Medineweb Forum/Huzur Adresi
Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İLAHİYAT-ÖNLİSANS -AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ.::. > 2.SINIF*Bahar Dönemİ* > Türk Dili 2

Konu Kimliği: Konu Sahibi EyMeN&TaLhA,Açılış Tarihi:  05 Haziran 2014 (10:37), Konuya Son Cevap : 21 Ekim 2018 (19:38). Konuya 6 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı2Kez Beğenildi
  • 1 Beğenen prenses63
  • 1 Beğenen EyMeN&TaLhA
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 05 Haziran 2014, 10:37   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
EyMeN&TaLhA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:37
Cinsiyet:
Mesaj: 3.592
Konular: 807
Beğenildi:100
Beğendi:30
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Türk dili II Deneme Soruları ve Cevapları

Türk dili II Deneme Soruları ve Cevapları

1. Aşağıdakilerden hangisi yazılı kompozisyon ile ilgili yanlış bir ifadedir?

A) Üzerinde düşünülüp oluşturulan bir anlatımdır.
B) Sözlü kompozisyona göre daha değişebilirdir.
C) Sözlü kompozisyonun esnekliğine karşın daha durağandır.
D) Sözlü kompozisyona göre daha kuralcıdır.
E) Sözlü kompozisyona göre daha düzenlidir.


2. Aşağıdakilerden hangisi hem sözlü kompozisyonda hem de yazılı kompozisyonda vazgeçilmez kavram-lardan biri değildir?

A) İfade etme
B) Bütünlük
C) Güzellik
D) Etki bırakma
E) Doğruluk


3. Dil becerisini geliştiren en önemli etkinlik aşağıda-kilerden hangisidir?

A) Konuşma
B) İfade etme
C) Okuma
D) Dinleme
E) Yazma


4. Aşağıdakilerden hangisi paragrafta ele alınan dü-şünceyi geliştirmede yararlanılabilecek anlatım bi-çimleri arasında yer almaz?

A) Tanımlama
B) Örneklendirme
C) Tanıklama
D) Öykünme
E) Tanıtlama


5. Bir düşüncenin gerçekliğini yadsınamayacak bir kesinlikle göstermek anlamında kullanılan anlatım biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Örneklendirme
B) Karşılaştırma
C) Tanımlama
D) Tanıklama
E) Tanıtlama


6. Aşağıdakilerden hangisi noktanın kullanıldığı yerler-den biri değildir?

A) Kimi kısaltmalarda kullanılır.
B) Cümlede kelime öbeklerini belirginleştirmek için kullanılır.
C) Matematikte çarpma işlemi işareti olarak kullanılır.
D) Bilimsel yazılarda kaynakça yazımında kullanılır.
E) Saat yazımında saat ile dakika arasında kullanılır.


7. Aşağıdaki cümlelerden hangisinin sonuna soru işa-reti konulmaz?

A) Ne günlere kaldık
B) Ne zaman geliyorsun eve
C) Kitabı kime verdin
D) Hangi elbiseyi giyeceksin
E) Neden ağlıyorsun


8. Yazarın söyleyeceklerinin tam olarak bitmediği ya da devamını okuyucuların hayal gücüne bıraktığı izle-nimini uyandıran cümlelerin sonuna konan nokta-lama işareti aşağıdakilerden hangisidir?

A) Nokta
B) İki nokta
C) Ünlem işareti
D) Üç nokta
E) Soru işareti


9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde noktalama işare-tinin kullanımıyla ilgili yanlışlık yapılmıştır?

A) Yemekler nasıl güzel olmuş anlatamam.
B) Hayat pahalılaştı mı dostluklar ucuzlar.
C) Adana’lı yazarı çok okurdu.
D) İnsanları neden sevmiyorsun?
E) Ayşe’nin; Murat’ın, Ali’nin, Selma’nın okumadığı kitapları okuması şaşırtıcıydı.


10. Atatürk 10 ( ) 11 ( ) 1938 tarihinde hayata gözlerini yumdu.

Yukarıdaki cümlede ayraç içindeki yerlere sırasıyla hangi noktalama işaretleri getirilmelidir?

A) (,) (,)
B)( : - : )
C) (;) (;)
D) (.) (.)
E) (–) (–)


11. Aşağıdaki kelimelerin hangisinin yazımında yanlışlık yoktur?

A) Hanım eli
B) Su çiçeği
C) Yeniyetme
D) Eskitoprak
E) Eli sıkı


12. Aşağıdaki kelimelerin hangisinin yazımında yanlışlık vardır?

A) Kabul etmek
B) Namaz kılmak
C) Terk etmek
D) Yol olmak
E) Kayıt olmak


13. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı var-dır?

A) Kar yağınca her yer bembeyaz kesilmişti.
B) Pikniğe çoluk, çocuk herkes gelmişti.
C) Her yıl on beş kitap okurdu.
D) Sen de bizimle gel.
E) Elimizdeki olanakları kullanmakta neden direniyo-ruz?


14. Aşağıdaki kelimelerin hangisinde düzeltme işareti yanlış yerde kullanılmıştır?

A) Mâhkum
B) Kâfir
C) Hakkâri
D) Hilâl
E) Karargâh


15. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ünlü daralması yoktur?

A) Dişleri inci gibi parlıyor.
B) Gençler artık kitap okumuyor.
C) Yemek yemeyi pek sevmiyor.
D) Aşk diyorlar en mukaddes hayale.
E) Sporcular koşmaya başlıyor.


16. Makale türünün, ilk özel gazete olan Tercüman-ı Ahval’de yazmaya başladığı makalelerle Türk bası-nına girmesini sağlayan yazar aşağıdakilerden han-gisidir?

A) Ziya Gökalp
B) Halit Ziya
C) Yakup Kadri
D) Şinasi
E) Namık Kemal


17. Aşağıdakilerden hangisi makale yazarken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri değildir?



A) Ele alınan konu bilimsel bir tarzda işlenmelidir.
B) Yazar savunduğu düşünceyi açık olarak yazmalı, dolaylı anlatımlara yer vermemelidir.
C) Öznel görüşlerden sakınılmalı ve nesnellik ön planda olmalıdır.
D) Üçüncü tekil anlatım kullanılmalıdır.
E) Yazar savunduğu düşünceyi söz oyunlarıyla belirginleştirmelidir.


18. Aşağıdakilerden hangisi eleştiri türleri arasında yer almaz?

A) Okura dönük eleştiri
B) Estetiğe dönük eleştiri
C) Yapıta dönük eleştiri
D) Topluma dönük eleştiri
E) Çözümleyici eleştiri


19. Aşağıdakilerden hangisi deneme türünde yazarken denemenin dikkat edilmesi gereken ayırt edici özel-liklerinden biri değildir?

A) Anlatımda nesnellik egemendir.
B) Her türlü konuda deneme yazılabilir.
C) Bilgi vermekten çok düşündürme amacı güder.
D) İroniden geniş ölçüde yararlanılır.
E) Anlatılanlar iç konuşma tekniğiyle verilir.


20. Fransız edebiyatında deneme türünün kurucusu aşa-ğıdakilerden hangisidir?

A) Dumas
B) Montaigne
C) Flaubert
D) Maupassant
E) Bacon






CEVAP ANAHTARI

1B
2A
3C
4D
5E
6B
7A
8B
9C
10D
11E
12E
13B
14A
15C
16D
17E
18B
19A
20B

ALINTIDIR

__________________

Geminin tek kaptanı vardır, gerisi mürettebat... Kalbinde tek sahibi vardır, gerisi teferruat...
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi EyMeN&TaLhA 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme... Erzurum Atatürk İlitam EyMeN&TaLhA 0 2463 14 Temmuz 2015 12:14
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme... Erzurum Atatürk İlitam EyMeN&TaLhA 0 1843 14 Temmuz 2015 12:06
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme DİN... Erzurum Atatürk İlitam EyMeN&TaLhA 0 1934 14 Temmuz 2015 12:00
Ramazan-oruç ve çocuğa kazandırdıkları Çocuk ve Aile Sağlığı Allahın kulu_ 1 1382 14 Temmuz 2015 11:23
çocuk eğitiminde ceza hiç mi olmamalı? Çocuk ve Aile Sağlığı EyMeN&TaLhA 0 1086 14 Temmuz 2015 11:03

Alt 05 Nisan 2015, 08:51   Mesaj No:2
Avatar Otomotik
Durumu:prenses63 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 49009
Üyelik T.: 05 Nisan 2015
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 1
Konular: 0
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Türk dili arasınav deneme soruları

çalışmalarınız çok güzel emegı gecen herkesten allah razı olsun
torun beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Alt 05 Nisan 2015, 13:16   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
EyMeN&TaLhA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:37
Cinsiyet:
Mesaj: 3.592
Konular: 807
Beğenildi:100
Beğendi:30
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Türk dili arasınav deneme soruları

Alıntı:
prenses63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
çalışmalarınız çok güzel emegı gecen herkesten allah razı olsun
tüm notları paylaşan kardeşlerimiz Allah rızası için notlarını paylaşıyorlar.Mevla'm hepsinden razı olsun ebeden ve daimen...

Rabb im sizlere de zihin açıklığı versin sınavlarınızda başarılar diliyorum.selametle
torun beğendi.
__________________

Geminin tek kaptanı vardır, gerisi mürettebat... Kalbinde tek sahibi vardır, gerisi teferruat...
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Ocak 2016, 18:24   Mesaj No:4
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:57
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 8.672
Konular: 878
Beğenildi:2957
Beğendi:2293
Takdirleri:3086
Takdir Et:
Standart Cevap: Türk dili arasınav deneme soruları

Türk Dili
SINAV - 1



1) Dile ilişkin aşağıdaki yargılardan hangisi yanlıştır?


A) Ortak diller, eski başkent ağızlarının yaygınlaşması sonucunda oluşur.
B) Bilim dili ile argo arasında, özel dil olmaları bakımından bir benzerlik vardır.
C) Bireylerin toplumla olan bağlarını güçlendiren öğelerden biri de anadilidir.
D) Konuşma organları, anadilin ses özelliklerini yansıtacak biçimde gelişir.
E) Lehçe ve ağız, bir dilin değişikliğe uğramış türleridir.



--------------------------------------------------------------------------------


2) Aşağıdakilerden hangisi Güney-Batı Grubu Türk lehçelerinden biri değildir?


A) Türkmen Türkçesi
B) Gagauz Türkçesi
C) Azerbaycan Türkçesi
D) Özbek Türkçesi
E) Türkiye Türkçesi



--------------------------------------------------------------------------------


3) Bu parçada altı çizili sözcüklerin hangisinde bir bilgi yanlışlığı vardır?


A) Yazı dili ve edebi dil
B) Eşanlamlı
C) IX.yüzyıla
D) Asya
E) Anadolu



--------------------------------------------------------------------------------


4) Yukarıdaki cümlede altı çizili sözcüklerin türü nedir?


A) Ad
B) Sıfat
C) Zarf
D) Zamir
E) Eylem


--------------------------------------------------------------------------------


5) Aşağıdaki cümlelerden hangisi, yüklemine göre diğerlerinden farklıdır?


A) Bu benim için önemli bir gözlemdir.
B) Bütün gece gelir diye yolunu gözledik.
C) Deneyi dikkatle izliyorum.
D) Çevreyi temiz tutmak için özen gösterir.
E) Ailesini bugünlerde çok özledi.


--------------------------------------------------------------------------------


6) Aşağıdakilerin hangisinde yazım yanlışı vardır?


A) Mektuba “Sayın Yönetici” diye başladım.
B) Oyun, yarın akşam 20.30’da oynayacakmış.
C) 1963’te Liseyi 1967’de Üniversiteyi bitirmiş.
D) 22 Haziran Pazartesi günü göreve başlayacakmış.
E) Bu konuyla ilgili bilgiyi ansiklopedinin 6’ncı cildinde bulabilirsin.



--------------------------------------------------------------------------------


7) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde iki nokta ) yerinde kullanılmamıştır?


A) Makalenin planı kısaca şöyledir: Giriş, Gelişme ve Sonuç.
B) Ceyhun Atuf Kansu: Gençlik, Ülkü gibi dergilerde halk şiirini örnek alan şiirler yayımladı.
C) Dram: Hem acıklı, hem de gülünç konuları canlandırır.
D) Konu: Avrupa’da Yaşayan Türk Ressamlar.
E) Odanın içi karmakarışıktı: Sandalyelerde, raflarda, şişeler, pamuklar...



--------------------------------------------------------------------------------


8) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde parantez*le belirtilen yere noktalı virgül (,) getiril*mesi uygun düşer?


A) İğneyi kendine ( ) çuvaldızı ele batır.
B) Hasta olmayan ( ) sağlığın değerini bile*mez.
C) Gönülsüz yenen aş ( ) ya karın ağrıtır ya da baş.
D) Boynuz kulaktan sonra çıkar ( ) ama ku*lağı geçer.
E) Gülme komşuna ( ) gelir başına.



--------------------------------------------------------------------------------


9) “Gelip geçen gemiler, özetle tankerler büyük tehlikeler yaratmaktadır.”
Yukarıdaki cümledeki anlatım bozukluğu aşağıdakilerden hangisinden kaynaklanmaktadır?


A) Yanlış sözcükler kullanılmasından
B) Noktalama işaretlerinden
C) Fiil cümlesi olmasından
D) Gereksiz yere sıfat kullanılmasından
E) Yüklemin ek eylemli olmasından



--------------------------------------------------------------------------------


10) “Olasılık ve Olanak” sözcük*lerinin yanlış kullanıldığı cümle aşağıdakilerden hangi-sidir?


A) Teknik olanaklar yeterliyse canlı yayın yapılır.
B) Bu çalışma yöntemiyle için*de bulunduğu-muz durumdan kurtulmaya olanak yoktur.
C) Böyle bir olasılık bir daha elimize geçmez.
D) Bugün tarihçinin sınav yapma olasılığı var.
E) Bu karara herhangi bir tepki gelme olasılığı pek görün*müyor.



--------------------------------------------------------------------------------


11) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır?


A) Yeni derse girmiştik ki sınıfın kapısı açıldı.
B) Ayşe’nin babasının on dönümlük sebze bahçesi varmış.
C) Ankara’nın baharı yoktur.
D) Ellerini sağ avucumun içinde sıktım.
E) Çimenin yeşiline baktıkça dinleniyordu.



--------------------------------------------------------------------------------


12) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anla*tım bozukluğu vardır?


A) Bahçenin her tarafına çim ekmek istiyo*rum.
B) Fidanlıktan aldığım çamları yarın bah*çeye dikeceğim.
C) Çiçek dikmek, çok severek yaptığım iş*lerden biridir.
D) Bu sene bahçeyle yeteri kadar ilgilene*medik.
E) Gül fidanlarını ve çim tohumunu bu bahçeye ekeceksiniz.



--------------------------------------------------------------------------------


13) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anla*tım bozukluğu vardır?


A) Belediye, kamu ve askeri alanlara konut yapmayı planlıyor.
B) Romandaki olaylar, okuyucunun ilgisini çekiyor.
C) Gecekondu önleme bölgesinde altyapı çalışmaları başladı.
D) Bir yandan televizyon izliyor, diğer yan-dan sohbet ediyorduk.
E) Bahçenin öbür yanı yemyeşil görünür*ken bu taraf kupkuruydu.



--------------------------------------------------------------------------------


14) Aşağıdakilerden hangisi, bir yazıyı anla*yarak okurken izlenmesi gereken yol*lardan biri değildir?


A) Yazının kurgusunu ç*ıkar*mak
B) Ana düşünceyi araştırıp bulmak
C) Yardımcı düşünceleri in*ce**lemek
D) Konuyu belirlemek
E) Metnin türünü belirtmek



--------------------------------------------------------------------------------


15) Aşağıdakilerden hangisi, an*lama bakı*mından yer veri*le*bi*lecek etkinlikler ara*sında yer almaz?


A) Metindeki kişilerin iç ve dış portrelerini anlatma
B) Başlıca kişilerin fiziksel ve psikolojik özelliklerini be*lirt*me
C) Sözcük dağarcığını zen*gin*leştirme
D) Resim ve karikatürleri yorumlayabilme
E) Yazarların dil ve anlatım bakımından özelliklerini sezebilme



--------------------------------------------------------------------------------


16) “Bir Dinazorun Anıları” kimin eseridir?


A) Sait Faik
B) Adalet Ağaoğlu
C) Mina Urgan
D) Ayşe Kulin
E) Memduh Şevket Esandal



--------------------------------------------------------------------------------


17) “(I) Yapıtını gece boyunca oku*yup yut*tuktan sonra, vakit geçirmeme olanak yok*tu. (II) Düşüncelerimi belirtmek için hemen yaz*ma*ya koyuldum. (III) Öncelikle şunu söyleyeyim: (IV) Bugünkü edebiyatta bu güç*te bir yapıtla karşı*laşmadım. (V) Günü*müzün ya*zarları arasında hiç kimse, ne ben ne de bir başkası, böyle bir şey yaz*mayı başaramadı.”
Yukarıdaki numaralanmış cüm*lelerin hangilerinde “kar*şılaştırma” söz ko*nu*sud***ur?


A) I ve II
B) I ve IV
C) II ve III
D) III ve IV
E) IV ve V



--------------------------------------------------------------------------------


18) Aşağıdaki cümlelerden han*gisi, bir paragrafın giriş cüm*lesi olabilir?


A) Türk romanı o zamana kadar Fransız romanı yo*lunda yürüyordu.
B) Bütün yazarlar, bu dil ve anlatım aksaklıklarını be*lirtiyor.
C) Hikaye ve roman ala*nında eser veren sa*nat*çılar genellikle roman*larıyla ün kazanmışlardır.
D) Anlatımındaki bu sav*ruk*luğun gerçek nedenini, onun bir mülakatta söy*lediği sözlerde bulabiliriz.



--------------------------------------------------------------------------------


19) “Peki, ne yapacağım? Nasıl yaşayacağım? Dıştan bakıldığında kural dışı pek bir şey yok yaşamımda. Üniversite öğrencisi bir kız... Alışılmışa uyan bir çerçevenin içeri-sinde insan, bu denli sıradanlıktan sıyrılmış olabilir mi? İtilmişlik çizgilerinin “kıldan ince kılıçtan keskinliğinde” insan kendisini bulabilir, kendisiyle başlayabilir mi?”
Bu parçanın anlatımında aşağıdaki yolla*rın hangisinden yararlanılmamıştır?


A) Karşıt durumlardan yararlanma
B) Betimleyici öğelere yer verme
C) Sorulara bağlama
D) Bitirilmemiş cümleler kullanma
E) Sayısal verilerden yararlanma



--------------------------------------------------------------------------------


20) Aşağıdakilerden hangisi, öykünün yapısını oluşturan ana öğlelerden biri değildir?


A) Olay
B) Kişiler
C) Yer
D) Zaman
E) Durum



--------------------------------------------------------------------------------


21) Türk edebiyatındaki ilk roman çevirisi aşağıdakilerden hangisidir?


A) Karabibik
B) Eylül
C) Telemak
D) Müsameretname
E) Küçük şeyler



--------------------------------------------------------------------------------


22) Bilim, sanat, kültür ve başka konularda bilgi vermek, bir düşünceyi ortaya koymak ya da savunmak amacıyla hazırlanan, yazarın kişisel görüşlerini de yansıttığı, gazete ve dergilerde yayımlanan yazılara ne ad verilir?


A) Röportaj
B) Anı
C) Makale
D) Fıkra
E) Günce



--------------------------------------------------------------------------------


23) Aşağıdakilerden hangisi, Servet-i Fûnun döneminin eleştirmenleri arasında yer alır?


A) Cevdet Paşa
B) Namık Kemal
C) Recaizade Ekrem
D) Ahmet Şuayp
E) Fuat Köprülü



--------------------------------------------------------------------------------


24) Türkçe yazılan ilk gezi kitabı aşa*ğıda*kiler*den hangisidir?


A) Yirmi Sekiz Çelebi Mehmet Efendi’nin Fransa Seferatnamesi
B) Katip Çelebi’nin Cihannüma’sı
C) Evliya Çelebi’nin Tarih-i Seyyah’ı
D) Seydi Ali Reis’in Miratü’l-Memalik’i
E) Falih Rıfkı Karay’ın Taymis Kıyıları


--------------------------------------------------------------------------------


25) Babürname hangi yazın türünde bir eserdir?


A) Deneme
B) Şiir
C) Eleştiri
D) Anı
E) Gezi


--------------------------------------------------------------------------------


26) Telgrafla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?


A) Önemli bir haber acil ulaştırılmak isteniyorsa bu yol kullanılır.
B) Telgraf ücreti sözcük sayısına göre ödenir.
C) Kağıdın sağ alt köşesine alıcının adı ve adresi yazılır.
D) Tarih ve saat postanede işlem yapı*lırken yazılır.
E) Adresin gönderilmesi is*tenmiyorsa gön*derenin adının yazıldığı bölüm*den bir çizgi ile metinden ayrılır.


--------------------------------------------------------------------------------


27) Aşağıdakilerden hangisi, dü*şünceyi açma ve geliştirme yollarından biri değildir?


A) Örnekleme
B) Karşılaştırma
C) Tanık gösterme
D) İstatistiki bilgi verme
E) Yorum ekleme



--------------------------------------------------------------------------------


28) Kişilerin kendilerini, eğitim durumlarını, iş deneyimlerini anlattıkları yazılara ne ad verilir?


A) Mektup
B) Dilekçe
C) Özgeçmiş
D) Tutanak
E) Rapor



--------------------------------------------------------------------------------


29)
I. Ön Sayfalar
II. Tablo ve Şekil Oluş*tu*rul*ması
III. Ana Bölüm
IV. Kaynak Gösterme
Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri, araştırma ra*por*larının bölümleridir?


A) I, II, IV
B) Yalnız III
C) Yalnız IV
D) I, III
E) II, IV


--------------------------------------------------------------------------------


30) Aşağıdakilerden hangisi, konuşmayı oluş*turan etmenler arasında yer alır?


A) İleti
B) İzleyici
C) Dinleyen
D) Mekan
E) Ses

--------------------------------------------------------------------------------


Cevap Anahtarı

1 A
2 D
3 C
4 C
5 A
6 C
7 B
8 D
9 A
10 C
11 A
12 E
13 A
14 E
15 A
16 C
17 E
18 C
19 E
20 D
21 C
22 C
23 D
24 C
25 D
26 C
27 E
28 C
29 D
30 E





Alıntı..
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Ocak 2016, 18:26   Mesaj No:5
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:57
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 8.672
Konular: 878
Beğenildi:2957
Beğendi:2293
Takdirleri:3086
Takdir Et:
Standart Cevap: Türk dili arasınav deneme soruları

Türk Dili
SINAV - 2



1) Aşağıdakilerden hangisi, in*sanların do*ğuştan itibaren yakın çevresinden öğren*diği ve zamanla ilişkide bu*lun*du*ğu sosyal çevrelerle ge*liş*ti*r*di*ği dile verilen addır?


A) Ortak Dil
B) Lehçe
C) Ağız
D) Şive
E) Anadil


--------------------------------------------------------------------------------


2) Aşağıdaki Türk lehçelerinden hangisi içinde %50 civarında Moğolca sözcük bulunduğu için zor anlaşılmaktadır?


A) Nogay Türkçesi
B) Başkırt Türkçesi
C) Gagauz Türkçesi
D) Kumuk Türkçesi
E) Saha ( Yakut ) Türkçesi



--------------------------------------------------------------------------------


3) Aşağıdakilerden hangisi, yan****sımalı ikilemelerden biri de**ğildir?


A) Fosur fosur
B) Kıkır kıkır
C) Tıpış tıpış
D) Para mara
E) Katur kutur


--------------------------------------------------------------------------------


4) Altı çizili sözün bu cümleye kattığı anlam, aşağıdakilerden hangisinde vardır?


A) Sınav başlamak üzereyken sınıfa girdi.
B) Çalışma masasını toplamadan dışarı çıkmış.
C) Kitapları çantasına özensizce koydu.
D) Gereksiz eşyaları tavan arasına çıkardı.
E) Evin ancak bir bölümünü temizleyecekmiş.



--------------------------------------------------------------------------------


5) Dille oynamak, dile olabildiğince değişik biçimler vermek, sözcüklerin yakın çağrı*şımlarını, gidebileceği son durağa kadar izlemek ve bunlardan, yepyeni tatlar taşıyan imgeler üretmek, şiirdeki ustalığın gizleridir.
Bu cümlenin öğeleri aşağıdakilerin hangi-sinde doğru olarak verilmiştir?


A) Özne – nesne – dolaylı tümleç – yüklem
B) Özne – nesne – yüklem
C) Nesne – dolaylı tümleç – yüklem
D) Nesne – yüklem
E) Özne – yüklem



--------------------------------------------------------------------------------


7) Aşağıdakilerin hangisinde kı*sa çizgi (-) kullanılmaz?


A) Eklerin başında, eylem köklerinin sonunda
B) Arasözleri, ayrıntı sayılabilecek açıklamaları belirtmekte
C) Karşıt durum ve tutumları belirleyen sözcüklerin arasına konur.
D) Aralarında ilgi bulunan iki kavram arasında
E) Yazımı sığdırılamayan satır sonlarındaki özel adlara getirilen çekim eklerini ayırmada


--------------------------------------------------------------------------------


8) Virgül, arasöz ve aratümcelerin başında, sonunda kullanılabilir.
Aşağıdaki cümlelerden hangisinde virgülün kullanımı bu kurala örnek gösterilebilir?


A) Sen beni anlamıyorsan, ben seni anla*mam.
B) Tüm insanların, bitkilerin, toprağın ihtiyacı var sevgiye.
C) Bizi üzdün, sen de zor durumda kalıyor-sun.
D) Bu kitabı, mavi kaplıyı, bana hediye edersen sevinirim.
E) Bu bağlılık, bu sevgi, bu dürüstlük hiçbir yerde görülmez.


--------------------------------------------------------------------------------


9) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde gereksiz sözcük kullanılmıştır?


A) Askerden geldikten sonra babasının yanında çalışacak.
B) Gün boyunca yazdıklarımı kısaca özetleyiverdim.
C) Sevgisizlik ve ilgisizlik bu yaştaki çocukları problemli yapıyor.
D) Şermin’in işi de evi de annesine yakın bir yerdeydi.
E) İlk okullar ve orta okullar kar yağışı ne-deniyle tatil edildi.



--------------------------------------------------------------------------------


10) Aşağıdaki cümlelerden han*gisinde yapısı yanlış olan bir sözcük kullanımından doğan anlatım bozukluğu vardır?


A) Zevklerini yeterince geliş*tire*memiş kişi*lere sanatın değerini anlatamazsınız.
B) Dikkatsiz olanlar çok hata yaparlar.
C) Çocuklar hoşgörülü bir ortamda yetiş*tirilmelidir.
D) Ekmek fiyatlarının ucuz*laştırılacağı söyleniyor.
E) Böyle düşüncelerin yararına inanmadı*ğımı defalarca söyledim size.



--------------------------------------------------------------------------------


11) “Fen ve askeri liselere hazırlık kursları yarın baş*la*ya*cak”. Bu cümledeki anla*tım bo*zuk***luğunun benzeri aşa*ğı*da**kile*r*den hangisinde var*dır?


A) Kimi bakanlar tüketici ve tarımsal krediye öncelik tanıyor.
B) Büyük teyzem bizi sevi*yor, ama, hiç gelmiyor.
C) Bu bankaya banka müdürü ve ban*kanın müfettişleri geli*yor, bir şey bulamıyor.
D) İzmir’i çok sever, asla ay*rılamazdı.
E) Annem yemek yapmasını iyi bilir.


--------------------------------------------------------------------------------


12) “Bir cümlede belirteç (zarf) görevini yap*ması gereken bir sözcüğün sıfat göre*vinde kullanılması, anlatımda pürüz yaratır ve doğallığı bozar.”
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, buna örnek gösterilebilecek bir kullanım vardır?


A) Camlara vuran ışıklar, durmadan de*ğişiyordu.
B) Merdiveni üç dört basamak çıkıp durdu.
C) Fazla göze çarpmayan, ama güzel bir ceketti.
D) Bu sokaklar, ucuz otellerle doludur.
E) Sıcak mı sıcak bir günü yaşıyorduk.



--------------------------------------------------------------------------------


13) “Kapının önündeki çocuk, bir bardak su getirip verdi, kadın bir yudum aldı, minnetle baktı.”
Bu cümledeki anlatım bozuklu*ğunun ne*de*ni aşağıdakilerden hangisidir?


A) Özne eksikliği
B) Özne-yüklem uyumsuzluğu
C) Nesne eksikliği
D) Gereksiz sözcük kullanılması
E) Dolaylı tümleç eksikliği



--------------------------------------------------------------------------------


14)
Güzelliğin on para etmez
Şu bendeki aşk olmasa
Eğlenecek yer bulamam
Gönlümdeki köşk olmasa
Bu dörtlükte ozanın anlatmak istediği ana düşünce aşağıdakilerden hangisidir?


A) Sevgiliden ayrı kaldığı için çok sıkılmakta, ne yapacağını bilememektedir.
B) Sevgilinin aslında güzel olmadığını alaycı bir dille vurgulamaktadır.
C) Ozan nereye baksa sevgiliyi görmekte, ondan karşılık beklemektedir.
D) Ozanın sevgiliye duyduğu aşk karşılıksızdır.
E) Ozana göre sevgilinin güzelliği değil, karşı hissedenler önemlidir.



--------------------------------------------------------------------------------


15) Edebi değer taşıyan şiirlerin, duygu ve düşünce öze*l*liklerini yansıtacak biçimde yüksek sesle okunmasına ne ad verilir?


A) Sesli Okuma
B) Sessiz Okuma
C) İnşat Okuma
D) Anlayarak Okuma
E) Eleştirisel Okuma


--------------------------------------------------------------------------------


16) İnsanın içini dökmesi, rahatlaması ve arınması olayına ne ad verilir?


A) Empati
B) Sempati
C) Eşduyum
D) Katarsis
E) Diyalog


--------------------------------------------------------------------------------


17) “Köşe yazıları hızlı yazılır. Üstünde çok çalışmak için vakit yoktur. İnce eleyip sık dokumaya kalktın mı, yazıyı saatinde yetiş*tiremezsin. Köşe yazısı daha çok belleğe dayanılarak yazılır. Bu da rizikoyu artırır. Yanlış yazabilirsin, en azından cümlelerin çatısını daha iyi kurabilecekken, bozabilir-sin. Ertesi sabah yazıyı okuduğunda bir sözcük yerine oturmamış gözükecektir, ama değiştirecek olanağın kalmamıştır. İş işten geçmiştir. Noktalama eksiği bulabilir-sin, canın sıkılır, keyfin kaçar.”
Bu parçada aşağıdaki anlatım yöntemle*rinin hangisi ağır basmaktadır?


A) Sorulara bağlama
B) Karşılaştırma
C) Kanıtlama
D) Örnekleme
E) Açıklama



--------------------------------------------------------------------------------


18) Aşağıdakilerden hangisi, dü*şünceyi açma ve ge*liş*tirme yollarından biri de*ğildir?


A) Tanık gösterme
B) Nesnel verilerden yararlanma
C) Örnekleme
D) Tanımlama
E) Biçimlendirme


--------------------------------------------------------------------------------


19) “Nuran, usulca kalktı, oturduğu yerde yuvarlak bir leke gibi duruyordu ıslaklık. Ama kimse bir şey anlayamazdı, elinden fırlayan bardaktaki su dökülmüş olabilirdi. Zorda kalırsa öyle diyecekti. Anasının elinden aldığı bir dilimi ısırdı, ikinci dilimi avucunda sıktı.”
Yukarıdaki paragrafta anlatım biçimlerin-den hangisi ağır basmaktadır?


A) Öyküleme
B) Betimleme
C) Açıklama
D) Karşılaştırma
E) Tartışma



--------------------------------------------------------------------------------


20) Öykü türünün ilk örneği aşağıdakilerden hangisidir?


A) Decameron Öyküleri
B) Sefiller
C) Telemak
D) Monte Kristo
E) Köktürk Yazıtlar


--------------------------------------------------------------------------------


21) Aşağıdakilerden hangisi, tö*re komedisi ör*neklerinden biri değildir?


A) Hastalık Hastası
B) Gülünç Kibarlar
C) Hülleci
D) Şair Evlenmesi
E) Vatan Yahut Silistre



--------------------------------------------------------------------------------


22) Edebiyatımızda en çok örneği olan şiir türü aşağıdakilerden hangisidir?


A) Lirik Şiir
B) Pastoral Şiir
C) Didaktik Şiir
D) Epik Şiir
E) Destan



--------------------------------------------------------------------------------


23) Aşağıdakilerden hangisi, Batı yazınındaki en ta*nınmış mektup roman yazarıdır?


A) Gothe
B) J.J.Rouessau
C) Balzac
D) Tolstoy
E) Dostoyevski


--------------------------------------------------------------------------------


24) Yapıtın yalnızca bir dil ürünü olarak ele alındığı eleştiri türü aşağıdakilerden hangisidir?


A) İzlenimci eleştiri
B) Yaşam öyküsel eleştiri
C) Yapısal eleştiri
D) Yazar-yapıt ilişkisi eleştirileri
E) Tarihsel eleştiri



--------------------------------------------------------------------------------


25) Aşağıdakilerden hangisi, 1950’lerden son*ra eleştiri alanındaki yazarlar ara*sındadır?


A) Metin And
B) Ahmet Sevengil
C) Mehmet Kaplan
D) Nurullah Ataç
E) Tevfik Fikret


--------------------------------------------------------------------------------


26) Aşağıdakilerden hangisi, özel yazış*ma*larda dikkat edilmesi gereken nok*ta*lardan biri değildir?


A) Yazışma nedeni açıkça belirtilmelidir.
B) Gereksiz sözlerden kaçı*nılmalıdır.
C) Alıcı adresi doğru yazıl*malıdır.
D) Noktalama işaretlerine özen gösterilmelidir.
E) Kağıdın üst kısmında boşluk bırakıl*malıdır.


--------------------------------------------------------------------------------


27) Aşağıdakilerden hangisi, ka*rar yazımında dikkat edil*mesi gereken noktalardan biri değildir?


A) Karar yazısının başına karar tarihi yazılmalıdır.
B) Karar yazısının başında kararı yazan ki*şi*nin adı soyadı, adresi, ve imzası yer alır.
C) Toplantı başlığında ya*pılan yoklamaya göre katılmayan üyelerin ad*ları belirtil*melidir.
D) Toplantıda görüşülecek konulardan olu*şan bir gündem oluşturulmalıdır.
E) Görüşmelerden sonra ula*şılan sonuçlar mad*deler biçiminde sıralan*malıdır.



--------------------------------------------------------------------------------


28) Belgegeçerle gönderilen yazıların teyidi hangi sürede yapılmalıdır?


A) 2 saat
B) 3 saat
C) 4 gün
D) 5 gün
E) 1 ay


--------------------------------------------------------------------------------


29) Aşağıdakilerden hangisi, araştırmanın konusunun, konu ile ilgili kay*nakların taranması sonucunda ulaşılan bilgiler, araştırmanın amacı alt amaçlar ile araştırmanın yer aldığı bölümdür?


A) Yöntem
B) Bulgular
C) Kaynakça
D) Ekler
E) Giriş



--------------------------------------------------------------------------------


30) Aşağıdakilerden hangisi, tek kişilik ko*nuşmadır?


A) Açık oturum
B) Konferans
C) Sempozyum
D) Forum
E) Münazara


--------------------------------------------------------------------------------


Cevap Anahtarı

1 E
2 E
3 D
4 C
5 E
6 D
7 E
8 D
9 B
10 D
11 A
12 C
13 E
14 E
15 C
16 D
17 E
18 E
19 A
20 A
21 E
22 A
23 A
24 C
25 A
26 E
27 B
28 D
29 E
30 B





Alıntı...
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 15 Nisan 2016, 16:25   Mesaj No:6
Avatar Otomotik
Durumu:Saniye b. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 54169
Üyelik T.: 15 Nisan 2016
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 1
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Türk dili arasınav deneme soruları

Emeği geçenlerden Allah razı olsun.
Alıntı ile Cevapla
Alt 21 Ekim 2018, 19:38   Mesaj No:7
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:57
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 8.672
Konular: 878
Beğenildi:2957
Beğendi:2293
Takdirleri:3086
Takdir Et:
Standart

AÖF 2018 BAHAR DÖNEMİ TÜRK DİLİ-2 ÖZEL AÇIKLAMALI FİNAL DENEME SINAVI
Herhangi bir konuyu yeni ve kişisel görüşlerle ele alarak etkili bir anlatımla sunan düz yazılara ne denir?
makale

düz yazı

betimleme

deneme

hikayeleme

Doğru Cevap : D

Açıklama : Herhangi bir konuyu yeni ve kişisel görüşlerle ele alarak etkili bir anlatımla sunan düz yazılara ne denir?

I. Konuşma sırasında diğer bireyleri küçümseyen, küçük düşüren söz ve davranışlardan kaçınılmalıdır.II. Sözlü iletişimin her aşamasında; sorulan sorularda veya sorulara verilen cevaplarda, üzüntünün veya mutluluğun paylaşıldığı durumlarda içten olunmalıdır.III. Konuşma sırasında diğer bireylerin yaşı, cinsiyeti, statüsü gözetilmeli, seçilen ifadelere, üsluba ve iletişimde çok önemli yeri olan beden dilinin kullanımına özen gösterilmelidir. IV. Diğer bireylerin hatalarını gözeten ve her fırsatta dile getiren, buna bağlı olarak da diğer bireyleri daima uyarma eğilimde olan söz ve davranışlardan kaçınılmalıdır. Yukarıdaki seçeneklerden hangileri sözlü iletişim ortamında bireyin uyması gereken kurallardandır?
Yalnız II

II ve III

I ve II

I, III ve IV

I, II, III, IV

Doğru Cevap : E

Açıklama : Yukarıdaki tanımların hepsi sözlü iletişim ortamında bireyin uyması gereken kurallardandır. Dolayısıyla doğru cevap E seçeneğidir.



Aşağıdakilerden hangisi hazırlıklı konuşma türlerinden birisi değildir?
İş görüşmesi

Nutuk

Toplantı

Konferans

Forum

Doğru Cevap : A

Açıklama : İş görüşmesi sırasında yapılan konuşmalar ile ilgili belirli hazırlıklar yapılabilse de bu konuşmaların içeriği, takınılan tutum bakımından standartları olamayacağından iş görüşmelerini topluluk karşısında yapılan hazırlıklı konuşmalardan ayrı ele almak gerekir. Dolayısıyla Doğru cevap A seçeneğidir.

Aşağıdakilerden hangisi Göktürk ve Yenisey yazıtlarında kullanılan noktalama işaretidir?
Nokta

İki Nokta

Üç nokta

Köşeli Ayraç

Kısa Çizgi

Doğru Cevap : B

Açıklama : İki nokta kullanılmıştır.



Aşağıdakilerden hangisi okuma alışkanlığı kazanma sürecini etkilememektedir?
Akraba ilişkileri

Bireysel etkenler

Çevre

Okul

Aile

Doğru Cevap : A

Açıklama : Okuma Alışkanlığı Edinmeyi Etkileyen Faktörler Yaşam boyu devam etmesi gereken bir süreç olarak adlandırılan okuma alışkanlığını edinmede değişik etkenlerin rol oynadığı bir gerçektir. Bu etkenler şu şekilde sıralanabilir: *Bireysel etkenler *Çevre *Aile *Okul



Bilimsel yazılarda hangi üslup tercih edilmelidir?
Günlük konuşma üslubu

Köy üslubu

Akademik üslup

Şehir üslubu

Polemik üslubu

Doğru Cevap : C

Açıklama : Bilimsel yazılarda akademik üslup tercih edilmelidir.



Ses özünde nedir?
titreşim

toplantı

sunum

konferans

miting

Doğru Cevap : A

Açıklama : ses özünde bir titreşimdir.



“Güneş doğarken yatmak yakışık alır mı? Allah, rızkı
sabah erkenden dağıtır, hiçbir şey yapmasanız da elinizi
açıp ( ) Allah ( ) deyip rızkınızı alın yine yatın…” derdi.
Yukarıdaki cümlede ayraçlarla belirtilen yere hangi
noktalama işareti konmalıdır?

Tırnak işareti

Tek tırnak

Uzun çizgi

Tırnak işareti

Kısa çizgi



Doğru Cevap : B

Açıklama : A&ccedil;ılan tırnak i&ccedil;inde ikinci bir tırnak a&ccedil;ma<br />ihtiyacı duyulursa tek tırnak işareti kullanılır.



Meclis, kurul, toplantı, mahkeme gibi yerlerde söylenen sözlerin, tespit edildiği anda aynen yazıya geçirilmesiyle oluşturulan yazılar aşağıdaki türlerden hangisidir?

Mektup

Röportaj

Tutanak

Kararname

Dilekçe

Doğru Cevap : C

Açıklama : Meclis, kurul, toplantı, mahkeme gibi yerlerde s&ouml;ylenen s&ouml;zlerin, tespit edildiği anda aynen yazıya ge&ccedil;irilmesiyle oluşturulan yazılara tutanak adı verilir. Tutanaklarda elde edilen hazır durum anlatılmalı, yoruma veya kişisel g&ouml;r&uuml;şlere yer verilmemelidir.



1. Amaçlı dinleme2. Sorgulayıcı dinleme3. Amaçsız dinleme4. Ön yargılı dinleme5. Seçici dinleme6. Eleştirel dinlemeYukarıdakilerden hangileri dinleme türlerindendir?
1, 2, 3 ve 4

2, 3, 4 ve 5

1, 2, 5 ve 6

3, 4, 5 ve 6

1, 4, 5 ve 6

Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi geleneksel Türk tiyatro türlerinden değildir?
Köy seyirlik oyunu

Bağ bozumu şenlikleri

Karagöz

Meddah

Ortaoyunu

Doğru Cevap : B

Noktalama işaretlerinin kullanımı ne zamanlara dayanır?
Antik Çağ

18.yy.

16.yy.

15.yy.

17.yy.

Doğru Cevap : A



Aşağıdakilerden hangisinde düzeltme işaretinin kullanılmasıyla ilgili bir yanlışlık vardır?

Halk edebiyatında âşıklık geleneği vardır.

Kardeşi bir dâhi sayılıyor.

Halimden kimse anlamaz.

Bu olayda kâtil bulunamadı.

Tarihî binalarda restorasyon izinledir.


Doğru Cevap : C
19. Yüzyılda romantizm akımı ile güçlenen şiir türü aşağıdakilerden hangisidir?

Epik şiir

Lirik şiir

Didaktik şiir

Pastoral şiir

Dramatik şiir


Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi daha çok psikoloji, eğitim ve diğer sosyal bilimlerdeki bilimsel yazıların hazırlanmasında tercih edilen bir yazım stilidir?

AMA

CONSORT

ASA

APA

APSA

Doğru Cevap : D
Aşağıdaki sözcüklerin hangisi doğru yazılmıştır?

Gidişat

Tadilatlar

Birfiil

Mürettebat

Resmî geçit


Doğru Cevap : D
Anlatılanlara somutluk kazandırmak için başkalarının düşüncelerinden ve sözlerinden yararlanma paragraftaki anlatım biçimlerinden hangisidir?

Örneklendirme

Tanıklama

Tanımlama

Karşılaştırma

Tanıtlama


Doğru Cevap : B
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Forum Ana Kategori Başlıkları

Cevaplar Son Mesajlar
Türk Dili 1 Deneme ve Çıkmış Soru Çözümlü Videolar nurşen35 Türk Dili 1 1 29 Mayıs 2018 00:25
Aöf İlahiyat 2. sınıf Türk Dili 2000 / 2014 soru ve cevapları nurşen35 çıkmış ve deneme sınavlar 24 12 Kasım 2015 11:07
Türk Dili I Deneme Soru ve Cevaplar nurşen35 Türk Dili 1 0 18 Temmuz 2015 19:31
Türk Dili -2 Final Soruları Abdulmelik Türk Dili 2 0 18 Aralık 2013 21:05
Türk Dili (1-2)ünite soruları makbergülü Türk Dili 2 1 01 Nisan 2013 19:37

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

Medineweb Alemdarhost sunucularında barındırılmaktadır.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283