Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KADIN AİLE ÇOCUK.::. > Kadın-Aile-Çocuk > Tesettür Konuları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Fatıma-i Zehra,Açılış Tarihi:  11 Mayıs 2014 (17:38), Konuya Son Cevap : 09 Temmuz 2016 (13:29). Konuya 17 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 06 Ağustos 2014, 07:48   Mesaj No:11
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Fatıma-i Zehra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36712
Üyelik T.: 22 Aralık 2013
Arkadaşları:18
Cinsiyet:
Mesaj: 844
Konular: 67
Beğenildi:27
Beğendi:1
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: "ŞAL" Takarak Tesettürlü Olunabilir mi ?

Alıntı:
tevhid_ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Ben öyle düşünmüyorum.çünkü bende şal takıyorum ama kalın ve büyükce bir şey bunlar hem omzunu örtüyor hemde dikkat çekmiyor en azında ben dikkat ediyorum bu konuya..yinede bu konu hakkında kesin bir fetva vermemek gerek çünkü biraz ihtilaflı bir konu....öyle değil mi?
Ben öyle düşünmüyorum diyerek de bir fetva verilmiş olunuyor öyle değil mi ? ikimizin amacının fetva vermek olmadığı aşikar bu işin latifesi tabi ki

tevhid kardeşim gel seninle bir kıssadan hisse yapalım :

benim evimde türlü türlü şallarım vardır.bazıları kalın, bazıları ince, bazıları açık renk, bazıları koyu renk,bazıları uzun,bazıları kısa genelde bu şalları namazda yazmamın üstünden sarkıtmak için kullanıyorum. bir gün sanırım tüm yazmalarım kirlenmişti ya da başka bir şey olmuştu tam net hatırlamıyorum yalan olmasın,ben de düz renk bir şal takmıştım. tabi evde de iş yapmak lazım malum beni evde abim öyle gördü ve bana dedi ki:" ya özge ne güzel olmuşsun şal sana çok yakışmış,sen hep şal taksana !" tam cümleleri hatırlamıyorum ama bunun gibi birkaç cümle... bunu duyunca ben de şaşırdım tabi. çünkü abim kapalılığa sıcak bakan biri değil, laiktir kendisi...bu beni düşünmeye sevk etti. yazmalarım renkli işlemeli ama bu şallar düz,yazmalarımla ona göre babaanne gibi oluyorum ama bu boyuma doladığım şalla genç ve güzel bir bayan düşünceli000 daha sonra noldu biliyor musun ? birkaç gün önce beni bir de dışarı çıkarken taktığım epeyce geniş siyaha yakın lacivert başörtümle gördü. tepkisi... tam istediğim gibi beni beğenmedi bu üst üste yasadığım olaylar benim bakış açımı daha da kuvvetlendirdi diyebilirim..

Tesettürde amaç kadının gizlenmesi,saklanmasıdır. Tesettür “setr” kökünden geliyor. Bu da muhafaza olmak, korunmak, örtmek anlamına geliyor. Bu nedenle bir örtü bir bayanı güzel gösteriyorsa o örtüde tesettür namına hayır yoktur uzgn Bayan mahremiyetini ortaya çıkarmamak, sergilememek zorundadır. sen şalının geniş olduğunu büyük olduğunu söylüyorsun güzel kardeşim, o zaman o diğer dediğim ayrıntıyı es geçtik diyelim ama bu bahsettiğimiz nokta (şalın bir bayanı güzel göstermesi) tesettür kavramının içini doldurmak adına yine sıkıntılar ortaya çıkarıyor. şimdi diyebilirsin belki, bu sadece senin abinin bakış açısı diye.. fakat biz kadınlar bütün erkekler her kadına şehvetle bakıyor diye kapanmıyoruz bakma ihtimali var diye bize namahrem olan bütün erkeklere karşı tesettür gibi bir nimeti zırh olarak kullanıyoruz. en önemlisi Rabbimiz bizi korumak adına bu emri verdiği için onu baş tacı ediyoruz. aslında bir nedeni olmasına da gerek yok, çünkü beden mülkü "bir" olan Allahu teala'ya aittir.O istediği gibi tasarruf eder. hem şal boyna dolandığı için, deşifre olan boyun ister istemez bayanı daha alımlı gösteriyor. tesettürün "sakla" buyruğunu göz ardı etmeye sebep oluyor. İnşaallah tesettürlü bayanlardan kılar Rabbim cümlemizi güzel kardeşim Rabbim iradelerimizi hür kıldı, kimse kimsenin iradesine müdahil olma hakkına sahip değil, ben sadece sana meramımı anlatmak istedim. Fi emanillah

=======

Bu arada hanımlar amacım kimseye sataşmak, kimseye laf etmek değildir. Bu forum bana çok şey kattı. bizim de çorbada tuzumuz olun istedik açtık konuyu... amacım o dehşetli gün geldiğinde bildiklerin vardı da aktarmadın diye sizlerle karşı karşıya gelmemek... eğer kırıcı üslubum olduysa da hakkınızı helal edin .. bu konuyu okuyan her bayan için bir iletim var : sen özelsin güzel bayan,Allah'ın değerli kıldığı bir mücevhersin
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Ağustos 2014, 09:02   Mesaj No:12
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1151
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Standart Cevap: "ŞAL" Takarak Tesettürlü Olunabilir mi ?

insanın en yakınından senin başörütünü eleştirmeleri gerçekten çok zor bunu yaşayan biri olarak anlayabiliyorum hatta ben türbanlı gelinliğim bile sorun olmuştu bir kere evleneceksin saçmalama bir kerede ölücez dedim şal aomuzları örtmüyor fakat şimdi kadınlar armineden aldıkları o pahalı gevur malını başlarına taşıyorlar diğer ürünlerden 5 tanede alabilirsin sahibi resmen küfr ediyormuş sizin kadınlarınızı biz örtüyoruz diye bu millet akıllanmayacakmı bilmiyorum millete güldürüyorlar bizi almayın kardeşim pisliklerin malını ne kadar marka merakı var sizde almayın allah aşkına almayın almayında küfr yemeyin hanım hanımcık olun bakın osmanlı nasıldı bakın asrı saadet nasıl onlar marka bize bizim atamızın izinden gitmemeiz lazım lütfen dikkat
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Ağustos 2014, 10:26   Mesaj No:13
Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Cinsiyet:Anne
Mesaj: 874
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Standart Cevap: "ŞAL" Takarak Tesettürlü Olunabilir mi ?

Güzel kardeşlerim ;Allahın Rahmeti bereketi üzerinize ve ümmeti Muhammede olsun.
Hem yazıyı paylaşan ,hem konuya katılan kardeşlerimin tesettür konsndaki takvası ve gayreti takdire şayan ..Lakin gözden kaçırdığınız,farkedemediğiniz bazı noktalar oldğunu düşünüyorum.

Allahın Kuranı Kerimde emrettiği ve razı olduğu tesettür için şartlar şunlardır.

Vücut hatlarını belli etmeyecek,dar olmayacak,içini belli edecek şekilde ince olmayacak,erkek kıyafetine benzemeyecek,örtüden güzel kokular gelmeyecek.kadının cazibesini ortaya çıkarmayacak.Bu şartları hangi çeşit ve ölçülerde kumaş parçasıyla örterse örtsün ,tesettür emri yerine getirilmiş olur.

Kadınlığı ortaya çıkaran dikkat çeken renklerle örtünmek de takvaya uygun bir tesettür olmaz.Teberrüc olur.(1)
Topuz,topklu aykkabılar ,makyaj,çok renkli örtüler,teberrüc kısmında değerlendirilir.

Şimdi gelelim ŞAL takanların durumuna ;Bir kadın ha 90X90 bir örtü kullanmış;1.20X60 cm.örtü kullanmış NE FARKI VAR?????

Önemli olan tesettür şartlarına uyuyor mu ? uymuyor mu????

Kare bir eşarbında vakkosu yahudisi çiçeklileri çok inceleri var.

Güzel kardeşlerim bir arama motoruna giriniz ve Başka milletten müslüman kadınları yazarak resimlere bakınız.hepsi ama hepsi şal takarlar .kare 90X90 başörtü sadece Türkiye kadınlarına özgüdür .Bulgar romanya azeri kadınlarında da küçük kare başörtüsü takanlar görülüyor. daha çok Türkilere ait bir tarz .

Bunun dışında arap ,bosna mısır,alman ,ingiliz,çeçen,amerika ,avustrya tüm dünya Müslüman kadınları şal türü bir örtüyle kapanırlar,örtünürler.İğne kullanmazlar .(İğne de sadece Türklere has bir kullanım tarzıdır.Ve Tehlikelidir.)

Şimdi Türkler haricinde hiçbir Müslüman kadının tesettürü yok mudur ?

Sonuç olarak Şal takanlar güzel oluyor evet,Ama çiçekli bir eşarp takan bir kadın da güzel görünüyor.

Önemli olan metre ve boyutundan ziyade ;Kadının kadınlığını gizleyecek,dikkate sunmayacak her örtü tesettürdür diyebiliriz.
Bu konuda Sizlere tavsiyem Türkiye sınırları dışına çıkarak( ) biraz daha ilmi düşünmenız.

Bazı cemaatler de çarşaf dışında örtüyü tesettür kabul etmezler. Kuran daki cilbab kelimesinin çarşafa delalet ettiğini kabul eder ve Pardesünün gavur giysisi olduğunu vurgularlar.

Halbuki tesettür konusunda geniş bir araştırma yapıldığında görülüyor ki ;üzerinde birleşilmiş bir (çarşaf ,cilbab,abaye,pardesü vs.)tesettür isminden ziyade vasıfları vardır. Yukarda belirttiğimiz gibi.

Hepinizin tesettür konusundaki Hassasiyetinizi takdir ve tebrik eder selam ederim.

Dip not:
1-Teberruc: Kadının, doğuştan gelen (tabii) ve edinilen (sun'i) güzelliklerini uygun olmayan yerlerde kasıtlı olarak göstermesi; bunun için çaba sarfetmesi anlamında bir Kur'ân terimidir.

Terim bu kökten olarak Kur'ân'da iki âyette geçer:

1. "Nikâh umudu olmayan, oturan kadınların, "teberruc" yapmaksızın elbiseleri bırakmalarında kendilerine bir vebal yoktur. Iffetli olmaları (ve dış elbiselerini dahi bırakmamaları) ise kendileri için daha hayırlıdır. Allah her şeyi işitendir, bilendir. (Nûr: 24/60)

2. "Evlerinizde vakarla oturun. Önceki cahiliyye kadınlarının teberruc'u gibi teberruc yapmayın (süslerinizi teşhir ederek dolaşmayın). Namazı kılın, zekâtı verin. Allah'a ve Rasûlüne itaat edin. (Ahzâb 33
/33)
__________________


Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Ağustos 2014, 16:03   Mesaj No:14
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Fatıma-i Zehra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36712
Üyelik T.: 22 Aralık 2013
Arkadaşları:18
Cinsiyet:
Mesaj: 844
Konular: 67
Beğenildi:27
Beğendi:1
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: "ŞAL" Takarak Tesettürlü Olunabilir mi ?

dikkat çeken her örtü,her kıyafet tesettür kavramının dısına çıkmamıza sebep olur. bu ister sal olsun, ister esarp... bu konuda yanlıs anlasıldım sanırım ki elestiri almısım yazımı günümüzün sallarından yola çıkarak kaleme aldım. bana epey büyükçe,kalın, örtüldüğünde göğüs altına kadar kapatacak, boyun ziynetini teshir etmeyecek babaanne sallarından bahsederseniz size katılırım. (bu sallardan hala var mı onu bilmiyorum... ) ama diğer türlü 1.20 lik sallarda ısrar eder ve onu takanın tesettürlü olduğu iddiasında bulunursanız size katılamayacağımı söylemek zorundayım. bahsettiğiniz büyüklükte bir sal çok küçük bir bez parçasından ibarettir.yazımda elestirdiğimde tam da bu formdaki sallardır. ayrıca boyna dolanan sal, kadının kilosu hakkında fikir edinmeye sebep olur, bu yine tesettüre zarar verir.

ümmetin kadınının örneği, öldüğünde defin islemlerinde beden büyüklüğü,kemiklerinin yapısı belli olur diye dertlenen hz. fatımadır. ümmetin kadının örneği, tek gözü görünen hz.aisedir. bunları bildikten sonra diğer milletlerdeki bayanların kapanmasına bakmaya gerek olduğunu düsünmüyorum. her seyi hikmetli yaratan Rabbim, o kadınları bizim karsımıza ümmete örnek olsunlar diye çıkardı,buna inanıyorum. bu sebeple takva dediğiniz boyuta ben takva demiyorum,onu zorunluluk görüyorum. benim tesettürden anladığım, kadının kadınlığının büründüğü örtüyle "yok" olmasıdır. bu devirdeki çoğu kıyafet ise bunu sağlamamaktadır. ümmetin hanımları olarak iffetimiz konusunda çok büyük imtihandayız, Rabbim sonumuzu hayr eylesin...
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Ağustos 2014, 16:30   Mesaj No:15
Medineweb Sadık Üyesi
Beytül Ahzan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Beytül Ahzan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 44651
Üyelik T.: 03 Temmuz 2014
Arkadaşları:13
Cinsiyet:bayan
Memleket:istanbul
Mesaj: 632
Konular: 96
Beğenildi:41
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Standart Cevap: "ŞAL" Takarak Tesettürlü Olunabilir mi ?

Fatıma-i Zehra kardeşim, gerek telefondan bağlandığım için zorlandığımdan ötürü, gerek de terennüm etmeyi beceremediğimden ötürü dile getiremediklerimi öyle güzel izah ettinki .. Rabbim seni bu ismin sahibine cennette komşu etsin ..
(telefondan bağlandığım için takdir butonunu kullanamıyorum ama takdirden fazlasını hak ettiğini bilesin kardeşim benim ..
__________________
Rabbim..
namazımın bozulmasına sebep olan gözyaşlarımı...bağışla...
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Ağustos 2014, 16:52   Mesaj No:16
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Fatıma-i Zehra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36712
Üyelik T.: 22 Aralık 2013
Arkadaşları:18
Cinsiyet:
Mesaj: 844
Konular: 67
Beğenildi:27
Beğendi:1
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: "ŞAL" Takarak Tesettürlü Olunabilir mi ?

Alıntı:
göz_yaşı Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Fatıma-i Zehra kardeşim, gerek telefondan bağlandığım için zorlandığımdan ötürü, gerek de terennüm etmeyi beceremediğimden ötürü dile getiremediklerimi öyle güzel izah ettinki .. Rabbim seni bu ismin sahibine cennette komşu etsin ..
(telefondan bağlandığım için takdir butonunu kullanamıyorum ama takdirden fazlasını hak ettiğini bilesin kardeşim benim ..
dualarının kat kat misliyle Rabbim sana icabet buyursun güzel kardesim.. Rabbim ümmetin hanımlarından razı olsun
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Ağustos 2014, 18:20   Mesaj No:17
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Paylaşımcı Üyesi
tevhid_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:tevhid_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 19457
Üyelik T.: 19Haziran 2012
Arkadaşları:24
Cinsiyet:byn
Memleket:Kubbetü`l–İslâm
Yaş:27
Mesaj: 378
Konular: 84
Beğenildi:146
Beğendi:141
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: "ŞAL" Takarak Tesettürlü Olunabilir mi ?

Alıntı:
muallime Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Güzel kardeşlerim ;Allahın Rahmeti bereketi üzerinize ve ümmeti Muhammede olsun.
Hem yazıyı paylaşan ,hem konuya katılan kardeşlerimin tesettür konsndaki takvası ve gayreti takdire şayan ..Lakin gözden kaçırdığınız,farkedemediğiniz bazı noktalar oldğunu düşünüyorum.

Allahın Kuranı Kerimde emrettiği ve razı olduğu tesettür için şartlar şunlardır.

Vücut hatlarını belli etmeyecek,dar olmayacak,içini belli edecek şekilde ince olmayacak,erkek kıyafetine benzemeyecek,örtüden güzel kokular gelmeyecek.kadının cazibesini ortaya çıkarmayacak.Bu şartları hangi çeşit ve ölçülerde kumaş parçasıyla örterse örtsün ,tesettür emri yerine getirilmiş olur.

Kadınlığı ortaya çıkaran dikkat çeken renklerle örtünmek de takvaya uygun bir tesettür olmaz.Teberrüc olur.(1)
Topuz,topklu aykkabılar ,makyaj,çok renkli örtüler,teberrüc kısmında değerlendirilir.

Şimdi gelelim ŞAL takanların durumuna ;Bir kadın ha 90X90 bir örtü kullanmış;1.20X60 cm.örtü kullanmış NE FARKI VAR?????

Önemli olan tesettür şartlarına uyuyor mu ? uymuyor mu????

Kare bir eşarbında vakkosu yahudisi çiçeklileri çok inceleri var.

Güzel kardeşlerim bir arama motoruna giriniz ve Başka milletten müslüman kadınları yazarak resimlere bakınız.hepsi ama hepsi şal takarlar .kare 90X90 başörtü sadece Türkiye kadınlarına özgüdür .Bulgar romanya azeri kadınlarında da küçük kare başörtüsü takanlar görülüyor. daha çok Türkilere ait bir tarz .

Bunun dışında arap ,bosna mısır,alman ,ingiliz,çeçen,amerika ,avustrya tüm dünya Müslüman kadınları şal türü bir örtüyle kapanırlar,örtünürler.İğne kullanmazlar .(İğne de sadece Türklere has bir kullanım tarzıdır.Ve Tehlikelidir.)

Şimdi Türkler haricinde hiçbir Müslüman kadının tesettürü yok mudur ?

Sonuç olarak Şal takanlar güzel oluyor evet,Ama çiçekli bir eşarp takan bir kadın da güzel görünüyor.

Önemli olan metre ve boyutundan ziyade ;Kadının kadınlığını gizleyecek,dikkate sunmayacak her örtü tesettürdür diyebiliriz.
Bu konuda Sizlere tavsiyem Türkiye sınırları dışına çıkarak( ) biraz daha ilmi düşünmenız.

Bazı cemaatler de çarşaf dışında örtüyü tesettür kabul etmezler. Kuran daki cilbab kelimesinin çarşafa delalet ettiğini kabul eder ve Pardesünün gavur giysisi olduğunu vurgularlar.

Halbuki tesettür konusunda geniş bir araştırma yapıldığında görülüyor ki ;üzerinde birleşilmiş bir (çarşaf ,cilbab,abaye,pardesü vs.)tesettür isminden ziyade vasıfları vardır. Yukarda belirttiğimiz gibi.

Hepinizin tesettür konusundaki Hassasiyetinizi takdir ve tebrik eder selam ederim.

Dip not:
1-Teberruc: Kadının, doğuştan gelen (tabii) ve edinilen (sun'i) güzelliklerini uygun olmayan yerlerde kasıtlı olarak göstermesi; bunun için çaba sarfetmesi anlamında bir Kur'ân terimidir.

Terim bu kökten olarak Kur'ân'da iki âyette geçer:

1. "Nikâh umudu olmayan, oturan kadınların, "teberruc" yapmaksızın elbiseleri bırakmalarında kendilerine bir vebal yoktur. Iffetli olmaları (ve dış elbiselerini dahi bırakmamaları) ise kendileri için daha hayırlıdır. Allah her şeyi işitendir, bilendir. (Nûr: 24/60)

2. "Evlerinizde vakarla oturun. Önceki cahiliyye kadınlarının teberruc'u gibi teberruc yapmayın (süslerinizi teşhir ederek dolaşmayın). Namazı kılın, zekâtı verin. Allah'a ve Rasûlüne itaat edin. (Ahzâb 33
/33)
Allah razı olsun hocam...bizede Kur`an`dan örnek lazımdı...Fatımai Zehra hocam da kendince haklı tabi ama şalı örtme şekilleri vardır...mesela Türkiyedeki değilde yutdışındaki ülkelere baktığımızda a hiçte öyle boğazladılar saranı görmedim...yani bizde eğer öyle örtebilirsek bence sorun ...hem önemli olan niyettir biz niyetimizi Allah rızasına bağlarsak dikkat çekici bir noktada kalmaz
Selam ve Dua ile....
__________________
"İslâm; huzur ve güven"
Alıntı ile Cevapla
Alt 09 Temmuz 2016, 13:29   Mesaj No:18
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.549
Konular: 695
Beğenildi:8128
Beğendi:9303
Takdirleri:25516
Takdir Et:
Standart

Allah Razı olsun ..Çok değerli bir paylaşım olmuş..
Gûnûmûzde hep şal modası var şu zamanda..Tesettûre değilde modaya uyanlar.
Rabbim yardımcımız olsun..
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Ey "İnsanlıktan" istifa eden "İnsanlık! "/Muhsin Arslan Muhsin Arslan Muhsin Arslan 23 21 Eylül 2023 08:37
""Evlenince Bir Çift Ayakkabı mı Olacağız?"" su damlası Gönülden Dökülen Nağmeler 3 15 Nisan 2023 15:55
"Ecir" olmakla " esir" olmak arasında sıkışan insan suhtem Makale ve Köşe Yazıları 10 03 Ekim 2021 16:14
EŞİNİ "EV"E BAĞLAYAN ve Evi "Mutluluk Yuvası" Yapmayı Başaran Kadınlar KuM TaNeSi Evlilik-Nikah Konuları 17 28 Ocak 2020 15:05
""Müşrikleri Tekfir Etmemek/Onların Kafir Olduklarından Şüphe Etmek"" kamer34 Tevhid Ve Şirk Konuları 9 14 Mart 2014 00:27

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.