine ne ad verilir
A) Bilgi Sistemi
B) Sistemin analizi ve tasarımı
C) Kayıt işleme sistemi
D) Karar destek sistemi
E) Yönetim bilgi sistemi

22-) Herhangi bir işlemin tamamlanması yada bir problemin çözümünde sonlu sayıda adım ile ulaşmayı sağlayan kurallar kümesine ne ad verilir
A) Algoritma
B) Akış Şeması
C) Bilgi Sistemi
D) Yönetim Bilgi Sistemi
E) Veri Akış Şeması

23-) Kelime işlemci programında üzerinde değişiklik yapılmak istenilen metne yapılan ilk işlem hangisidir
A) Metni Kaydetmek
B) Metni Seçmek
C) Metni Silmek
D) Metni Yazıcıya Göndermek
E) Metni Baskı Ön İzleme modunda incelemek

24-) Aşağıdakilerden hangisi işlem tabloları ile yapılmaz
A) Hesaplama
B) Üst Üste Yığılmış Paraların Görüntüsünün Çizimini Oluşturmak.
C) Grafik Çizmek
D) Eğer türü sorular oluşturmak
E) Verileri sıralamak


25-) İşlem tablolarında girilen sayısal verilere ne ad verilir
A) Hücre
B) Değer
C) Biçim
D) Satır başlığı
E) Sütun başlığı

26-) Sunum programında sunu penceresinin tanımı aşağıdakilerden hangisidir
A) Metin, Şekil, Grafik,Renk Ve Nesnelerin Yerleştirildiği Boş Sunu Slaytıdır
B) Slaytın tam ekran görüntülenmesidir.
C) Belirtilen nesnenin tüm slaytlarda görüntülenmesidir.
D) Slayt simgelerinin ve slayt başlıklarının görüntülendiği bölümdür.
E) Slayta ait notların görüntülendiği bölümdür.

27-) Sunum programında slayt simgelerinin ve slayt başlıklarının görüntülendiği bölüm hangisidir
A) Slayt Bölümü
B) Notlar Bölümü
C) Anahat Bölümü
D) Slayt Gösterisi Bölümü
E) Menü Çubuğu

28-) Bilgisayara aktarılmış bir fotoğraf üzerinde değişiklik yapabilmek için kullanılan program hangisidir
A) Piksel Tabanlı
B) Vektör Tabanlı
C) Bellek Tabanlı
D) Yarı Piksel Tabanlı
E) Yarı Vektör Tabanlı

29-) Sunum programında slaytın ekranı tamamıyla kapladığı görünüm tipi hangisidir
A) Slayt
B) Normal
C) Anahat
D) Slayt Gösterisi
E) Slayt Sıralayıcısı

30-) Paint programı dosyalarının uzantısı hangisidir
A) EXE
B) BMP
C) AL
D) CDR
E) VXF

Cevaplar:

1-) B
2-) C
3-) E
4-) C
5-) D
6-) A
7-) A
8-) D
9-) D
10-) D
11-) E
12-) A
13-) E
14-) A
15-) A
16-) B
17-) E
18-) C
19-) D
20-) B
21-) B
22-) A
23-) B
24-) B
25-) B
26-) A
27-) C
28-) A
29-) D
30-) B



alıntı
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Paris'te Sarı Yelekliler Eylemi Sürüyor Gazete Manşetleri-Gündem nurşen35 0 31 03 Aralık 2018 17:26
Çocuklarımızı Zengin Olsunlar Diye Değil Ahlaklı... Gazete Manşetleri-Gündem Allahın kulu_ 1 42 28 Kasım 2018 16:37
Peygamber Efendimizin SAV. Dünyaya Teşrifi Hz.Muhammed(s.a.v) nurşen35 0 59 18 Kasım 2018 17:46
ABD California'da Kıyamet Gibi Facia Gazete Manşetleri-Gündem nurşen35 0 53 16 Kasım 2018 16:59
Diyanet 6 Bin 100 Personel Alacak... Diyanetten Duyurular/Haberler nurşen35 0 57 12 Kasım 2018 17:53

Alt 26 Ağustos 2015, 13:33   Mesaj No:2
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:58
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 8.711
Konular: 881
Beğenildi:2994
Beğendi:2320
Takdirleri:3242
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: TEmel Bilgileri Teknolojisi Soru ve Cevaplar

1-
Aşağıdakilerden hangisi iletişim ve bilişim teknolojilerinin gelişmesi ile ilişkili süreçlerden biri değildir?

A)
Bilginin çoğalması

B)
Dijitalleşme

C)
Bilgisayar ve yayının birleşmesi

D)
Bilginin sıkıştırılabilmesi

E)
Haberleşme


2-
Aşağıdakilerden hangisi bilişim suçunu oluşturmaz?

A)
internetteki enformasyon kaynaklara erişimde, bunların kullanımında bu kaynakların izinsiz şekilde alınarak kendi eseri gibi yeniden yayıma koyma

B)
Erişim kısıtlılığı bulunan sitelere teknolojik hile kullanarak erişmeye çalışma

C)
İnternetteki enformasyon kaynakları yasal olmayan yollarla kullanma

D)
Kişisel bilgisayarlara ya da kurumsal bilgisayarlara yetkisiz erişim ile bilgilerin çalınması

E)
İnternetteki, enformasyon kaynakların depolanabilmesi ve sonraki erişimlere de açık olması hâlinde kullanma


3-
Blossom'a göre düzenli olarak e-posta atıyor olmak, sosyal ağlar ve medya üzerinde paylaşılan iletilere yorumlarda bulunmak, cep telefonuna mesaj atmak gibi farklı birçok örnek uygulama ne tür bir özelliği işaret eder?

A)
Yanıtlayıcılık

B)
Yorumlayıcılık

C)
Yayıncılık

D)
Alışveriş içinde olmak

E)
Yayımcılık


4-
Aşağıdakilerden hangisi IDE veya SATA sabit disklerle ile ilgili bir terim değildir?

A)
Devir sayısı

B)
Silindir

C)
Veriyolu hızı

D)
Sektör

E)
Okuma/yazma kafası


5-
Aşağıdakilerden hangisi video çözücülerden biri değildir?

A)
iTunes

B)
MPEG-4 ASP

C)
H.264

D)
Div

E)
Xvid


6-
Aşağıdakilerden hangisi bilgisayara zarar veren bir durum değildir?

A)
DVD-ROM'a CD-ROM takılarak çalıştırılması

B)
Bilgisayarın aniden elektrik kesilerek kapanması

C)
Bilgisayar işlemci fanının tozlarla tıkanması

D)
Güç kaynağı fanının çalışmaması

E)
Anakarta takılan kartların anakart üzerinde statik elektrik varken takılması


7-
Aşağıdakilerden hangisi İnternette sahiplik ile ilgili sorulabilecek temel sorulardan biri değildir?

A)
Web sitesini kim hazırladı?

B)
Siteyi kim destekliyor?

C)
Web sitesi nerede hazırlanıyor?

D)
Telif haklarının sahibi var mı?

E)
Kurumun hedeflerinin tanımına bağlantı var mı?


8-
Internet ortamı üzerinden kullanıcılara sunulan her türlü bilgi veya veriyi üreten, değiştiren ve sağlayan gerçek ya da tüzel kişiye ne ad verilir?

A)
Yer sağlayıcı

B)
Hizmet sağlayıcı

C)
Erişim sağlayıcı

D)
içerik sağlayıcı

E)
Toplu kullanım sağlayıcı


9-
Aşağıdakilerden hangisi masaüstü bilgisayarların tercih edilme nedenlerinden biri değildir?

A)
Yüksek kapasite gerektiren programların daha kolay kullanılması

B)
USB, CD gibi harici depolama araçlarının kullanılabilmesi

C)
Pille de çalışabiliyor olması

D)
Fiyat olarak dizüstü bilgisayarlardan daha uygun olması

E)
Hafif olması


10-
ISO Pdf'i hangi tarihte onaylamıştır?

A)
1 Ocak 2001

B)
1 Eylül 2008

C)
1 Temmuz 2008

D)
1 Ağustos 2008

E)
1 Aralık 2010


11-
Aşağıdakilerden hangisi anakartın görevlerinden biridir?

A)
Bilgisayarın diğer birimlerine enerji sağlamak

B)
Bilgisayar birimleri arasındaki iletişimi sağlamak

C)
Bilgi depolamak

D)
Kullanıcı verilerini işlemek

E)
Ekran görüntüsünü işlemek


12-
Web tasarımı yapmaya yarayan işareti dili aşağıdakilerden hangisidir?

A)
HTML

B)
C++

C)
Dirac

D)
VC-I

E)
Podcast


13-
"Hiper metin ve link" kullanımı aşağıdakilerden hangisini yansıtır?

A)
Bilgi paylaşımını arttırmayı

B)
Bilginin ötesine erişmeyi

C)
Bilginin çok odaklı olmasını

D)
Bilgi üretimini

E)
Bilginin değerini


14-
Aşağıdakilerden hangisi EndNote'un temel özelliklerinden biridir?

A)
Çift kayıtları görüntüleme ve karşılaştırma

B)
Tek bir dokümanda birden fazla kaynakça oluşturma

C)
Gezici kütüphane

D)
Online kaynaklarda arama

E)
Akıllı grup


15-
İletişim teknolojilerinin en önemli özelliklerinden biri aşağıdakilerden hangisidir?

A)
Yanıt şansı sunmaması

B)
Kaynaktan çok alıcı merkezli olması

C)
Etkileşim şansı sunması

D)
Tek kanalda güçlü ağlar sunması

E)
Çok kanallı analog teknolojilere dayanıyor olması


16-
Çoklu ortam nedir?

A)
Birden fazla bilgisayarın bir sunucu aracılığıyla işlem yapmasıdır.

B)
Metin, grafik, ses, animasyon, durağan ve hareketli görüntüden oluşan ve sayısal olarak işlenen, saklanan ve gönderilen bilgisayar destekli bilgidir.

C)
Bir bilgisayarda aynı anda birden fazla program çalıştırılmasıdır.

D)
Bilgisayarda ses ve görüntü izlemek amacıyla çoklu platform destekleyen codec yapısıdır.

E)
Bir bilginin bilgisayarlar arasında birden fazla yöntemle ulaştırılmasıdır.


17-
Aşağıdakilerden hangisi projektörle ilgili yaşanan "Ekrandaki görüntünün projektöre aktarılamaması" sorununun temel nedenidir?

A)
Projektör pinlerinin yeterince sıkı olmaması

B)
Monitöre elektriğin gelmiyor olması

C)
Projektörün yeterince iyi konumlandırılmamış olması

D)
Yansıtma perdesinin bulunmaması

E)
Klavye ya da programdan projektöre aktarma seçeneğinin seçilmemiş olması


18-
Aşağıdakilerden hangisi sınai haklar kapsamına girmez ama fikrî haklar kapsamına girer ?

A)
Patentler

B)
Markalar

C)
Ticari sırlar

D)
Endüstriyel tasarım ve modeller üzerindeki haklar

E)
Sinema eserleri üzerindeki haklar


19-
İçerik, yer ve erişim sağlayıcılar için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A)
Yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir.

B)
Erişim sağlayıcısı, herhangi bir kullanıcısının yayınladığı hukuka aykırı içerikten bu kanun hükümlerine uygun olarak haberdar edilmesi hâlinde ve teknik olarak engelleme imkânı bulunduğu ölçüde erişimi engellemekle yükümlüdür.

C)
İçerik sağlayıcı, Internet ortamında kullanıma sunduğu her türlü içerikten sorumludur.

D)
İçerik sağlayıcı, bağlantı sağladığı başkasına ait içerikten sorumludur.

E)
Erişim sağlayıcı, kendi aracılığıyla erişilen bilgilerin içeriklerinin hukuka aykırı olup olmadıklarını ve sorumluluğu gerektirip gerektirmediğini kontrol etmekle yükümlü değildir.


20-
Bir bilgisayar sisteminin özel bir işlem veya görev yapmasını sağlayacak bir şekilde düzene konulmuş bilgisayar emir dizgesini ve bu emir dizgesinin oluşum ve gelişimini sağlayacak hazırlık çalışmalarını ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

A)
İçerik sağlayıcı

B)
Bilişim

C)
Kişisel Veri

D)
Bilgisayar Programı

E)
Internet Hukuku










Cevaplar


1. a
2. e
3. e
4. c
5. a
6. a
7. c
8. d
9. b
10. c
11. b
12. a
13. b
14. d
15. c
16. b
17. e
18. e
19. d
20. d


Alıntı...
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Ağustos 2015, 13:45   Mesaj No:3
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:58
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 8.711
Konular: 881
Beğenildi:2994
Beğendi:2320
Takdirleri:3242
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: TEmel Bilgileri Teknolojisi Soru ve Cevaplar

1-
Google Maps, aşağıdaki Bulut Hizmet Modellerinden hangisine örnektir?

A)
Otomasyon Bulut Servisi (OaaS)

B)
Sunucu Bulut Servisi (SuS)

C)
Yazılım/Uygulama Bulut Servisi (SaaS)

D)
Web Bulut Servisi (WaS)

E)
Platform Bulut Servisi (PaaS)


2-
Aşağıdakilerden hangisi e-Devletin temel tanımları içerisinde ele alınmayan unsurlardan biridir?

A)
Vatandaşlara sağlanan hizmet ve etkileşimler

B)
Kamu görevlileri ile etkileşimler

C)
Diğer devletler ile gerçekleştirilen etkileşimler

D)
Devletin çeşitli birimleri ile etkileşim ve hizmetler

E)
Özel sektör firmaları ile etkileşimler


3-
Aşağıdakilerden hangisi Türkiye'de e- Devletin kullanımı ile ilgili yakın zamanda gerçekleşmesi mümkün olan senaryolardan biri değildir?

A)
Yurtdışına çıkan bir vatandaş ihtiyaç duyduğunda, kullanmakta olduğu ilaç ve geçirdiği operasyon bilgilerine erişiminin sağlanması

B)
Sanal dünyalar üzerinde çalışma/hizmet çözümleri geliştirilmesi

C)
Bulut bilişim ile yerel yönetim seviyesinde özürlülere günlük yaşamlarını kolaylaştırıcı hizmet çözümlerin geliştirilmesi

D)
Kişisel bilgilerin yer aldığı "vatandaşlık kartı" kullanılarak e-Devlet işlemlerinin gerçekleştirilmesi

E)
Resmi bildirimlerin kayıtlı e-posta adresine gönderilen e-postalar ile gerçekleştirilmesi


4-
Kişilerin kendi öğrenme amaçlarını belirledikleri, öğrenme sürecini ve eğitsel içeriği yönettikleri ve öğrenme amacıyla başkalarıyla iletişim kurdukları sistemlere ne ad verilir?

A)
Sosyal öğrenme ortamları

B)
Kişisel öğrenme ortamları

C)
Sanal öğrenme ortamları

D)
Kendi kendine öğrenme ortamları

E)
İnformel öğrenme ortamları


5-
Aşağıdaki dönemlerden hangisinde kapalı devre televizyon yayınlarına ağırlık verilmiştir?

A)
Bilgisayar destekli eğitim

B)
İnternet tabanlı eğitim

C)
Mobil öğrenme

D)
Kitle iletişim teknolojilerine dayalı

E)
Çoklu ortam


6-
Bulut bilişim ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

A)
Analog sistemleri temel alır.

B)
Konumdan bağımsız kaynaklara erişim sağlar.

C)
Otomatik servis kurulumunu destekler.

D)
Self servis hizmet sunumunu destekler.

E)
Hizmet sunumu kolaylıkla izlenebilir ve ölçülebilir.


7-
Çocukları sosyal paylaşım siteleri ni kullanan ailelerin aşağıdakilerden hangisini yapması gerekir?

A)
Çocuk 13 yaş altında olsa da sosyal ağlara üye olmasını sağlamak

B)
Çocuğun sosyal ağ sitesi hesabını ve yazışmalarını düzenli olarak takip etmek

C)
Çocuğun profilinde telefon numarasını paylaşmasını sağlamak

D)
Çocuğun tüm resimlerini sosyal ağda paylaşmasına yardım etmek

E)
Çocuğa arkadaş listesini mümkün olduğunca arttırabilmesi için yardım etmek


8-
Kötü niyetli yazılımlar aşağıdakilerden hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

A)
Virüs - VVeb Gezgini - Bilgisayar Kurdu - Casus Yazılım

B)
Truva Atı - Virüs - VVeb Gezgini - Bilgisayar Kurdu

C)
Virüs - Bilgisayar Kurdu - Truva Atı - Casus Yazılım

D)
İşletim Sistemi - Bilgisayar Kurdu - Truva Atı - Virüs

E)
Bilgisayar Kurdu - İşletim Sistemi - Casus Yazılım - Virüs


9-
I. Güvenilir bir yönetici şifresi atamak
II. Şifreleme yöntemi kullanmak
III. Varsayılan SSID'yi değiştirmek
Yukarıdakilerden hangileri güvenli bir kablosuz İnternet (wi-fi) bağlantısı için alınabilecek önlemlerdendir?


A)
Yalnız I

B)
I ve II

C)
I ve III

D)
II ve III

E)
I, II ve III


10-
Öğretme, öğrenme ve araştırma gibi amaçlarla kullanılmak üzere açık lisans ile lisanslanmış, yayın hakları ile kısıtlanmamış, kamuya açık dijital malzeme aşağıdakilerden hangisidir?

A)
Öğretici ders yazılımları

B)
Ders programı

C)
Podcast

D)
Açık eğitsel kaynaklar

E)
Sözlük, ansiklopedi, harita ve görüntü kaynakları


11-
On going basis - On demand basis tarama terimlerinin açılımları aşağıdakilerin hangisinde sırasıyla doğru olarak verilmiştir?

A)
Sürmekte olan temelli - Talep edilen temelli

B)
Talep edilen temelli - Sürmekte olan temelli

C)
İzlemekte olan temelli - Talep edilen temelli

D)
Sürmekte olan temelli - İzlemekte olan temelli

E)
İndirme temelli - İzlemekte olan temelli


12-
Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar birimlerinden biri değildir?

A)
Klavye

B)
Fare

C)
Tarayıcı

D)
Yazıcı

E)
Web cam


13-
Hazırlanan e-öğrenme içeriğinin değişik öğrenme yönetim sistemlerine yüklenebilmesi ve çalıştırılabilmesi için aşağıdaki standartlardan hangisine uygun olması gerekir?

A)
HTML

B)
RSS

C)
PDF

D)
Creative Commons

E)
SCORM


14-
Küreselleşme ile birlikte iletişime ilişkin dikkat çeken en önemli kavram aşağıdakilerden hangisidir?

A)
Kitlesel bilgi teknolojileri

B)
İhracat-ithalat dengesi

C)
Ticaret sistemleri

D)
Bilgisayar teknolojileri

E)
İthalat-ihracat teknolojileri


15-
Aşağıdakilerden hangisi Windows Media Player'ın tanımlarından biridir?

A)
Microsoft Office ile gelen bir iletişim programıdır.

B)
Microsoft'un Windows 7 ile duyurduğu gelişmiş bir e-posta programıdır.

C)
Microsoft'un çoklu ortam oynatıcısıdır.

D)
Microsoft'un XP'nin beta sürüm adıdır.

E)
Açık kaynak kodlu çoklu ortam programıdır.


16-
I. Pos makinesi
II. Bilgisayar
III. Cep telefonu
IV. Çevre birimleri
Yukarıda verilenlerden hangileriyle bilişim suçları işlenebilir?


A)
Yalnız II

B)
I ve II

C)
II ve III

D)
III ve IV

E)
I,II ve III


17-
Aşağıdakilerden hangisi iletişim teknolojilerinden biri değildir?

A)
3G

B)
Çevirmeli Ağ bağlantısı

C)
ADSL

D)
EDGE

E)
WAP


18-
Aşağıdakilerden hangisi günümüz stratejik yazılım teknolojilerinden biri değildir?

A)
Bulut Bilişim

B)
Mobil Uygulamalar

C)
Büyük Veri

D)
Yazıcı teknolojileri

E)
Akıllı Bilişim


19-
Aşağıdakilerden hangisi e-Devlet'in gelişimini doğrudan etkileyen yakın dönem gelişmelerinden biri değildir?

A)
İnternet'in kullanımı

B)
Yerel ve merkezi kamu internet sitelerinin ortaya çıkması

C)
İnternet sitelerinin bütünleşmesi için gerekli entegrasyon ve bilgi paylaşımı çalışmalarının yapılması

D)
Kamu kurumlarının işleyişi ile işletmelerin işleyişi arasında yakınlık kurulması ve işletme yönetimi tarzı kamu idaresi anlayışının gelişmesi

E)
Berlin Duvarının yıkılması ve Arap Baharı gibi politik gelişmelerin ortaya çıkması


20-
Aşağıdakilerden hangisi e-Dönüşüm Türkiye Projesinin 2007 yılına kadar olan ana stratejilerinden biri değildir?

A)
Ortak veritabanları, ortak hizmetler

B)
Yüksek hacimli/yüksek değerli e-hizmetler

C)
e-Hizmetleri sayısı

D)
Sektörel projeler ve dönüşüm

E)
Sınır geçişleri










CEVAPLAR


1. e
2. c
3. b
4. b
5. d
6. a
7. b
8. c
9. e
10. d
11. a
12. d
13. e
14. a
15. c
16. b
17. a
18. d
19. e
20. c







Alıntı...
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Ağustos 2015, 13:51   Mesaj No:4
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:58
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 8.711
Konular: 881
Beğenildi:2994
Beğendi:2320
Takdirleri:3242
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: TEmel Bilgileri Teknolojisi Soru ve Cevaplar

1-
Bulut ortamında saklama hizmetlerinin en çok önem kazandığı dönem aşağıdakilerden hangisidir?

A)
Kitle iletişim teknolojilerine dayalı dönem

B)
Bilgisayar destekli eğitim dönemi

C)
İnternet tabanlı eğitim dönemi

D)
Mobil öğrenme dönemi

E)
Çoklu ortam dönemi


2-
Aşağıdaki hangisi Türkiye’nin ilk e-Devlet girişimlerinden biri değildir?

A)
Türkiye Bilişim ve Ekonomik Modernizasyon Projesi

B)
e-Devlet Kapısı ( EDK )

C)
Ulusal Enformasyon Altyapısı Ana Planı ( TUENA )

D)
Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezinin ( ULAKBİM ) kurulması

E)
Elektronik Ticaret Ağının kurulması


3-
Aşağıdakilerden hangisi Bilgi Toplumu Stratejisi ( DPT, 2006 ) öncelikli konularından biri değildir?

A)
Mükerrerlikler ve kaynak israfına yol açan münferit kurumsal proje ve uygulamaların önlenmesi

B)
Hizmet süreçlerinin yeniden yapılandırılması, ön ve arka ofis süreçlerinin bağımsız dönüşümü

C)
Öngörülen projelerin proje gerekleri çerçevesinde bütçe ve zaman tanımları içerisinde gerçekleştirilmesi

D)
Önemli ölçüde kaynak tasarrufu sağlayacak olan elektronik kamu satın alma altyapısının oluşturulması

E)
Kurum içi ve kurumlar arasında elektronik ortamda güvenli ve güvenilir bilgi ve belge paylaşımının sağlanması


4-
Aşağıdakilerden hangisi Akıllı Bilişimin gelişiminde en önemli rolü oynamıştır?

A)
64Bit işletim sistemleri

B)
SSD Diskler

C)
Akıllı cep telefonları

D)
Algılayıcı (sensör) teknolojileri

E)
LED teknolojisi


5-
“Kullanıcılar eseri kopyalayabilir, dağıtabilir, görüntüleyebilir, kullanabilir ve ticari amaçlarla olmamak koşuluyla üzerinde değişiklik yaparak yeni eserler oluşturabilir.” şeklinde tanımlanan Creative Commons kullanım koşulu aşağıdakilerden hangisidir?

A)
Attribution ( BY )

B)
Noncommercial ( NC )

C)
No Derivative Works ( ND )

D)
Share-Alike ( SA )

E)
Open Educational Resource ( OER )


6-
Aşağıdakilerden hangisi MathType ile yapılabileceklerden biri değildir?

A)
Eşitliğin tümünü ya da bir bölümünü renklendirme

B)
Matematiksel formül gösterimi

C)
Denklem görüntüleme işlemi

D)
Word’den denklem Export işlemi

E)
Eşitliği referans listesinde gösterme


7-
Aşağıdakilerden hangisi Bulut yapısındaki BT İş Modellerinden biridir?

A)
Tüzel Bulut Servisi

B)
Sunucu Bulut

C)
Toplu Bulut Servisi

D)
Altyapı Bulut Servisi

E)
Bilgi İşlem Bulutu


8-
Kültürün hızsal yaygınlaşmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

A)
Ticaretin artması

B)
Küresel köy anlayışı

C)
Habercilik yaklaşımları

D)
Dijitalleşme

E)
Yeni medya


9-
Aşağıdakilerden hangisi sosyal paylaşım sitelerinin sakıncalarından biri değildir?

A)
Çocukların derslerine olumsuz etkisinin olması

B)
Aile ve arkadaşlara daha az zaman ayrılması

C)
Faklı konulardaki ders notlarının paylaşılması ve erişilmesi

D)
Çalışma düzenini aksatması

E)
Kişisel bilgilerin korunması ve gizlilik sorunları


10-
Verileri toplayıp yerleştirdikten sonra bunları otomatik işlemlere tabi tutma olanağı veren manyetik sisteme ne ad verilir?

A)
Network sistemi

B)
Bilgisayar

C)
Bilişim sistemi

D)
Teknoloji

E)
Çevre birimleri


11-
Aşağıdakilerden hangisi Bulut Bilişimin kullanıcılara sağladığı faydalardan biri değildir?

A)
Yönetim kolaylığı

B)
Maliyetlerdeki düşüş

C)
Değiştirilmesi zor yapı nedeniyle sağlamlık

D)
Esneklik

E)
Taşınabilirlik


12-
Aşağıdakilerden hangisi değerlendirme türlerinden biri değildir?

A)
e-Portfolyo

B)
Grup çalışması

C)
Mikrobloglar

D)
e-Ödev

E)
Tartışmalara katılım


13-
Kişisel Öğrenme Ortamında Birebir Ağ Oluşturma etkinliğinde kullanılan Web 2.0 araç kümesi aşağıdakilerden hangisidir?

A)
WikiSpaces

B)
Google Drive, Microsoft SkyDrive, Dropbox

C)
Google Reader, Google Alerts

D)
Google Search, Google Blog Search

E)
Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+


14-
Bilgisayardaki hard diski ve hafızayı virüslere karşı tarayarak bulduğu virüsleri bilgisayardan silmeye çalışan yazılımlardır. Yukarıda tanımı verilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

A)
Antivirüs

B)
Virüs

C)
Hacker

D)
Güvenlik Duvarı

E)
Sandbox


15-
Hadoop nedir?

A)
Büyük Veri (Big Data) işlenmesinde kullanılan bir yaklaşımdır.

B)
Bilgilerin bilgisayarlar arasında transferinde kullanılan bir protokoldür.

C)
Bilgilerin veriye dönüştürülmesinde kullanılan bir tekniktir.

D)
CPU ile Hafıza arasındaki senkronizasyon yapısının adıdır.

E)
John Hadoop tarafından geliştirilmiş kriptolama tekniğidir.


16-
Sosyal paylaşım sitelerinde gizlilik ve güvenlik ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

A)
Sosyal paylaşım sitelerinde yüz yüze tanınmayan kişilerle de hemen arkadaş olunabilir.

B)
Uzak arkadaşlar ile sadece çok kısıtlı bilgiler paylaşılmalıdır.

C)
Kullanıcılar kişisel bilgilerinin ticari amaçlarla kullanılmaması için gerekli güvenlik ayarlarını en üst düzeyde yapmalıdır.

D)
Çocuklar sosyal paylaşım sitelerinin kullanımı konusunda aileleri ve öğretmenleri tarafından bilinçlendirilmelidir.

E)
Aileler çocuğun kullanıcı adını ve şifresini bilerek belirli aralıklarda hesabına girip olup bitenleri kontrol etmelidir.


17-
I. e-Katılımcılık anlamında vatandaş odaklı kamu hizmeti sunumu II. Kurumsal müşterilere katılan değerin en üst seviyede gerçekleşmesi için paylaşımcı/ortak hizmet kültürü III. Profesyonellik anlamında hükümet içi kaynak ve kabiliyetlerin etkin sunumu ve yönetimi Yukarıdaki ana etkenlerden hangilerinin oluşması e-Devletin gerçekleşmesi için gereklidir?

A)
Yalnız I

B)
Yalnız II

C)
I ve II

D)
I ve III

E)
I, II ve III


18-
Kamu kurumlarının e-dönüşümü ile ilgili aşağıdaki temel sorunlardan hangisi son zamanlarda göreceli bir azalma eğilimine girmiştir?

A)
Mevzuat sorunları

B)
Kurum içi koordinasyon sorunları

C)
Mali sorunlar

D)
Personel sorunları

E)
Kurumlar arası koordinasyon sorunları


19-
Aşağıdaki giriş çıkış uçlarından hangisi anakarta bağlı değildir?

A)
USB girişi

B)
Klavye-fare girişi

C)
Eternet girişi

D)
Ses giriş çıkış yuvaları

E)
Elektrik kablo bağlantı yuvası


20-
Bilgisayarda casus yazılım olup olmadığını kontrol eden ve bilgisayardan kaldırılmasını sağlayan güvenlik yazılımına ne ad verilir?

A)
Antispyware

B)
Güvenlik duvarı

C)
Wi-fi

D)
Firewall

E)
Sandbox











CEVAPLAR


1. d
2. b
3. b
4. d
5. b
6. e
7. d
8. d
9. c
10. c
11. c
12. c
13. e
14. a
15. a
16. a
17. e
18. b
19. e
20. a





Alıntı...
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Forum Ana Kategori Başlıkları

Cevaplar Son Mesajlar
Temel Bilgi Teknolojileri 2017/2018 Çıkmış Soru Ve Cevaplar nurşen35 Temel Bilgi Teknolojileri 2 1 21 Mayıs 2018 10:49
Arapça II Özetler ve Soru -Cevaplar / Medineweb nurşen35 Arapça2 1 28 Kasım 2017 21:27
TEB Teknolojileri II 2013 Bahar Dönemi Sınav Soru ve Cevapları Medineweb nurşen35 Temel Bilgi Teknolojileri 2 8 07 Şubat 2017 00:54
TEB Teknolojileri II 2014 Bahar Dönemi Soru ve Cevaplar Medineweb nurşen35 Temel Bilgi Teknolojileri 2 4 05 Şubat 2017 23:19
TEB teknolojileri2... 1-4 ünite soru ve cevaplar Medineweb Medineweb Temel Bilgi Teknolojileri 2 4 10 Aralık 2013 14:19

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

Medineweb Alemdarhost sunucularında barındırılmaktadır.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284