Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi nuryuzlum,Açılış Tarihi:  18 Mart 2009 (19:49), Konuya Son Cevap : 20 Mart 2009 (21:59). Konuya 14 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 18 Mart 2009, 19:49   Mesaj No:1
Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:nuryuzlum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5807
Üyelik T.: 24 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 153
Konular: 68
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Efendi Hazretlerinin Mübarek Sözleri...5

Efendi Hazretlerinin Mübarek Sözleri...5

Efendi Hazretlerinin Mübarek Sözleri...5
Pazartesi, 23 Şubat 2009






1) Efendi babam hiç durmaz, devamlı İslam’i faaliyetlerde bulunurdu ve derdi ki “Oğlum söz verdim Rabbime O’nun emir ve nehiylerini insanlara ölene kadar duyuracağım” İşte bizler onun vasıtası ile bu ilimlere nail olduk. Ona teşekkür etmemiz gerek.

2) Kendisini hakir bilen aldanmaz. Başkasını hakir bilen aldanır. Bu ahlak üzere olalım.

3) Bir erkeğin kadına bakması nasıl haramsa, bir hanımın başka bir hanıma şehvetle bakması da haramdır.

4) Efendimiz salallahü aleyhi ve sellem’in mübarek eli, biat esnasında hiçbir kadının eline değmemiştir. O onlarla ancak sözlü biatte bulunmuştur.

5) Hanımlar imamlık, müezzinlik edemez, şeriat bozulmasın diye böyle emredilmiştir. Hanımlar tarikat dersi veremez, ancak tarikatlı olan hanımlardan birisi, bir yer tayin edip orada hanım ihvanlara derslerini öğretebilir. Bizim kapıda bu böyledir. Bizde büyüklerimiz den görmediğimiz şeyi yapmamaya gayret edelim. Büyüklerimiz mümkün olduğunca hanımları bir araya toplamak istemiyorlar. Sizlerin burada sohbet için bir araya gelişiniz zaruretten dolayıdır. Sohbete gelmeyenlerin nasıl yoldan çıktığını hepimiz biliyoruz. Bazıları televizyon hastası oldu, ne olacak onların halleri. Mevla’m Tevbe suresinin 71. ayetinde şöyle buyuruyor. “Erkek ve dişi bütün müminler birbirinin yardımcılarıdır, iyiliği emreder fenalıktan alıkoyarlar”

Bir hoca, ikamet ettiği yerden dünyanın bir ucuna gitmek dahi olsa emri bil’maruf yapmak için gitmelidir. Okunan ayeti celile’de mümine hanımlarda zikredildiğine göre, onlar da mahremleri ile beraber öteye beriye gidebilirler. Mahremleri olmayan hanımlar, mümkün oldukça evlerinde bulundukları yerde sohbet ederler, şimdiye kadar Mevla Teala hanım ları muhafaza etti, bundan sonrada muhafaza edecek. Allah’a sığındık.

6) Birbirine namahrem olan kadın ve erkeğin bir arada olması ateş ve barut misalidir, bir birini yakarlar, Ben’i İsrail’in yıkılması kadınlar yüzündendir.

7) Bu kibiri eritmenin çaresi vardır. İnsan ibadet ederken Hazreti Allah’tan öyle haberdar olmalı ki, başka hiçbir şeyden haberdar olmamalıdır. İşte böyle eritilir benlik duygusu, kendimizden bize fayda yok. Rabbimizden bize fayda var.

8) Çarşaf giymek mühimdir, her ne şey ki mühimdir, düşmanı çoktur. Biliniz ki Türkiye erkek ve kız talebelerimiz hürmetine duruyor.

9) Boyuna din ile hiçbir lakası olmayan gazeteler okuyorlar, İslam ilmihali okusalar ya.

10) Bir kimsenin mürşidi yoksa hep uyur, tavşan uykusuna tutulmuşlar; sokaklarda dolaşıyorlar, yiyorlar, içiyorlar, zannediyorlar ki uyanıklar. Halbuki uyanık değiller.

11) Ahirette tarikata giren bir, girmeyen iki pişman olacak, tarikata giren ahirette tarikatın bereketini anlayınca “Neden daha çok zikretmedim?” diye pişmanlık duyacak, tarikata girmeyen ise “Neden tarikata girmedim?” diye, birde “Neden zikretmedim?” diye iki kere pişman olacak.

12) Bu Risale-i Kutsiye’nin beyitlerini iyi belleyin. Bunlar bütün dünyaya lazım. Aman sizi göreyim, gayretli olun, her şey unutuldu. Sizler terk edilmiş yolu diriltiyorsunuz. Fazla yemeyi, fazla uykuyu terk etmeli, ancak zaruret miktarı yemeli uyumalı.

13) Bazı erkekler kısa kollu gömlekle Namaz kılıyorlar. Giyimlerine dikkat etmiyorlar. Bu hal ile bir hakimin yanına gidemezler, Allah’ın huzuruna nasıl giderler.

14) Peygamberimizin ahirete intikali ile nur-u nübüvvetten uzaklaşmaya başlandı. Efendi babam dedi ki; “Nuru nübüvvetten uzaklaştıkça insanlar dinden teberrüd ediyorlar. (soğuyorlar)”

Sahabeyi kiram: “Peygamber efendimiz (sallallahu aleyhi ve selem) toprağa konulduğu zaman içimizde dünyaya karşı farklılık hissettik.” buyurmuşlardır. İşte o farklılık gide gide nereye vardı? Televizyon seyretmeye, plajlardan denize girmeye vardı.

15) Namaz için insanın önce tahareti öğrenmesi lazım, temizliği kağıt ile değil su ile yapmalıdır. Helalarda ne zaman ki kağıt kullanılmaya başlandı, yağmurlar kesilmeye başladı. Eğer avret mahalli iyi temizlenmezse abdest olmaz. Abdest olmayınca da namaz olmaz.

16) Şeriatın müsaade ettiği şeylere bakmalıdır. Bazıları yolda giderken sağa, sola, etrafa bakıyor, dala konmuş kuş gibi ortalığı gözetliyor. İşte bunlar hep cahillik eseridir. Hocalar bunların yanlış olduğunu demese, insanlar nereden öğrenecek.

17) Karı kocanın birbirini sevmesi normaldir. Fakat vaktiyle yatıp vaktiyle kakılmazsa o zaman aldanmış oluruz.

18) Camiye sağ ayakla girmeyi bilmek ilim, yapmak edep, bu ikisi şeriat oluyor. Suyu içerken azar azar, yudum yudum içmeli ama beceremiyoruz ki, içimizdeki hararet bize diyor ki “suyu kuvvetli yuvarla”

19) Nefis insana kötü söyletmek ister, kötü şeyler dinletmek ister. Nefsin dediklerini dememeli veya dinlememelidir. Eğer Mevla Teala’ya gitmek istiyorsak yılanın başına basıldığı gibi biz de nefs-i emmare’ye basalım. Yılan yakalınınca beynine vurulur, niçin? Bütün vücudunu oradan idare ediyor da onun için, ayaklarınla nefsin başına basmazsan Hakk’a gidemezsin.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nuryuzlum 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Röportaj: Namık Kemal ZEYBEK Anket'ler-Röportaj'lar namzet davadar 4 2812 29 Ağustos 2009 18:07
TÜRKİYE GERÇEĞİNİ YAVAŞ YAVAŞ ANLAYACAĞIZ ... İslami Haberler kurtmehmet 1 1946 27 Ağustos 2009 23:28
Sadaka-i Fıtır Oruç-Ramazan Kara Kartal 3 2137 24 Ağustos 2009 02:51
Oruçlunun Ağız Kokusu! Oruç-Ramazan nuryuzlum 0 2099 24 Ağustos 2009 02:46
Oruçlarda Niyet! Oruç-Ramazan nuryuzlum 0 1647 24 Ağustos 2009 02:44

Alt 19 Mart 2009, 00:20   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart RE: Efendi Hazretlerinin Mübarek Sözleri...5

Alıntı:
nuryuzlum Üyemizden Alıntı
Efendi Hazretlerinin Mübarek Sözleri...5
Pazartesi, 23 Şubat 2009

8) Çarşaf giymek mühimdir, her ne şey ki mühimdir, düşmanı çoktur. Biliniz ki Türkiye erkek ve kız talebelerimiz hürmetine duruyor.
(Allah örtünmeyi emrediyor çarşaf zounluluğu yok isteyen giyer)
10) Bir kimsenin mürşidi yoksa hep uyur, tavşan uykusuna tutulmuşlar; sokaklarda dolaşıyorlar, yiyorlar, içiyorlar, zannediyorlar ki uyanıklar. Halbuki uyanık değiller. (Bunu akla ve mantığa uygun olarak açıklarmısın)

11) Ahirette tarikata giren bir, girmeyen iki pişman olacak, tarikata giren ahirette tarikatın bereketini anlayınca “Neden daha çok zikretmedim?” diye pişmanlık duyacak, tarikata girmeyen ise “Neden tarikata girmedim?” diye, birde “Neden zikretmedim?” diye iki kere pişman olacak.
(Allah'ın böyle bir emri varmıki! Allah bize islama girin demiş).
Alıntı ile Cevapla
Alt 19 Mart 2009, 00:42   Mesaj No:3

NUR

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 127
Üyelik T.: 10 Eylül 2007
Arkadaşları:4
Cinsiyet:
Memleket:ankara
Yaş:31
Mesaj: 1.805
Konular: 527
Beğenildi:30
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: Efendi Hazretlerinin Mübarek Sözleri...5

Hocalarımızın, bazı alimlerimizin hassasiyetlerini anlıyoruz.Ama onların İslam da olmayan bazı şeyleri/ kesinlik hususunda/ din gibi göstermeleri bırakın müslümanları dine yöneltmeyi aksine insanları dinden uzaklaştırmıştır.Bu tür söylemler zaten dinin vecibelerini yapmayı çok zormuş gibi gören insanlar için olumsuz düşünceler uyandırıyor.İnsanlar dine ısındırılmıyor, adeta uzaklaştırılıyor.Şimdi şöyle de diyebilirsiniz hükümler böyle biz ne yapalım, insanlar için hükümleri mi hafifletelim vs...Bu noktada peygamber efendimizin tedrici eğitim modelini es geçmeyelim.Bizlerin daha doğrusu çağımızın birinci problemi de dini eğitimin metodsuzluğudur.

Hocaefendilerin etrafında ağzından her çıkanı emir olarak algılayan, onun dışına çıkmayan ve bu vesileylede her geçen gün dinine ısınan kardeşlerimiz vardır.Bu çok güzel bir durum.Ama müslümanlar hocanın etrafındaki müritler sayısınca değil.

Acizane K.Kursu öğreticisiyim.Bulunduğum yerde normalde açık ama Kur'an öğrenmek isteyen bayanlar da oldu.Ve b u insanlar kursa gelişlerinde doğru düzgün başlarını bile bağlayamayan, giyimleri pek te kursa uygun olmayan , (pantolon , kısa etek vs.) biçimdelerdi.Hepsini hoş karşıladım.İlk günden neden böylesiniz , böyle giyinirseniz buraya gelmeyin vs. demedim.Zamanla alıştılar, sohbetlerimizde isim vermeden, rencide etmeden konuyu hep örtünmeye, örtünmenin güzelliklerine getirdim.Dinimizin kolaylıklarından , Allah u Tealanın rahmetinin genişliğinden bahsettim.Daha sonra ayetlerle ve hadislerle konunun delillerini getirdik.Onlar da artık böyle devam etmeyeceğini anladılar, ve bir gün çıkışta hocam sizi tebrik ederim dediler.Bizi soğutmadınız, bize hemen şöyle böyle davranın demediniz , ben yine öğrenemeyeceğimi sanmıştım, ama çok şükür dinime artık çok bağlıyım ve Kur'an ı hiç elimden bırakmıyorum dediler.Ertesi gün etek giymiş gelmiş, boyuda uzun bir hanım öyle güzel yakışmış ki herkes tebrik etti, iltifat ettiler.O günkü mutluluğumu anlatamam inanın.

Bizler insanlara dinimizi ancak ve ancak sevdirerek öğretebiliriz.İnsanları bilgi bombardımanına tutmayalım.Sürekli herşeyi eleştirmeyelim.Yanlışı herkes görür, farkındadır ama çözüm medodu geliştiren yoktur.Kadınları hor görmeyelim.Yazıda bir kaç ibareye rastladm çünkü.Onlar cahil bırakırlarsa toplumda cahil olur bunu unutmayalım.

Konu dışına mı çıktım bilmiyorum ama bunlarda önemli hususlar..
__________________
EN GÜZEL AŞK: ALLAH!
Alıntı ile Cevapla
Alt 19 Mart 2009, 00:43   Mesaj No:4
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Standart RE: Efendi Hazretlerinin Mübarek Sözleri...5

Alıntı:
nuryuzlum Üyemizden Alıntı
Efendi Hazretlerinin Mübarek Sözleri...5
Pazartesi, 23 Şubat 2009

1) Efendi babam hiç durmaz, devamlı İslam’i faaliyetlerde bulunurdu ve derdi ki “Oğlum söz verdim Rabbime O’nun emir ve nehiylerini insanlara ölene kadar duyuracağım” İşte bizler onun vasıtası ile bu ilimlere nail olduk. Ona teşekkür etmemiz gerek.

SORU 1) Onu vasıtası ile derken kast ettiği kimdir ? İlim , eğitim anlamında bir vasıta olmaktan , ilmi terbiyeden bahsediliyorsa çok güzel bir söz... Ama ona değil ALLAHA ŞÜKRETMEK gerektiğini düşünüyorum.. Yanılıyorsam düzeltin...

2) Kendisini hakir bilen aldanmaz. Başkasını hakir bilen aldanır. Bu ahlak üzere olalım.

Amenna.. Bunu hayatının kilometre taşlarına dizenler kolay kolay yolda kalmazlar .. Güzel bir öğüt.. Tutmaya değer...

3) Bir erkeğin kadına bakması nasıl haramsa, bir hanımın başka bir hanıma şehvetle bakması da haramdır.

Yeniden amenna.. Lut Kavmi bu konuda en güzel ibret kıssasıdır ..

4) Efendimiz salallahü aleyhi ve sellem’in mübarek eli, biat esnasında hiçbir kadının eline değmemiştir. O onlarla ancak sözlü biatte bulunmuştur.

Doğrudur. Bundan çıkartılacak dersler vardır .. Anlayanlara tabiiki...

5) Hanımlar imamlık, müezzinlik edemez, şeriat bozulmasın diye böyle emredilmiştir. Hanımlar tarikat dersi veremez, ancak tarikatlı olan hanımlardan birisi, bir yer tayin edip orada hanım ihvanlara derslerini öğretebilir. Bizim kapıda bu böyledir. Bizde büyüklerimiz den görmediğimiz şeyi yapmamaya gayret edelim. Büyüklerimiz mümkün olduğunca hanımları bir araya toplamak istemiyorlar. Sizlerin burada sohbet için bir araya gelişiniz zaruretten dolayıdır. Sohbete gelmeyenlerin nasıl yoldan çıktığını hepimiz biliyoruz. Bazıları televizyon hastası oldu, ne olacak onların halleri. Mevla’m Tevbe suresinin 71. ayetinde şöyle buyuruyor. “Erkek ve dişi bütün müminler birbirinin yardımcılarıdır, iyiliği emreder fenalıktan alıkoyarlar”

Soru 2: Bizim kapı derken ? Pardon.. Kaç kapı var ? Hani islam BİR idi.. Neden çeşitli kapılar var ki ? Neden birlik yok ?.. Neden dağılmasına zemin hazırlıyorsunuz bu sözlerinizle be hocam.. Yapmayın..!.. Asrı saadette hanımları bir araya toplayarak ders veren HZ. AİŞE idi..Sorulan sorulara cevap veren HZ. AİŞE idi.. Sohbet için bir araya gelmek ZARURETTEN değil, İSLAMIN YAŞANMASINA KATKIDA BULUNMAKTAN olmalı idi !.. Hanımları kimin divanından nereye kovuyorsunuz ?!...( Hadi kovmamışsınız, ama istenmediklerini hissettirmişsiniz nedir bu ?? Kadının sadece evinin avizelerinin gelini değil, İSLAMIN GELİNİDİR !.. Sohbetler onların en doğal hakkıdır... Bu sözlerinize katılmam mümkün değil hocam üzgünüm... !

Bir hoca, ikamet ettiği yerden dünyanın bir ucuna gitmek dahi olsa emri bil’maruf yapmak için gitmelidir. Okunan ayeti celile’de mümine hanımlarda zikredildiğine göre, onlar da mahremleri ile beraber öteye beriye gidebilirler. Mahremleri olmayan hanımlar, mümkün oldukça evlerinde bulundukları yerde sohbet ederler, şimdiye kadar Mevla Teala hanım ları muhafaza etti, bundan sonrada muhafaza edecek. Allah’a sığındık.

]6) Birbirine namahrem olan kadın ve erkeğin bir arada olması ateş ve barut misalidir, bir birini yakarlar, Ben’i İsrail’in yıkılması kadınlar yüzündendir.

Amenna.. Zinaya Yaklaşmayınız ayeti celilesi bunun içindir vesselam...

7) Bu kibiri eritmenin çaresi vardır. İnsan ibadet ederken Hazreti Allah’tan öyle haberdar olmalı ki, başka hiçbir şeyden haberdar olmamalıdır. İşte böyle eritilir benlik duygusu, kendimizden bize fayda yok. Rabbimizden bize fayda var.

Amenna Kuran der ki :“Biz İnsanlara ufuklarda ve kendi nefslerinde âyetlerimizi göstereceğiz ki, onun (Kur’ân’ın) gerçek olduğu kendilerine iyice belli olsun!.. Rabb’inin her şeye şâhid olması yetmez mi?” (Fussilet, 53)

8) Çarşaf giymek mühimdir, her ne şey ki mühimdir, düşmanı çoktur. Biliniz ki Türkiye erkek ve kız talebelerimiz hürmetine duruyor.

Sayın hocam ; İslamın emri ÖRTÜNMEKTİR !.. Çarşaf ancak bir teferruattır, dileyen giyer, dilemeyen giymez, bu mühim değildir aksine mühim olan allahın emrettiği gibi NUR süresi 32, ayeti celilesinde belirtildiği gibi örtünmektir ! Zorlaştırmayınız kolaylaştırınız , nefret ettirmeyiniz, sevdiriniz !.. anımsatırım ... ! Ayrıca TÜRKİYE nasıl sizin erkek ve kız talebeleriniz hürmetine duruyor bunu bir açıklar mısınız ? Sizin talebeleriniz olmasa TÜRKİYE yerinde durmayacak mıydı yani !?? Ayrıca islam TÜRKİYE'den mi ibarettir ?

9) Boyuna din ile hiçbir lakası olmayan gazeteler okuyorlar, İslam ilmihali okusalar ya.

İslamın ilk emri OKU' (İKRA) hitabını hayatının hiç bir zerresine yerleştirmeden KOPYALA YAPIŞTIR zihniyetiyle yaşayıp gidenlere ne demeli.. OKU'mak hayatlarının neresinde acaba.. Çok merak ediyorum... Akılları bulanıyormuş çok okuyunca... Bu da şeytanın sağdan yaklaşması sayılmaz mı hocam

10) Bir kimsenin mürşidi yoksa hep uyur, tavşan uykusuna tutulmuşlar; sokaklarda dolaşıyorlar, yiyorlar, içiyorlar, zannediyorlar ki uyanıklar. Halbuki uyanık değiller.

Hocam mürşitten kastınız, islam yolunda sapasaglam yürüyen dostlar edinmemiz ise eyvallah.. Kim istemez ki kendi yanında islamı hayatının her zerresinde teneffüs eden dostlar.. Onlarla düşüp kalkmak, onlarla sohbet ederek , ilim alışverişinde bulunmak kadar muhteşem bir lezzet bilmiyorum.. Ama mürşidi olmayanın mürşidi şeytandır ! hurafesine inanmıyorum , Şeytanda mürşidlik değil, şeytanlık vasfı vardır, ayrıca samimi bir müslümanın himayecisi Allahtır... İllaki bir şeyh'e tabi olunmasını gerektirmez.. Zaten günümüzde ben mürşidim diyenlerden uzak durmak lazımdır. Onların çogu KENDİ TARİKATLARINA , CEMAATLERİNE çagırırlar.. BEN BENİ ALLAHA ÇAGIRAN dost , veli, mürşid, arkadaş isterim.. Karşısında edeple tir tir titreyeceğim , aşırı saygı gsöterileriyle ulaşılamaz hele getirilen bir mürşidi reddediyorum...

DEVAM EDECEK...
Alıntı ile Cevapla
Alt 19 Mart 2009, 01:25   Mesaj No:5
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Standart RE: Efendi Hazretlerinin Mübarek Sözleri...5

Cennetlerin mertebeleri vardır baki saptırma gene , Uhrevi alemden değil dünyevi alemden bahsediyoruz.. İslam tektir, Kaynak KURANDIR , Kuran TEKTİR !.. Tek kaynaktan beslenmeli ve BİRLİK olmalıdır müslümanlar , onları cemaatlere tarikatlara ayırıp, aralarında husumet tohumları ekenler elbette cezasız kalmayacaktır..
Alıntı ile Cevapla
Alt 19 Mart 2009, 01:53   Mesaj No:6
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Standart RE: Efendi Hazretlerinin Mübarek Sözleri...5

Mübarek ettiğiniz hocaya mübarek vasfını kim verdi o da muama.. Kendisini tanımıyorum ama her cemaati olan mübarek olmaz kanımca...
Avam mübarekleştiriyor deme baki....

Cemaat demek islam davasında birlik olmuş olan HALK demektir. Cemaat demek toplulk demektir, islam davasını sırtlanmış insanlar AVAM olmamalılar. Havas da olamazlar tabii AMA OKU'makla yükümlüdürler. Koyunlaşmakla değil !..Yaşamakla , Tebliğ ile, Cihadi ile, Velhasılı kelam kuran'ın emrettiği her türlü yükümlülüğü yerine getirmekle yükümlüdürler. Bunları bilmiyormuş gibi konuşuyorsun ...

Benim tarikatlarda işim olmaz baki, sağol kalsın , ben almayayım

Allaha giden yolun pek çok olması ; bir sürü tarikata , cemaate ayrılmayı gerektirmez, senin dediğin örnekten yola çıkarsak ben de diyorum ki TÜM TARİKATLAR CEMAATLER birleşsin o zaman , NEDEN BİRLEŞMİYORLAR ? Hani aralarında hiç bir husumet yoktu ? Neden onlarca parçaya ayrıldılar ? Hani İSLAM tek idi ?.. O zaman hepsi birleşip tek vucut olsunlar !..

Ayrıca;
Mezhepsizliği savunmuyorum , bir mehzebe tabiyim, ve tüm mezhepleri de kucaklarım. Benim için önemli olan İSLAMIN HAK DİN OLARAK YAŞANABİLMESİDİR .TEFERRUATLAR DEĞİLDİR.

Yeni oluşumlara özenmek değil, Aksine kuran'a her asırda yeni bakış açıları ile bakan zihinlere değer veririm. Kaldıki kuran eski değil ESKİMEYEN ve kıyamete kadar baki kalandır.. Sizler her yeni görüşü elinizle ayagınızla reddediyorsunuz..

Tevhid , Cihad ve Şahadet vazgeçilmezimdir ama şu ana kadar hiç bir alimi tekfir etmiş değilim. Katılmadıgım her noktayı, kuran mihenginde degerlendirir, ve aynı zamanda bir de aklıma sorarım. Akletmez misiniz düşümez misiniz ayeti celilesi defalarca tekrarlanırken koyun olamam üzgünüm.. ! Ondan sonra yorum yaparım.. Bu da benim kriterimdir.

İyi geceler.
Alıntı ile Cevapla
Alt 19 Mart 2009, 10:08   Mesaj No:7
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:_bülbül_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 468
Üyelik T.: 25 Ekim 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 1.210
Konular: 330
Beğenildi:21
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: Efendi Hazretlerinin Mübarek Sözleri...5

Ooooo Allah muhabbetinizi artırsın
Uygunsuz mesaj varsa silinir benm acizane zannıma göre
Af buyrun efendim saygısızlık etmek istemem ama bazı konular üzerinde çok aşırıya kaçan tartışmalar oluyor........
Allah forumun muhabbetini artırsın
Alıntı ile Cevapla
Alt 19 Mart 2009, 17:39   Mesaj No:8
Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:nuryuzlum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5807
Üyelik T.: 24 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 153
Konular: 68
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: Efendi Hazretlerinin Mübarek Sözleri...5

abdulbaki sağolasın kardeş alah razı olsun.ben artık açtığım konularda itiraz edenlere cevap yazmayacam.çünkü hangi konuyu açarsam mutlaka muhalefet ediyolr.aslında deniz baykaldan ana muhalefet görevini alsalar daha makbule geçer bence.
Alıntı ile Cevapla
Alt 19 Mart 2009, 22:38   Mesaj No:9
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Standart RE: Efendi Hazretlerinin Mübarek Sözleri...5

Ana muhalefet sizsiniz bildireyim...
Biz burada sözlerin doğrulugunu konUşuyoruz , her hoca olan her şeyin en doğrusunu söyler diye bir kaişde yok dimi nuryüzlü ?!..
Teşekkür ettiğiniz adamın sözlerine dikkat ederseniz sözlerimin hiç birisine delilli açıklama getiremedi hala
Alıntı ile Cevapla
Alt 19 Mart 2009, 23:59   Mesaj No:10
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Standart RE: Efendi Hazretlerinin Mübarek Sözleri...5



Belki bilmiyorsundur , karşısındakine cahil diyenler , karşısındakini hor görenler asıl cahillerdir....

Bunu istersen araştırabilirsin her açıdan...

Ayrıca,

Evet ben cahilim hamd olsun , iyiki de cahilim bu sayede '' bilmediklerimi ayağımın altına alsaydım , başım göğe ererdi '' diyenlerin yolundayım bir kez daha hamd olsun yaradana...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Hanımlar İle İlgili Peygamber Efendimizin (SAV) Mübarek Sözleri Medineweb nurşen35 Kadın Mahrem Konular 1 17 Eylül 2023 09:31
Efendi Efendi Yaşamaya Çalışırken Mihrinaz Komik Paylaşımlar 1 23 Kasım 2022 12:31
Tutamayacağınız sözleri vermeyin ve pişman olucağınız sözleri söylemeyin !! dua dilencisi Resim/Karikatür 4 07 Mart 2022 22:51
_Şazeli hazretlerinin dilinden mürid... _bülbül_ Tasavvuf-Tarikat 2 29 Ağustos 2008 23:29
Sibgatullah ArvÂsÎ (k.s.) hayatı ve mübarek sözleri... sessiz23 Alimler(Rh) 0 17 Mayıs 2008 19:26

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.