Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Tevhid Ve Şirk Konuları

Konu Kimliği: Konu Sahibi bilinmez,Açılış Tarihi:  29 Kasım 2012 (20:37), Konuya Son Cevap : 02 Aralık 2012 (23:34). Konuya 51 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 29 Kasım 2012, 20:37   Mesaj No:1
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart AMiN PUTUNA DAİR...

AMiN PUTUNA DAİR...

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Amin, Firavun Zamanında Muşrik Toplumun “Tanrılar Kralı” Dediği Bir Putun İsmidir. O Zamanki Muşrik Toplum, O Putun Her Şeyi Duyduğuna ve Dualardan Sonra İsmi S...öylenirse Kabul Olacağına İnanır ve Dualarından Sonra O Putun İsmini Söylerdi. A
min Kelimesi Firavun Zamanındaki Muşrik Toplumdan, Şirke Çok Meraklı Olan Yahudilere, Onlardan Hristiyanlara, Onlardan da Müslümanlara ve Ortadoğudaki Diğer Toplumlara Yayılmıştır

Amin Kelimesi Muhammed Peygamberin Ölümünden 200-300 Sene Sonra, Müslümanlara Hristiyan ve Yahudi Kaynaklarından Uydurma Hadis Rivayetleri ile Birlikte Girmiştir.


Bazı İnsanlar Amin Kelimesi Kur’ânda Geçmeyebilir Ama Muhammed Peygamber Bize Söyleyin Dediyse Elbette Söyleyeceğiz Diyorlar. Ayrıca Yanlış Bir Anlamı Olmadığında Söylenmesinde Neden Sakınca Olsun Diyorlar. Amin Kelimesini Araştırdığımızda Bu Kelimenin Bir Put İsmi Olduğunu Görüyoruz.

Amin, Mısır’daki Thebes Şehrinin Baş Putlarının İsmiydi. Amin’in Kendisi, Karısı Mut ve Oğulları Khensu Kutsal Sayılırlardı. Amin’in Mısır’da Önemi Gittikçe Arttı ve Amin Sonunda Mısır’ın Baş Putu Oldu. Amin’in En Meşhur Tapınağı Siwa’dadir. Amin Sık Sık Koç ya da İnsan Başlı Koç Olarak Temsil Edilirdi.

Amin Putuna Tapmanın Sadace Mısırlı Muşrikler Arasında Değil, Mısır’da Yaşayan Yabancılar Arasında da Yaygın Olduğunu Görüyoruz.

Amin Putuna Tapmanın Thebes’in Hem Güneyine Hem de Kuzeyine Yayıldığını Görüyoruz. Onunla İlgili Tapınakları İnceledigimizde Amin Putuna Tapmanın, Mısır’ın Sömürgelerinden Olan Suriye, Nubia, Oases’e Bile Sıçradığını Görüyoruz. Yukarı Mısır’ın Merkezleri Thebes, Herakeopolis Magna, Aşağı Mısır’da da Memphis, Sais, Xois, Metelis, Heliopolis, Babylon, Mendes, Thmuis, Diospolis, Butus ve Kemmis Adası; Libya Çölünde de Kenemet Oases,Nubia’da ise Sabua Vadisi, Ebu Simberl, Napata ve Meroe ve Suriye’de de Birçok Yer.

Amin, Karısı Mut ve Oğulları Khensu, Theban Kabilesinin Taptığı İnsanlardı. Miladdan Önce 1550-1070 Senelerinde Thebes Şehrinin Mısır’ın Başkenti Olduğu Zamanlarda Amin Mısır’da Tanrılar Kralı Olarak Kabul Ediliyordu. Bu Dönem İsrailoğullarının (Yakub Peygamberin Soyundan Gelenlerin) O Bölgede Köle Olarak Yaşadığı Dönemdir. Şirke Çok Meraklı Olan İsrailoğulları Birkaç Asır Sonra Tevhidi Bırakıp Şirke Yönelmişlerdir. Allâh’ın Mûsâ Peygamber’in Asası Vesilesiyle Denizi Yarmasından Hemen Sonra Yolda Giderken Gördükleri Muşrik Topluma Özenerek “Ey Mûsâ, Bize de Onların İlâhları Gibi Bir İlâh Yap” Diyen; Mûsâ Yuce Allâh’dan Tevrâtı Almaya Gittiğinde Hemen Zinet Eşyalarından Bir Buzağı Yapıp Ona Tapan İsrailoğullarının, Mısır’da Firavun Zamanındaki Muşriklerden Amin Putu İnancını Almasına ve Diğer Toplumlara Yaymasına Pek Şaşırmamak Gerek.

Amin Kelimesi Kur’ânın Hiçbir Âyetinde Yoktur. Muşrikler, Amin Şirkini Müslümanlara Yutturabilmek için Rasulullah’ın Ölüm Emri Verdiği Muaviye Tarafından Uydurulmuş Sözleri Kullanmaktadır:

“Okuyan Amin Deyince Siz de Amin Deyin. Melekler de Amin Der. Kimin Amin Deyişi, Meleklerin Amin Deyişine Denk Gelirse Tüm Geçmiş Gunahları Bağışlanır”

1- Allâh’ın Hiçbir Peygamberi Dualardan Sonra Bir Put İsmi Söylenmesini Emretmez. “O Size Hiç Kufru Emreder mi!” (Âli İmrân Sûresi, 80) Peygamberler İnsanları Putlara Yönlendirmek için Değil, Putları Yok Etmek için Gönderilmiştir. Peygamberler Lât, Menât, Uzza, Yeûk, Yeğûs, Nesr, Amin vs Hiçbir Putun Anılmasını İstemez. Dualardan Sonra Lât, Menât, Uzza Demek ile Amin Demek Arasında Hiçbir Fark Yoktur Çünkü Hepsi de Put İsmidir.

2- Allâh’ın Hiçbir Meleği de Dualardan Sonra Bir Put İsmi Söylemez. “Melekler Büyüklük Taslamadan Allâh’a Boyun Eğerler. Üstlerindeki Rablerinden Korkarlar ve Emrolundukları Şeyleri Yaparlar.” (Nahl Sûresi, 49-50)

3- Bir Kişinin Telaffuzu ile Meleklerin Telaffuzunun Eş Zamanlı Olması Hiçbir Gunahı Bağışlatmaz. “Gunahı Olan Hiçbir Kimse Başkasının Gunahını Yüklenmez.” (En’âm Sûresi, 164; İsrâ Sûresi, 15; Zumer Sûresi, 7; Necm Sûresi, 38)

“Gunahı Olan Hiçbir Kimse Başkasının Gunahını Yüklenmez. Eğer Gunahı Çok Olan Kimse Bir Başkasını Onu Taşımaya Çağırsa, Yakın Akrabası Bile Olsa Kendisine Ondan Hiçbir Şey Yükletilmez.” (Fâtir Sûresi, 18
)
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi bilinmez 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
ELFAZI KÜFÜR Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 2 590 29 Ağustos 2021 22:16
BiR SORU Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 19 5759 19 Aralık 2018 22:11
SiZCE HANGİSİ MÜSLÜMAN Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 0 1011 18 Aralık 2018 21:55
ALLAH A iMAN NASIL OLUR.. Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 0 1141 27 Ekim 2018 21:27
HELVADAN KANUNLAR ve TEKFİR Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 0 1143 03 Ekim 2018 20:57

Alt 29 Kasım 2012, 22:38   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
JAZARİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:JAZARİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 17525
Üyelik T.: 23 Mart 2012
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 585
Konular: 65
Beğenildi:74
Beğendi:41
Takdirleri:13
Takdir Et:
Standart Cevap: AMiN PUTUNA DAİR...

onlarca hadisle sabit bir mes'ele hakkındaki bilgileri yeterli bulmayıp ; Yok bilmem Katolik Ansiklopedisi'nin yok bilmem Colombia Ansiplopedisi vb. UYDURUK kaynakların bilmem hangi sayfasındaki bilgilere başvurmak ne kadar da acı..
Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Kasım 2012, 23:06   Mesaj No:3
Medineweb Sadık Üyesi
Ene Garip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Ene Garip isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20682
Üyelik T.: 07 Ekim 2012
Arkadaşları:7
Cinsiyet:
Yaş:37
Mesaj: 561
Konular: 26
Beğenildi:8
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: AMiN PUTUNA DAİR...

amin demeyelim de ne diyelim siz söyleyin
__________________
Hüzünle titreyen gönüle ince bir âh dokunur,

Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur...
Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Kasım 2012, 23:21   Mesaj No:4
Medineweb Sadık Üyesi
iklimya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:iklimya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 90
Üyelik T.: 21 Ağustos 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:Ankara
Mesaj: 513
Konular: 114
Beğenildi:31
Beğendi:0
Takdirleri:112
Takdir Et:
Standart Cevap: AMiN PUTUNA DAİR...

1400 yıldır bu gercegi ! hicbir müfessir, alim,ulema, evliya, abid, zahid, mutasavıf fark etmedi de siz mi farkettiniz .)
sacma sapan efsaneye inanmamızı beklemiyorsunuz sanırım.
Diller arası yakınlıktan kaynaklanan bir benzerlik olamaz mı acaba?
Hüsnü zan ile yaklaşayım istiyorum hadiseye, şimdi siz asmış oldugunuz bu yazıyla
bizleri bilgilendirmek mi istediniz yoksa savundugunuzu mu göstermek istediniz?
bilgi amaclıysa subhanallah deyip geçistirecegiz, yok sizin zihniyetinizse delillerimizi sunacagız.
__________________
Bismillah diyerek...
Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Kasım 2012, 23:33   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: AMiN PUTUNA DAİR...

Bilinmez bra Amin Arapçada Yapılan bir duanın yada hayrın ardından Kabul buyur manasında kullanılır. Bilinmezim Ayeti Kerimede şu buyruğu değerlendirmeni rica edecem . '' Sözü işitipde Onun en güzeline Uyarlar '' Zümer 18 de geçer Şimdi bu sözü işittik ve güzel olduğuna inanarak kabul ettik ne gibi bir zararı olabilir bra. Bu kelimenin kökeninin İsrailiyattan geldiğine efsanelerden geldiğine inananlar neden Allah resulünce Kullanılması tavsiyesine inanmazlar buda muamma Allah ıslah etsin neler ile uğraşıyoruz Yeryüzünde o kadar uğraşmamız gereken Asli görevlerimiz dururken.

Muaviyeyi zerre kadar sevmem ama Asla Allah resulü onun hakkında Ölüm fetvası vermemiştir bunu kim nerden çıkardı. Efsanevi olaylar üzerinden kullanıla gelmiş bir sözü Puta dayandırmak Put isminin anıldığı imasını vermek yanlış anlayıştır Bilinmezin bu tür safsata ve benzerleri ile hareket etmeyelim şimdi bende Kabul buyur anlamında Amin diyerek seni Allaha emanet ediyorum İslam dininde asla Put ismi olarak kullanılmamıştır ve kullanılmazda ...
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Kasım 2012, 00:32   Mesaj No:6
Medineweb Emekdarı
makbergülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:makbergülü isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 17068
Üyelik T.: 03 Mart 2012
Arkadaşları:26
Cinsiyet:anne
Memleket:arz
Yaş:45
Mesaj: 1.078
Konular: 171
Beğenildi:211
Beğendi:27
Takdirleri:246
Takdir Et:
Standart Cevap: AMiN PUTUNA DAİR...

ÂMİN

Öyle olsun, duamızı kabul et, çok doğru anlamında dualardan sonra söylenen söz. Özellikle namazda fâtihanın bitiminden sonra söylenmektedir. Arapça'da isim-fiil olarak kabul edilen kelimelerdendir. Kelimenin İbranice olduğu kânaatleri vardır. Zira aynı kelimeyi "amen" şeklinde kullanan Yahudi ve Hristiyanlar bunun Süryânîce "âmin" kelimesinden geldiğini ifade etmektedirler. Bu kelime namazda zikredilmekte ise de, Kur'an'dan olmadığı bilinmektedir. Hz. Peygamber (s.a.s.) ise, namaz'da Fatiha Suresi'nin okunması bittikten sonra "âmin" denmesini özellikle emretmiştir. Şöyle ki: "İmam, Fatiha'yı tamamlayıp âmin dedikten sonra siz de ."âmin" deyiniz. Kimin bu sırada "âmin" demesi meleklerin o anda "âmin" deyişi ile aynı ana rastlarsa geçmiş günahları affolunur. " (Müslim, K. Salat, 72; Ebû Dâvud, Salat, 167-168; Tirmizî, Mevâkîttü's-Salat, 116).
Bu hadislere göre namaz'da Fatiha'dan sonra "âmin" demek sünnettir. İmam-ı A'zam'a göre "âmin" gerek imam ve gerekse cemaat tarafından hafiyyen (sessizce); imam-ı Şâfiî ve Ahmed b. Hanbel'e göre açık ve imamla birlikte söylenmesi sünnettir. (Sünen-i Ebû Dâvud Tercüme ve Şerhi, İstanbul 1988, III, 470-474).



şimdi biz beş vakit namazlarımızda sünnet üzere bile amin derken.. bu konuda nedir ? bilmeyen bir insan bu konuda araştırmadan size inanırsa vebali nice olur düşündünüz mü ?? el insafff..!!
__________________
لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا

"Allah hiç kimseye taşıyabileceğinden daha fazlasını yüklemez."

|| BAKARA 286. ||


MAZARET insanın kendine söylediği en büyük ''YALAN''dır !! ..

Velhasıl-ı kelâm.
Namaz, duâ, gayret, nâsip. . .
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Kasım 2012, 07:46   Mesaj No:7
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: AMiN PUTUNA DAİR...

Alıntı:
Yitiksevda Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Bilinmez bra Amin Arapçada Yapılan bir duanın yada hayrın ardından Kabul buyur manasında kullanılır. Bilinmezim Ayeti Kerimede şu buyruğu değerlendirmeni rica edecem . '' Sözü işitipde Onun en güzeline Uyarlar '' Zümer 18 de geçer Şimdi bu sözü işittik ve güzel olduğuna inanarak kabul ettik ne gibi bir zararı olabilir bra. Bu kelimenin kökeninin İsrailiyattan geldiğine efsanelerden geldiğine inananlar neden Allah resulünce Kullanılması tavsiyesine inanmazlar buda muamma Allah ıslah etsin neler ile uğraşıyoruz Yeryüzünde o kadar uğraşmamız gereken Asli görevlerimiz dururken.

Muaviyeyi zerre kadar sevmem ama Asla Allah resulü onun hakkında Ölüm fetvası vermemiştir bunu kim nerden çıkardı. Efsanevi olaylar üzerinden kullanıla gelmiş bir sözü Puta dayandırmak Put isminin anıldığı imasını vermek yanlış anlayıştır Bilinmezin bu tür safsata ve benzerleri ile hareket etmeyelim şimdi bende Kabul buyur anlamında Amin diyerek seni Allaha emanet ediyorum İslam dininde asla Put ismi olarak kullanılmamıştır ve kullanılmazda ...
abiciğim,taksimdeki kiliseyi yıllar önce gezmişken mumları yakıp bıraktıkları yerin yanında,dualarını yazmış ve AMEN,diye sonuna eklemişlerdi[kendi lisanlarıncada,türkçe çeviriminede],böyle yazıyordu,yani hırıstiyanlarda mı arapçayı kullanıyorlar ABİ BARİ SEN YAPMA ETME,...

Yapılacak duanın sonunda,illaki AMİN demesek ne olur.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Kasım 2012, 08:03   Mesaj No:8
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: AMiN PUTUNA DAİR...

Alıntı:
iklimya Üyemizden Alıntı Mesajı göster
1400 yıldır bu gercegi ! hicbir müfessir, alim,ulema, evliya, abid, zahid, mutasavıf fark etmedi de siz mi farkettiniz .)
sacma sapan efsaneye inanmamızı beklemiyorsunuz sanırım.
Diller arası yakınlıktan kaynaklanan bir benzerlik olamaz mı acaba?
Hüsnü zan ile yaklaşayım istiyorum hadiseye, şimdi siz asmış oldugunuz bu yazıyla
bizleri bilgilendirmek mi istediniz yoksa savundugunuzu mu göstermek istediniz?
bilgi amaclıysa subhanallah deyip geçistirecegiz, yok sizin zihniyetinizse delillerimizi sunacagız.

sorduğunuz soru korkunç bi sorudur,ve peygamberleri kabul etmeyen toplumların karşı çıktıkları ilk temel soruda sizin sorduğunuz soruyla başlamıştır..Hiç kimse fark etmedi, sizmi fark ettiniz...kabul etmeye bilirsiniz ama kuran ile hemhal olan birinin bu soruyla çıkış yapması,savunmaya geçmesi doğru değildir,Rasulullahın veda hutbesi rivayetindeki uyarısıda BURDA BULUNANLAR,BURDA BULUNMAYANLARA ANLATSIN OLURYA,BURDA BULUNMAYANLARDA,BURDA BULUNANLARDAN DAHA İYİ ANLAYABİLİR..Yıllarca hatta siz 1400 yıl dan beri süre gelen bi SÖZ dür diyorsunuz ama hırıstiyanlarda bunu kullandığına göre,1400 den ÖNCE dir.

__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Kasım 2012, 08:35   Mesaj No:9
Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.108
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cevap: AMiN PUTUNA DAİR...

Bilinmez kardeşim
Bu sıralar yine Haniflere takılıyorsun herhalde

Bu yazıyı daha önceleri okumuştum ama kaale almadım. Bu yazının kaynağına baktığımız zaman 1907 yılında yazılmış"Katolik Ansiklopedi" de yazıldığını görüyoruz.Yani Batılı bir kaynak. 100 yıl önce bir yazılmış bir kitap.1900'lü yılların ortamının ortamın bir düşünün. İngiliz Bakanın tarihe geçen sözleri vardı:
"Bu Kuranı, Müslümanların elinden almadıkça onları yenemeyeceğiz. Ne kadar uğraşırsak uğraşalım bu Kuranı onların ellerinden de alamıyoruz. Onları öyle bir hale getireceğizki KURAN ı okuyacaklar fakat manasını anlamayacaklar.(İngiltere Müstemlekeler Bakanı Lord Gladiston)
Batılılar ve Müşteşrikler Kur'an üzerinde oynama yapamadıkları için, Kur'an'ın pratiği olan Sünnet konusunda şüpheler oluşturmuşlar, insanların kafalarında şüpheler oluşturmaya başlamışlardır. Bu şekilde hem peygamber devre dışı kalmış olacak hem de Kur'an hayata indirgenmemiş olacaktı. Bunu maalesef başardılar.Kur'an hayattan dışlandı, ölüler ardından okunan bir kitap haline getirildi. Sünneti 3-5 şekilsel şeylerle sınırlı hale getirildi.
Şimdi bazı kelime ve kavramların Yahudi ve Hristiyanlıkta da kullanılıyor diye bir kenara mı atılması gerekiyor.
Selam,namaz,oruç gibi bir takım kavramlar da ortak kelimelerdir. Bunların da kullanılması veya amel olarak işlenmesi Yahudi ve Hristiyanlığın kaynağının İslam olduğunu, sonra da aslından saptırıldığını gösterir. İlahi kelamın bazı kalıntılarının günümüze kadar gelmesi, o kavramları reddetmemiz gerekmez.

Kur'an'da geçmiyor diye günlük kullanımda geçen hayır dua, temenni gibi ifadeleri kullanmamak mı gerekir?
Amin ifadesi "Allahım kabul et" anlamında gerek İslam tarihinde gerekse Yahudi ve Hristiyanlık tarihinde kullanıla gelen bir ifadedir.
Ayrıca Batılı Müşteşriklerin yazdıkları bizim için ne zamandan beri bir çok hadis kitabında geçen rivayetleri reddetmemize sebebiyet veriyor. Sorgulanması gerekir. Bu işin altında uluslararası projedir. Bu projenin bir ayağını şu anda Hanifler yürütüyor.Haniflerin sitesine baktığımız zaman, Kur'an hakkında bir takım şüphe tohumları ekmeye çalışıyor. Mesela; kimi surelerdeki ayetlerin dizilişinde,sıralamasında yanlışlıklar olduğunu ileri sürecek kadar işi çığırından çıkarmışlardır.
Dikkatli ol, hemen her gördüğün yazıya balıklama atlama
Bu herkese bir tavsiyedir
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Kasım 2012, 09:03   Mesaj No:10
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: AMiN PUTUNA DAİR...

Fecr abi,onlara epeyce takıldım daha doğrusu,hep tartıştık kendileriyle ne kadar çeliştiklerinini çok ortaya koydum hanifler,HALUK GÜMÜŞTABAK gibi hak ve batılı karıştıran pozitivist biriyle bile ayrı düştüler,düşünün yani..

Kuran üzerindeki oyunların bu topraklarda garplıların yaptığınında farkındayım elhamdulillah,hatat atatürkün akılbabaları abdullah cevdet,celal nurilerin içtihad edrgisinde bu oyunu kaleme aldıkları bi yazıyıda okumuştum..

Bu durumlar başka,islam adı altında geleneği islam ile karıştırıp insanlara din diye yutturan,islamı babalarının tekelinde ve kendi tekeline alanların ve halka din budur diyenlerin halkı getirdikleri nokta burası işte,düşünün İKLİMYA gibi bi kuran talebesi yetiştiren abla bile,yaptığı sorgulamanın ne kadar acı ve vehameti ortada...

samimi ama bi o kadarda bilinçsiz halkın sürüklendiği ve aklını geleneğe,bi o kadarda uyduruk hayal kahramanları olan sadatlar,gavslar,şeyhlere hipotek ettirenlerin uyutulduğunu görünce VE ZALİMLERİN İDARELERİNDE CAN ÇEKİŞİP HER TÜRLÜ İŞKENCEYE MARUZ KALDIKLARINI GÖRDÜĞÜMÜZ ve halkın bu zalimleri kurtarıcı gördükleri İÇİN, elimize geçen her bilgiyi ulaşa bildiğimiz her yere Allahın yardımıyla ulaştırıp AKILLARINI VAHİYLE KULLANMALARINI İSTİYORUM,SORGULAMALARININ ÖNÜNDEKİ BU ENGELİ AŞMALARI İÇİN GAYRET EDİYORUM..

Doğrudur,kuranın kavramlarıyla bu tebliği yapmam lazımken,kuranda olmayan bu kelimeleri gündem ediyorum bazen,olsun en azından sorgulamaları ve kurana sürklenerekte olsa bi nebze yaklaaş biliyorsak elhamdulillah deyip ayağa kalkıyorum..

son olarak ulaştığım bilgiyi gerçekten tahlil edip üzerinde epeyce düşünüp öyle yaptıktan sonra insanlara sunuyorum,varsın hayatımda AMİN sözcüğü olmasın,buna rağmen yalan,yanlış,uyduruk,kaydırık bilgileri ve geleneği ve dini kendine geçim yapan sahtekarları sorguluyor ve sorgulamaları için samimi halkı uyarıyorumya bu şimdilik yeter..
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Amin De !Amin .... Mihrinaz İslamda Kadın ve Erkek 0 16 Ocak 2015 09:39
Amin şemsmevlana İlahiyat Öğrencileri İçin Genel Paylaşımlar 1 05 Aralık 2013 20:43
Amin diyelim YaŞuHa Dua Bölümü 0 12 Kasım 2013 18:46
Amin Demenin Fazileti Aysima Hadis-i Şerif 0 23 Kasım 2008 11:05
Amin MERVE DEMİR İslami Kavramlar 3 09 Kasım 2008 11:05

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.