Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi HALUK GÜMÜŞTABAK,Açılış Tarihi:  03 Ekim 2009 (23:51), Konuya Son Cevap : 04 Ekim 2009 (12:46). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 03 Ekim 2009, 23:51   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Bakara 78 ve 79. Ayetlerin düşündürdükleri.

BAKARA 78 VE 79. AYETLERİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ.

Yüceler Yücesi Rabbim kur’an da bizlere verdiği örneklerle hayatımıza güneş gibi ışık tutmakta ve yol göstermektedir, yeter ki onu anlayarak okuyalım ve aklımızı birazcık kullanalım yeter. Bugün sizlere iki ayeti Kurandan hatırlatmak istiyor ve üzerinde birlikte düşünmeye davet ediyorum. Yaratan Kur’anda verdiğim her örnekte bir hikmet ve dersler olduğunu hiçbirisinin boşuna söylenmiş sözler olmadığını anlatır. Her devirde insanların başına gelen olayları örnek verir ve bizlerinde bu olaylardan kendi yaşadığımız dönemler için dersler çıkarmamızı ister. Şimdi sizlerle paylaşmak istediğim şu iki ayeti lütfen çok iyi okuyun ve günümüz İslam âleminin içinde bulunduğu durum ile karşılaştırınız.

Bakara 78. Onlardan bir kısmı ümmidir. Kitabı bilmezler; (bildikleri) bir sürü asılsız şeylerden başkası değildir ve yalnızca zannederler.


Bakara 79 Yazıklar olsun o kişilere ki, Kitap'ı kendi elleriyle yazarlar da sonra onunla basit bir karşılık satın alsınlar diye, "İşte bu, Allah katındandır!" derler. Vay haline onların, ellerinin yazdıkları yüzünden! Vay haline onların, kazanıp durdukları yüzünden.

Yukarıdaki ayetleri okuduğunuzda sanırım çok şeyler geldi aklınıza. Hemen ilk ayete bakalım acaba ne demek istiyor. Bir kısım insan vardır kitaptan habersiz bu gurubun nasıl iman ettiğini Rabbim kızarak anlatıyor adeta. Gönderilen kutsal kitaplara danışmadan onlardan uzak, ona müracaat etmeden başkalarından öğrendiği yalan yanlış bilgilerdir onlar diyor ve rivayetlere yani kulaktan dolma şeylere inanırlar diyerek, yanlış yolda olduklarını anlatıyor bizlere. Bakın ayetin sonunda, onlar sadece zannederler yani sanıya iman ederler diyor, Allah bizleri böyle durumlardan korusun. Bugün belki elimizde kur’an var, ama onda her şey yoktur o özet bilgidir, sizler kur’anı anlayamazsınız onu veli insanlar anlar dediklerinde, kur’ana müracaat etmeyip beşerin asılsız, delilsiz kitaplarına uyarak aynı şeyi yapmıyor muyuz?

Peki, bizler günümüzde bu ayetlere gözlerimizi kapadığımızın farkında mıyız? Kur’anı anlayarak okumayan toplumların sonunu ayet o kadar güzel anlatıyor ki, söyleyecek bir şey bulamıyorum. Bizlere İslam ı öğrettiğini söyleyenler neler söylüyorlar hatırlayınız? Hangi kitaplara yönlendirdiler bizleri kur’ana mı? Kur’anda her şey yoktur o özet bilgidir, Kur’anı her kez anlayamaz onu veli kişiler anlar diyerek, birde sakın Arapça dışında kendi dilinden okuma günaha girersiniz, sevap kazanmak istiyorsanız anlamasanız da Arapçasından okuyun, Allah size sevap yazar demediler mi? Tüm bunları söyleyenler ve İslam ı Allahın dini olmaktan çıkaranlar, huzuru mahşerde hesap vereceklerdir.

Şimdide bakara 79. ayeti hatırlayalım, acaba Rabbin burada bizlerin ibret almasını istediği konu ne olabilir. Ayetten can alıcı noktayı alıntı yapalım. (Kitap'ı kendi elleriyle yazarlar da sonra onunla basit bir karşılık satın alsınlar diye, "İşte bu, Allah katındandır!" derler.) Sanırım bu tür olaylar yüzyıllardır devam ediyor, çünkü bu sözler günümüzdeki bugün yaşadığımız ve bizlere dayattıkları İslam’ın ta kendisini anlatıyor. Yüce Rabbim bizlerin yöneleceği ve sarılacağı kitabın kur’an olduğunu söyler birçok ayetinde. Hiçbir velinin ardına düşmeyin sizin iman adına güvenilecek tek veliniz benim der. Ama birileri yazmış elleriyle, yazmaz olasıcalar, Rabbin sözleri ne tamamen ters, hiç bahsetmediği konularda hükümler bile vermişler hiç korkmadan. Peygamberimize iftira da atmışlar peygamber sözüdür diye. Birde söylüyorlar tıpkı ayetteki ikazda olduğu gibi, Rabbin olmayan sözlerini KURANDANDIR DİYE. Korku yok taşlaşmış kalplerde, duymuyor kulaklar mühürlü, gözler perdeli. Kuran ışığından, rehberliğinden nasipsiz bir toplum olmuşuz, birde biz Müslümanlarız diyoruz. Rabbin verdiği bu ayeti ve onlarca ayeti görmezden geliyor, uyarsan bile, beşerin sözleri kuran ayetlerinin üstüne çıkmış, siz sünnet inkârcısı mısın diyorlar uyaranlara. Anlatması çok zor kapatmışlar gözlerini, tıkamışlar kulaklarını bunu söyleyenlerin, kuran inkârcısı olduğunu anlatamıyoruz ne yazık ki kendilerine. Hâlbuki peygamberimiz asla kur’an dışına çıkmamış, ona iftira attıklarının bile farkında değiller. Söyledikleri sözler bir rivayete göre diye başladığının farkında olmadan, kuran ile eş tutar olmuşlar. Hâlbuki Rabbim nasıl uyarmıştı bizleri? (bütün bildikleri birtakım kuruntular, kulaktan dolma şeyler dir, onlar sadece zannediyorlar.) Rabbim Kuranı ben koruyorum diyor, sormuyorlar mı emin olmayan, bir rivayete göre diye başlayan sözleri kimler koruyor ve Rabbim adına garanti verebiliyor? Elbette kimse veremez, ama ah bunu bir görebilselerdi. Elbette kur’an dışından da her doğru bilgiye sahip çıkmalı ve yararlanmalıyız, ama dikkat edip kur’ana uyan sözleri alıp hurafeleri aradan çıkarmalıyız. Bu yolu bizlere peygamberimiz öneriyor hatırlayınız.

Dileğim Rabbimden kuran gerçeklerini artık görebilelim. Bizlere rehber olsun diye gönderdim dediği kitaba yaptığımız saygısızlıktan artık vazgeçirsin bizleri inşallah. Allah sorumlu olacağımızı söylediği kitaba karşı, orada her şey yoktur, o özet bilgidir, İslam ı öğrenmek için fıkıh kitaplarına ihtiyaç vardır, bizler kur’anı anlayamayız, veli insanlar anlar demekten artık inşallah vazgeçeriz. Rabbim velilerin ardına düşmeyin dediği halde gözlerimizi kapatıp kafamızı kuma gömmeye devam mı edeceğiz? Aklımızı birilerine teslim etmekten artık vazgeçelim. Rabbin söylediği gibi kendimiz düşünelim, yoksa kiraya verdiğimiz aklı bir daha yerinde bulamayabiliriz onu da bilelim. Rabbim yardımcımız olsun. SAYGILARIMLA Haluk GÜMÜŞTABAK


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi HALUK GÜMÜŞTABAK 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
İbretlik bir kıssadan hisse. Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler kamer34 6 2396 21 Nisan 2011 21:45
Kendi ellerimizle cehennemin kapısını açmayalım. Makale ve Köşe Yazıları HakikaT 10 4610 12 Nisan 2011 12:36
Allah Kur'an ayetlerini elçisine, RÜYASINDA vah... Makale ve Köşe Yazıları yakuti 7 2455 20 Mart 2011 19:44
Bakara 85. ayetten almamız gereken önemli dersler. Makale ve Köşe Yazıları kamer34 6 2380 16 Mart 2011 12:48
Kader konusunu kur'an ışığında nasıl anlamalıyız? Makale ve Köşe Yazıları talibetün 5 1972 11 Mart 2011 21:19

Alt 04 Ekim 2009, 12:46   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart RE: BAKARA 78 VE 79. AYETLERİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ.

Haluk kardeşim yıllarca Müslüman halkların üzerinden Kendilerine Ruhban din sınıfı anlayışını hakim kılan zihniyetler Kuran'ı kendi tekellerine almışcasına kendi Heva ve Hevesleri uğrunda kullandılar.Bu Ruhban din anlayışına hakim olan kesimlere karşı Kuran hakikatlerini dile getiren Alimlere Modernist Akılcı vs yaftalamalar ile kendi çıkarlarını koruma adına İftira kampanyaları başlattılar.Bu mazlum ümmetin yıllarca sömürüldüklerini artık görmeleri lazım.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Bakara suresi_giriş Belgin Kur'ân-ı Kerim Genel 7 26 Temmuz 2023 01:30
AYETLERİN NÜZUL SEBEBİ NEDEN KUR'ANDA BAHSEDİLMEMİŞTİR? HALUK GÜMÜŞTABAK Makale ve Köşe Yazıları 29 04 Mart 2010 20:01
MERYEM SURESİ 68....72. AYETLERİN ANLATMAK İSTEDİKLERİ.... HALUK GÜMÜŞTABAK Makale ve Köşe Yazıları 0 13 Ekim 2009 13:06
BAKARA 168...AYETLERİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ... HALUK GÜMÜŞTABAK Makale ve Köşe Yazıları 1 05 Ekim 2009 00:08
Bakara Suresi Verda_Naz Hadis-i Şerif 3 24 Kasım 2008 00:58

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.