Medineweb Forum/Huzur Adresi
Geri Git   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İLAHİYAT-ÖNLİSANS -AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ.::. > 2.SINIF*Bahar Dönemİ* > Türk Dili 2

Konu Bilgisi: Konu Sahibi Medineweb,Açılış Tarihi:  10.Haziran.2013 (22:26), Konuya Son Cevap : 22.Nisan.2018 (17:47). Konuya 53 Mesaj yazıldı

Etiketlenen Üyelerin Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 28.Mart.2014, 17:50   Mesaj No:51
Medineweb Emekdarı
EyMeN&TaLhA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik tarihi: 08.Kasım.2012
Arkadaşları:37
Cinsiyet:
Mesajlar: 3.595
Konular: 717
Beğenildi:94
Beğendi:30
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Türk dili 2 soru-cevap bölümü

C doğru evet
__________________

Geminin tek kaptanı vardır, gerisi mürettebat... Kalbinde tek sahibi vardır, gerisi teferruat...
Alıntı ile Cevapla
Alt 28.Mart.2014, 17:53   Mesaj No:52
Medineweb Emekdarı
azranur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:azranur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36715
Üyelik tarihi: 22.Aralık.2013
Arkadaşları:7
Cinsiyet:bayan
Bulunduğu yer:Şehr-i VAN
Yaş:26
Mesajlar: 1.171
Konular: 21
Beğenildi:61
Beğendi:172
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Türk dili 2 soru-cevap bölümü

Alıntı:
fathaeytal Üyemizden Alıntı Mesajı göster
C doğru evet
evet000
Alıntı ile Cevapla
Alt 22.Nisan.2018, 17:45   Mesaj No:53
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik tarihi: 09.Şubat.2014
Arkadaşları:56
Cinsiyet:Bayan
Mesajlar: 7.839
Konular: 706
Beğenildi:2547
Beğendi:1929
Takdirleri:190
Takdir Et:
Standart

1. "Adı kompozisyon olmasa da yazdığımız pek çok
yazıda, raporda, seminerde, hatta dilekçede
kompozisyon yazma kurallarını ve yöntemlerini
uygularız. Topluluk önünde yaptığımız konuşmalar da
kompozisyonun bir başka boyutu olan sözlü
kompozisyon ürünüdür. Kompozisyon, sözcük anlamı
olarak farklı parçaların bir araya getirilmesiyle
oluşturulan bütünü ifade eder."
Yukarıda verilen tanıma göre bir kompozisyonda
aşağıdakilerden hangisi kesinlikle aranmaz?

A) Yazı dilinin anlamlı bütünlüğü
B) Yazım kuralları
C) Konuşma dilinin anlamlı bütünlüğü
D) Topluluk önünde konuşma kuralları
E) Metnin kendi içinde tutarlılığı


2. Aşağıdakilerden hangisi bir kompozisyonda dili
etkili kullanma becerisini kazandıran ve bilgi
donanımını arttıran etkinliklerden biridir?

A) Okuma B) İnceleme
C) Araştırma D) Arşivleme
E) Anket


3. Aşağıdakilerden hangisi yazılı anlatımda noktalama
işaretlerinin okura yardımcı olduğu konulardan biri
değildir?

A) Okumayı kolaylaştırır
B) Anlamayı kolaylaştırır
C) Yazarın okura aktarmak istediği duygu ve
düşüncelerin doğru ulaşmasını sağlar
D) Sözün vurgu ve ton gibi özelliklerini belirtir
E) Metnin hızlı okunmasını sağlar


4. Hangi yazar noktalama işaretlerini ilk defa bir tiyatro
eserinde kullanmıştır?

A) Namık Kemal B) Direktör Ali Bey
C) Şinasi D) Teodor Kasap
E) Ahmed Vefik Paşa


5. Bir düşüncenin gerçekliğin yadsınamayacak bir
kesinlikle göstermek için aşağıdakilerden hangisinden
yararlanılabilir?

A) Sayısal verilerden
B) Anılardan
C) Gözlem verilerinden
D) Etrafta söylenilenlerden
E) Günlüklerden
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 22.Nisan.2018, 17:47   Mesaj No:54
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik tarihi: 09.Şubat.2014
Arkadaşları:56
Cinsiyet:Bayan
Mesajlar: 7.839
Konular: 706
Beğenildi:2547
Beğendi:1929
Takdirleri:190
Takdir Et:
Standart

6. Aşağıdakilerden hangisi kompozisyonda ele alınan
konuyla ilgili yanlış bir değerlendirmedir?

A) Çıkış noktasını herhangi bir olay belirleyebilir.
B) Bir özdeyiş, konunun merkezinde yer alabilir.
C) İstenilen her konu hakkında yazılabilir.
D) Çokça işlenen konulardan uzak durulur.
E) Konu, faklı açılardan incelenir.


7. Üç nokta (...) aşağıdakilerden hangisinde kullanılır?

A) Alıntı yapıldığında atlanan yeri belirtmek için
kullanılır
B) Cümleden sonra, cümle ile ilgili yapılacak
açıklamadan önce kullanılır
C) Bilimsel çalışmalarda kaynakça yazımında
kullanılır.
D) Ses bilgisiyle ilgili çalışmalarda ünlünün uzun
olduğunu göstermek için ünlüden sonra konur.
E) Cümlede kelime öbeklerini belirginleştirmek için
kullanılır



8. I. Olaya dayalı plan
II. Düşünceye dayalı plan
III. Duyguya dayalı plan
IV. Tecrübeye dayalı plan
Yukarıdakilerden hangisi kompozisyon yazmada
kullanılan plan türlerindendir?

A) I, II, III B) I, II, III ve IV
C) I ve III D) I ve IV
E) Yalnız II


9. Aşağıdakilerden hangisi konuyu ana düşünceden
ayıran özelliklerden biri değildir?

A) Konu ortak, ana düşünce ise bireyseldir.
B) Konu bir düşüncenin sorgulanmasıyla ortaya çıkar.
C) Ana düşünce yapılan sorgulamanın bir yanıtı
niteliğindedir.
D) Ana düşünce yazarın konuya bakış açısını ortaya
koyar.
E) Ana düşünce, konudan önce belirlenmelidir.


10. “Eğitim sistemimize bir de şu açıdan bakalım”
cümlesi paragrafın hangi cümlesinde olur?

A) Giriş cümlesi
B) Gelişme cümlesi
C) Tanıtma cümlesi
D) Yargı cümlesi
E) Sonuç cümlesi




Cevaplar


1. d
2. a
3. e
4. c
5. c
6. d
7. a
8. a
9. e
10. b
Allahın kulu_ Bu Mesajı beğendi.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yukarıdaki Konu Başlığına Benzeyen,Medineweb'de Otomotik Bulunan 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Türk Dili dersi soru-cevap bölümü Medineweb Türk Dili 1 317 19.Nisan.2018 21:54
Türk Dili II Soru ve Cevap Medineweb Çalışmaları nurşen35 Türk Dili 2 27 12.Ocak.2018 21:12
Medineweb Türk Dili Soru Cevap Çalışmaları Medineweb Türk Dili 1 11 22.Kasım.2017 23:55
Türk İslam edebiyatı soru-cevap bölümü Medineweb Türk İslam Edebiyatı 24 19.Mart.2016 22:40
Türk dili 1 (2015 yeni kitap) 1.ünite soru cevap aydın_yobaz Türk Dili 1 0 28.Ekim.2015 04:07

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

  Medineweb Ana Sayfasının en iyi Görüntüsü 1280*768 olarak ayarlıdır.

Medineweb alemdarhost sunucularında barındırılmaktadır.



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266