Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Sağlık-Yaşam/ Beslenme-Spor-Diyet > Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp

Konu Kimliği: Konu Sahibi mehmet akif2,Açılış Tarihi:  01 Ağustos 2014 (16:24), Konuya Son Cevap : 01 Ağustos 2014 (16:24). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 01 Ağustos 2014, 16:24   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:43
Mesaj: 7.401
Konular: 425
Beğenildi:2286
Beğendi:4876
Takdirleri:3684
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart sıcak hava baş ağrılarını artırıyor

sıcak hava baş ağrılarını artırıyor

SICAK HAVA BAŞ AĞRILARINI ARTIRIYOR

Nöroloji Uzmanı Dr. Bilge Çetin, bilimsel çalışmalara göre sıcak havalarda genişleyen damarlar nedeniyle baş ağrılarında artış olduğunun gözlendiğini söyledi.
Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte uzmanlardan uyarılar gelmeye başladı. Memorial [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hastanesi Nöroloji Bölümü’nden Uzman Dr. Bilge Çetin, yaz aylarında rahatsız edici boyutlara ulaşabilen baş ağrıları hakkında bilgi verdi ve sıcakların tetiklediği ağrılara karşı alınabilecek önlemleri anlattı.

Mevsimsel değişikliklerin, baş ağrıları üzerinde etkili olduğuna dikkat çeken Çetin, “Yaz aylarında, sıcakların artmasıyla baş ağrısı şikâyetlerinde de artış gözlenmektedir. Kronik ağrıları olan kişiler bunun çoğunlukla farkına bile varamayabilir.
Oysaki bilimsel çalışmalar, sıcak havalarda damarların genişlemesiyle baş ağrılarının da arttığını göstermektedir. Sıcak hava, tansiyon yükselmelerine neden olduğu için özellikle hipertansiyon hastalarının kan basıncı seviyelerinde sıcağa bağlı olarak belirgin bir artış görülebilir.
Yüksek tansiyon da sıklıkla, kendisini ensede ağrı ile gösterir. Sıcakların yanında lodos da özellikle migreni tetikleyen en önemli nedenlerden biridir. Sıcaklar nedeniyle artan klima kullanımı da baş ağrılarına neden olur. Klimalı ortamda uzun süre bulunmak baş ağrılarını tetikleyebilir.” diye konuştu.

Artan baş ağrılarının tedavisinin, ağrının tipine göre farklılık gösterdiğine değinen Çetin, tedavi şekline karar vermeden önce ağrının tipinin belirlenmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Gerilim tipi baş ağrısında depresyon tedavisine yönelik ilaçlar faydalı olabilirken, migren tedavisinde ilk basamağın, hastalığın tetikleyicilerinden mümkün olduğunca uzak durmak olduğunu ifade eden Çetin, şunları söyledi:

“Düzenli uyku, sağlıklı beslenme ve düzenli egzersizler ile mevsimsel değişikliklere karşı önlemler almak gerekir. Bunlara dikkat edilmesine rağmen ataklar sık ise hastaya atak sıklığını azaltıcı ilaç tedavisi uygulanır. Migren tedavisinde kullanılabilecek pek çok ilaç mevcuttur.

Bu ilaçların sırayla denenmesi gerekebilir. Bu noktada hastaların sabırla tedavilerini sürdürmesi ve doktorlarıyla devamlı bağlantı halinde kalmaları, tedavide başarıyı yakalamak için çok önemlidir. Yarım bırakılan tedaviler nedeniyle, migren teşhisi konmuş pek çok kişi, hastalığın tedavi edilemeyeceği düşüncesine kapılmaktadır. Hastaların öncelikle bir nöroloji uzmanına başvurması ve sabırla tedavilerini sürdürmesi iyi sonuçlar almak için yeterli olacaktır.”

Uzmanlar, yazın baş ağrısına neden olan sıcaklardan korunmak için güneşin dik olarak geldiği saatlerde başın korunmasını ve çok fazla dışarıda kalınmamasını, şapka veya şemsiye kullanılmasını, ani ısı değişikliklerinden kaçınılmasını, klimadan gelen soğuk havaya doğrudan maruz kalınmamasını, su ve soğuk ayran gibi serinletici sıvıların tüketilmesini tavsiye ediyor.



eğitimpusulası.net'den alıntıdır.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi mehmet akif2 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Sevgililer Günü Serbest Kürsü gün ışığı 3 1331 15 Şubat 2019 09:19
Azılı bir müşrik "Nadr bin Hâris" Kur'an Kıssaları mehmet akif2 0 1285 06 Ekim 2018 21:18
EBU FÜKEYHE (R.A.) KİMDİR? Ashab-Kiram(r.a) mehmet akif2 0 1307 05 Ekim 2018 20:42
Sayın Mustafa Cilasun için yapılacak hatim :(((((( Taziye-İlan-Selamlaşma nurşen35 28 8274 05 Ekim 2018 18:00
TEVHİDİN DELİLLERİ Akaid mehmet akif2 5 1534 01 Ekim 2018 12:18

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
En sıcak ateş cehennemdedir YaŞuHa Oruç-Ramazan 1 12 Nisan 2023 09:58
Çok Sıcak Evet... KardelenGül Oruç-Ramazan 3 16Haziran 2016 23:08
bilim ,sıcak buz, üretti Muhteşem Bilgi Dağarcığı 1 27 Şubat 2014 02:50
Sıcak Günlerin tesettürü üzerine... TÜRKcan Tesettür Konuları 2 07 Eylül 2008 23:31
Sıcak çarpması Huzurİslam Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 2 15 Temmuz 2008 20:16

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.