Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM,Açılış Tarihi:  23Haziran 2009 (20:15), Konuya Son Cevap : 16 Kasım 2010 (22:01). Konuya 11 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 23Haziran 2009, 20:15   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart 20 SORUDA KEMALİZM VE İRAN

20 SORUDA KEMALİZM VE İRAN

Analiz Merkezi Yayın Yönetmeni Fatih Tezcan, 30 yıldır İran`ı eleştiren Kemalistler`e sadece 20 soru sordu...

1. 1979 İran devriminden önce yönetim erkinin başında bulunan Şah’ın ülke petrollerini ABD ve İsrail’e ücretsiz verdiğini ve İran’ı ABD’nin bir vilayeti durumuna indirdiğini hatırlarsak,

Kemalistlerin, ‘İran Devrimi, İran’ı orta çağa geri götürdü’ söylemlerini,

‘Batılı ülkelerin destek ve himayesi olmadan, kendi özüne dönen ve iç dinamiklerini reddetmeden halkını yöneten kim varsa gericidir’ olarak mı anlamalı,

bu anlamın arkasında `kendilerinin beceremeyip memleketi batırdıkları bu özüyle barışık ve dik duruşlu üsluba` imrenmelerini mi aramalıyız?



2. Kemalistlerin, İran İslam Cumhuriyeti’ndeki isyancıların aldıkları dış desteği görmezden gelmelerini ve ‘İran İstiklal Savaşı’ verildiğini iddia etmelerini,

‘Bir savaş eğer İslam’a karşı veriliyorsa dış güçlerden her türlü destek alınabilir’ demek olarak alabilir,

Türkiye Cumhuriyeti’nin yıllardır tartışılan kuruluş süreci sorularına cevap niteliğinde bir itiraf kabul edebilir miyiz?



3. Henüz rejim karşıtı gösteriler yapanlardan kimse asılmamışken amatör video görüntülerini mal bulmuş magribi tavrıyla tekraren yayımlayan Misyoner Medya, bu görüntüleri ve -umarım asla olmaz ama- ‘müstakbel isyancı asılma’ görüntülerini,

Ankara Samanpazarı’nda sadece şapka takmadığı için Kemalist rejimce asılan yaşlı başlı insanların hemen gönderebileceğimiz idam fotoğraflarıyla beraber verebilecek midir?

4. İran’da halen hayatta ve görevde olan Ayetullah Hamaney’in ‘eleştirilemezliğinin’ üzerinden Şii paradigmasını eleştiren Kemalistlerin, ölümünün üzerinden tam 71 (yazıyla yetmiş bir) sene geçen Atatürk’ün eleştirilemezliğini savunmaları ne tür bir yobazlık örneğidir?

5. Bu olaylar vesilesiyle, ayaküstü veya satır arası, ‘Atatürk’ün kıymetini hatırlatanların,

İran’daki tatsızlıkların sonuçta bir seçim sonrası karışıklık olduğunu,

1923-1946 arasında Türkiye’de hiç seçim olmadığını,

çeşitli sivil toplum tepkilerinin ise, şu an İran’da olanlara rahmet okutturacak kadar kanlı bastırıldığını kasten unutturmaya çalıştıklarını söyleyebilir miyiz?

6. Şiilerde bulunan Velayet-i Fakih (Âlimlerin sorumluluğu üstlenmesi) müessesesini ‘çağdışı’ bulan Kemalistlerin, bu 86 ilim adamının dahi seçimle vazifelendirildiğini dillendirmemeleri,

Ama diğer yandan hiçbir seçime girmeden atamayla göreve gelen Genelkurmay yetkililerinin ne darbelerini ne siyasete müdahalelerini eleştirmemeleri ve bilakis Paşası’nın Medyası olmakla gurur duymaları hangi mantıksal düzlemde ele alınabilir?

7. İsyancı kız Nida’nın (Allah rahmet eylesin) canlı çekilen ölüm anı görüntülerini ‘+18’ populizmi ile veren Misyoner Medya,

‘Kendi vatandaşlarını öldüren rejim olur mu ?’ şeklinde İran karşıtı haberler ve yorumlar yaparken,

84 (yazıyla seksen dört) senedir gericilik ve bölücülük hezeyanlarıyla kendi halkına gizli ve açık kurşun sıkan Kemalist rejimle ilgili görüşleri nasıl olup da olumlu kalabilmektedir?

8.İran’da başta başörtüsü olmak üzere çeşitli alanlarda özgürlüğün gelmesini isteyecek kadar dış dünyayla alakalı Kemalist’lerin,

kendi memleketlerinde ne orduda ne üniversitede ne kamuda başörtülülerin bulunmasına izin vermemelerini,

Kur’an eğitimini 15 yaşına kadar yasaklamalarını,

Kürtlerin ana dillerinde eğitim ve devlet dairelerinde hizmet alma haklarını şiddetle reddetmelerini ve onlarca saçma dayatmalarını hangi mantıkla düşünmeliyiz?

9. Kemalistler, halkı tuvalet deliklerine Kur’an saklamak zorunda bırakacak bir baskı sabıkaları tarihte kayıtlı iken, İran yönetiminin yapmakta geciktiği reformları hatırlatma ve eleştirmelerinin kendilerini nasıl komik durumlara düşürdüklerinin farkında mıdırlar?
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
İnsana Tapmanın Kuranı Kerimdeki Karşılığı Kur'ân-ı Kerim Genel Medineweb 1 2729 01 Ocak 2013 15:58
Muhammed ve İnançlılar / Röportaj Anket'ler-Röportaj'lar EyMeN&TaLhA 1 2639 02 Kasım 2010 00:14
Ebuzerr / (Ali Şeriati) Ashab-Kiram(r.a) Mihrinaz 5 4617 16 Temmuz 2010 00:33
BAKMAK YETMEZ.... Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler Mihrinaz 4 2111 24 Nisan 2010 14:15
İN'SANLARDAN... Serbest Kürsü Beytül Ahzan 3 2067 02 Mart 2010 21:27

Alt 23Haziran 2009, 20:16   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: 20 SORUDA KEMALİZM VE İRAN

10. İran’daki meydanlarda öldürülen isyancıların katillerinin,

Kemalist rejimin bekası için 1 Mayıs meydanlarındaki faili meçhul cinayetlere, Güneydoğu’da katliamlara imza atan KontraGerilla-Jitem-Ergenekon ekiplerinden eğitim alma ihtimali nedir?



11. İngiltere MI6, ABD CIA ve İsrail MOSSAD ajanlarının büyük çoğunluğunu, sızma, manüplasyon, tahrik ve kaos gibi operasyonel amaçlarla İran’a yönlendirmişken, anti-emperyalist duruş iddiasındaki Kemalistlerin, İran İslam Cumhuriyeti’ni desteklememeleri hangi tutarlı izah ile açıklanabilir?



12. ‘İslami Demokrasi Bu Kadar Olur!’ spotlarını sürmanşet veren Kemalistlere,

‘Demokrasi’de halkın yüzde 99’u (yazıyla doksan dokuzu)dini veya komunist bir rejim istese dahi bu istek kabul edilemez’ şeklinde özetleyebileceğimiz ‘Demokrasi Paradoksu’nu hatırlatırsak Demokrasi’nin ‘en göz boyayıcı sömürü sanatı’ olduğunu kabul etmeleri söz konusu mudur?



13. İran’da seçim sonuçlarına isyan edenlerin önderi Musevi’nin dahi ‘İslam Rejimi’nin değişmesini kesinlikle istemiyoruz’ demeci, Kemalistlerin neden ısrarla görmezden geldiği bir sözdür?



14. Yıllarca Müslümanlara ve İran’a ihale edilen ‘Türk aydınları cinayetleri’nin Ergenekon işi olduğunun anlaşılması neden İran’a yönelik bir haksızlık yapıldığı hissini doğurmamaktadır?



15. İran’a ‘kapalı rejim’ diyenlerin, İran’da Türk Malı’nın bizdeki Amerikan malı kadar makbul karşılandığını ama Amerikan malı ise kesinlikle alınmadığını,

İran’ın bize vize uygulamadığını, ama Amerikalılar’ın ülkeye girişinin yasak olduğunu, Türkiye’ye gitmek isteyenlere hiçbir zorluk çıkartmadığını görmezden gelmelerini ‘bir ülke Amerika’ya ve İsrail’e kapalı ise dünyaya kapalıdır’ diyecek kadar ‘kapalı kafa’ olarak nitelememiz haksızlık olur mu?



16. İsrail, Musevi’nin arkasında olduğunu ve hatta kendilerinin İran İslam Cumhuriyeti’nin yıkılmasını umduklarını en üst düzey resmi demeçle açıklamışken ve aynı İsrail, güçlü bir PKK kartını kaybetmek istemezken, İran ise Pejak ve Pkk kamplarını bombalarken, Kemalistlerin hala mevcud İran yönetiminin devrilmesini istemeleri hangi derin planlarla izah edilebilir?



17. Yıllarca vatandaşlarını iç ve dış düşman yalanlarıyla avutan ve uyutan Kemalistlerin İran olaylarına bakışında, Ahmed Davudoğlu’nun başını çektiği ‘Komşularla sıfır sorun konsepti’nden rahatsızlıklarının payı nedir?



18. İran’daki olayların hemen ardından, daha önceden planlanmadığı halde İzmir’de Cumhuriyet Mitingi düzenlenmesinin arkasında bir ‘psiko-sosyal etkileşim’ hayali var mıdır?



19. Kemalistlerin İran düşmanlığının arkasında, ‘Araplar bizi arkadan vurdu’ masallarıyla Arap düşmanlığı aşıladıkları halkı, “abdest, namaz, peygamber, ramazan, oruç” ve dahası onlarca kelimeyi aldığı bu medeniyete karşı da düşman etme azmi var mıdır?



20. Şu kanlı ve sıkıntılı dönemde dahi “İsyancılara bakıyorum da İranlı erkekler sakalsız olunca ne yakışıklı ve İranlı kızlar, kadınlar ne kadar da güzellermiş” yahu diyen Kemalist yazarlar, psikiyatrik yardım almayı düşünmekteler midir?

Fatih Tezcan /Analiz Merkezi
Alıntı ile Cevapla
Alt 23Haziran 2009, 20:30   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart RE: 20 SORUDA KEMALİZM VE İRAN

Kemalizm denen putların arkasına saklanıp,yıllarca insanları sömüren ve halen dahi oyunları ile toplumu bölme ve germe ile meşkul olan demokratların (Putperest yunan kökenli) ne oldukları bellidir..

İran İslam Cumhuriyetini eleştiren kemalist medya israile aynı tepkiyi verememiştir.

İmam Humeyni ve Taraftarlarının Şah zalimini devirmesiyle dış güçlerin en büyük amacı İranı bölme çalışmaları olmuştur.Allah'ın emir ve yasaklarına uymaya gayret eden bir yönetimi Allah muhafaza etsin Küffarlara karşı onurlu bir duruş sergiliyebilen bir ülke...
Alıntı ile Cevapla
Alt 23Haziran 2009, 21:07   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart RE: 20 SORUDA KEMALİZM VE İRAN

Kemalistlerin ideolojileri belli zaten, ben bizim İslami (!) kesimin İran hakkında zemmetmesini anlayamıyorum..
Müşahhas bir delil olmadan Şii alimlerini/ulemasını/fakihini vs. acımasız bir biçimde tadlil eden kesim maatteessuf bizim kendi içimizde var....

İranı eleştirdiğim tek nokta var oda "Fars Milliyetçiliği" yapması bunun dışında gerek islami ritüelleri olsun gerekse nükleer silah konusundaki tepkisi olsun sevdiğim bir ülkedir...
Alıntı ile Cevapla
Alt 23Haziran 2009, 21:24   Mesaj No:5
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Muvahhid isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 7913
Üyelik T.: 24 Nisan 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 16
Konular: 2
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: 20 SORUDA KEMALİZM VE İRAN

Batının laiklik,özgürlük gibi tüm kavramları gibi demokrasi,kemalizm,laisizm, kavramları da kaypaktır inançsızlık sistemleridir.Sınırı tanımı çok belirgin olmayan beşeri küfür ideolojilerdir.İsteyen istediği yere çekebilir esnektir. Yöneticiler ve etkin güçler içini istedikleri gibi doldurabilir.Halkın kendi kendini yönetmesi belki tek ortak tanım. Onun da nasıl olacağı ve müslümanlıkla nasıl bağdaşacağı konusunda ortak görüş var mı dersiniz?

Demokrasi ve kemalizm birer tağuttur.Buna rağmen insanlar bu dine girmede hiç çekinmez ve tereddüt etmezler.Onun hükümleri ve kanunları ile hükmederek tağutlara ortak olurlar.Kendilerinin müslüman olduklarını iddia eden kimseler başka tahrif olmuş bir dine girmekten çekinirler.Ama demokrat,komünist,sosyalist,kemalist,laik,faşist vs bu isimler ile kendilerini rahatlıkla anılmalarında mahzur görmezler.Halbuki hıristiyanlık,yahudilik birer din ise,demokrasi,komünizm,sosyalizm,laisizm,kemalizm, faşizm'de aynı şekilde birer dindir.Bu saydıklarımın hepsi birer dindir.Ehli kitap olan dinlerden tek farkları onları semavi asıllı oluşu,diğer dinlerin ise heva ve heves ürünleri oluşudur.

İran islam cumhuriyetinin demokrasi adı altında seçime gitmesi en büyük hatadır İslamda demokrasi değil Şura ile seçilir bunu yapmadıkları için Batılı küffarlar fitne ateşini İrana sıçratmayı azda olsa becerdiler,Her zaman küfrün karşısında İzzetli bir duruş sergiliyebilen İran iç huzursuzluğa çekilmeye çalışılıyor ama başarılı olamayacakları apaçıktır.

Selam olsun İran İslam Cumhuriyeti Rehber Ali Hamaneye,kimse sevinmesin karışacak diye Devrim muhafızları işe müdahale ediyor başlandı ve en kısa sürede sonuç verecektir.

Ülkemizin yönetim şekli olan laisizm,kemalizm vs beşeri dinsiz yönetim uşağı olan medya zalimleri öncelikle Yargıçlar cumhuriyetinin pisliklerini görüp verebilmeliler ama nerde kendilerinde ar haya yokki birde pislikleri yayaınlıyabilsinler işleri güçleri İslama saldırı olan Tağuti güçlerin!!!!! medyası....
Alıntı ile Cevapla
Alt 23Haziran 2009, 22:26   Mesaj No:6
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KayıpKentli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 3725
Üyelik T.: 11 Eylül 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 130
Konular: 22
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Kemalizm konusunu BIRAKIP ŞİA VE SUNNİ PARADİGMAYI SAVUNMA yanlışlığı...

Bu sitede maalesef çok ama çok ilginç bir durum var. Bunu Fatih Tezcan yazısında da farkettiğim için dile getirmek istyrm...

Fatih Tezcanın yazısı İSLAM DÜŞMANLIĞI YAPMAK İÇİN İRAN DÜŞMANLIĞI Yapan KEMALİST PUTPERETSLERE ciddi sorular içeren güzel bir çalışma olmuş iken, Konunun bir şekilde ...ama bir şekilde...İllahim Sünnizm Ve Şia savunuculuğuna dönüşüyr olması ne üzücü..

ECRİN kardeş haklıdır. Devrimin Mantığı DEVLETİN mantığına dönüşmüştür. Museviyi İsrail'in destekliyor oluşu elbette Musevi cephesinin FİTNE'ye sebeb verdiği gerçeğini görmezlikten gelmemizi gerektirmesin ama Konu KEMALİST CEPHEYE SORULAN SORULAR iken, konu nasıl oluyr da EMEVİ SALTANAT'ının eleştirisine geliyor?...

Şii mantık Sünni mantık karşısında daha masum değildir. SÜNNİZM VE SAFEVİ ŞİASI el birliğiyle İslam'ın altını oymuş iki MUHARREF OLUŞUMDUR..

Şia bizden İMAMLARA tapacak kadar bir bağlılığı ...

Sunni algı ise bizden EMEVİ ABBASİ VE MUAVVİYE süreçlerinde UYDURULAN DİN'i açıklamak zorundadırlar.

Şia bize AYETULLAH dedikleri adamlara NASIL MASUM diyerek ŞİRK/ZULMÜ dayadıklarını

Sunni ekol ise Allah Rasulu Muhammed'in dinini alaşağı eden /sahabe,tabiun,et tabiun masumiyetini anlatmak zorundadır.

Ne sunnilik karşısında ŞİA...Ne de ŞİA lık karşısında SUNNİLİK temizdir.

Allah Rızası için SUNNİZM karşısında ŞİAizm...Şiaizm karşısında SUNNİZMe savrulmayın...

Şii ve Sunni paradigmalara olan bağlılığınızı KURAN ÖLÇEĞİNE VURUNUZ!

........

Ve bir konunun kendisini tartışarak olgunlaştırmak ve o konudan elimizden geldiğince istifade edebilmek için KONU EKSENLİ bir değerlemdirme/eleştirme yapmamız gerekirken; Konu birden bire Kahrolsun emevi hanedanı sloganına savrulmasın...

Kahrolacaksa EMEVİ HANEDANININ YANINDA ŞİA MASUMİYETİ, İMAM TAPICILIĞI VE İranda KARUNLAŞAN MOLLALARIN zihniyeti de KAHROLMALIDIR...
Alıntı ile Cevapla
Alt 23Haziran 2009, 23:27   Mesaj No:7
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Muvahhid isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 7913
Üyelik T.: 24 Nisan 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 16
Konular: 2
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: 20 SORUDA KEMALİZM VE İRAN

Kayıpkentli kemalizm vs dinler bütün islami kesimin önünde engellerdir.
Şia veya sünni ayrımı yok konuşulan iran ve kemalizm yorumu ona yaptım lütfen dikkatli bakın bugün kemalizm vs dinler karşısında dirayetli duran ülke ve kesim kim belli kesimler başını kuma gömmeyip gören göz olan Muvahhid müslümanlar nerde olursa olsun bana aynıdır şia sünni ayrımı yoktur.
Alıntı ile Cevapla
Alt 23Haziran 2009, 23:40   Mesaj No:8
Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart RE: Kemalizm konusunu BIRAKIP ŞİA VE SUNNİ PARADİGMAYI SAVUNMA yanlışlığı...

Alıntı:
KayıpKentli Üyemizden Alıntı
ECRİN kardeş haklıdır. Devrimin Mantığı DEVLETİN mantığına dönüşmüştür. Museviyi İsrail'in destekliyor oluşu elbette Musevi cephesinin FİTNE'ye sebeb verdiği gerçeğini görmezlikten gelmemizi gerektirmesin ama Konu KEMALİST CEPHEYE SORULAN SORULAR iken, konu nasıl oluyr da EMEVİ SALTANAT'ının eleştirisine geliyor?...
Yazının Kemalistlerle ilgili bölümlerinin altına imzamı atarım.
O konuda bir sorun yok bazılarının neşv-ü nema buldukları fikri (!) zemin beslendikleri dini (!) öğreti ve onun sıhhati vs. ile üstüne basa basa belirttiğimiz vahdet, ittihad kavramları dışına çıkması sonucunda konu buralara geliyor ister istemez...
Alıntı ile Cevapla
Alt 24Haziran 2009, 01:54   Mesaj No:9
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KayıpKentli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 3725
Üyelik T.: 11 Eylül 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 130
Konular: 22
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: 20 SORUDA KEMALİZM VE İRAN

Muvahhid ben eleştirimi sana yapmadım..sende eleştirimi doğru oku canım kardeşim..
Alıntı ile Cevapla
Alt 25Haziran 2009, 16:39   Mesaj No:10
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:SELVER isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 8450
Üyelik T.: 29 Mayıs 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:BAYAN
Memleket:GAZİANTEP
Yaş:34
Mesaj: 36
Konular: 9
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Re: 20 soruda kemalizm ve iran

çok güzel bi konuya değinmişsin
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kelebekler-İran Yapımı Kara Kartal Film Kutusu 0 18 Şubat 2022 20:23
İran'dan Kritik ABD Açıklaması nurşen35 Gündem/ Manşetler 3 26Haziran 2019 09:03
100 soruda bediüzzaman said nursi Efsa_Rana Risale_i Nur (Said Nursi) 6 17 Kasım 2013 16:18
İran Emperyalizmi MERVE DEMİR Makale ve Köşe Yazıları 6 24 Ekim 2013 00:47
1. Soruda Elenen Üniversitelilere Ders Oldu.. enderhafızım Videolar/Slaytlar 3 11 Ocak 2013 08:41

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.