Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KADIN AİLE ÇOCUK.::. > Kadın-Aile-Çocuk > Tesettür Konuları

Konu Kimliği: Konu Sahibi enderhafızım,Açılış Tarihi:  12 Ekim 2012 (17:37), Konuya Son Cevap : 12 Ekim 2012 (17:37). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 12 Ekim 2012, 17:37   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:38
Mesaj: 3.186
Konular: 1383
Beğenildi:166
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
evtx Şafak, Aşk Rahminde Sümeyyelere Gebe!

Şafak, Aşk Rahminde Sümeyyelere Gebe!

Şafak, Aşk Rahminde Sümeyyelere Gebe!

Sil artık gözyaşlarını Fecir vaktine kadar hıçkırıklara kapılıp, sabretmeye çalıştığın tutsakların yasaklarına, hür nağmelerinle cevap ver Yeşertmeye devam et çölleri sevdanla, hasretini kara taşlara bas şimdilik, sabret kalbim! Titreyişlerin devam etsin yüreğim!

Küçücük yüreklerimizle dağların taşıyamadığı davayı yüklendik ve hicret ettik veda tepesinden Güneş, her gün umudu gönüllerimizde aydınlatarak doğuyor Cemreler Rabbe teslimiyeti ile tutsaklıktan kurtulan özgürlük abidesi, ateşin içinde gül bahçesinde Rabbini tespih eden İbrahimin aşkına şâhit! Dalgalar imanın bayraktarlığını taşıyan içi Musa dolu kundaklara ve zindanlar karanlıkları nuruyla aydınlatan Yusuflara şâhit! Kâinat çöllere inen nura, Nur-u Muhammede şâhit!

Tarih tekerrür ediyor İman ateşi başörtüsü abidelerinin omuzlarında alevleniyor şimdilerde Zulüm kokuyor meydanlar, okul kapıları… Mazlumlar yürek sükûtlarının bedelini ödüyor yitik coğrafyalarda Zemheri yağmurlar yağıyor hatıra defterlerine İlahi yolda ahlak köprüsünü yıkmış karanlığa mahkûm olanlar… Edep nedir bilemez olmuş bâtılın ışığıyla aydınlanacağını sananlar! Bâtılın, suyun üzerindeki köpük olduğunu unutuvermiş dimağlar… Küçücük bir menfaat karşılığında özgürlüğünü sahte ilahlara satanlar; unutturulmuşlar gülün aşkından… Nefsanî menfaatleri için dünyayı cehenneme çeviren tutsakların zevkleri, şefkat dolu yüreklerin başörtülerine uzanıyor Sümeyyelerin haykırışları küfrün bağrını delmeye devam edecek her daim Sümeyyelerin başörtüleri göklerde dalgalanacak her tarih sayfasında! Al karanfiller açacak uçurumlarda, kâinat tarih sahnesinde başörtüsünü sancak gibi taşıyan karanfillere şâhit olacak! İffetiyle, takvasıyla, ameliyle, duruşuyla iman çağlayan mücahidelere şahit olacak!

Hüznün şarkı olduğu mısraları söylüyoruz okul koridorlarında Başörtümüzü açtırmak için mücadele ediyorlar “Başörtünüzü çıkarmazsınız okuyamazsınız” diyerek tehdit ediyorlar Rabbimizin ilk emri olan okumayı mı kastediyorlar, kendi kurdukları düzende diploma kazanmayı mı?! Okumaksa neyi okumak, kimi okumak, ne için okumak sorularına cevap arıyoruz ayet ayetKâinatı okumaktan, yaratılışımızı okumaktan ve Rabbimizi okumaktan kim alıkoyabilir bizleri? Kendilerine dişiliğimizle değil fikrimizle iletişime geçmelerini söylüyoruz Kanlı gözyaşlarımız arkadaşlık ediyor davamıza Bulutların serzenişlerine; yağmurlara karışıyor dava şebnemlerimiz… Yangınların eşiği olmuş katre katre dökülen gözyaşları Hasret yaralarının sancılarına ayetler okunuyor: “İnnallahe me’as sabirin”…

Sancağımızdı başörtüsü, nefesimizdi, gözyaşımızdı, söz yaşlarımızdı Nasıl çıkarabilirdik başımızdan, nasıl terk edebilirdik davamızı? İmtihan üzere gönderildiğimiz dünyada, esir zevklere ulaşmak mıydı gaye-i hayâlimiz? Kuşlar gibi kanat çırpıp asumanlarda hürce dolaşmak varken, ten kafesinden çıkıp uhrevi dünyaya hicret etmek varken bunca telaş neydi? Niçin saçımızı-başımızı görmek/gördürtmek istiyorlardı? Meryem misali iffetli olamayacak mıydık?

Biz kararımızı ta önceden vermiştik “Kalu Bela”da rabbimize teslim olduk, buyruğu altına girdik Arttırılmış tutsaklık olan aşka adadık nefesimizi Sevgililer sevgilisi Nur-u Muhammed’in getirdiği vahye iman ettik Ayağımıza batan dikenlere aldanmayıp, ufuktaki umutlarımızı yeşerttik hayallerimizde Şair ne güzel söylemiş:

elemli rüzgar alıp götürüyor yürekleri zindana
özgürlüklerin kapısına kilit vurulmuş
vakit;
gemileri yakma vaktidir!
vakit;
aşkın önünde edeple eğilme vaktidir!
vakit;
seccadelere uzanma vaktidir!

Başörtüsü, bizi “biz” yapan sancımız… Başörtüsü, dualarımıza direniş tohumları eken sevdamız… Başörtüsü, acziyet ufkunda kimliğimiz… Başörtüsü, sineye çekilen gül âyinelerinde birer birer süzülen ab-ı aşk tohumları Direniş tohumlarının aşkı ile çorak topraklar yeşerdi İşte burada bir ayeti hatırlıyoruz Al-i İmran suresi 54ayette "Onlar düzen kurdular, Allah da (buna karşılık) onlara düzen kurdu" buyuruyor Rabbimiz Ve Tur suresi 42 ayette “Yoksa hileli-bir düzen mi kurmak istiyorlar? Fakat (asıl) o inkâr edenler hileli-düzene düşecek olanlardır” buyuruyor Biz yeter ki kaybetmeyelim umudumuzu, sancımızı, davamızı Ümmetin kayıp ve yetim kalmış çocuklarını toparlamak adına, halifelik görevimiz adına çıkarmayalım başörtümüzü Sonunda kazanacak olan tarafın bizlerin olacağını müjdeliyor Kuran Başörtüsü mağdurları olmayalım, mağdur kavramını üzerimize yakıştırmayalımBaşörtüsünü bir sancak gibi taşıyarak başörtü muzafferleri olalım

Ne mutlu başörtüsünü bir madalyon gibi taşıyan kullara! Ne mutlu başörtüsü aşkını Allah yoluna adayanlara! Ne mutlu yeryüzünde bir zümrüt gibi parlayan iffet timsallerine!

A: YETozal

Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi enderhafızım 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
En Pratik Sağlık Bilgileri Pratik / Faydalı Bilgiler enderhafızım 0 67 14 Ekim 2023 13:10
Kur'an Güzel Konuşun Diyor, Konuşuyor... Serbest Kürsü su damlası 3 2308 24 Kasım 2016 14:16
Geeflow - Diriliş (15 Temmuz Darbe Rap Şarkısı) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 1910 23 Kasım 2016 12:06
Otuz Kuş & Dursun Ali Erzincanlı (Şehit Ömer... İlahiler/Ezgiler Esma_Nur 1 2661 23 Kasım 2016 11:44
15 Temmuz Demokrasi Marşı (İndir) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 2207 23 Kasım 2016 11:10

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Vay Delikanlı Gönlüm Vay/ Ahmet Şafak- Medineweb Videolar Mihrinaz Videolar/Slaytlar 2 01 Temmuz 2019 20:55
Şafak kaç yüreğimm? su damlası Şiirler ve Şairler 1 09Haziran 2011 19:49
Doğal gebe kalma nasıl olur? MERVE DEMİR Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 0 11 Nisan 2009 23:08

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.