Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KADIN AİLE ÇOCUK.::. > Kadın-Aile-Çocuk > Tesettür Konuları

Konu Kimliği: Konu Sahibi TufeyL,Açılış Tarihi:  09 Kasım 2007 (00:10), Konuya Son Cevap : 11 Temmuz 2016 (01:33). Konuya 21 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 09 Kasım 2007, 00:10   Mesaj No:1
Medineweb Kıdemli Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:TufeyL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 50
Üyelik T.: 15 Temmuz 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 303
Konular: 116
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Pierre Cardin Diyor ki:

Pierre Cardin Diyor ki:

Pierre Cardin Diyor ki: “Türban Tartışmaları Çok Saçma!..”

Hem Tesettürlü, Hem de Şık Olunabilir..."
"Türkiye First Lady'si Daha Şık Olmak İsterse Kendisi İçin Bir Şeyler Tasarlayabilirim..."
YILLARDAN beri, Müslüman yüksek tabakanın ve dindar zenginlerin tesettür konusunda Paris modacılarından yardım ve destek alması gerektiğini dile getiririm. Çarelerim, çözümlerim, tekliflerim şu ana kadar pek ilgi görmedi... Geçen gün Habervakti internet sitesinde dünyanın en meşhur modacısı Pierre Cardin ile yapılmış bir röportaj okudum. (Abdullah Kılıç, Başlığı: "Türban Tartışmaları Çok Saçma", 03.11.2007) Dünyayı şık giyindiren kişi diyebileceğimiz Cardin bakınız neler diyor:

SORU: "Türkiye'de son aylarda (Son yıllarda) bir türban ya da başörtüsü tartışması yaşanıyor. Siz bu tartışmalardan haberdar mısınız?"

"- Evet biraz takip ettim. Bu tartışmaları saçma buluyorum. Hanımlar her zaman kapanmışlardır. Mesela İsa Efendimizin annesi Meryem Ana kapalıdır. Hatta (Hz.) Havva'dan bu yana kadınlarda bir kapanma eğilimi vardır. Eğer güzel tasarlanabilirse kapanmak kadına yakışıyor, türban kadının güzelliğini ortaya çıkarıyor.
"- Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi nasıl giyiniyor?"
"- First Lady'nin adını bilmiyorum ama gayet şık. Daha da şık olmak isterse, kendisi için bir şeyler tasarlayabilirim. Gerçi kişiye özel tasarım yapmıyorum ama Türkleri çok seviyorum. Tabiî teklif gelirse... Ben hadiseye din açısından değil de moda olarak bakarım. Hem tesettürlü, hem şık olunabilir.
Son on yılda Türkiye'de muhafazakâr kadınlar arasında şık ve marka giyinmek isteyenler epey çoğaldı. Ancak onların bir sorunu var: Aradıkları kıyafeti pek bulamıyorlar."
Sayın Hayrünnisa Gül, Cardin'in teklifini nasıl karşılar bilemem, "Ben şahsa özel tasarım ve kıyafet yapmıyorum ama Türkleri çok sevdiğim için First Lady'niz için yapabilirim... Tabiî isterse..." diyor.
Cardin Müslüman değil, dolayısıyla tesettürü İslâmî-şer'î açıdan ele almıyor, onu moda olarak görüyor. Türban (tesettür) tartışmalarını saçma buluyor. Kadınların örtünmesinin evrensel olduğunu söylüyor...
Türkiye'de birtakım tacirler tesettüre sadece ticaret açısından baktılar. Tesettür elbette ticarî ve sınaî faaliyet olabilir ama ona öncelikle dinî açıdan, ticaret üstü bir zihniyetle bakmak gerekir. Bugünkü Türkiye'de "Tesettür piyasasının" yıllık cirosu acaba ne kadardır?
Tesettüre sırf/sadece ticarî açıdan bakarsanız işin dinî, kültürel, sanat boyutunu ihmal etmiş, hattâ zarar vermiş olursunuz.
Biz Türkiyeli Müslümanlar tesettür/başörtüsü konusunda çok vakit israf ettik, çok bocaladık, kendimize çok zarar verdik.
Otuz yıl önce, dünyanın büyük ve ünlü modacılarından ve modaevlerinden bu konuda yardım istemiş, destek almış olmalıydık. Bunu yapmadık. Birçok işimizde olduğu gibi gecekondu, taşra, varoş, kırsal kesim zihniyetiyle problemlerimizi çözeceğimizi sandık...

İslâm'da kadının kendisini (kapalı olarak da olsa) teşhir etmesi, güzelliklerini göstermesi yoktur. Bizde birtakım
sözde tesettürlü hanımlar, İslâm'ın uygun görmediği bir şekilde kamu alanına çıktılar. Üstelik bu arz-ı endam ediş sırasında kılık kıyafetleri zarif, üstün, estetik, yüksek olmadı.
Bir kısım Müslüman hanımlar madem ki, meydana çıkıyorlar, (seksî olmamak ve şehevî nazarları üzerlerine çekmemek şartıyla) zarif giyinsinler, açık kadınlardan daha üstün, daha medenî, daha haysiyetli, daha şık görünsünler. Nadir istisnalar dışında işte bu yapılamadı.
Takkelerimizi önümüze koyalım ve şu soruyu soralım:
Okumuş, zengin, yüksek tahsilli, temsilci üst tabaka Müslüman hanımlar, kıyafet ve başörtüsü konusunda açık kadınlardan daha şık, daha medenî, daha zarif olamazlar mıydı?
Pekala olabilirlerdi. Pierre Cardin böyle diyor. Lakin biz böyle olabildik mi?


Bir kısım Müslümanların ve İslâmcıların en büyük açığı, "Her şeyi biz biliriz, her şeyin en iyisini biz yaparız..." kuruntusudur. Bazılarımız o kadar gururlu ve kibirlidir ki, bilenlerden, uzmanlardan fikir almayı bile nefislerine kabul ettiremezler.
Yakın tarihte öyle başörtülü hanımefendiler görüldü ki, ayda bir uçağa biniyor ve Paris'ten elbise ve eşarp alıyordu. Nasıl alıyordu? Avuç avuç para veriyordu, lakin

sormadan, kimseye danışmadan, kendi kafasına göre... Onları gördük...
Son elli küsur yılda 500'den fazla İmam-hatip mektebi, binlerce Hafız kursu açtık. Hiç olmazsa bir tanecik "Moda, Kılık Kıyafet Tasarımı Koleji" açmış olsaydık ne iyi ve ne isabetli yapmış olurduk.
Birtakım İslâmcı kadınlar "İslâm'da moda yoktur" diyorlar. Bunların kıyafetlerine bakıyorsunuz, şu veya bu modaya uygun şekilde giyinmişler. Ol mahiler ki derya içredir, deryayı bilmezler...
İslâm dininde, Yüce Şeriatta elbette moda yoktur, lakin hayatta
ve kültürde moda vardır. Yirminci asrın başlarında İstanbul'da kaç çeşit çarşaf vardı bilir misiniz?

Çeşitli renklerde... Çeşitli kesim ve dikimler... Pelerinli çarşaf, torba çarşaf... Çalıkuşu romanında Feride'nin gülkurusu çarşafını hatırladınız mı?.. Çarşaf işin esası, cevheridir; onun çeşitleri, renkleri modadır, arazdır.


Birkaç yıl önce Hürriyet'ten Ayşe Arman bendenizle bir röportaj yapmıştı. Hürriyet gazetesi için, röportaj yapılan kişinin fikir ve görüşlerinden çok, "Ona söyletilmek istenen fikir ve görüşler" önemlidir. Konuşmanın bir yerinde "Bugünkü kapalıların bir kısmını rüküş buluyor musunuz" mealinde bir soru tevcih edilmişti. Tereddütsüz "Evet" demiştim. Almışlar bu sözümü manşet yapmışlar... Rüküş giyinip giyinmedikleri tartışma konusu olan birtakım İslâmcıların ağır hücumlarına uğramıştım.
Parası, serveti, imkanı, fırsatı olduğu halde, açık kadınlardan daha üstün giyinmeyen hanımlar, dolaylı şekilde İslâm davasına zarar vermektedir. Bu dava için az veya çok çile çekmiş bir Müslüman olarak onlara hakkımı helal etmiyorum.
Orta halli, fakir, kendi halinde Müslümanlar hanımlara bir şey dediğim yoktur. Yüksek tabakayı, temsilcileri kasd ediyorum.
Kötü, zevksiz, sanatsız, vasıfsız bir tesettürle davamızı mıncıklamaya hakları yoktur.
Yüce İslâm dini gururu, kibri, nefs-i emmareyi kötülemiştir. Dinimiz istişareyi/danışmayı emr etmektedir. Yüce Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem "İlim ve hikmet Çin'de bile olsa gidip alınız" buyurmuşlardır, "Para benim... Ben bilirim... Ben keyfimin istediğini yaparım..." zihniyeti olgun Müslümana yakışmaz.
İlk asırlardaki akıllı Müslümanlar eski Yunan klasiklerini Arapçaya tercüme ettirmişlerdi...
Türkiye'nin yüksek tabaka Müslüman hanımları Pierre Cardin'in tesettür konusundaki fikirlerinden ve yaptığı tekliften ibret almalı ve bu fırsatı kaçırmamalıdır.
Mehmed Şevket Eygi 06.11.2007
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi TufeyL 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Ebul vefa hz.'nin duası Dua Bölümü TufeyL 0 2291 19 Mart 2009 15:03
Cennet kapısını açan dua Dua Bölümü TufeyL 0 2305 19 Mart 2009 15:02
Gel sana dünyanın misalini göstereyim Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler Ağlama_Karanfil 1 2063 19 Mart 2009 14:58
BabaanneMaceraları Fıkralar-Hikayeler Kara Kartal 2 1968 18 Mart 2009 00:02
Evlilik aşkı öldürür derler.YaLaN.. Evlilik-Nikah Konuları Mihrinaz 5 1909 17 Mart 2009 22:43

Alt 13 Kasım 2007, 12:23   Mesaj No:2
Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:maşuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 523
Üyelik T.: 04 Kasım 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:34
Mesaj: 394
Konular: 1
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Pierre Cardin Diyor ki:

İslam'ın Modası

sünneti seniyyedir o kadar......
.
Tesettürün gayesi güzelliği ifşa etmek değil,
Özeline saklamak....

Kadınlarımızın özel olduğunu ortaya koymak......

Bu özeli herkesin nazarları ile
Özel olmaktan çıkarmasına engel olmak........

O kaddarrrrrr............
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Kasım 2007, 14:31   Mesaj No:3
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:sui_zan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 268
Üyelik T.: 30 Eylül 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 54
Konular: 1
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Cvp: Pierre Cardin Diyor ki:

Pierre Cardin Diyor ki: kendi çıkarı için öyle söylüyordur o modacı.hele bizim laiklerle bir görüş alış verisi yapsa bak o zaman ne kadar kötü bir şey olduğunu anlayacak o da işi gücü bırakıp bizim yök gibi düşecektir türbanın peşine !!!!!!!!!!
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Kasım 2007, 15:07   Mesaj No:4
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Faruk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 254
Üyelik T.: 26 Eylül 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 144
Konular: 4
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Pierre Cardin Diyor ki:

siz bizim gibi küçük esnafı dinlemesseniz pier cardin ne üfürürse o nu giyersiniz daha..
bakın en koyu islamcı (tabiri caizse) geçinenler pier cardin den giyiniyor.ve övünüyor :=))
nitsin burda tanış yerli malı takım elbise satıyor..
din din diyede yırtınıyorken ..ya işte bööyle oluyo bizim tepkilerimiz.kahrolsun amerika derken sırtımızda usa bayraklı montlar
Alıntı ile Cevapla
Alt 15 Kasım 2007, 22:45   Mesaj No:5
Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:inzar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 68
Üyelik T.: 04 Ağustos 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 249
Konular: 28
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Pierre Cardin Diyor ki:

pier cardin dünya duyuracağını duyurmuş..
sen islamcı geçinipte satış yapan mağzaları bir gez istersen..
fiyatları yazıyorum..
etek 159 ytl
pardesü 150 den başlayıp 500 ytl kadar var..
abiye kıyafetlerini hiç yazmıyorum..onlar inciğine,boncuğuna, kumaşaın parıltısına göre değişiyor..
eşarp hacı bayramda 5 ytl o meşhur marka mağzalarda kalitesine göre 300 e kadar çıkıyor..
bide mağza isimlerini yazayım..
tekbir..
setrems.kelimenin içinde ört anlamı vardır..
bir iki tane daha vardı ama şimdi gelmedi aklıma..
işin diğer boyutuda şu..artık modası var örtünmenin.
bunun önüne geçilmez..
şu anda en pahalı giyim tesettür üzerine..
milletvekillerin hanımlarıda şıklık yarışına girince iş artık avrupi düzeyde defilelere kadar çıktı..

örtüyü hakkı ile taşıyanlardan eylesin Allah.(inşaalllah)
Alıntı ile Cevapla
Alt 15 Kasım 2007, 23:45   Mesaj No:6
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:sui_zan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 268
Üyelik T.: 30 Eylül 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 54
Konular: 1
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Pierre Cardin Diyor ki:

bu arada özellikle bayan kardeşlerimizin dikkat ettikleri aslında bayan erkek farketmez her müslümanın güzel giyinmesi pejmurde görünmemesi erkeklerin güzel kokularla toplumda bulunması yani ne bileyim kısaca başkalarının imrenmesi pekte yanlış olmasa gerek biz giyimimizle düzgün toplanmış sakalımızla konuşmamızla oturup kalkmamızla herkesten önde olmamız gerekir diye düşünüyorum .zamanında bir solcu arkadaşım bana diz üstü bilgisayarla dünyayı parmak uçlarında hissden bir genç düşün birde koyun peşinde boynunda ekmek torbası ile gezen bir genç hayal et dedi ve hangisi olmak istersin dedi .onun kastı islam demek çağa ayak uyduramayan ve kırsal bölge yaşantısından kurtulamayan insan tiplemesidir bunu ima etmek istiyordu işte şimdi diyorumki biz iki günü eşit olan ziyandadır felsefesi ile eğitilen insanlarız zihinlerdeki bu imaj islam değildir kulakları çınlasın bir hocamızın dediği gibi ses ve görüntü nakli gerçekleşti şimdi belkıs ve süleyman A.S kıssasını düşünüp eşyanın nakli olabilirmi diye hedef belirlemek bizi üstün kılar diye düşünmeye başladığımız an medeniyetin zirvesine çıkarız .o günleri nasip et ya rab bizler.
Alıntı ile Cevapla
Alt 16 Kasım 2007, 00:00   Mesaj No:7
Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:inzar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 68
Üyelik T.: 04 Ağustos 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 249
Konular: 28
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Pierre Cardin Diyor ki:

eyvallah..
tabiki Allah ın nimetlerini üzerimizde taşıyacağız..
ben aslında işin farklı bir alanına deyinmek istedim..
öylesine bir imaj çizilmeye başladı ki artık..her şeyin en kalitesi giyinmenin en şık kişi olacağı dürtüsünü uyandırıyor insanlarda..tüketici bir islami kesim oluşturuldu..oluşturuluyor..
Alıntı ile Cevapla
Alt 16 Kasım 2007, 00:09   Mesaj No:8
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Seleme isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 556
Üyelik T.: 11 Kasım 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 829
Konular: 194
Beğenildi:13
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Cvp: Pierre Cardin Diyor ki:

pierre Cardın ne derse desin
tesettür moda ile şekillenemez.Açın nisa süresini,nur süresini okuyun.Sünneti seniyeye bakın.Açın tesettür
risalesini okuyun...Cardın'ı boş verin Allah celle celaluhu ne diyor ona bakın!!!!!!!!
Özür dilerim hayatta en hassas olduğum konukardan biri olduğu için biraz sert olmuş olabilirim.
Alıntı ile Cevapla
Alt 16 Kasım 2007, 00:10   Mesaj No:9
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:sui_zan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 268
Üyelik T.: 30 Eylül 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 54
Konular: 1
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Pierre Cardin Diyor ki:

Alıntı:
inzar Üyemizden Alıntı
eyvallah..
tabiki Allah ın nimetlerini üzerimizde taşıyacağız..
ben aslında işin farklı bir alanına deyinmek istedim..
öylesine bir imaj çizilmeye başladı ki artık..her şeyin en kalitesi giyinmenin en şık kişi olacağı dürtüsünü uyandırıyor insanlarda..tüketici bir islami kesim oluşturuldu..oluşturu

100 milyonluk eşarplada 10 milyonluk bir eşerplada düzgünce giyinmek pekala mümkün. tabi bu kapitalist sistemin tüketicideki tüketim hırsını kamçılayarak reklam unsurunu kullanıp bizi kendi sermaye hesaplarına malzeme yapmasına fırsat vermemek lazım .
Alıntı ile Cevapla
Alt 16 Kasım 2007, 00:15   Mesaj No:10
Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:inzar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 68
Üyelik T.: 04 Ağustos 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 249
Konular: 28
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Pierre Cardin Diyor ki:

Alıntı:
seleme571 Üyemizden Alıntı
pierre Cardın ne derse desin
tesettür moda ile şekillenemez.Açın nisa süresini,nur süresini okuyun.Sünneti seniyeye bakın.Açın tesettür
risalesini okuyun...Cardın'ı boş verin Allah celle celaluhu ne diyor ona bakın!!!!!!!!
Özür dilerim hayatta en hassas olduğum konukardan biri olduğu için biraz sert olmuş olabilirim.

hassas olduğun için takdire şayansın ozaman...
hassaslardan olmak duası ile.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Tesettür Diyor ki: Fatıma-i Zehra Tesettür Konuları 16 03 Ekim 2023 14:27
Davetçi Diyor ki nurşen35 Oruç-Ramazan 1 20 Nisan 2023 12:28
Şehid Seyyid Kutub diyor ki; Beytül Ahzan Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler 2 31 Mart 2019 23:04
Kuşlar ne diyor? /medineweb Belgin Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler 3 24 Ocak 2018 22:38
Resullerimiz Diyor ki mehmet arslan Peygamberler(a.s) 0 20 Ekim 2011 13:08

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.