Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Sağlık-Yaşam/ Beslenme-Spor-Diyet > Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp

Konu Kimliği: Konu Sahibi MuntazarElZeydi,Açılış Tarihi:  05 Şubat 2013 (22:44), Konuya Son Cevap : 07 Şubat 2013 (09:38). Konuya 2 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 05 Şubat 2013, 22:44   Mesaj No:1
Medineweb Üyesi
MuntazarElZeydi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:MuntazarElZeydi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 25257
Üyelik T.: 30 Ocak 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:MüenneS
Memleket:OrtaDoğu
Mesaj: 61
Konular: 16
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Şeker ve Kansere Karşı Havuç Yiyin..

Şeker ve Kansere Karşı Havuç Yiyin..



Şeker ve kanser riskini düşüren sebze: Havuç
Meyve ve sebzelere kırmızı ve turuncu rengi veren Betakaroten isimli besin maddesinin şeker hastalığına karşı genetik yatkınlığı olan kişilerde tip 2 diyabet riskini düşürebildiği belirlendi.

Havuçtaki beta karotenin şeker hastalığını önleyebileceğini belirten bilim adamları, bol miktarda beta karoten ve diğer karotenoid tüketiminin kanser ve diğer hastalık risklerini de düşürdüğünü ifade ediyor.

Huffington Post'ta yer alan habere göre, Stanford Üniversitesi Tıp Okulu'nda görevli araştırmacılar yaptıkları çalışmada betakarotenin tip 2 şeker hastalığı riskini düşürdüğünü tespit ettiklerini açıkladılar. Daha fazla araştırma yapılıncaya kadar beta karotenin diyabeti önleyebileceğini söylemenin mümkün olduğunu belirten bilim adamları, bol miktarda beta karoten ve diğer karotenoid tüketiminin kanser ve diğer hastalık risklerini de düşürdüğünü ifade ettiler. Bu nedenle havuç, tatlı patates, bal kabağı gibi birkaç sarı-turuncu sebze yemek oldukça faydalı.

Ayrıca yine aynı araştırmada, E vitamininin "gamma-tocopherol" olarak bilinen formunun tip 2 diyabet riskini artırdığını belirlediler. Ancak bu durum daha çok çekirdeklerde ve kabuklu yemişlerde bulunan E vitamininin sağlığınız için kötü olduğu anlamına gelmiyor. Beta karotenin mi yoksa E vitamininin mi tip 2 diyabeti önlediği ya da tip 2 diyabete neden olduğunu tam olarak tespit etmek için ise daha fazla araştırmaya ihtiyaç var. (CİHAN)
__________________
Gülüşlerim; Acılarımı örtmeye çalışan ağır işçilerdir....
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi MuntazarElZeydi 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Şeker ve Kansere Karşı Havuç Yiyin.. Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp muuskem 2 1712 05 Şubat 2013 22:44
Misvağın makbulü taze ve yaş olanıdır Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp MuntazarElZeydi 0 1402 05 Şubat 2013 16:49
‘Allah yakar’ ifadesi, çocuğun hayatında derin... Çocuk ve Aile Sağlığı Nesli_Nur 4 1491 05 Şubat 2013 16:47
Evladıma Nasihat Şiirler ve Şairler MuntazarElZeydi 0 1921 04 Şubat 2013 22:53
2 Yaş Sendromu, Çözümler ve Öneriler Çocuk ve Aile Sağlığı MuntazarElZeydi 2 1725 03 Şubat 2013 15:10

Alt 07 Şubat 2013, 09:16   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
muuskem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muuskem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21263
Üyelik T.: 02 Kasım 2012
Arkadaşları:9
Cinsiyet:-
Memleket:-
Mesaj: 676
Konular: 38
Beğenildi:32
Beğendi:6
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Şeker ve Kansere Karşı Havuç Yiyin..

Bu nedenle havuç, tatlı patates, bal kabağı gibi birkaç sarı-turuncu sebze yemek oldukça faydalı.


Ben patatesi şekeri yükseltir olarak biliyordum...
Alıntı ile Cevapla
Alt 07 Şubat 2013, 09:38   Mesaj No:3
Medineweb Sadık Üyesi
muuskem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muuskem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21263
Üyelik T.: 02 Kasım 2012
Arkadaşları:9
Cinsiyet:-
Memleket:-
Mesaj: 676
Konular: 38
Beğenildi:32
Beğendi:6
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Şeker ve Kansere Karşı Havuç Yiyin..

Şekerden sonra en büyük tehlike ekmekte...
Damak lezzetini bozmadan, sağlıklı beslenmenin mümkün olduğunu söyleyen Canan Karatay, şekerden sonra bir düşmanı daha açıkladı: İki dilim ekmek iki çorba kaşığı toz şekerden daha fazla kan şekerini yükseltiyor
TÜRKAN YILMAZER
- Kilo vermek isteyenler, mutfaklarında nasıl değişiklikler yapmalı?
KAN şekerini aniden artıran, yüksek glisemik indeksli boş toksik karbonhidratları mutfaklarından uzak tutacaklar. Bunlar neler mi? Her türlü ekmek, simit, pirinç, patates, mısır, makarna, börek, poğaça, şeker, çikolata, reçel, bal, pekmez, suni tatlandırıcı, hazır meyve suları, gazlı içecekler, kızartma, hazır çorba, sucuk, salam, sosis, tütsülenmiş balık ve etler, süt tozu, krema, mayonez, ketçap, hazır soslar, marketlerde satılan tavuklar... Bu liste gözünüzü korkutmasın. Neyi yiyebileceğinizi düşünerek alışverişinizi yaparsanız, diyetinizi rahat uygularsınız.
- Yiyecekleri kalori hesaplayarak almalı mıyız?
KALORİYLE kilo verilmez. Her kişinin alması gereken miktar farklıdır. Ayrıca bir kalori eşittir bir kalori de değildir. Şekerden alınan bir kalori ile yağdan alınan bir kalori arasında çok büyük fark var. Köy tereyağından alınan bir kalori sağlıklıdır ama şekerden alınan bir kalori tehlikelidir. Vücuda havuç, kırmızı et ya da ekmek girdiği zaman aynı sonucu vermez. Bu yüzden yüksek glisemik indeksli toksik denilen karbonhidratlardan uzak durun. Porsiyon için de aynı şey söz konusu. Spor yapıyorsanız, her gün 5 kilometre koşuyorsanız, karaciğeriniz yağlı değilse, insülininizi ölçtüğünüzde 5 çıkıyorsa; istediklerinizi, doğal olmaları şartıyla doyuncaya kadar yiyebilirsiniz.
- Ekmek neden tehlikeli? Siz buğdayı öneriyorsunuz...
TAHILLAR, un haline dönüştüğünde glisemik indeks değeri yükseliyor. Buğdayı keşkek, salata gibi birçok yemekte kullanabilirsiniz. Ama un halinde olmasın. Un ister çavdar, ister buğday, ister yulaf, arpa olsun vücutta su tutuyor. Ekmek, yavaş yavaş değil, sigarayı bırakır gibi aniden bırakılmalı. Kilo verdikten sonra zaman zaman yufka ya da lavaş şeklinde tüketilebilir. TBMM Ekmek Komisyonu'nun daveti üzerine, Önce Ekmekler Bozuldu başlıklı bir rapor sundum. Ekmeğin, kan şekerini çok yükselttiğini, kilo vermek için yenmemesi gerektiğini söylüyorum. Örneğin ABD'nin saygın kardiyologlarından Dr. William Davis, Buğday Göbeği adlı kitapta unun zararlarını anlatıyor. "İki dilim tam buğday ekmeği iki çorba kaşığı toz şekerden daha fazla kan şekerini yükseltir" diyor. B vitamini ya da lif kaynağını ekmek yerine fasulye, mercimek, barbunya ve börülceden alabilirsiniz.
Krem peynir yok İzmir tulumu var
07.00-09.00 saatleri arasında yapmanız gereken kahvaltıda şunları tüketmelisiniz:
- Az pişmiş iki adet yumurta: Haşlanarak rafadan veya kayısı kıvamında ya da tavada düşük ısıda saf tereyağında fazla katı olmadan pişirin. Omlet, menemen, çılbır, mıhlama ya da pastırmalı yumurta da tercih edilebilir.
- Bir avuç içi kadar peynir: Az yağlı, light ya da krem peynir olmayacak. Yanında herhangi bir unlu mamul yenmeyecek. Koyun, inek veya keçi sütünden klasik beyaz peynir, eski kaşar, Erzincan deri tulumu, İzmir tulumu gibi yöresel peynirler olabilir.
- İnce belli çay bardağı dolusu, kavrulmamış-tuzlanmamış ceviz, fındık, fıstık, badem veya yerfıstığı.
- AZ tuzlu 10-15 adet zeytin. Üzerine zeytinyağı, limon, kekik ve pul biber eklenebilir.
- DOMATES, biber, salatalık, turp, maydanoz, nane, roka... Doğal ve mevsiminde olmak şartıyla arzu edildiği kadar yenilebilir.
- LİMONLU çay ya da süt. Şeker ve tatlandırıcı yok.
KARATAY BESLENME PİRAMİDİ
ASLA: Rafine ve işlenmiş gıdalar, meyve suları, şekerli içecekler
GÜNDE BİR KEZ: Bulgur salatası veya bulgur pilavı. Mevsim meyvesi.
GÜNDE İKİ KEZ: Balık eti, kuzu eti, dana eti, yumurta.
GÜNDE ÜÇ KEZ: Kuruyemiş.
İSTENİLDİĞİ KADAR: Sebze.
DOYUNCAYA KADAR: Peynir, zeytin.
HER GÜN: 30-40 dakika yürüyüş. Saf tereyağı, sızma zeytinyağı ve Omega-3.
Bizim yağımızı satıyorlar
İNGİLTERE'de zeytin yetişmediği için zeytinyağını İtalya'dan ithal ediyorlar. İtalyanlar da bizden alıyorlar. Bizim zeytinyağını işleyip, şişeleyip satıyorlar. ABD'de de zeytinyağı çok pahalıdır. Bizim üreticilerimiz, tüccarlarımız bir araya gelip bu altın değerindeki yağa sahip çıkmalılar. Türkiye'yi kalkındırır bu... Yurtdışında çok pahalıya satılıyor. İngiltere'de bir eczanenin güzellik bölümünde 200 mililitrelik zeytinyağını 10 sterline (27 Türk Lirası) aldım.
Bunları yapan kilo almaz
- Hareket edin, tembelliği bırakın.
- Düşük glisemik indeks değeri olan besinleri tüketin.
- Yemekleri sağlıklı pişirin.
- Kalorisi fazla korkusuyla çekinmeyin, sağlıklı yağları tüketin. - Gündüz ve gece öğünlerinin zamanlamalarını dikkate alın.
- Yemek porsiyonlarını büyük tutmayın, küçük tutun.
- Sık sık yemeyin, acıkmadıysanız ara öğün yemenize gerek yok.
ESKİMOLARIN kalbi teklemiyor!
- Dünyada sağlıklı beslenenler olarak örnek göstereceğiniz ülkeler var mı?
KANADA'daki Eskimolar ile Kafkaslar'da yaşayanların beslenme düzenleri dikkat çekicidir. Eskimolarda da kalp hastalığı yoktur. Balinaların iç organ yağlarını ve balığın her çeşidini bol bol tüketirler. Çiğden kızarmışa kadar... Kafkaslara gelirsek uzun ömürlüler... Buğday yoktur, tahıl yoktur orada. Esas yedikleri yağlı bütünüyle kuzudur. Kuzu onlar için kutsaldır. Kuzu yeme töreni yapıyorlar. En sağlıklı et kuzu etidir. Kuzu eti, koyun kavurması, koyun kıkırdağı yiyen uzun yaşar. Tabii dana eti de sağlıklıdır.
Kalori hesabı yapma, istediğin kadar tüket
GLİSEMİK indeks (Gİ), herhangi bir yiyeceğin içinde bulunan karbonhidrat miktarına göre hesaplanır. Karbonhidrat içeren bir yiyecek kana geçtiğinde, kan şekerini yükseltme hızını gösterir. Düşük Gİ 0-55, orta Gİ 55-70, yüksek Gİ 70-100'dür. Karbonhidrat içermediklerin ya da ölçümeyecek kadar az içerdiklerinden dolayı proteinlerin glisemik indeksleri 100 üzerinden sıfırdır. Korkmadan, kalori hesabı yapmadan tüketebilirsiniz.
- SIFIR Gİ: Etler (kırmızı ve beyaz), balıklar, yumurta, peynir, yoğurt, süt, ayran.
- SEBZELER: Çiğ olarak tüketildiği için Gİ değeri çok düşüktür. Örneğin havucun çiğ iken Gİ değeri düşük (100 üzerinden 40) olduğu halde pişirildiğinde 70'e çıkabilir. Lahana, enginar, kereviz, patlıcan, kabak, biber, salatalık, domates, marul, kurusoğanda Gİ sıfırdır.

- BAKLAGİLLER: Sık tükettiğimiz baklagillerin (pişmiş) 100 üzerinden Gİ değerleri şöyledir: Yer fıstığı (0); kuru fasulye, barbunya, yeşil mercimek (30), kırmızı mercimek (26), kuru börülce (30).
- KURUYEMİŞLER: Badem (0-15), ceviz (0-15), kavrulmamış fındık (0-15), Antepfıstığı (0-15), fındık ve çekirdekli siyah kuru üzüm karışımı (20), kurukayısı (30), kuru mürdüm eriği (29).
- MEYVELER: Limon (0), kiraz, vişne (22), erik (24), greyfurt (25), şeftali (28); elma, armut, böğürtlen, karadut (40); portakal (45); üzüm (53).

PATLI(CAN)DIR
ETİN sağlıklı ve yağlı olması yanında patlıcan gibi çok önemli bir sebze olması önemlidir. Kebabın yanında yeşilbiber ve domates yiyin ama ekmek, bulgur ve pilavdan uzak durun. Yanında ayran, cacık ve bol salata tüketebilirsiniz. İşte yazın ve sonbaharda yapmanızı tavsiye ettiğim Şişte Patlıcan Kebap tarifi...
MALZEME
- 500 gram kuzu kıyma (yağlı) -Kristal kayatuzu, karabiber, kimyon, pul biber - 4 adet patlıcan - 2 adet yeşil biber- Demir şiş ve çöp şiş -Yıkayıp yaprak yaprak ayıklanmış yarım demet maydanoz.
YAPILIŞI:
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber koyduğunuz kıymayı yoğurun. Domatesleri dörde, biberleri de üçe bölün. Patlıcanları ve 4-5 santim uzunluğunda halka şeklinde doğrayın. Kararmamaları için bekletmeden, bir patlıcan, bir köfte şeklinde demir şişlere dizin ve dizdiğiniz şişleri, domates-biber şişlerinin aralarına yerleştirip, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Köfteler pişip patlıcanlar yumuşayınca tepsiyi fırından alın, patlıcan kebabı yanında maydanoz yapraklarıyla sıcak servis yapın.
ÖRNEK MÖNÜ 1
- 08.00-09.00: Karatay kahvaltı tabağı
- 13.00-14.00: Biberiyeli kuzu. Limonlu kereviz. Marul, turp ve havuç salatası. Ayran
- 18.00-19.00: Keşkek. Roka ve tere buluşması.
- 08.00-09.00: Karatay kahvaltı tabağı.
- 13.00-14.00: Pastırmalı kuru fasulye. Kırmızı lahana salatası
- 18.00-19.00: Ispanaklı somon ızgara. Maydanoz salatası
ÖRNEK MÖNÜ 2
- 08.00-09.00: Karatay kahvaltı tabağı
- 13.00-14.00: Biberiyeli kuzu. Limonlu kereviz. Marul, turp ve havuç salatası. Ayran
- 18.00-19.00: Keşkek. Roka ve tere buluşması.
- 08.00-09.00: Karatay kahvaltı tabağı.
- 13.00-14.00: Pastırmalı kuru fasulye. Kırmızı lahana salatası
- 18.00-19.00: Ispanaklı somon ızgara. Maydanoz salatası
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kansere Karşı Kokulu Kara Üzüm enderhafızım Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 1 17 Temmuz 2014 12:59
BM'den Açlığa Çözüm: Böcek Yiyin JAZARİ Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 0 13 Mayıs 2013 15:19
Rafine şeker zehir, doğal şeker şifa... enderhafızım Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 1 24 Mart 2013 00:26
havuç muyuz ,yumurta mı, yoksa kahvemi selsebil Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler 2 26 Eylül 2012 15:22
Mutfağınızı kansere karşı koruyun antivirüs Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 0 20 Kasım 2008 23:09

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.