Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Yitiksevda,Açılış Tarihi:  12 Eylül 2009 (00:32), Konuya Son Cevap : 09 Ocak 2013 (13:51). Konuya 8 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 12 Eylül 2009, 00:32   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart ALLAH IRKÇILIĞI HARAM KILMIŞTIR

ALLAH IRKÇILIĞI HARAM KILMIŞTIR

Allah’u teala Kuran’i kerimde belirtmesine rağmen ÜSTÜNLÜĞÜN TAKVA ile olduğunu Allah’ın bizleri yaratırken rengimizi ırkımızı vs Belirlediği halde Bu IRKÇILIK fitnesine bürünmüşlük neden .

Peygamber efendimiz Şöyle buyurmaktadır:

‘ ‘’Asabiyet davasına kalkışan (ırkçılık yapan), onu yaymaya çalışan, bu dava uğrunda mücadele eden kimse bizden değildir.” (Ebu Davut Edeb 121)

Allah’ın İslamına göre IRK’ın kişilere hiçbir üstünlük sağlamadığı yalnız birbirlerini tanımaları için gerekli olduğu açıktır.Ayrı toplumların özelliği İç güdüleriyle değil Akledip İç içe yaşayan toplulukların Özgür iradeleriyle kendi seçtikleri İNANÇ ve idealleri çerçevesinde İSLAMİ bir yaşam tarzıdır. Bizleri birbirimize bağlayan Ana esas İNAÇLARIMIZDIR.

Kardeş olanlar Müminlerdir

‘Mü'minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını bulup-düzeltin ve Allah'tan korkup-sakının; umulur ki esirgenirsiniz.
(Hucurat 10)



Irkından dolayı kimse kimseyi Aşşağılıyamaz

‘Ey iman edenler, bir kavim (bir başka) kavimle alay etmesin, belki kendilerinden daha hayırlıdırlar; kadınlar da kadınlarla (alay etmesin), belki kendilerinden daha hayırlıdırlar. Kendi nefislerinizi (kendi kendinizi) yadırgayıp-küçük düşürmeyin ve birbirinizi 'olmadık-kötü lakablarla' çağırmayın. İmandan sonra fasıklık ne kötü bir isimdir. Kim tevbe etmezse, işte onlar, zalim olanların ta kendileridir.
(Hucurat 11)



Zalimleri Dostlar Edinmeyiniz

‘Ey iman edenler, eğer imana karşı inkârı sevip-tercih ediyorlarsa, babalarınızı ve kardeşlerinizi veliler edinmeyin. Sizden kim onları veli edinirse, işte bunlar zulmeden kimselerdir.
(Tevbe 23)


Allah’a İman Etmiş Kişiler Üstün Olanlardır

‘Allah'a ve ahiret gününe iman eden hiç bir kavim (topluluk) bulamazsın ki, Allah'a ve elçisine başkaldıran kimselerle bir sevgi (ve dostluk) bağı kurmuş olsunlar; bunlar, ister babaları, ister çocukları, ister kardeşleri, isterse kendi aşiretleri (soyları) olsun. Onlar, öyle kimselerdir ki, (Allah) kalplerine imanı yazmış ve onları kendinden bir ruh ile desteklemiştir. Onları, altlarından ırmaklar akan cennetlere sokacaktır; orda süresiz olarak kalacaklardır. Allah, onlardan razı olmuş, onlar da O'ndan razı olmuşlardır. İşte onlar, Allah'ın fırkasıdır. Dikkat edin; şüphesiz Allah'ın fırkası olanlar, felah (umutlarını gerçekleştirip kurtuluş) bulanların ta kendileridir.
(Mücadele 22)




Kuran’i kerimin emrine göre İSLAM inancını taşıyan MÜMİNLER küfrü tercih eden kim olursa olsun Bunlarla dost ve Kardeş değildirler.

Peygamber efendimiz Irkçılık asabiyetinin Cahili bir adet olduğunu defalarca vurgulaması ve yasaklaması MÜSLÜMANLARIN bu FİTNEYE düşmemeleri için EMİRDİR.

Veda Hutbesinde Şöyle Buyurmaktadır:

‘Arabın Arap olmayana, Arap olmayanın Araba, beyaz renklinin siyaha, siyah renklinin beyaza bir üstünlüğü olmadığını, üstünlüğün yalnızca TAKVA ile olduğunu ilan etmiştir.

Şimdi kalkıp IRKÇILIK yapanlar ALLAH Resulüne Karşı gelmiyorlarmı CESARETİ olan buyursun devam etsin. ALLAH’A ve PEYGAMBERİNE itaat FARZ iken Meydan SİZİN buyrun bakalım ALLAH’A ve RESULÜNE karşı ne kadar cesaretlisiniz.(Bu sözlerim IRKÇILIK hastalığı Bulananlaradır)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Yitiksevda 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Akılsız Bedenler Makale ve Köşe Yazıları Medine-web 1 2025 20Haziran 2017 01:11
Kibir hastalığı / mevlüt hönül Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 0 2037 24 Mayıs 2016 17:24
Hainler! – Dokuzlu Çete ve Karakter(siz)leri /... Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 1 1796 19 Mayıs 2016 23:06
Çocuk İstismarı ve Ensest – Modern Lût Toplumu /... Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 1 1812 19 Mayıs 2016 23:02
Vicdanla Cüzdan Arasında / MEVLÜT HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 0 1748 19 Mayıs 2016 22:59

Alt 12 Eylül 2009, 01:04   Mesaj No:2
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KayıpKentli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 3725
Üyelik T.: 12 Eylül 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 130
Konular: 22
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart MESELENİN FARKINDA OLAN TÜRKLER VE OLMAYAN TÜRKLER...

İslamda IRKÇILIK KAVMİYETÇİLİK yoktur ama TÜRKİYEDE VE ONUN REJİMİNDE VARDIR.

İSLAM:Üstünlük TAKVA iledir
Faşizm: NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

İslam: İçinizden en hayırlı olanınız ALLAH LAYIKIYLA KULLUK EDENLERDİR
Faşizm:İçinizden en hayırlı olanınız Vergisini veren, askerlik görevini yerine getirenlerdir.

İslam: İMAN EDENLER ANCAK KARDEŞTİR
Faşizm:TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR

İslam: İMAN EDENLER BİRBİRLERİNİN VELİSİDİR
Faşizm: BİR TÜRK DÜNYAYA BEDELDİR

İslam: Haksızlıklar karşısında susanlar DİLSİZ ŞEYTANDIR
Faşizm: DEVLETİN KESTİĞİ PARMAK ACIMAZ

iSLAM: Biz sizin dillerinizi ve renkleriniz ayrı ayrı yarattık BU ALLAHIN AYETİDİR.
Faşizm: TER DİL, TEK IRK, TEK BAYRAK

Meselenin farkında olan Türkler: BU SİSTEM TÜRK VE KÜRT HALKLARINA ULUSÇULUĞU VE LAİKLİĞİ dayatıyor.
Meselenin farkında olmayan Türkler: BİZİM DE KOMŞUMUZ KÜRT.HATTA AKŞAMLARI BİZE YEMEK GETİRİYORLAR.BİZ KÜRTLERLE ANLAŞIYORUZ.AMA DAĞA ÇIKAN TERÖRİSTTİR.

Meselenin farkında olan Türk: Kürt Kimliği ve Dili ALLAHIN BİR AYETİDİR.Bunu yasaklamalarına bir müslüman OLARAK İZİN VERMEMELİYİM!!

Meselenin farkında olmayan Türk: O zaman LAZLAR LAZCA , GÜRCÜLER GÜRCÜCE KONUŞSUN.İYİ WALLA.O ZAMANLAR ARAPLAR DA İSYAN ETSİN.BU KÜRTLER DE ÇOK İLERİ GİDİYOR.

Meselenin Farkında Olan Türk:Bu CEMAATLAR ÖZELLİKLE DE TARİKATLAR kürt sorunu karşısında TUTARSIZ VE SUSKUN!BURDA BİR İŞBİRLİĞİ DÖNÜYOR OLMALI.DİKKATLİ OLMALIYIM.YOKSA KÜRT KARDEŞLERİM PKK'nın ve LAİK SOLCU ÖRGÜTLERİN KUCAĞINA KAYABİLİR.

Meselenin Farkında olmayan Türk: İSLAM DİNİNDE TÜRK KÜRT YOKTUR.BENİM KÜRTLERLE BİR SORUNUM YOK.AMA O KADAR ASKER ÖLÜYOR YAZIK DEĞİL Mİ BU ANA KUZULARINA.AHH ZAVALLICIKLAR.TÜH TÜH TÜH!!!

Meselenin Farkında Olan Türk: Bu mevzular medinede bu kadar tartışıldığına göre demekki biz MÜSLÜMANLAR OLARAK KÜRT SORUNU KARŞISINDA ORTAK BİR DURUŞUMUZ YOK.O halde bu KÜRT SORUNU NERDE BAŞLAMIŞ? NEDEN BAŞLAMIŞ? KİMLER TETİKLEMİŞ? BU İNSANLAR NEDEN DAĞA ÇIKMIŞ? KÜRTÇE NEDEN YASAK? DOĞU NEDEN HEP GERİ KALMIŞ? BİR MÜSLÜMAN OLARAK ALLAH BU DURUMLARIN HESABINI HEPİMİZE SORMAZ MI?

Meselenin Farkında Olmayan Türk: AYY YETER YAA..GINA GELDİ.fORUMU HEP BU konularla boğdunuz.Hepimiz İNSAN olalım di mi ama? Bunca sorun varken nedense birileri forumda ısrarla KÜRT KONUSUNU açıyor.EDİTÖRLER UYUYOORRR MUUU?
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Eylül 2009, 01:16   Mesaj No:3
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KayıpKentli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 3725
Üyelik T.: 12 Eylül 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 130
Konular: 22
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: ALLAH IRKÇILIĞI HARAM KILMIŞTIR

Meselenin Farkında olmayan Kürt: BİZİ HEP EZDİLER, KİMLİĞİMİ YASAKLADILAR. OYSA KÜRT VARDIR.KÜRTÇE DE VARDIR. BEN D EKÜRT KİMLİĞİMİ HER ŞEKİLDE SAVUNMAZSAM....Bittiniz lan siz!!!

Meselenin Farkında olan KÜRT-TÜRK:bakın arkadaşlarım bu sorun türkiye ye has bir sorun değil tüm aslam coğrafyasında on yıllardır bu sorunlar ve zulümler ulusal kimlik inşası adı altında yaşanıyor halklar İslamcı rejimler ise anti İslamcı ve bu sorunları ırksal bazda ele alırsak elimizde kalır o yüzden ümmet penceresinden bakalım diyorum.
ne dersiniz?
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Eylül 2009, 01:57   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: ALLAH IRKÇILIĞI HARAM KILMIŞTIR

Allah’u teala Ayeti kerimede Türkleri,Kürtleri,Arapları Irkları sebebiyle değil ancak MÜMİN oldukları için İSLAM kardeşi olarak gösteriyor.İslama göre Kardeş olanlar ancak MÜMİN olanlardır.Bu konuda Irki Maddi vs ile değilde İnanç ile birbirine bağlıyor.

Mümin olanlar kardeşlik vazifelerini ISLAH EDİCİLER OLARAK yapabilmelidirler .Fitne yayarak bölerek değil. Nuh (a.s) Allah’u teala ya oğlum benim ailemdendir dediğinde Allah’u teala senin ailenden değildir diye buyuruyor demek Aile ırki değil İnanç iledir.

Ayeti kerimde özellikle vurgulanan sevgi hissinin Müminlere olduğu apaçık anlatılmıştır. Yani evladın ırkın vs lerin fayda vermeyeceği Fayda verecek olanın TAKVA olduğudur.


Hesap gününde Müminlere fayda verecek olan Irki yet Maddiyat değil Tam bir teslimiyet ile Allaha has kılınmış bir İNANÇTIR.Arap olsun Kürt olsun Türk olsun Boşnak olsun Allaha tam teslim olamamış bir kalp hüsrandadır.Allah’ın bizleri hesaba çekeceği tek Kaynak KURAN’DIR ona layık bir hayat tarzı sunmak zorundayız…….
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Eylül 2009, 14:15   Mesaj No:5
Medineweb Sadık Üyesi
dua dilencisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:dua dilencisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6969
Üyelik T.: 10 Şubat 2009
Arkadaşları:32
Cinsiyet:
Memleket:Ankara
Mesaj: 999
Konular: 28
Beğenildi:102
Beğendi:27
Takdirleri:690
Takdir Et:
Standart RE: ALLAH IRKÇILIĞI HARAM KILMIŞTIR

Allah’ın İslamına göre IRK’ın kişilere hiçbir üstünlük sağlamadığı yalnız birbirlerini tanımaları için gerekli olduğu açıktır.Ayrı toplumların özelliği İç güdüleriyle değil Akledip İç içe yaşayan toplulukların Özgür iradeleriyle kendi seçtikleri İNANÇ ve idealleri çerçevesinde İSLAMİ bir yaşam tarzıdır. Bizleri birbirimize bağlayan Ana esas İNAÇLARIMIZDIR.

Allah c.c. razı ve hosnut olsun kardes cok degerli bir sunum vesselam...
Alıntı ile Cevapla
Alt 07 Ekim 2009, 20:38   Mesaj No:6
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Rüşdü hidayet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10838
Üyelik T.: 28 Eylül 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 28
Konular: 6
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: ALLAH IRKÇILIĞI HARAM KILMIŞTIR

Muhammed can kardeşim yazına tamamen katılıyorum...

Rabbim azabından affına,
Gazabından rızana,
ırkçılıktan ve ırkçılardan bir tek sana sığınırım...

Muhaberemizi,muharebeye dönüştürmeyelim inş...

hayırlı akşamlar pc çok yavaş


paylaşım için sağol Yitik sevda kardeşim
Alıntı ile Cevapla
Alt 15 Nisan 2012, 02:10   Mesaj No:7
Medineweb Sadık Üyesi
talibetün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:talibetün isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15138
Üyelik T.: 08 Aralık 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:
Memleket:Adana
Mesaj: 461
Konular: 76
Beğenildi:8
Beğendi:1
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: ALLAH IRKÇILIĞI HARAM KILMIŞTIR

"Ey Bu Vatan Gençleri!"
Bediüzzaman Said Nursi gençlere şöyle hitap eder:
"Ey bu vatan gençleri! Frenkleri taklide çalışmayınız! Âyâ, Avrupa'nın size ettikleri hadsiz zulüm ve adavetten sonra, hangi akıl ile onların sefahet ve bâtıl efkârlarına ittiba edip emniyet ediyorsunuz? Yok! Yok! Sefihane taklid edenler, ittiba değil, belki şuursuz olarak onların safına iltihak edip kendi kendinizi ve kardeşlerinizi idam ediyorsunuz. Âgâh olunuz ki, siz ahlâksızcasına ittiba ettikçe, hamiyet davasında yalancılık ediyorsunuz! Çünkü şu surette ittibaınız, milliyetinize karşı bir istihfaftır ve millete bir istihzadır!" (Said Nursi, Lem'alar, s. 120)
Bediüzzaman'ın gençlere bu hitabında bir ırk ismi vermeden "Ey bu vatan gençleri" demesi çok anlamlıdır. Çünkü eskiden beri hicretlerle pek çok milletin gelip geçtiği veya yerleştiği bu mübarek vatanda, günümüzde de farklı milletler beraberce yaşamaktadır. Hepsini tek bir isimde toplamak mümkün değildir. Toplamaya çalışanlar da muvaffak olamamışlardır. Yüzde doksan küsuru Müslüman olan bu cennet vatanın evladını bir araya getiren bağ, İslâmiyet'tir. Bayram ve Cuma namazlarında, yedisinden yetmişine, liberalinden radikaline her türlü insanın, camilerde kardeşçe bir araya gelmesi bunun bir ispatıdır.
__________________
@@@EY NEFSİM SEN DE BİR GÜN ÖLECEKSİN@@@
Alıntı ile Cevapla
Alt 09 Ocak 2013, 12:48   Mesaj No:8
Medineweb Sadık Üyesi
Ene Garip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Ene Garip isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20682
Üyelik T.: 08 Ekim 2012
Arkadaşları:7
Cinsiyet:
Yaş:37
Mesaj: 561
Konular: 26
Beğenildi:8
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: ALLAH IRKÇILIĞI HARAM KILMIŞTIR

‘Ey iman edenler, bir kavim (bir başka) kavimle alay etmesin, belki kendilerinden daha hayırlıdırlar; kadınlar da kadınlarla (alay etmesin), belki kendilerinden daha hayırlıdırlar. Kendi nefislerinizi (kendi kendinizi) yadırgayıp-küçük düşürmeyin ve birbirinizi 'olmadık-kötü lakablarla' çağırmayın. İmandan sonra fasıklık ne kötü bir isimdir. Kim tevbe etmezse, işte onlar, zalim olanların ta kendileridir.
(Hucurat 11)


Allah razı olsun ...

Rabbim kardeşi kardeşe kırdıranları kahreylesin...
Irkçılık için yaşayanları ıslah eylesin...
__________________
Hüzünle titreyen gönüle ince bir âh dokunur,

Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur...
Alıntı ile Cevapla
Alt 09 Ocak 2013, 13:51   Mesaj No:9
Medineweb Sadık Üyesi
Esadullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esadullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15316
Üyelik T.: 18 Aralık 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Kayıp bir Kentten
Yaş:44
Mesaj: 734
Konular: 143
Beğenildi:280
Beğendi:94
Takdirleri:3260
Takdir Et:
Standart Cevap: ALLAH IRKÇILIĞI HARAM KILMIŞTIR

Amacı aynı olan kişiler renklerine, dillerine, görünüşlerine, kültürlerine zaten aynı amaç uğrunda sarılmazlarmı, bir araya geldiklerinde bunları unutup müslüman kimliği altında tek renk, tek dil olmazlarmı, yanyana, omuzomuza, öleceklerini bilerek imanları uğruna cihada tek vücut girmezlermi , elbette amacı Allah c.c. olanlar için dilin, rengin, ırkın anlamı bellidir.

Umarız müslümanlar bu oyunlardan sıyrılırda amaçları uğruna yaşayanlardan olurlar, bacağı, kolu, gövdesi kangren olmuş bu vücut tekrar kendisini toplarda dimdik ayakta durur. amin
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Haram ve Çeşitleri Nebevi Sevda Fıkıh 2 20 Eylül 2018 20:29
Beytü'l Haram MERVE DEMİR İslami Kavramlar 2 29 Nisan 2014 00:15
Allah resulünün ''haram'' ve ''helal'' kılma yetkisi /Mevlüt Hönül Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 0 20 Mayıs 2012 22:57
Haram Yiyecekler Verda_Naz Hadis-i Şerif 0 26 Kasım 2008 02:22
KEY paraları haram mı? AşıkıZehra Soru Cevap Arşivi 28 22 Ağustos 2008 23:51

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.