Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Tevhid Ve Şirk Konuları

Konu Kimliği: Konu Sahibi hiranur86,Açılış Tarihi:  11 Kasım 2013 (15:34), Konuya Son Cevap : 17 Kasım 2013 (23:01). Konuya 55 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 11 Kasım 2013, 15:34   Mesaj No:1
Medineweb Aktif Üyesi
hiranur86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:hiranur86 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27674
Üyelik T.: 25 Nisan 2013
Arkadaşları:2
Cinsiyet:bayan
Yaş:37
Mesaj: 156
Konular: 6
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Tekfir fitnesini soran müslümana mektup

Tekfir fitnesini soran müslümana mektup

SORU: Selamunaleyküm. Sayın Hocam, Ben ilmî derecesi az olan fakat bir konu duyduğunda onu araştırma gayretine giren birisiyim. Bundan yaklaşık 2 yıl kadar önce bana bazı yakın arkadaşlarım bazı konularda tebliğ yaptı. O zamana kadar duymadığım ya da duyduğum hâlde tam olarak anlayamadığım bazı kavramları açıkladılar bana. Bunlar; tevhid, şirk, ilah, küfür, tağut, laiklik, bel’am, hizip vs. Bunlara Kur’an ve sünnetten deliller getiriyorlardı. O zamana kadar olan din anlayışım değişmişti artık. Artık gerçek bir Müslüman olmuştum. Tabi bu konuları öğrenince durmak olur muydu? Meğerse o zamana kadar bazı İslam düşmanlarının resimlerini evlerimizde tutuyormuşuz haberimiz yok, ilk işimiz bunları imha etmek oldu. Daha sonra yakınlarımdan başlayarak tebliğe kalkıştım. Ailemdekilere bunları anlatmaya çalıştım, İslam düşmanlarını anlattım, bunların sistemlerini, ilkelerini… O zamanlar seçimler vardı onlardan oy kullanmamasını, kullandıkları takdirde şirke düşeceklerini söylüyordum. Tabi babamla bağrış çağrış, hatta babama şöyle söyledim: Oy kullandığınız takdirde cenaze namazınızı kılmam. Bu sözümden dolayı 6-7 ay konuşmamıştık. Annem gözyaşları içinde üzülüyordu bu durumumuza vs.
Ailemle kalmadı bu çabalarım. Yakın arkadaşlarıma da anlatıyordum. Onlar da etkilenmişti bu konularda. Artık tek Müslüman ben ve benim gibi düşünenlerdi. Ne camideki imam, ne de TV’ye çıkan hocaefendiler artık benim gözümde Müslüman değildiler. Onlar bel’amdı. Bana tebliğ edenlerin tevhid anlayışları; kesinlikle oy kullanmayacaksın, bel’amların arkasında namaz kılmayacaksın, askere gitmeyeceksin, çocuğunu okula göndermeyeceksin vb. 3-4 hafta cuma namazlarına gitmedim, oy kullanmamıştım, devlet imamlarının arkasında namaz kılmıyordum, karar vermiştim askere gitmeyecektim vs.
Yazımın başında da dediğim gibi bu konuları araştırmaya başladım, farklı şeyler buldum. Yukarıda yazmış olduğum kavramları daha iyi anlamaya başlamıştım ve anlamıştım ki bu içinde bulunduğum durum büyük bir fitneydi. (Allah razı olsun sizin videolarınızdan büyük istifade ettim). Evet bu bir tekfir fitnesiydi. Bu düşüncelerimden tevbe ettim, yaptığımın yanlış olduğunu anladım. Çünkü tevhid yalnızca bunlardan oluşmuyordu. Hâkimiyetin tevhidin bir cüzü olduğu doğruydu fakat tevhidin başka cüzleri de vardı. Ve insanları küfürle itham etmek de çok tehlikeliydi. Pişman olmuştum, çünkü camideki benimle aynı kıbleye duran insanlara müşrik gözüyle baktığım için. Hocam bu düşünceler içerisinde değilim fakat aklımda hâlâ daha tereddütlerim var. Bunların etkisinden tam anlamıyla kurtulmuş değilim.
Sorularım şunlar:
1.Yöneticiler Allah’ın hükümlerini bir kenara atıp kendi hükümleriyle hükmediyorlar yani bir nevi rablik iddiasında bulunuyorlar bunlara karşı tepkimiz nasıl olmalı?
2. Okullarda şirk düzeni var, çocukları zorunlu olarak buralara gönderdiğimizde imanımız zarar görür mü?
3. Zorunlu olarak askere gitmek, putlarının önünde saygı duruşu durmak veya yemin törenine katılmak bunlar imanımıza zarar verir mi?
4. Müftülüklerin sitesinden cuma hutbelerine ulaşmak mümkün, İslam düşmanlarının isimlerinin anılacağı o haftalarda cuma namazına gitmiyoruz. Bu konuda yanlış mı yapıyoruz? Yoksa içimiz rahat etmiyor huzur bulmuyor hocam.
5. Çevremizde hâlâ daha imamların arkasında namaz kılmayanlar var. Peygamber efendimiz (s.a.v)’in 3 hafta cumaya gitmeyenin kalpleri mühürlenir hadisini nasıl anlamalıyız. Kalbin mühürlenmesinin belirtileri nelerdir?
Hocam çok değerli olan vaktinizi aldığım için özür dilerim. Hakkınızı helal edin. Allah sizin gibi Müslümanları başımızdan eksik etmesin. Sizlere uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum. Allah çalışmalarınızı başarılı kılsın. Emeği geçenlerden Rabbim razı olsun. Cennette bulaşmak dileğiyle…
Selamunaleyküm.
CEVAP: Selamunaleyküm. Değerli kardeşim,
Sevindim doğrusu. Uçurumun kenarından dönmeyi Allah sana lütfettiği için sevindim. Bu fitne, Ali bin Ebi Talip radıyallahu anhı bile ‘Allah için öldürme’ cüreti veren bir fitnedir. Çok şükret ki kenarından kurtarmış seni Allah, çok şükret. İnsanların anne babalarını tekfir etmeye cüret etmeleri yani ‘kâfir bir anne babanın çocuğu’ olmaktan âdeta zevk almaları ve bunu bir başarı olarak görmeleri ne derece vahim bir çılgınlıktır!
Geri dönebildiğin ileriki zamanlarında bu hatadan ötürü çok utanacaksın. Erken tevbe etmen büyük bir nimet olmuş senin için. Bir dalsa idin içine bir daha dönüşün olmazdı. Bu bir kanser gibidir, ilerledikçe zaman; büyür, artar. Ümmetim adına senin için sevindim.
1- Müslümanların, kendi dinlerine göre yönetildikleri ve iman hürriyeti ile yaşadıkları iddia edilemez elbette. Dinimizin siyasete ait bölümleri âdeta kesilip atılmıştır. Küfür ehline zararsız bir din durumuna getirilmiş İslam’a müsamaha edilmektedir. Bu anlayışa açık olan düşünce sahibi gruplara da uluslararası nitelikte destekler verilmektedir. Bunlar doğrudur; itiraz edilebilir yanları yoktur. Bunların doğru olması bizim, dinimizi onların isteğine göre kabullenmemizi de gerektirmez, Anadolu deyimiyle ‘papaza kızıp oruç bozmamızı’ da gerektirmez. Din bizim dinimizdir. Allah’tan indiği gibi onu yaşamaya ebediyete kadar kararlıyız biiznillah. Bizim imanımız ve azmimiz budur. Önümüze bir mani çıkar da filan bölümünü yaşayamazsak iki noktayı önemseriz.
Birincisi: İmanımızı tam tutarız. Olmuyor diye yeni duruma teslim olmayız. Ebu Bekir radıyallahu anh neye iman etti ise biz de ona iman ettik deriz ve bu imanla ölmeyi mü’min olmak kabul ederiz. Dinimizden tek bir harf taviz vermeye rızamız olmaz.
İkincisi: Bu durum, bizim ‘imanımız aslına göredir’ tesellisi ile yatmamıza neden olmaz. Şeytan nerede bir gedik açtı ise onu tıkatmak için uğraşırız. Bu uğraşıyı da cihat görürüz. Şeytan siyasette bir gedik açtı ve siyasetsiz bir İslam yayılmaya başladı ise biz siyasetteki gediği kapatmak için uğraşır, didiniriz. İsteriz ki Rabbimiz, bizi şeytanın açtığı gediğe razı olmayan ve onu kapatmak isteyen, dini aslı gibi yaşamak için can ve mal vermeye hazır kullarından görsün. O, öyle görsün ve melekleri şahit olsun, gerisini dert etmeyiz. Bu stratejimizi de, üç beş kişi bir araya gelerek, kendi kendimize icat ettiğimiz, duygusallığın ağır bastığı bir çalışma ile de yapmayız. Allah’ın kitabını en iyi anlayan veya anlaması gereken âlimlerimizle yola çıkarız. Âlimlerin başını çektiği bir hareket içinde bulunuruz. Onlarla istişare eder, onların düşüncelerini önemseriz. Hangi zamanda neyin yapılması gerektiğine onlar karar verir. Peygamber aleyhisselam kılıçla cihat etmişti diye biz de kılıçtan başka silah kullanmayız diyecek bir basitlik içinde olmayız. Bu esnada da şeytanın en önemli taktiklerinden biri olan, dini parçalarına bölme ve o parçalar üzerinden yaşama iddiasında olma tuzağına düşmeyiz. Dini bütün görürüz. Siyaseti alıp gece ibadetini ihmal eden, cihat edip ailesini düşünmeyen, faizle savaşıp zekât derdi olmayan gibi aşırılıklara düşmeyiz. Ümmeti Muhammed’i küçük düşürecek, bölünmüş hâle getirecek fikirlere uzak dururuz. Ne kadar insanın cehenneme atıldığını değil kaç kişinin kurtarıldığını dert ediniriz.
2- Gerek okullar ve gerekse diğer şirke hizmet eden mekânlar, asla benimsediğimiz yerler olamaz elbette. Zarureten oralarda bulunuruz, zaruret kuralları neyi gerektiriyorsa onu yaparız. Alkolün kullanılması nerede ne kadar ruhsat oluyorsa onu da o şekilde kullanırız. İterek kendimizi çaresiz duruma sokmayız. Bizim vazifemiz, çaresizliğimizi ve ezilmişliğimizi tadat değildir. Yani, bir Müslüman, dertlerini sayarak, düşmanlarına lanet ederek tesbih yapmış olmaz. Kötüyü tadat etmek değil iyiyi neşretmektir görevimiz.
3- Mü’min, iradesi dışında kendisine uygulattırılan işlerden mesul değildir. Yeter ki rıza göstermesin!
4- Camiyi ve cemaati, terk ederek kime hizmet ettiğimizi düşünmemiz gerekir. Cuma namazının şartları arasında hutbenin kalitesi diye bir şey yoktur. Ortadaki kaliteyi de biz oluşturmalıyız. Bence, bin mü’min gencin cumayı protesto etmesindense bir gencin, sarığına yakışmayan bir hutbe irat etmiş imam efendinin karşısına geçerek, nezaketi ve letafeti ile: ‘İmam efendi, Allah sana, bu hutbeyi mi bize irat etmeni emretmişti?’ diye sorması çok daha etkilidir. Bülbül dağa küsmüş de dağın haberi olmamıştansa, dağı dinamitlemek çok daha yararlıdır. Bunun adına kamuoyu oluşturmak da diyebilirsiniz. Bırakıp gittikçe kime kalıyor, buna dikkat edebiliriz. Şeriat’ımız bize, ‘Bırakın gidin.’ mi diyor, ‘Emredin, nehyedin!’ mi diyor? Biz, düzeltene kadar emreden, nehyeden ümmetiz!
5- Mü’min insanın yaptığı işte niyet ve esasa uygunluk, yaptığının Allah için olmasını sağlar. Allah için yapmak ve Şeriat’ın kurallarına uygun yapmak önemlidir. Allah için yapmak da ancak Allah’ın emrettiklerini esas alarak yapmakla mümkün olur. Nefislerimizi, gençlik duygularımızı, liderlik hırsımızı tatmin için yaptığımız işlere biz, Allah için diye kalıp biçsek ne değeri olacak? Cuma namazının ne zaman ve nasıl terk edileceği bellidir. Şu andaki şartlar buna uymamaktadır. İnşaallah Cuma namazını terk edenler, bunu yorumlama hatasından yaptıkları için ‘Allah katında cumasızlardan yazılmıyorlardır.’ diye dua ederiz.
Allah seni, kulluğunda muvaffak kılsın. Bize de dua et.
Selamunaleyküm.
Nureddin YILDIZ
__________________
Müslüman olmak bütün otoriteleri reddedip sadece Allah'ın otoritesini kabul etmektir..
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi hiranur86 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
1 nisan neden kutlanır Muhtelif Konular Fatıma-i Zehra 12 5354 01 Nisan 2014 16:12
demokrasi bir dindir Tevhid Ve Şirk Konuları hiranur86 0 1496 09 Mart 2014 14:21
Butun Sanal Muca(hitler)e ithaf olunur Şiirler ve Şairler hiranur86 0 1264 07 Ocak 2014 19:28
insanı küfre düşüren sözler İslami Kavramlar Mihrinaz 14 6459 13 Kasım 2013 01:08
Tekfir fitnesini soran müslümana mektup Tevhid Ve Şirk Konuları hiranur86 55 17286 11 Kasım 2013 15:34

Alt 11 Kasım 2013, 16:04   Mesaj No:2
Medineweb Aktif Üyesi
hiranur86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:hiranur86 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27674
Üyelik T.: 25 Nisan 2013
Arkadaşları:2
Cinsiyet:bayan
Yaş:37
Mesaj: 156
Konular: 6
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Tekfir fitnesini soran müslümana mektup

bende bu müslümanın sorduğu soruları sizlere yöneltiyorum..
__________________
Müslüman olmak bütün otoriteleri reddedip sadece Allah'ın otoritesini kabul etmektir..
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Kasım 2013, 17:33   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
YaŞuHa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YaŞuHa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13867
Üyelik T.: 24 Mayıs 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:
Yaş:31
Mesaj: 1.005
Konular: 399
Beğenildi:29
Beğendi:5
Takdirleri:53
Takdir Et:
Standart Cevap: Tekfir fitnesini soran müslümana mektup

hım düşündürücü bir yazı olmuş.begendim
__________________
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Kasım 2013, 18:23   Mesaj No:4
Medineweb Aktif Üyesi
hiranur86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:hiranur86 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27674
Üyelik T.: 25 Nisan 2013
Arkadaşları:2
Cinsiyet:bayan
Yaş:37
Mesaj: 156
Konular: 6
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Tekfir fitnesini soran müslümana mektup

cevaplanızı bekliyorum benim için ve bütün Muhammed ümmeti için önemeli konular

benim ve başkalarının itikatı ile oynayanlar var

Allah doğru yoluna iletsin inşallah cümlemizi
__________________
Müslüman olmak bütün otoriteleri reddedip sadece Allah'ın otoritesini kabul etmektir..
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Kasım 2013, 19:38   Mesaj No:5
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Tekfir fitnesini soran müslümana mektup

şuan yeni taşındığım eve iki üçgün sonra internetim bağlanacak,inşaallah o zaman bu konuya tafsilatlı katılım yapacam...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Kasım 2013, 20:20   Mesaj No:6
Medineweb Aktif Üyesi
hiranur86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:hiranur86 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27674
Üyelik T.: 25 Nisan 2013
Arkadaşları:2
Cinsiyet:bayan
Yaş:37
Mesaj: 156
Konular: 6
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Tekfir fitnesini soran müslümana mektup

Alıntı:
bilinmez Üyemizden Alıntı Mesajı göster
şuan yeni taşındığım eve iki üçgün sonra internetim bağlanacak,inşaallah o zaman bu konuya tafsilatlı katılım yapacam...
bekliyorum kardeş


diğer kardeşlerimin ,abilerimin, hocalarımın da cevabını bekliyorum
__________________
Müslüman olmak bütün otoriteleri reddedip sadece Allah'ın otoritesini kabul etmektir..
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Kasım 2013, 15:17   Mesaj No:7
Medineweb Sadık Üyesi
Esadullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esadullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15316
Üyelik T.: 18 Aralık 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Kayıp bir Kentten
Yaş:44
Mesaj: 734
Konular: 143
Beğenildi:280
Beğendi:94
Takdirleri:3260
Takdir Et:
Standart Cevap: Tekfir fitnesini soran müslümana mektup




1.Yöneticiler Allah’ın hükümlerini bir kenara atıp kendi hükümleriyle hükmediyorlar yani bir nevi rablik iddiasında bulunuyorlar bunlara karşı tepkimiz nasıl olmalı?

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


2. Okullarda şirk düzeni var, çocukları zorunlu olarak buralara gönderdiğimizde imanımız zarar görür mü?

Eğtim sistemi dediğiniz gibi yanlış uygulamalar ve öğretiler sunmaktadır. Bunu kabullenmemek yada bu hakk tır demek yanlış olur. Lakin bu zaruret olduğundan ve eğtim sisteminin bu olduğundan dolayı elbetteki çocuklarımıza eğtim aldırmak zorundayız, aslında soruyu bu şekidle değilde , bu eğtim sisteminde dikkat etmemiz gerek şey nedir diye sormak çözümüde beraberinde getirecektir.

Unutmayın bilgi amel etme zorunluluğu olan birşey değildir. Öğrenmek ayrı onu tatbik etmek ayrıdır kardeşim, biz eğer çocuklarımıza eğtim yaşlarından okul eğtimlerine kadar gereken hassasiyet ve bilgiyi, yaşantı, hal ve hareketlerimizle vermiş isek zaten eğtim aşamasında aldığı bilgileri ayırt edecek seviyeye gelmiştir demek, bundan dolayı siz evladınıza zarar kabul etmeyen bir iman yüklerseniz ona bu eğtim süresince verilen bir kaç bidat bilgi onu etkilemeyecektir.

Unutmamak lazım ki çocuklara sadece bahsettiğiniz eğtimler değil dini eğtimde verilmekte burda da bu eğtimi verecek şahıslara iş düşmekteki maalesef müfredatını genişletemeyen ve sadece okutup gecen bu eğitmenlerede suç bulmak gerekiyor. İnşallah kendilerini sırf işçi olarak değilde islama hizmetci görürlerde o pırılpırıl evlatlarımızı ellerinden geldiğince muhafazaya çalışırlar ....


3. Zorunlu olarak askere gitmek, putlarının önünde saygı duruşu durmak veya yemin törenine katılmak bunlar imanımıza zarar verir mi?

Zorunlu olarak ifadesi çok karmaşık bir ifade değilmi sizce ...? Siz Türk iseniz ve Türkiye devletinde yaşıyorsanız bu zorunluluk değil görev niteliğini alır kardeşim yine bu soruyuda Askerlikte dikta edimeye çalışılan bazı şeylerden kendimizi nasıl koruruz diye sorsaydınız belki sonuca daha kolay ulaşılırdı değilmi...?

Askerlik görevini yapmamak ve bunu yaparkende bu tarz şeyleri bahane etmek aslında dolaylı yoldan Devlete baş kaldırmaktır. Oysa bu Devlet senin yaşadığın ve hayat srdüğün yerdir. Burda devlet sana değil seb devlete uymak zorundasın yoksa işin içinden çıkmak zorlaşır yada sen bu devleti terk etmek zorunda kalırsınki istediğin standartlarda başka bir devlette olmadığına göre kendi düşüncelerinde kaybolup gitmek zorunda kalırsın ....

Daha iyi anlayasınız diye kendimizden örnek verelim , Her Türk vatandaşı gibi bizde askerlik yaptık ve askerlik süresince bu bahsettiğiniz yanlış ve islam dışı uygulamalarla karşılatık ama imanımız zedelendimi , hamd olsun Asla zedelenmedi ... Peki biz isyan etmek yerine ne yaptık ...?

İslama uygun olmayan söylevlerde sustuk buna kimse karışamaz karışmadıda bu vebale bu sayede girmedik , yemin ederken söylenmesi uygun olmayan yerleri söylemedik ve içimizden kendimizce dualarda bulunduk , namaz kılınmayacak denildi biz namazlarımızı aksatmadık , namaz mı kılıyorsun diyenlere Peygamber ocağına namaz yakışır dedik susturduk, Tanrımıza hamd olsun yazılanı biz bağıra bağıra Allahımıza hamd olsun diye okuduk ,

Şimdi soruyorum sizce imanımız zarar görmüşmüdür ? Yoksa dahada alevlenmişmidir ?

Ya tam tersini yapıp bu olaylarda isyan etseydik, okumuyorum, demiyorum , saymıyorum deseydik ne olurdu ? İşte o zaman dediğiniz gibi zorlamalar başlardı, cezalar ve yaptırımlar başlardı belki olan imanımızı o zaman zedelerdik değilmi...?



4. Müftülüklerin sitesinden cuma hutbelerine ulaşmak mümkün, İslam düşmanlarının isimlerinin anılacağı o haftalarda cuma namazına gitmiyoruz. Bu konuda yanlış mı yapıyoruz? Yoksa içimiz rahat etmiyor huzur bulmuyor hocam.

Öncelikle şunu belirtmek isterim bu şekilde bir hutbe yayınlanıyorsa bu demek değildirki imam kalkıp bu hutbeyi okuyacak öyle değilmi, yanlışmı biliyorum düzeltin lütfen eğer bilgi sahibi varsa , imamlar bu hutbeleri alıp okuyabileceği gibi kendileride hutbe hazırlayıp okuyabilir değilmi ? Yine burda da kalkıp imamlara iki çift laf etsek bunun çözümüne ulaşmışolacağız aslında ,

Aşağıdaki soruda buna devam etmek istiyorum inşaallah.....




5. Çevremizde hâlâ daha imamların arkasında namaz kılmayanlar var. Peygamber efendimiz (s.a.v)’in 3 hafta cumaya gitmeyenin kalpleri mühürlenir hadisini nasıl anlamalıyız. Kalbin mühürlenmesinin belirtileri nelerdir?


Evet neden kılmıyorlar ?

İmam maaaşalıyor, İmam hutbelerde yukardaki belirttiğiniz halleri segiliyor v.s

Peki burda da imamların bu konuda nasıl hareket etmesi gerektiğini sorsak sonuca daha çabuk ulaşmazmıyız ? Böyle diyerek insanları camiden uzaklaştıracağımız yere bunun temelini insanlara anlatmakla, bilinçlendirmekle camileri daha çok doldurmak varken hemde ...

Bugün bu iddaları sergileyen kaç kişi bir imamı karşısına alarak bu iddalarını münazara etti acaba ? Yada bu sorular karşısında cevap verme kapesitesi olan kaç imam var ? bu şekilde yanlışlıklar daha kolay düzelmezmi ?

Yoksa zaten camilerden uzak bir gençlik, uzak bir toplum halindeyken iyce soğutalımmı insanları buralardan ? Aman hoca arkasında namaz kılma hocalar şunu hutbede okuyor, hocalar maaş alıyor kılınmaz arkalarında namaz diyenlere sormak lazım ....

Siz münferit kıldığınız namazlarda ne kadar namazın içindesiniz ? Allahu ekber dedikten sonra fatura kuyruklarındamı geziyorsunuz yoksa gerçekten huzurdamısınız ? Yada kimin arkasında namaz kılıyorsunuz ve bu kişinin imamlığından ve namaz kıldırırkenki iç halinden ne kadar eminsiniz ?

bu sorular alır başını gider kardeşim ......


Bu Müslümanların hataları yapmak yerine yıkmak çabasıdır. Tebliğ ediyoruz zannınca karlamaktır. Parça parça olup Kuran ve Sünnetten uzaklaşmaktır. Bunlar aşılmadığı sürece bu kargaşa devam edecek bu çelişkiler birçok masumun beynini bulandırmaya devam edecektir.

Eskiden Alimler bir konuda muhalefete düştüklerinde edeplerini bozmazlarmış , yanlış bir hareket gördüklerinde o konu hakkında Reddiye yazarak fikirlerini beyan ederlermiş yani ilimlerini konuşturur ve ortak noktayı bulurlarmış asla bunu yaparkende sen bu verdiğin bilgiden yada bu söylevinden dolayı Şirk erbabısın demezlemiş ama gelin görünki şimdi herkes herkese hüküm koyuyor herkesi tekfir ediyorda dönüp kendisine bakmıyor.

Son olarak derizki Tarikat Cemaat yada adı herneyse aslolan Kuran ve Sünnettir bunun dışında inanç sergileyen yalıştadır , hatadadır. Bunun için yaşanılan bu bilgi kirliliğinin ve kargaşanın bir an evvel bitmesi için Allaha c.c. çok dua etmek lazım , yoksa hala Şeriat devleti beklenir, Devletin vazifesi olan bir hükmü şahıslar üslenmeye kalkar sonra işi çıkmaz hale getirir, kendisi Şeriat yaşamaz ama bunu sabunur haberi olmaz, Müslüman ülkeler kalkar bu sebeplerden iç savaşlara maruz kalır, müslüman müslümanı vurur , tekfir eder bunu dışardan izleyenlerde keyf eder ....

Allah c.c. müslümanlara İttihat bilinci nasip etsin ve bu yolda sabit kılsın, hidayet etsin , Akl-ı Selim nasip etsin ...amin




Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Kasım 2013, 16:45   Mesaj No:8
Medineweb Aktif Üyesi
hiranur86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:hiranur86 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27674
Üyelik T.: 25 Nisan 2013
Arkadaşları:2
Cinsiyet:bayan
Yaş:37
Mesaj: 156
Konular: 6
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Tekfir fitnesini soran müslümana mektup

amin kardeşim Allah razı olsun
Rabbim hepimizi doğru yoluna iletsin ilimimizi artırsın
diğer din kardeşleriminde yorumlarını bekliyorum içinden çıkacağım inşallah bu durumun
__________________
Müslüman olmak bütün otoriteleri reddedip sadece Allah'ın otoritesini kabul etmektir..
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Kasım 2013, 17:34   Mesaj No:9
Medineweb Emekdarı
YaŞuHa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YaŞuHa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13867
Üyelik T.: 24 Mayıs 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:
Yaş:31
Mesaj: 1.005
Konular: 399
Beğenildi:29
Beğendi:5
Takdirleri:53
Takdir Et:
Standart Cevap: Tekfir fitnesini soran müslümana mektup

hiranur86 güsel insan din ne forumda ne de sormakla ögrenilmes.ki ögrenilsede saglıklı bilgi alamasın.sana çookk önemli bi rehber önerim mi
Kuran ve sünnet.sakın bu ikisinden şaşma.inan pişman olmasın.
bakınız Allahu teala ne buyuruyor ayetinde


Onlar, iman etmiş ve gönülleri Allah’ın zikriyle sükûnete ermiş olanlardır. Şunu iyi bilin ki; kalpler ancak Allah’ı zikretmekle, anmakla huzura kavuşur!.. (RAD Suresi, 28.Ayet)

(Bu Kur’an) ayetlerini iyiden iyiye düşünüp tefekkür etsinler ve temiz akıl sahipleri öğüt alsınlar diye sana indirdiğimiz mübarek bir kitaptır. (SAD, 29. Ayet)


Şüphesiz, bu Kur’an, en doğru yola iletir ve salih amellerde bulunan mü’minlere, onlar için gerçekten büyük bir ecir olduğunu müjde verir. (İSRA/9)

Eğer kulumuza indirdiğimiz (Kur’an)’dan şüphedeyseniz, bu durumda, siz de bunun benzeri bir sûre getirin. Ve eğer doğru sözlüyseniz, Allah’tan başka şahitlerinizi çağırın. (BAKARA/23)

Biz bu Kur’an’ı sana vahyetmemizle, en güzel kıssaları gerçek bir haber olarak sana aktarıyoruz, oysa sen, daha önce, bundan haberi olmayanlardandın. (YUSUF/3)

Resule düşen apaçık tebliğden başka bir şey değildir" (Ankebut 18) "Kendilerine okunan kitabı sana indirmiş olmamız onlara yetmedi mi?" (Ankebut 51)

Amenna ve sadakna
__________________
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Kasım 2013, 17:56   Mesaj No:10
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1171
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: Tekfir fitnesini soran müslümana mektup

suçlu arama psikolojisi daime "klavuzu karga olanın" konumuna düşürür.islam dini çözüm üretir ve müslümanlardan çözüm üretmesini bekler.çözümün parçası olmak sorunun parçası olmaktan evladır."veren el alan elden üstündür" gibi. alan ele zorunlu değilse almamasını,veren elinde veriyorum havasına girmemesini önerir.düşüne tekme atmak her kişinin düşenin elini tutmak er kişi işidir.islam düşene vurmak değil düşeni kurtarmak derdinde ha keza müslümanlarada bu düşer.müslüman kişi kimsenin iman sorgulayıcısı,suçüstü yakalayıcısı,imanmetre ölçücüsü değildir.tabii ki safını belirler dostunu düşmanını bilir.bu dost yada düşman şahsının değil davasının dostu yada düşmanı noktasında bakar.olaylara kişilere şaşı bakmak kişiyi şaşı yapar belki ama bu sadece kişiye özeldir.şaşı bakış bakılan kişinin konumunu değiştrmez şaşı olana tedavi önerilir.güneşe bakmamak yada gözlerini kapatmak güneşin yokluğu anlamına gelmez bilakis bakmak istemeyene karanlık dünya hediye eder.
tekfircilk gerçekten hastalıktır.bu hastalık olaya parçacı yaklaşanları pençesine alır.tarih hep buna şahitlik etmiştir.islamın amaç ve öğretisine bir bütün bakmayanlar,ya hep yada hiç yakaşımları islama fayda yerine hep zarar vermiştir.
Kuranı ve peygamberi bür bütün olarak görenler şunu çözmüşlerdir:
islam kazanma amaçlıdır kaybetmeyı göze almaz.yani bir sokak f...sini tuuu Allah belanııı sloğanı ile değil,o sokağa düşeni kurtarmaya,sebebleri çözmeye,sokağın necasetlerini bitirmeye endekslidir.yani sivrisineklerle değil,bataklığın kurutulmasını hefedler.ve bilir ki bataklık oldukça sivri sinekler mikroplar kaçınılmazdır.

tekfirciliğe şaşı bakanların durumu budur işte.sokaktaki f...ye küfür etmek,o kadına da küfür edene de bi şey kazandırmaz.karanlığa küfür edeceğine mum yakabiliyorsan alnını öperim.yak mumu ki aydınlansın ortalık.

size şunu içtenlikle öneriyorum ki,gidin kumarhanelere,köprü altlarına,tinercilere,sokakta yatan serserilere ve anlatın islamı.emin olun ki davanıza bi şeyler kazandırmanız kaçınılmaz olur.insanlar inanılmaz bi şekilde açtır boşluktadır cahildir.yap görevini önce.benim ne işim var kumarhanede tinercide demeyın.asıl işin orda senin.

sizin göreviniz anlatmaktır tebliğdir tekfir değildir.insanlare tebliği götürmekle kazanırsınız tekfir etmekle değil.
sizin göreviniz küfür etmek değil küfrü izalet etmektir.
siz Allahın polisi değilsiniz iman ölçer hiç değilsiniz.
çözüm üretin sorun değil.çözümün parçası olun sorunun değil.

sorunlara şaşı sakat bakmakla olayları çözemezsiniz.teşhisini yapmadığınız hastalıkları alakası olmayan ilaçlarla hastayı dahada öldürürsünüz.kolu kırık adama aspirin vermekle cehaletinizi sergilemiş olursunuz.

dünyadaki sayısız cahili kafiri zındığı saymak yerine,onlardan birisini bile krutama derdine düşün.bu hem size hem davanıza pozitif bir üretmdir.

okullar uygunsuz diye kızınızı cahil bırkamak çözüm değil.çözüm üret o zavallı kıza çözüm bul.ordan kurtarayım derken kendi cehaletinize kurban etmeyın.şirk düzeni var diye ucuzcu olmayın.kaçmak ucuzluktur çözüm üretin.üretme gücünüz olmasa bile en azından çözümün yolunun emekdarı olursunuz.yani saffınızı belirlemiş olursunuz.
saygılar...
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Her kula helâl, Müslümana haram ali70 Serbest Kürsü 2 16 Ekim 2023 07:45
Çocuğunu Namaza Nasıl Alıştıracağını Soran Anneye Mektup Fatıma-i Zehra Çocuk ve Aile Sağlığı 3 19 Ağustos 2014 14:50
Vaktini Diriltmek İsteyen Müslümana Mektup Fatıma-i Zehra Serbest Kürsü 1 02 Nisan 2014 19:03
Bu çeşmeden müslümana su içmek haram..!!! talibetün Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler 1 10 Mayıs 2013 15:17
Müslümanın müslümana kin duyması Küs Kalması KuM TaNeSi Soru Cevap Arşivi 0 08 Nisan 2009 10:33

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.