Medineweb Forum/Huzur Adresi
Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İLAHİYAT-ÖNLİSANS -AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ.::. > 2.SINIF*Bahar Dönemİ* > Türk Dili 2

Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi:  19 Haziran 2015 (15:21), Konuya Son Cevap : 19 Haziran 2015 (15:21). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 19 Haziran 2015, 15:21   Mesaj No:1
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:58
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.178
Konular: 953
Beğenildi:3246
Beğendi:2582
Takdirleri:4510
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart TÜRK DİLİ II 2014 Tek Ders Sınavı MEDİNEWEB

TÜRK DİLİ II 2014 Tek Ders Sınavı MEDİNEWEB

1. Cümlelerin hangisinde noktalama işareti ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?

a. Atatürk: '' Gelecek göklerdedir ''der.
b. Misafirler şaşırmışlar ve hep bir ağızdan :'' Ya avcı vuramaaydı!'' diye sormuşlardı.
c. Oradan ayrılırken geride arkadaşlarınnı ; komşularını bırakmıştı.
d. Bütün gün neredeydiniz?
e. Düşünün ve sorun: Neden? Nasıl? Nerede?


2. Cümlelerden hangisinin sonuna diğerlerinden farklı bir noktalama işareti konmalıdır?

a. Uzun yıllar Osmanlı medreseleri yüzlerce öğrenci yetiştirdi
b. Anne babalar televizyonu yaşamı kolaylaştıran bir aygıt olarak görmektedir
c. Mahalle sakinleri, yetkililerin açıklama yapmasını beklediler
d. Okuduğum hikayenin anlatımı öyle kuruyduki
e. Heyecandan kağıttaki metni güçlükle okudu


3. Cümlelerin hangisinde kesme işaretinin kullanımı yanlıştır?

a. Memur olmak isteyenlerin KPSS'ye girmesi gerekir
b. 1960'larda Türkiye'de değişen toplumsal ilişkileri açıklayan yeni bir bilgi gereksinim ortaya çıktı
c. İstiklal Savaş'ında asıl nokta , Sakarya Meydan Muharebesi ile Yunan'a vurulan darbe olmuştur
d. İran'da Mevlana'ya Mevlevi-iRum adı verilmiştir
e. Ta Ağrı'nın tepesinde aramışlar bu gördüğünüz kalıntıları...



4. Cümlelerden hangisinde yazım yanlışı yoktur?

a. Çoluk çocuk dışarıda bu olaya şahit olmuştu
b. Çocukların düşekalka büyümelerine izin vermek gerekir
c. Hadisenin güpe gündüz yaşanması talihsizlikti
d. Yağmurda dolaşmış , eve sırıl sıklam bir halde gelmişti
e. Düşündüklerini ona his ettirmek zorunda değildi


5. Öz yaşam öyküsü ile ilgili ifadelerden hangisi yanlıştır?

a. Yazar örnek yönlerini öne çıkarır
b. Bir dönemi yansıtma amacı yoktur
c. Yazar merkeze kendini alır
d. Zamansal sıralama önemlidir
e. Öznellik ön plandadır


6. Hangisi makale yazımında dikkat edilmesi gereken özelliklerden biri değildir?

a. Makalede ele alınan konu bilimsel disiplinle işlenmeli
b. Makale yazarı düşüncelerini öznel bir yaklaşımla aktarmalı
c. Makale yazarı savunduğu düşünceyi kanıtlayıcı unsurlarla desteklemeli
d. Makalelerin sonuç bölümlerinde mutlaka bir yargıya varılmalı
e. Makale okurun düzeyine uygun yazılmalı


7. Sanatsal yazıların özelliklerinden biri hangisidir?

a. Yazarın amacının okura gerçekleri aktarmak olması
b. Gerçeğin olduğu gibi aktarımından çok yazarın kurguladığı gerçekliğin söz konusu olması
c. Söz sanatlarına başvurulması, sözcüklerin genelde ilk anlamları ile kullanılması
d. Bilimsel kavram ve terimlere yer verilerek nesnelliğin öne çıkarılması
e. Asıl amacının bilgi vermek, kanıtlamak ya da izlenimleri yansıtmak olması


8. Didaktik şiir türünün özelliklerinden biri hangisidir?

a. Divan şiirinde doğa betimlemelerinin yapıldığı bölüm olması
b. Kır güzelliklerini anlamak için yazılması
c. Bir düşünceyi açıklama amacıyla yazılması
d. Ele alınan kahramanların ideal insan tipleri olması
e. Yurt sevgisini aşılamak için coşkulu bir dille yazılması

9. Hangiisi sanatsal yazı türlerinden biri değildir?

a. Şiir
b. Roman
c. Öykü
d. Tiyatro
e. Deneme


10. Hangisi bilimsel bir yazının giriş paragrafında yer almaz?

a. Konu ile ilgili kaynakların hepsinden alıntılar verilmesi
b. Konu ile ilgii kaynakların değerlendirilmesi
c. Konu ile ilgili kavram ve terimler
d. Çalışmanın amacı
e. Ulaşılacağı düşünülen sonuç

11. Günümüzdeki teknolojik gelişmelerin gölgesinde kalarak unutulmaya yüz tutmuş olan yazı türü hangisidir?

a. Toplantı tutunağı
b. Rapor
c. İstek dilekçesi
d. Özel mektup
e. Karar

12. Dipnotlu kaynak gösterme yöntemleri daha çok hangisinde kullanılır?

a. Kısa araştırmalarda
b. Bilimsel makalelerde
c. Gazete yazılarında
d. Şiir kitaplarında
e. Kitap veya benzer nitelikli hacimli çalışmalarda

13. Bir araştırma ve inceleme sonucunda elde edilen verilere dayanarak bir konu ya da olayla ilgili olarak hazırlanan yazı türü hangisidir?

a. Dilekçe
b. Tutanak
c. Karar
d. Rapor
e. İş mektubu


14. Dinleyicinin çok yönlü bakış açısıyla dinlediklerini ele aldığı, sorguladığı değerlendirdiği ve karşılaştırdığı dinleme türü hangisidir?


a. Aktif
b. Yaratıcı
c. Amaçlı
d. Eleştirel
e. Seçici

15. Gözle algılanan sözcüklerin zihinde anlamdırılması esasınadayanan ve en çok kullanılan okuma türü hangisidir?

a. Sessiz okuma
b. Sesli okuma
c. Tahmin ederek okuma
d. Özetleyerek okuma
e. İşaretleyerek okuma

16. Sözcüklerden hangisinin Türkçede yaygın karşılığı olmasına rağmen verici dildeki biçimi yazı ve konuşma dilinde kullanılır?

a. metal
b. legal
c. televizyon
d. radyo
e. kütüphane

17. Sözcüklerden hangisinin ses iletimi doğrudur?

a. aferim
b. allerji
c. bakiye
d. artis
e. askeri ücret

18. Özellikle ilk ve orta dereceli okullarda liselerde öğrencilerin kendilerini kazanmaları için kullanılan hazırlıklı konuşma türü hangisidir?

a. Panel
b. Sempozyum
c. Açık oturum
d. Forum
e. Münazara

19. Türkçe karşılığı '' bilgi şöleni '' olan hazırlıklı konuşma türü hangisidir?

a. Panel
b. Forum
c. Münazara
d. Kongre
e. Sempozyum

20. Hangisi hazırlıklı konuşma türlerinden biri değildir?

a. Panel
b. Telefonla konuşma
c. Konferans
d. Sempozyum
e. Seminer






1. c
2. d
3. c
4. a
5. a
6. b
7. b
8. c
9. e
10. a
11. d
12. e
13. d
14. d
15. a
16. b
17. c
18. e
19. e
20. b
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
AÖF İLAHİYAT ARAPÇA 4 Ünite (1-5) Arapça 4 nurşen35 0 6 23 Nisan 2019 15:22
ATA AÖF Bahar Dönemi Arapça 2 1.Sınıf nurşen35 0 7 23 Nisan 2019 15:13
Sri Lanka'da Terör Saldırısı Gazete Manşetleri-Gündem nurşen35 0 14 21 Nisan 2019 18:13
Ankara İlitam Arapça 2016 Çıkmış Sorular ANKARA İlitam nurşen35 0 7 21 Nisan 2019 16:20
Sivas Cuzem İlitam Arapça 2 Çıkmış Vize Soruları SİVAS İlitam nurşen35 0 12 21 Nisan 2019 16:18

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Forum Ana Kategori Başlıkları

Cevaplar Son Mesajlar
TÜRK DİLİ 1:2017-18 güz d. ara sınavı alperkara Türk Dili 1 0 04 Aralık 2017 12:26
BAP TÜRK DİLİ II Bahar Dönemi Ara Sınavı 2015 nurşen35 2.Sınıf 0 21 Mart 2017 19:34
BAP TÜRK DİLİ-2 2016 Bahar Dönem Sonu Sınavı Mihrinaz 2.Sınıf 0 17 Ocak 2017 07:45
Türk Dili II /2011/2012/2013/2014 Bahar Dönemi Sınavı MEDİNEWEB nurşen35 Türk Dili 2 11 03 Mart 2016 20:50
Türk İslam Edebiyatı 2014 Tek Ders Sınavı nurşen35 Türk İslam Edebiyatı 3 01 Mart 2016 22:37

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

Medineweb Alemdarhost sunucularında barındırılmaktadır.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284