Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Tevhid Ve Şirk Konuları

Konu Kimliği: Konu Sahibi -'rumeysa,Açılış Tarihi:  21 Şubat 2011 (17:49), Konuya Son Cevap : 23 Şubat 2011 (23:21). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 21 Şubat 2011, 17:49   Mesaj No:1
Avatar Otomotik
Durumu:-'rumeysa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13386
Üyelik T.: 21 Şubat 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 1
Konular: 1
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart "Tağutu Red Allah'a İman"

"Tağutu Red Allah'a İman"

TAĞUTU RED ALLAH'A İMAN

16 / 36-"Andolsun ki biz her millete "Allah'a ibadet edin ve tağuttan sakının" diye (emretmeleri için) bir rasul gönderdik."

Tağutu inkar; etmek Allah'a dönmek doğru yoldan sapmadan tüm kalbinle inanıp iman edip tağutu ve tağuti sistemlerin hepsini reddederek inanmayı gerektirir.Aynı zamanda da kalbiyle tasdik edip yerleştirip diliylede ikrar ettikten sonra ancak tağutu reddebilir.
Allah'a imana,
gelince İmanın birinci şartı, Allah’a imandır.Amentü deki "Billahi" ifadesi, Allah'u tealanın varlığına birliğine inanmayı iman etmeyi bildirmektedir.
Ve Allah'ın tek İlahın bizim için farz kıldığı ibadetleri de yerine getirmekle olur ancak...İbadetler yerine gelmediği sürece insanın imanında mutlaka eksiklik vardır ibadet olmadan iman da olmaz.Bu aynı bir ağaca tohum atıp su vermeden yeşerip büyümesini beklemeye benze ağaç hiçbir zaman susuz büyüyemez imanda ibadetsiz tamamlanamaz.

TAĞUT
Tağut kelimesi "Tuğyan" mastarındandır.Tağut, insan hatırasına hakim olan hakka zulmeden Allah'ın kulları için çizdiği sınırları çiğneyen her şeydir.Onda Allah'a inancın eseri olmadığı gibi Allahın koyduğu şeriatle de alakası yoktur.Allahla bağlantısı olmayan her program ve Allaha bağlanmayan her çeşit tasavvur, sistem, edeb ve alışkanlık tağuttur.Otoritesini Allah'ın sisteminden almayan her idare Allah'ın şeriatı üzere durmayan her çeşit sistem hakka tecavüz eden her düşmanlık tağuttur.Allahın otoritesine uluhiyetine hakimiyetine düşman olmak en kötü düşmanlıktır, en şedid azgınlıktır.
İslam şeriatına göre Tağut kelimesi şu beş mana çerçevesinde toplanır :

1- Şeytan, Rabbine karşı nankörlük edip isyan etti, insanoğlunu saptırıp azdırma müsadesi aldı

"Ey Adem oğulları! Size şeytana tapmayın, çünkü o sizin apaçık bir düşmanınızdır" demedim mi? (36/60)

2- Kahinler, müneccimler falcılar sihirbazlar ve gayb ilmini bildiklerini iddia ederek onların yaptığını yapanlar.

"O bütün gaybı bilir. Fakat gaybını hiç kimseye açmaz. Ancak seçtiği elçiye açar. Çünkü onun önünden ve ardından gözetleyiciler salar"

3- Put olsun ağaç olsun insan veya hayvan olsun Allah'tan gayri tapınılan her şey,

"Bunlar içinde kim "Ben, Allah’tan başka bir tanrıyım" derse, işte onu cehennemle cezalandırırız. Zulmedenlerin cezasını böyle veririz."

4- Kanunlarında Allahın dinine karşı sınırı aşan zalim idareci ve Allahın indirdiği hükümlerin gayrisi ile hükmeden idareci

"Sana indirilen Kuran'a ve senden önce indirilenlere inandıklarını iddia edenleri görmüyor musun? Putların önünde muhakeme olunmalarını isterler. Oysa, onları tanımamakla emrolunmuşlardı. Şeytan onları derin bir sapıklığa saptırmak ister.”

5- İslam şeriatıne uymayan bütün metod düşünce pozisyon edeb görenek...

"Kim Allah'ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse, işte onlar kafirlerin ta kendileridir"

Müslüman olmanın ilk iki şartı ;
Rabbim insanın müslüman olması için 2 şart koşuyor..Tağutu red Allah'a iman..Ve bu iki şartın yerine getirilmediği sürece tam bi anlamıyla müslüman olunamıcağını da söylüyor.

1. Tağutu red :
Kim tağutu inkar edip..."
Burda anlatılmak istenen açıktır aslında ilk önce yapılması gereken şey tağutu reddetmek ancak tağutu reddebilmek için ne olduğunu, kimlerin tağut olduğunu ve Allah'ın bu konuda bizleri nasıl uyardığını bilmemiz gerekir ki bunu da yukarıda anlatmıştık.Tağut arapça bir kelimedir ve "tağa" kökünden türemiştir.Kelime olarak "haddini aşan mahluk" anlamındadır.

2. Allah'a iman :
..Allah'a iman ederse.." ayetin devamından da gördüğümüz gibi redden sonrada iman gelir.Daha öncede dediğimiz gibi "Allah'a iman" İmanın şartalrından ilkidir.Bu sebeple çok önemlidir insanın rabbine imanı olmayınca hiçbir şeye de inanması pek mümkün değildir.
Eğer bu iki madde şartsız koşulsuz yerine getirildiği takdirde o zaman müslüman olunmuş olur.

O halde kim tâğutu reddedip Allah’a inanırsa, kopmayan sağlam kulpa yapışmıştır. Allah işitir ve bilir.

"فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِن بِاللّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَىَ لاَ انفِصَامَ لَهَا وَاللّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi -'rumeysa 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
"Tağutu Red Allah'a İman" Tevhid Ve Şirk Konuları kamer34 1 3066 21 Şubat 2011 17:49

Alt 23 Şubat 2011, 23:21   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: "Tağutu Red Allah'a İman"

Selamun Aleykum

Kızım konuyu çok güzel kaynaklardan yararlanarak vermişsin ve konuyla ilgili ayetler de tam olarak uyum sağlamış.Yüreğine sağlık kızım Allah ayaklarını islam dini üzere sabit kılsın inşallah.

İnsan Allah'ı uluhiyet,rububiyet ve ubudiyet tevhidlerinde birlemek zorundadır.Fakat bir"lemenin gerçekleşebilmesi için tağutun bilinmesi ve red edilmesi gerekmektedir.O halde kişinin tuğyan edeni yani tağutu bilmek bir zaruret olmakla birlikte "illallahında bilinmesi gerekmektedir.

Kişi islam olup olamamsı ile ilgili bu bilgileri mutlaka ku'ran ve sünette öğrenmesi gerekmektedir.Eğer kişi bu bilgileri dinimizin temelini oluşturan mutlak manada doğru olan bu kynaklardan öğrenmez ise o taktirde Allah ile birlikte başka İlahlar ve Rablerde edinmiş olurki buda Allah'a zatında sıfatlarında fiillerinde şirket kurmayı ortaya doğurabilir.

Allah'a başka ortaklar oluşturmak kaydıyla oluşturulmuş olunan bu şirkette cenabbi Allah batıl din olarak nitelemiş ve müslümanların bu tarz din anlayışlarından uzak durması gerektiğini bir çok ayetlerde vurgulamıştır.

O halde islam dışı bütün bilgi düşünce ve yaşam biçimi olan hayat düzenlerini tağut olarak bilmemiz ve önce onu red etmemiz gerekmektedir.O zaman ancak Allah'ın şeriatine ve inanç biçimine evet diyebiliriz.

Geçmiş zamanlarda islama giren bir takım insanlar kendi geçmişleri ile birlikte islama girdiler.Halbuki insan islam olduğu andan itibaren geçmişindeki tüm bilgilerini silmiş yerine yeniden bilgi yüklemesi gerekmektedir.Tıpki bilgisayara format atmak gibi.

Tuleka ne demektir:Toplumların islama toplu bir şekilde girmeisne tuleka denilmekteidir.
Toplu bir şekilde islama girişlerde inanılmaz büyük sıkıntılar meydana çıkarmıştır.Bu toplumlar geçmeişleri ile birlikte islama girdiklerinden dolayı bidat hurafe çeşitli batıl din anlayışlarını olduğu gibi islam dininin içine taşımışlardır.

Türkler bu tarz islam dinine girmiş bir millettir.Halbuki kendi geçmişlerini sıfırlayıp gerçek bilgiyi islamın öz kaynaklarından almış olsalardaı belkide bu kadar sıkıntı oluşmayacaktı.

Günümüze baktğımızda islam terimleri tamamen gerçek manaları dışında kullanılmktadır.Bunun en büyük sebeplerinin arasında yukarıda sözünü ettiğimiz şekildeki islam kabuludur.Tevrat metinlerinde incil metinlerde ve batıl olan bir çok dinlere baktığmızda oralardaki bir çok menkıbelerin islam dinini anlatan kaynakalarda bulabilmekteyiz.

Sonuç olarak şunu söylüyoruz şuan üzerinde bulunudğumuz din anylayışı ve yaşayışını bizim yeniden sorgulamamız gerkemektedir.Ancak o zaman tağutun ne olduğunu Allah'a imanın nasıl gerçekleşeceğini tasavvur edebilir sahih bir iman gerçekleştirebilirz.


__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
"ALLAH rahatlık vermesin Aziz'im .."/Beytül Ahzan Beytül Ahzan Makale ve Köşe Yazıları 4 29 Kasım 2019 17:32
""Müşrikleri Tekfir Etmemek/Onların Kafir Olduklarından Şüphe Etmek"" kamer34 Tevhid Ve Şirk Konuları 9 13 Mart 2014 23:27
İslam = Tağutu Red --> Allah'a İman El-Ensar Allah(c.c) 0 29 Nisan 2012 11:43
ayete dikkat:"EY İMAN EDENLER İMAN EDİN YaŞuHa Muhtelif Konular 0 06Haziran 2011 22:06
" ...İman Ettik Alemlerin Rabbine..." MERVE DEMİR Makale ve Köşe Yazıları 0 02Haziran 2010 23:25

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.