Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi KayıpKentli,Açılış Tarihi:  02 Eylül 2009 (19:11), Konuya Son Cevap : 08 Ekim 2009 (11:38). Konuya 97 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı2Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 11 Eylül 2009, 19:29   Mesaj No:41
Medineweb Sadık Üyesi
KARAKÖSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KARAKÖSE isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5710
Üyelik T.: 18 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 326
Konular: 48
Beğenildi:13
Beğendi:0
Takdirleri:53
Takdir Et:
Standart RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)

Akadaşlar değerlendirme yaparken insan psikolojisini göz önünde bulundurmuyorsunuz.
Ben sorunu alışkanlıklarda görüyorum.
Düşünsenize yıllarca adil ve güçlü ve muhterem ve islami ve muhammedi olduğu söylemi ile mevcudiyet kazanmış bir sistem vardı. insanların bir kısmı bu sistemi ve sistemin bekçiliğini yapan üniformaları Allahın yeryüzündeki gölgeleri olarak görecek kadar adil biliyorlardı. bu bir alışkanlık oluşturdu.

Sonra bir gün sistemin ve onun bekçiliğini yapan üniformaların zalim olduğu söylendi ve bu ıspatlandı. işte bu bir alışkanlığın hüsranla bitişidir.

bazı insanlar alışkanlıklarının hüsrana uğramasını kabul etmek istemezler. ebediyete kadar eski söylemlerin geçerli olmasını isterler, çünkü eski söylemlere alışmışlardır. bu düşünce onların alışkanlıklarını hüsrana uğratanların üzerine gitmeleri gerektiğine inandırır onları, peki ne ile suçlayacaklardır, tabiki hüsrana uğramış alışkanlıkları ile. biraz paradoks gibi görünüyor ama analiz ederseniz anlaşılabilir bir şeydir.

Bu sebeple değerlendirme yaparken, sert çıkışlar yapmak yerine insan psikolojisini ve sosyolojinin insan bilincini neye, nasıl mahkum ettiğini göz önünde bulundurun derim. belkide Tuğrulbey, nuryüzlüm gibi böyle bir alışkanlığın etkisi ile hareket ediyordur.
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Eylül 2009, 20:23   Mesaj No:42
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KürtOğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 813
Üyelik T.: 19 Şubat 2008
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:52
Mesaj: 82
Konular: 2
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)

manzaraya bakın yav.
site adminine iki yüzlü diyor pişkince özür dilememeye devam ediyor.
oysa kendisine bey denilmediği için küpürmektedir.
malum yılların alışkanlığı hep size begim dedik.geçti o günler tugrulllllll.
sen ey admin devletten maaş alıyorsun akşama kadar tugrula bey denilmiyor ve sen sessiz kalıyorsunnnnnn ba ba ba ba ba ba ba ba
ya ona bey de ya maaşın kesilir heeeee.tugrul öle diyi!!!!!!!!!!!!!!!!
bilinç altına bak selam çakkkk.adminim sen bu kendini bilmezlere nazik olmaya devam et bakayım.banla hepimizi.beg demedik.aha şuraya yazıyorum o kapımda ibrikçi beydir.


"müslümanız ırkçı değiliz faşo değiliz maşo değiliz putçu değiliz " diye bir ortak metine yemine davet edilir şer(arslan) ile ker(merkep) belli olur,olduuuuu.adminim bu noktada seni alkışlıyorum ki bu ibrikçi faşolarla kardeş olmayız.

bütün türklerde ırkçılık vardır tezinize bende katılmam.sanırım bunu yumuşatmanız lazım.türklerde insan evladı çoktur.başta eşim olmak üzere.
ama genellemede malesef haklısın hocam.türk islam sentezi imanın şartlarından sayılır genelde.hafızıl kuran olan nuryüzlüm örneği gibi.
istisnalar kaideyı bozmaz.
ali'm lütfen o adam dediklerinizin +kdv+ötv sini bile hakkediyor ama yiğitlk sende kalsın.banlanıp yalnız kalmak istemiyorum.malum adminin dayıları türk . türklere bir sempatisi var .;))
benimde azcık sempatim var çünkü eşim türk
bilge'm sende edebiyat sosyoloji psikoloji takıl bakalım.sen daha ordamısın yav
şaka elbette.haklısın tesbiterinde.ama çok naziksin be kardaş .

kadir'im sen türklerde fire veren ilk kardeşimsin desem kucaklarmısın benle senin gibi bir müslüman türkü kırkbin dengesiz kürde değişmem bilesin.

kürtoğlu(bey değil)
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Eylül 2009, 20:25   Mesaj No:43
Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)

Kendi namıma bugüne kadar belli düzeylerde bu konunun IRKÇILIĞA sapmaması için MÜSLÜMANLARIN ne tür bir tavır sergilemesi hususunda birkaç makale ile konuya değindim lakin konu iyice anlaşılmadığı için Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren değineceğim KÜRT sorunu yoktur söylemi ne kadar doğru veya yanlış siz karar verin:

ŞEYH SAİD KIYAMI HİZBULLAHİ bir kıyamdır.Halka rağmen dilinin soyunun ve İslami değerlerinin yok sayıldığı KEMALİST rejim ile başlamıştır.Daha öncesini sayacak olursak Abdulhamidin kurdurduğu Hamidiye alayları günümüz İsmi ile koruculuk başlatılmıştır.Bu halkın haksız yere yok sayılması sonucu başlamış bir sorundur.Mesal 1930 yıllarında AĞRIDA islami bir ayaklanma bir ekşiya hareketi olarak lanse edilmiştir.

Ne mutlu türküm diyene yazılarını Dağlara kazıtan zihniyetler Kürt çocuklarına Her sabah andımız adı altında bir dejenarasyon uygularak Irki bir soykırım başlatılmıştır.Ulu önderleri Atalarının yolunda İNANÇSIZCA yürüyeceklerine her gün söz vermeyi dayatmaları.Bu da çocuk iken başlayan bir Fıtrat değişikliğine ilk adımdır.70 80 yıllık bir Dil kullanımı yasağı ALLAHIN ayetlerini inkar etme değimlidir.

1990 yıllardan itibaren Kürt halkına yönelik haksız hukuki uygulamalar Jitem ergenekon ve İşbirlikçileri ile Zulümler baş göstermiştir Bu zulümlere başkaldıranlara Gözaltılar İşkenceler Ve sözde ayaklanmaları bastırma adı altında Onbinlerce kişiden oluşan yaşlı çoluk çocuk demeden aşırı güç kullanmalar Özellikle Diyarbakır cezaevinde akıl almaz işkenceler ve zulümler ile İnsanlık onurunu ayaklar altına alan uygulamalar ile ZULÜMLER yapılmıştır isteyen AHMET ALTANIN kitabını okuyabilir yada bölgede yaşayanlar çok iyi bilirler yapılanları.

Göç ve koruculuk dayatması ise KÜRTLERE karşın küçümseme asimile etme hareketinin en önemli dayatması olmuştur.Koruculuk adı altında TERÖR estiren KEMALİST sistem Pkknin oluşumuna sebep olmuştur. kürt halkı Kemalist sistem ve Pkk zulmünün ortasında bırakılmıştır.

İşte kürt halkına bu kadar yaygın bir Zulüm sayesinde batıcı Ulusalcı zihniyete sahip Sosyalist bir yapıyı benimseyen Pkk doğmuştur.bu oluşuma tc kendisi imza atmıştır kendisi oluşturmuştur.V e bu örgütlenme kendi halkından Koruculuk sistemini benimseyenleri cezalandırmak amacıyla Onların çoluk çoçuğunu katletmiştir.

Sonuç olarak KÜRT sorununa ilgisiz kalan MÜSLÜMANLAR sayesinde İslami ölçülerden uzak bir yapılanma meydana gelmiştir.Şimdi aklı başına gelen TEVHİDİ bilince sahip MÜSLÜMANLAR bu sorunu çözülmesi için Halen dahi kendi IRKİ kimliklerini yıkamadıkları görülmektedir.Bu güne kadar hiçbir KÜRT ülkemizden bağımsız bir oluşumun içinde olduklarını iddia etmemişlerdir.Hal böyle iken Yapılan bu Zulümleri görmemek için direnen Kesimler direndikleri yetmiyormuş gibi birde KİRLİ söylemleri ile Barışa doğru atılan adımları engellemek için Kendi benliklerinden sıyrılamamışlıkları ile Ortalıkta ULUYORLAR.

Şimdi ortada uluyanlara şöyle sesleneyim Bizler Önce Müslüman olarak Sosyalist yapıya lanet okuyabiliyorsak ve Baştakilere Sizler neden aynı Şekilde Mhp Zihniyetine Başköpeğinize aynı tarzda yanaşmıyorsunuz.Buda gösteriyorki Halen IRKÇISINIZ ve İSLAM adı altında söylemleriniz dahi kirlidir KARDEŞLİK bu değildir oyalamadır.

İSTEYEN olursa Erkekçe Çıksın konuşalım Bakalım ve FİTNE tohumlarını Kimler aramıza ekmiş sorguluyalım kimler bu sorundan NEMALANIYOR ortaya dökelim.ULUYANLARA şu sözüm bizim ayrım yapmadığımıza DELİLDİR.Ben KÜRDÜM EŞİM TÜRK ayrım yapmıyoruz yapmayacağızda Yapanlarada Yazıklar olsun ki MÜSLÜMAN adını taşıyorlar.

Bence yeter bu forumda bu kadar kirli söylemlerin söylenmesi Bari Bu ZULMÜ çekmemişsiniz ADAM gibi yerinizde oturun acıyı çekenler bilir diyinde YALAN ve İFTİRALARLA kişileri kötülemeyin……..
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Eylül 2009, 00:32   Mesaj No:44
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KayıpKentli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 3725
Üyelik T.: 12 Eylül 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 130
Konular: 22
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart KÜRT KARDEŞLERİME BİR SORU!!!

ALGI BİLGELİĞE SÖZLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM...

Bu arada MEVLÜT abime bir bilgi vereyim..Yanında bulunsun..

Mevlüt abi: Bu ŞEX SAİD kıyamında SİSTEM ne yapmış biliyor musun?

Şex said hareketini/kıyamını İÇ BASINA İNGİLİZ DESTEKÇİSİ-MANDA-SATILMIŞ bir hareket olarak takdim ederken, DIŞ BASINA İSE: ŞERİATÇI GERİCİ,DİNCİ bir hareket olarak TANITIYOR!!!..

Evet neden böyle yapıyor dersen SANA YAPILAN SİYASETİ ŞÖYLE AÇIKLİİMM:

İçeride diğer müslümanların desteğini almasın diye İNGİLİZ DESTEKLİ SATILIK DIŞ GÜÇLERİN OYUNU OLAN BİR HAREKET diyor...

Dışarıdan da AVRUPA İNSAN HAKLARInın desteğini almasın diye ŞERİATÇI GERİCİ bir hareket olarak tanıtıyor...

VE ŞEYH SAİDİ ASIYORLAR..

Bunu yaparlarken de İSLAM DÜŞMANI oldukları gibi TÜRKİZM dinini inşa etmeye çalışıyorlar...

PKK neden mi zuhur etti: SAKIN KENDİ ELLERİNİZLE İŞLEDİKLERİNİZ YÜZÜNDEN OLMASIN EY FAŞİST SİSTEM?...

MESELA nasıl mı? Mesela KÜRT HALKINI ALPASLAN TÜRKEŞİN ISRARLA TÜRKLERİN BİR BOYU olduğunu sayması ve NE MUTLU TÜRKÜM diyerek...

O yüzden Türk halkının ÖNCELİKLE : TÜRKÇÜ POLİTİKALARLA KÜRT HALKINA NASIL BİR ASİMİLASYON uygulandığını araştırmalarını ve öğrenmelerini ve kendilerini KÜRTLERİN yerine koymasını istiyorum..

Kürt kardeşlerime de şunu öneriyorum..YILLARCA IRKÇI FAŞİST DÜZENİN KUTSAL OLDUĞUNA İNANDIRILAN VE KANDIRILAN TÜRK halkını bu IRKÇI ANLAYIŞTAN nasıl kurtaracaklarına dair BİR PROJELERİ VAR MI? YOKSA NEDEN YOK?...

soru: Kürt kardeşlerime bir soru: KARŞISINIZDA DEVLETİN KUTSAL TÜRK IRKININ KUTSAL olduğuna inanan bir TÜRK GENCİ çıktı varsayın...Ona nasıl yaklaşmanız ve HANGİ STRATEJİYİ İZLEYEREK ONU ŞİRKTEN arındırmaya çalışırdınız???
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Eylül 2009, 00:40   Mesaj No:45
Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)

soru: Kürt kardeşlerime bir soru: KARŞISINIZDA DEVLETİN KUTSAL TÜRK IRKININ KUTSAL olduğuna inanan bir TÜRK GENCİ çıktı varsayın...Ona nasıl yaklaşmanız ve HANGİ STRATEJİYİ İZLEYEREK ONU ŞİRKTEN arındırmaya çalışırdınız???

KADİR kardeşim şu an içinde bulunduğumuz Sorun Kutsallaştırmalardır.
Bir KÜRT her daim ,ben eziliyorum ,bana zulmediliyor ,beni öldürüyorlar ,yaklaşımı ile yaklaştığında. Haklı olarak Bilinç sahibi olmayan,Bir TÜRKTE seni kim eziyor neden eziyor vs. Karşı sorular ile cephe alabiliyor .Çünkü yıllar boyu Milli ÖĞÜTÜM kurumlarında TÜRK benliği yerleştirilmiş ve KUTSALLAŞTIRILMIŞ bir IRK ile yetişme var.Farz edelim Ben Antalya da doğdum ve TÜRK olarak yaratıldım benim bu konudaki tavrım aynı olurdu.Neden diyeceksiniz Çünkü bana aktarılanlar farklı yaşananlar farklı Hakikati göremeyince’de Anlatılana inanırdım:

TÜRK ve KÜRT kardeşlerime şöyle sesleneyim:KURAN Bütün Beşere indiğine göre Hükümleri herkese eşit iken Neden KURAN’İ bir çözüm sunamıyorlar?

Kuran’i çözüm sunulamadığı gibi Kürtler SOSYALİST bir fikre Türkler KEMALİST bir zihniyete neden maşa oluyor?

Bu asimileye İSLAMİ ölçülerde çözüm Sunması gerekenler neden birbirlerini şuçlamakta çare buluyorlar?

Benim kanaatime göre Bir KÜRT rahatlıkla bir TÜRKE benim kardeşimdir diyebiliyorken! Türklerde Şu hastalığı teşhis ettim.(IRKİ YAKLAŞIM SERGİLEYENLER)Bulaştıkları ÜSTÜN IRK ŞİRKİ ile, şu an onlar kendilerine daha çok ZULMETMEKTE farkında olarak veya olmayarak.KÜRTLER Zulmü hep kendilerine görmektense, Türklerin kendilerine yaptıkları ZULMÜ neden göremiyorlar?Müslüman KÜRTLER bu Soruna neden İSLAMİ bir Çözüm sunamıyorlar.KÜRTLER EMPERYALİST zihniyete uymaktansa İSLAMİ çözümleri neden sunamamakta?

Bir kesim FAŞİZAN bir yaklaşım sergilerken Karşı kesimde aynı yaklaşımı sergiliyor hani IRKÇILIK ALLAH’ın indinde haramdı haramı neden iki kesimde görerek aşamıyor?
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Eylül 2009, 01:11   Mesaj No:46
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KayıpKentli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 3725
Üyelik T.: 12 Eylül 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 130
Konular: 22
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)

kıyameri daha somut şeyler söyleyebilir misin? mesela türkiyede bu peygamberi davet nasıl olmalı?nerden başlamalı?....biraz açar mısın?
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Eylül 2009, 02:12   Mesaj No:47
Medineweb Sadık Üyesi
KARAKÖSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KARAKÖSE isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5710
Üyelik T.: 18 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 326
Konular: 48
Beğenildi:13
Beğendi:0
Takdirleri:53
Takdir Et:
Standart RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)

Kanımca Sokratesin yöntemi ile hareket etmek doğru sonuç verecektir.
karşılıklı sorular ile faşit düşünceye meyleden şahsın yanlış yolda olduğunu kendisinin itiraf etmesini sağlamak en iyisi olur. ancak bu tek tek fertlere uygulanabilen bir çalışmadır, bir anda birden çok kişiye uygulanamayışı yöntemin olumsuz tarafı diyebilirim.

İkincisi birlik kavramını yeniden açmak lazım, birliği fazla zorlarsanız birliğiniz patlar. ısrarla her şeyde bir olalım, her konuda aynı değerleri taşıyalım derseniz insanları gerersiniz. müslümanların büyük bir yanlışları var, tüm müslümanlar aynı itikadı taşımalı, aynı alimlerin yolunu tutmalı, aynı kültürü yaşamalı ve hatta aynı dili konuşmalı, sanki tevhidteki birlik böyle bir şeyi amaçlıyormuş gibi düşünülüyor ve bu düşünceye muhalif olanları hain ilan edebiliyorlar. oysa böyle bir birliğe insanları zorlamak, ruhlarının belini büker. müslümanları birliğin ne olduğu ve ne olmadığı üzerine düşündürtmek gerekir.

Üçüncüsü kutsal olan şeyin devlet değil insan olduğunu anlatmak gerekir. Toprak yada vatan eğer üzerinde adalet varsa, huzur varsa önemlidir, üzerinde adaletin, huzurun olmadığı toprak için ölsen ne olur, yaşasan ne olur. özellikle herşeyden önce insanın devlet için var olmadığını, devletin insan için var olduğunu anlatmak gerek.

ama siz çok daha şiddetli faşistliğin nasıl yok edilebileceğini soruyorsanız. ırkçılık ilkokul çocuğu ideolojisidir, çocuğun büyümesini beklemekten başka çare yoktur.
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Eylül 2009, 02:43   Mesaj No:48
Medineweb Sadık Üyesi
KARAKÖSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KARAKÖSE isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5710
Üyelik T.: 18 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 326
Konular: 48
Beğenildi:13
Beğendi:0
Takdirleri:53
Takdir Et:
Standart RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)

Kıyameri ben sokratesin yöntemi derken, onun tartışma yöntemini kastetmiştim. ayrıca konuyu dini değil psikolojık görüyorum.

Birde peygamberler tartışmazlar, sözü kısa keserler, konuşur ve çekilirler. Mesela Hz.Musa da yada Hz.İbrahimde bu durumu çok net görürüz. ama yinede o kısa konuşmalarında sokratesin kullandığı yöntemin benzeri bir yöntem kullanırlar.

benim özellikle sokrates yöntemi dememin sebebi, bu yöntemin özellikle onun adı ile meşhur olmuş olmasındandır. kısacası sokrates uzun uzun tartışır ama peygamberler tartışmazlar. ırkçılıkta çocukluk hastalığı olduğuna göre bir çocukla kısa cümleler kurarak anlaşamazsın, o sebeple uzun tartışmalar mecburen oluyor. yani bu konu bu gün cıvık çok tartışmayı götürür.

ikincisi müsade et her konuda her müslüman aynı düşünmek zorunda olmasın. sen olayı inançlara bağlıyorsun onun için farklı bir yol öneriyorsun. ben psikolojik buluyorum farklı bir yöntem düşünüyorum. bu benim peygambere haşa saygısızlık yaptığım anlamına gelmez.
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Eylül 2009, 03:27   Mesaj No:49
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KayıpKentli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 3725
Üyelik T.: 12 Eylül 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 130
Konular: 22
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)

ayrıca konuyu dini değil psikolojık görüyorum

Değerli AlgıBilgelik: Bu sözün üzerinde durmak istiyorum..Elbette bizler HER CÜMLEDE HER ŞEYDE AYNI düşünelim demiyoruz. Sen elmayı sev ama ben Sumaktan hoşlanıyor olabilirm...Bu başka birşey!

Ama mesele KÜRT SORUNU ve bu mevzuu psikolojik değil HEM AKİDEVİ HEM DE İNSANİ bir sorundur...

Akidevi bir sorundur çünkü KÜRT SORUNU İSLAM'IN Türkiyeden kovulmak istenmesiyle OSMANLININ SON DÖNEMLERİNDE çıkmış ve TC sürecinde de gelişmiştir.

Pkk'ya en çok katılım ve patlama ne zaman olmuştur biliyrmsnz?1984 de...Neden peki? 12 eylül İŞKENCELERİNDEN DOLAYI...Pkkya katılımı hızlandıranlar bizzat TÜRKÇÜ DEVLETÇİ ORDU KOMUTANLARI İDİ...işkenceciler idi...

Oysa ALLAH İNSANLAR BİRBİRLERİNİ BOĞAZLAMASIN diye İMAN edilmesi için İSLAMI GÖNDERDİ...

Yani mevzuu bir yandan İTİKADİDİR..bir yandan üzerinde yaşadığımız ülkenin KİMLİKSİZ KALIŞIDIR...

Psikolojik bir sorun olarak nitelemek biraz İndirgemeci oluyr kardeşim
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Eylül 2009, 13:37   Mesaj No:50
Medineweb Sadık Üyesi
KARAKÖSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KARAKÖSE isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5710
Üyelik T.: 18 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 326
Konular: 48
Beğenildi:13
Beğendi:0
Takdirleri:53
Takdir Et:
Standart RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)

Kayıpkentli: Olayın üniformalara bakan kısmı elbette psikolojinin çok ötesinde Allah düşmanlığı ile ilişkili, tamamen küfür üzerine kurulu. ben olayın bu kısmını konu etmiyorum, zaten bu yön üzerine konuşmayada gerek yok, kafir zaten küfrünün bilincindedir. ona diyecek bir sözümüz olamaz.

Benim konu ettiğim halkın yaklaşımı. Halk geçmişi bilmediği ve resmi belgeleri yegane hakikat olarak düşündüğü ve belli alışkanlıklarnı terk etmek istemediği için onların yaklaşımını psikolojik olarak değerlendiriyorum.

Mesela hafız, kuran eğitimi veren yada cemaatlerde birşeyler yapmaya çalışan, samimi bir mümin olduğuna ve ciddi islami bilgiye sahip olduğuna inandığımız bazı kişilerin olaya faşistçe yaklaştığını görürüz.

Hatta biraz tarihin bu konu ile ilgili görüntüsünede değinirsek, Allah için gözünü kırpmadan canını verebilecek durumda görünen bir çok kişinin Şeyh Said(r.a) en ağır küfürleri ettiğini görüyoruz. bu yaklaşım, hakkında bilgi sahibi olunmayan konu üzerine yorum yapmalarından ve resmi yazılara aşırı güvenmelerinden dolayıdır diye inanmak istiyorum.

Aksi taktirde eğer halk psikolojik değil inanç temmeli bir düşünce ile faşit söylemlere sarılıyor dersek, o zaman halk müslüman değildir, ister hafız olsun, ister islam allamesi münafıktır dememiz gerekir. Bir mümine münafık demekten Allaha sığınırız.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kürtler ve Aleviler ümmetin içindedirler... Allahın kulu_ Duyurular/Öneriler/Şikayetler 0 17 Ekim 2014 17:26
Çocuğunu seven bu haberi okusun! muuskem Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 0 14 Ocak 2013 13:37
İnsanlık Ailesinin Bir Ferdi "KÜRTLER"/Muhsin Arslan Muhsin Arslan Muhsin Arslan 11 21 Kasım 2011 16:47
Peygamber Efendimizi Seven Okusun.. TufeyL Hadis-i Şerif 3 12 Eylül 2007 23:50

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.